Göz göre göre dolandırıcılık !

Benim tipime bakip guvenmezsiniz sanirim siz :)
Gecmis olsun 650 pesine dusmektense evin pesine dusseniz gerci ondada anneniz yegenlerim diye imza atmistir.

Aynen canım küçükken b.klu bezlerini yıkadığı sırtında hop edip gezdirdiği yeğenlerine çok güvendiği için, aynen

Ne yaptilarsa bozsunlar. Extra olarak musluk, kapi pencere , dolap da alinabilir. Oyle bir yapsinlar ki 650 liradan daha fazla is ciksin. Hak edene hak ettigi dilden cevap verin.

Öyle öyle de adam bunu demiş de hadi buyrun girin eve sökün anlamında değil ki bence üstüne bi bardak soğuk su iç anlamında dedi Sonuçta kapısı kilitli eve artık giremeyiz
Bi de ben bunları yeni öğrendim Hamileligimden dolayi stres olmayayım üzülmeyeyim diye Benden saklamaya çalışmışlar

Ne yaptıysa söksünler hatta lamba,priz,çeşme varsa onlarıda söksünler hak etmişler,dava açarsanız sonuç alacağını zannetmem kontrat yok bana sormadan yaptırdı diyebilir karşı taraf.

Doğru söylüyorsun kesin öyle der

Öyle öyle de adam bunu demiş de hadi buyrun girin eve sökün anlamında değil ki bence üstüne bi bardak soğuk su iç anlamında dedi Sonuçta kapısı kilitli eve artık giremeyiz
Bi de ben bunları yeni öğrendim Hamileligimden dolayi stres olmayayım üzülmeyeyim diye Benden saklamaya çalışmışlar

O zaman kapiyi goturun. :KK70: Daha fazla tamirat yapilacak evde diye kandirin belki kanar. :confused:

Bakin bende örtüluyum ve ibadet etmeye dikkat ederim amma velakin ayni seyi bizde sizin dediğiniz gibi bi amcadan kazik yedik AMA BU BÜTÜN HACI LARIN TAKKE CARSAF GİYENLERİN DOLANDIRICI OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ .Konuya gelirsek geçmiş olsun diyecek bisey bulamadım. Bu yasta insanları nelerle ugrastiriyorlar Allah korkusu yok!

Valla güzel kardeşim burası Türkiye, kötü insanlar her yerde var sırf bu ülkede değil.Tipine bakıp adam seçme devri çok eskilerde kalmış.Kontrat,sözleşme, protokol vs şeyler bu tür şeyleri engellemek için var yıllardır.İnsanların 10 liralık şey almak için bile internette saatlerce araştırma yaptığı devirde babanızın yaptığı saflık üzgünüm ama bu tedbirsizlik sonucu da başkalarını suçlamak bana doğru gelmiyor.Üstelik kendi yiğenleri tarafından dolandırılmış biri için babanız insanlara güven konusunda hala nerde duracağını öğrenememiş, suçu biraz da kendinde aramalı bence.Neyse ki çok fazla paranız gitmemiş.

Adam memleketlimiz diye Tipinden falan ne bileyim :KK43:
Biri öz yiğenimiz biri memleketlimiz biri komşumuz biri dıdımız diye diye sizi sokağa atmışlar. Biraz uyanık olun bu devirde memleketlim diye birşey yok tüm memleket it kopuk kaynıyor.
Bence cidden de ne taktırdıysa söksün babanız işçilikleri versin ortada avukatlık bir mesele de yok çünkü iş sözleşmesi yok kira sözleşmesi yok sadece memleketli lafı var o da sizin haklarınızı korumuyor maalesef .

Son oturdugumuz evde bizimde ev sahibimiz tarifledigin tipte biriydi. Depozitomuzu geri vermedi bir ay peşinde koştu eşim baktık guzellikten anlamıyor eşim arayip ya depozitoyu bana verirsin yada seni öyle bir hale sokarim ki hastaneye verirsin dediAynı gün parayi verdi. Bazısı bu dilden anlıyor malesef

Arkadaslar burda zaten bu insana kanan ben veya eşim değiliz Benim taa 1950lerde doğmuş olan babam
Bu adam yani babam ve annem köy insanı Büyükşehirde yaşayıp bin türlü insan tanımamış Ne yapalım saflık mı evet hem de çok ama be kardeşlerim hırsızın hiç mi suçu yok ya
Yani insan insanın beş kuruşuna bile göz dikmemeli bu her devirde böyle olmalı Ben anlamadım bu işi valla insanlarda Allah korkusu kalmamış
Bi arkadas yazmış benzin döküp o evi yakasım geldi diye İnanın benim içimden neler geçiyor ama bize yapılan kötülüğü karşılık olsa bile böyle bir şeyi Allah korkumdan yapmam
Bilmiyorum belki de bu laflar demode olmuş Eskide kalmış ..

Valla güzel kardeşim burası Türkiye, kötü insanlar her yerde var sırf bu ülkede değil.Tipine bakıp adam seçme devri çok eskilerde kalmış.Kontrat,sözleşme, protokol vs şeyler bu tür şeyleri engellemek için var yıllardır.İnsanların 10 liralık şey almak için bile internette saatlerce araştırma yaptığı devirde babanızın yaptığı saflık üzgünüm ama bu tedbirsizlik sonucu da başkalarını suçlamak bana doğru gelmiyor.Üstelik kendi yiğenleri tarafından dolandırılmış biri için babanız insanlara güven konusunda hala nerde duracağını öğrenememiş, suçu biraz da kendinde aramalı bence.Neyse ki çok fazla paranız gitmemiş.

Canım bu tedbirsizlik sonucu başkalarını suçlamak bana doğru gelmiyor derken tam olarak ne demek istiyorsun? Benim bahsettigim adam bizim Paramızı yemiş oluyor ama onu suçlamayalım mı sence?

Bakin bende örtüluyum ve ibadet etmeye dikkat ederim amma velakin ayni seyi bizde sizin dediğiniz gibi bi amcadan kazik yedik AMA BU BÜTÜN HACI LARIN TAKKE CARSAF GİYENLERİN DOLANDIRICI OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ .Konuya gelirsek geçmiş olsun diyecek bisey bulamadım. Bu yasta insanları nelerle ugrastiriyorlar Allah korkusu yok!

Aynen ben de buraya takılıyorum canım bak ben öğretmenim, okulda çocuklara not verirken bile birinin üç beş puan hakkını yerim korkusuyla neler çekiyorum Çünkü ben birinin maddi manevi hakkına girersem yarın benden veya çocuğumdan çıkar diye korkarım Allah korusun
E bu insanlarda bu korku neden yok? Nasıl yok? Aklim almıyor

Kıyamet hacı hocalardan kopacak diye bir söz var, işte böyleleri yüzünden...

Gerçi bir yandan siz de hatalısın kontrat imzalamadan neden bu işlere kalkıştınız? Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin...

Ya kardesim boyle yapmamali,etmemeli diyerek kendinizi teskin etmeye calisiyorsunuz ama paranin dini olmaaaaaz!bunu hic mi duymadiniz bazi insanlar domuz eti yemez,icki icmez ama is paraya konusuna gelince dinsizin bile yapmayacagi isler yapar.Yahu istedigi kadar koylu olsun elinde kontrat yok belge yok ya insanin aklina gelmez mi ne bileyim ya ogrenmek lazim bazi seyleri millet insani yutar ya zaten aileden kazik yiyen insan nasil olur da elaleme guvenir.Ama basina kotu is gelenlerin idrak etme yetenekleri dusuyor oyle bir gercekte var.Akli basi yerinde genc ve uyanik biri yokmu ailenizde yani o 50 yasini gecmis birinin aklina ben pek guvenemiyorum.Hala cahil oluyor cogunlugu ne bileyim.Ben ailemi surekli drnetlerim mesela.Onlarda safliklarindan herseyi kaybettikleri icin suanda her adimlarini takip eder sorgulerim benden cekinirler.

Genelde abarti uzun surer diye dusunuyorum bu tarz davalar.. keske onden biseyler yapmasaydi babaniz..bu saatten sonra ne yapilir onuda bilemedim

Simdi dava acarak bu isi cozemeyeceginize gore ne yapacaginizi anlatayim.Zira babam sayesinde her is basimiza gelmisligi var.
Oncelikle eve is yaoan ustabasi ile babanizi alip kiralamak aitediginiz eve en yakin karakola gitmelisiniz.Orada babanizin koylu ve saf bir insan oldugunu ve basiniza yakin akrabalariniz tarafindan is getildigini ve dolqndirilddiginizi anlatacaksiniz.Sonra memleketli oldugunuz icin guvendiginiz bu haci amcadan ev kiralamak istediginizi ve onun talebi ile kendisine guvenerek kontrat yapmadan eve masraf yaptiginizi ancak sonunda haci amcanin paranizi nasil gasp etigini anlatacaksiniz.Yasanan olaylarda hukuki bir yaptirim yapilamayacagindan gasp edilen paranizi almak uzere sahit ule beraber geldiginizi belirteceksiniz.Usta ise ev icin satin alinan malzemelerin faturalarini da yaninda getirsin,gerekirse evin icinde yapilan tadilatin ispatlanabilecegini belirtsin.Bu isi cozerse polis korkusu cozer baska birsey cozemez.Ustanin elindeki fatura tarihleri ve alinan urun ile evdeki urunler zaten ayni olacagindan dolayi birde ustabasinin sahitligi ile cozunlrnir ancak.
Ancak babaniz memleketlisi ile kotu olmamak icin ya da rezil olmamak icin sesini cikarmayabilir o yonde bir izlenim edinddim malesef.

Son düzenleme:
Back
X