Göz göre göre dolandırıcılık !

O evi bos bırakmaz onlar daha yuksek fiyata yine kiraya verirler erketeye yatın bekleyin kiralamaya kalktı mi ilk siz gidin nerden tanicak sizi biz bi kaç tadilat yaptırmak istiyoruz diyip evi kırın dökün sonrada vazgectik deyin... Afedersiniz öyle g.te boyle y...k.. Tobe Estağfurullah gece gece sinirlendim... Ne biçim bisi oldu artik iyice çivisi çıktı bu dünyanın...

Dünya üstünde ne kadar şerefsiz insan varsa üstümüze üstümüze geliyor artık

Bunlardan birkaçı annemin öz yeğenleri olup 70 yaşına gelmiş annemle babamı mirasta hile hurda yaparak evsiz yersiz bıraktılar Bu ayrı bir mevzu ki insanın öz kardeşine veya ellerinle büyüttüğü öz yeğenlerine bile guvenmemesi gerektiğinin canlı örneği oldu anneciğim

Neyse, Annemle babam bu baş serefsizler yuzunden evsiz kalinca birkaç aydır bizimle yaşıyor Babam tabi ev ev üstünde olmaz diyerek kiralık bi ev bulmuş Ev sahibi de köylü,hacı,kendi halinde kafasında namaz takkesi ile duran birisi Evin tadilata ihtiyacı var Adam da sen yaptır kiradan düşelim demiş Babam eve 650 tl lik is yaptırdı Bir tek boya badanası kalmıştı ki adam babamı arayıp evi kiraya vermekten vazgeçtim demiş Babam da iş yaptırdığı ustaları aldı gitmiş Kalem kalem yaptıkları masraflari yazmışlar Ustalar da aldıkları işçilik paralarını söylemiş

Adam para mara vermiyorum ne taktıysanız sökün gidin demiş

Daha eve tasinmadiklari için kira sözleşmesi de yok Adam göz göre göre babamın ettiği 650 tl masrafın üstüne yattı

Kızlar ne yapabiliriz sizce? Ben avukat mavukat parasını göze aldım dava açalım diyorum Aslında boylelerine yapılacak şey belli de işte bizim içimizde Allah korkusu duruyor ama Allah korkusunu, hak yeme korkusunu duymayan kim varsa dibimizde bitiyor

Canim ben avukatım. Belki diger avukat arkadaslar da yazmistir. Siz anlasmissiniz illa yazili sozlesmeye ihtiyaciniz yok. Sozlesme kurulmuş. Fakat sozlesmeye aykirilik var evi vermesi icin zorlayamazsiniz. Hemen bir avukata gidin güvenilir biri olsun. İcra takibi başlatsin devami kolay. Allahin izniyle paraniz kalmaz.

Yapılanları sökün parçalayın kalmasın onlara

Dünya üstünde ne kadar şerefsiz insan varsa üstümüze üstümüze geliyor artık

Bunlardan birkaçı annemin öz yeğenleri olup 70 yaşına gelmiş annemle babamı mirasta hile hurda yaparak evsiz yersiz bıraktılar Bu ayrı bir mevzu ki insanın öz kardeşine veya ellerinle büyüttüğü öz yeğenlerine bile guvenmemesi gerektiğinin canlı örneği oldu anneciğim

Neyse, Annemle babam bu baş serefsizler yuzunden evsiz kalinca birkaç aydır bizimle yaşıyor Babam tabi ev ev üstünde olmaz diyerek kiralık bi ev bulmuş Ev sahibi de köylü,hacı,kendi halinde kafasında namaz takkesi ile duran birisi Evin tadilata ihtiyacı var Adam da sen yaptır kiradan düşelim demiş Babam eve 650 tl lik is yaptırdı Bir tek boya badanası kalmıştı ki adam babamı arayıp evi kiraya vermekten vazgeçtim demiş Babam da iş yaptırdığı ustaları aldı gitmiş Kalem kalem yaptıkları masraflari yazmışlar Ustalar da aldıkları işçilik paralarını söylemiş

Adam para mara vermiyorum ne taktıysanız sökün gidin demiş

Daha eve tasinmadiklari için kira sözleşmesi de yok Adam göz göre göre babamın ettiği 650 tl masrafın üstüne yattı

Kızlar ne yapabiliriz sizce? Ben avukat mavukat parasını göze aldım dava açalım diyorum Aslında boylelerine yapılacak şey belli de işte bizim içimizde Allah korkusu duruyor ama Allah korkusunu, hak yeme korkusunu duymayan kim varsa dibimizde bitiyor

Kiyamam cok üzüldüm ya gece gece dusene vurulmaz ki. Ayrıca kimsenin parası kimse de kalmaz o 650 tl o adamdan cikar.
Bence hic canınızı sikmayin allah a havale edin.
Kontrat yok ortada adam ben bisi demedim dese ugras dur

Şimdi ben olsam alırım balyozu ne varsa indiririm evde, evyeleri musluklari sökerim de siz yapmayın gene de :halay:

Kira kontratı yazılı olmak zorunda değil sözlü de olabilir yasada böyle. Ne kadar adalet sistemimiz işler onu bilmiyorum ama.

Aklıma şöyle bir şey geliyor, biraz usulsuzluk ama dinsizin hakkından imansız yapacak bir şey yok. Ustaların elinde fatura var, evsahibi de sonuçta o adam. Baban muhataplıktan çıkıp, evsahibi ile ustaları bırakamaz mı

Madem avukat tutmayı göze aldınız öncelikle yeğenlerin peşine düşün. O daha önemli. Annenizle babanızın hakkını söke söke alın. Konuyu bilmemekle birlikte genede ben olsam o işin peşine düşerdim.
İkinci olaya gelince; ben olsam alırım balyozu elime vurup kırıp indiririm her şeyi aşağıya.

Valla öyle şeyler duydum ve görüyorum ki artık hiç kimseye güvenmem bu devirde.
İnsan kendi kanından canından öz kardeşlerine kuzenlerine amcalarına vs. güveniyor sonra en ağır kazıkları yiyor. (Benim ailem)
O yüzden akraba diyince içim ürperiyor artık.
Bu devirde ne ruh hastası kiracılar ve ev sahipleri olduğunu bilseniz şaşırırsınız. Kira da oturuyorum sürekli ev değiştirdik insanlarla uğraşmakta zor. Artık öyle bir noktaya gelinmiş ki sözleşme bile yapsan mahkeme masrafları daha çok tutacak diye insan vazgeçiyor bırak yanına kalsın diyor ama siz vazgeçmeyin.

Canım bu tedbirsizlik sonucu başkalarını suçlamak bana doğru gelmiyor derken tam olarak ne demek istiyorsun? Benim bahsettigim adam bizim Paramızı yemiş oluyor ama onu suçlamayalım mı sence?

Mesela arabanın üzerinde anahtarınızı unuttuğunuz zaman arabanız çalınırsa hakim hırsıza tahrik indirimi veriyor.Yani özetle tedbirli olmak ve işlerimizi hukuki çerçevelerde gerçekleştirmek bizim görevimiz.Babanız kontrat yapmayıp karşısındakine güvenerek bu işlere kalkıştığı için tedbirsiz davranmış oluyor.

Back
X