• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz kontağı

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.030
13.139
408
İstanbul
Merhabalar 11 haftalık oğlum var göz kontağı kurmuyor pek ve sosyal gülümsemesi yok denecek kadar az.. aslında ilk anneliğim değil ama insan hepsinde ayrı bir acemi oluyor galiba.. doktor kontrolünde doktora da soracağım ama size de danışayım dedim henüz erken mi yoksa sıkıntı mı vardır

Merhabalar 11 haftalık oğlum var göz kontağı kurmuyor pek ve sosyal gülümsemesi yok denecek kadar az.. aslında ilk anneliğim değil ama insan hepsinde ayrı bir acemi oluyor galiba.. doktor kontrolünde doktora da soracağım ama size de danışayım dedim henüz erken mi yoksa sıkıntı mı vardır
Bu 3. Çocuğunuz dimi? İkinci ile arasında fazla yok. O nasıldı o aylarda

Evet evet ay hatırlamıyorum emin değilim daha doğrusu sanki kuruyordu ama
İkinci bebekte de baya evhamlıydın pek değişen bir şey olmamış🤭
11 ayda kontak kurması gerekir ama sizde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum

Otizmden endişeleniyorsanız, zaten teşhis konması için fazla küçük şu an bebeğiniz.
Benim kızıma aynı sebeplerden 22 aylıkta otizm teşhisi kondu. Biraz bekleyin 2 yaşını doldursun. Durum aynıysa bir kontrol ettirirsiniz.

11 hafta daha 3 aylik bile degil. Ne yapsin bebe espiri yapip kahkaha mi atsin. 🤣🤣 az daha buyusun annesi

11 aylık değil 11 haftalıkmış.
dikkat eksikliği varmış bende 11 aylık diye anladım :) 11 hafta 2,5 aylık bebeymiş

Seslere tepki verir ve sesin geldiği tarafa doğru başını ve hatta vücudunu çevirebilir. Bu dönemde bebeklerin zihinsel gelişimini desteklemek adına onunla sıklıkla iletişim kurmalı yazıyor unutmuşum o halleri :)

Göz kontağı kurmuyor diye endişelenmek için çok erken. En azından 7-8 aylık olsun.

Garibim daha nereye geldiğini fark etmedi. Oohhh mis gibi anne karnındaydı şimdi yedir- sindir onunla uğraşıyor.

Çok erken benim 4 aylıkken başlamıştı sosyal gülümseme ve göz kontağı

Back
X