göz rengi :)

önemi yokta merak ediyorum kardeşlerimin çocuklarında yok benimkinde olurmu diye merak ediyorum :)
annem yeşil gözlü bildiğin :))
İhtimal var tabiki nasip diyelim Allah gönlünüze göre versin :)
Eşinizin de elbet uzak uzak dedelerinde vardır bir renkli gözlü :)

Allah gönlüne göre versin...
Ancak bilimsel olarak iki renkli gözlü kişiden kahverengi gözlü çocuk doğmaz.
Ders anlatırken bu sene bir ogrencim aynı şeyi sordu. Kız kahverengi gözlü. Anne baba renkli gözlü. Kız kendi araştırdı. Evladlik alındığını öğrendi. Teyzesinden almışlar. Ama bu demek değildir ki sen de sizde evladliksiniz. Sadece bilimsel olarak mümkün değil. Kahverengi gözlü olmaları yüzde 0 ihtimal sadece bunu bil.
Arkadaşım siz hangi kurumda ne eğitimi veriyorsunuz? Buraya 2 renkli gözlü kişinin kahverengi gözlü çocuk sahibi olma ihtimali %0 yazarken allahtan hiç mi korkmadınız? :)

Okuyanlar lütfen ciddiye almasınlar bu yorumu. 2 renkli gözlü insan pekala kahverengi gözlü bebek sahibi olabilir.

Annemin oldukça koyu kahve .
Babamın ise yeşil mavi arası bir rengi var.
Babamlar ailecek renkli gözlü .
Benim 1 yasima kadar lacivertmis.
Şu an yeşil.

Ders anlatırken bu sene bir ogrencim aynı şeyi sordu. Kız kahverengi gözlü. Anne baba renkli gözlü. Kız kendi araştırdı. Evladlik alındığını öğrendi. Teyzesinden almışlar. Ama bu demek değildir ki sen de sizde evladliksiniz. Sadece bilimsel olarak mümkün değil. Kahverengi gözlü olmaları yüzde 0 ihtimal sadece bunu bil.
Bu bilgi yanlış, ihtimal çok düşüktür ama sıfır değildir. Yanlış bilmiyorsam %2-3 civarı olmalı.

4 çcocukta da bu düşük ihtimali yakalamış olmaları bana da ilginç geldi ama sadece ilginç, evlatlık denmez buna. 4 kardeşlermiş, komik olur böyle bir itham.

kızlar selammm :)
birşey soracağımmm
benim babam çakır mavi annem yeşil gözlü ama 4 kardeşiz ve sadece 1 tanemiz bal rengi gözleri var,
diğer 3müz kahverengi gözlüyüz.
şimdi benim eşimin ailesinde hiç renkli gözlü yok eşimde bende kahve rengi gözlüyüz acaba bizim bebegimiz mavi veya yeşil gözlü olma ihtimali var mı annem ve babamdan dolayı ? :)
Olabilir , muhtemel ama az bir ihtimal bizde ki durum şöyleydi. Benim babam ve abim mavi gözlü , eşimin ki mavi kayınpederinki mavi gel gelelimki ilk oğlum kahverengi gözlü oldu :KK48:ikincisinde de yeşili tutturduk. Sağlıklı olsunda kuzum farketmez göz rengi . Hayırlı doğumlar dilerim...:emir_bebek:

Arkadaşım siz hangi kurumda ne eğitimi veriyorsunuz? Buraya 2 renkli gözlü kişinin kahverengi gözlü çocuk sahibi olma ihtimali %0 yazarken allahtan hiç mi korkmadınız? :)

Okuyanlar lütfen ciddiye almasınlar bu yorumu. 2 renkli gözlü insan pekala kahverengi gözlü bebek sahibi olabilir.
Burada konu ben değilim. Ciddiye al diye sana yazmadım. Bildiğimi yazdım. Bu demek değildir ki konu sahibi evlatlık. Dikkatli oku. Oldu mu olur. Allahın işi. Rabbim nasip etti mi olur. Bilim milim dinlemez.

Bu bilgi yanlış, ihtimal çok düşüktür ama sıfır değildir. Yanlış bilmiyorsam %2-3 civarı olmalı.

4 çcocukta da bu düşük ihtimali yakalamış olmaları bana da ilginç geldi ama sadece ilginç, evlatlık denmez buna. 4 kardeşlermiş, komik olur böyle bir itham.
Haklısın yuzdelik 2 -3 pay var

Ay benim annemde yeşil gözlü eşimin de gözleri bi yeşil bi mavi olur bende istiyorum bebişim renkli gözlü olsun diye :)

ya ben saka yaptim.benim babannem yesil dedem mavi gozlu ama babam kahverengi gozlu olmus.bana da lisede ogretmenim evlatlik baban demistisonra arastirdik ihtimal var ama uc cocukta da o ihtimalin olmasi ilginc geldi

Ihtimal var ama aslında siz 3 kardeşin renkli gözlü olma ihtimalinden bilr daha düşük. Kahverengi her zaman baskın gendir

Yeşil ve mavi göz olmasini istiyosaniz olmaz çünkü genelde isteyince yada bekleyince olmuyo

ben kahve esim kahve kaynanam yesil gorumcelerim kimi bal kimi ela ama kizim siyah goz yani bende cok istiyodum kizim renkli gozlu olsun kaynanama benzesin ama olmadi :KK30:

birşey soracağımmm
benim babam çakır mavi annem yeşil gözlü ama 4 kardeşiz ve sadece 1 tanemiz bal rengi gözleri var,
şimdi benim eşimin ailesinde hiç renkli gözlü yok eşimde bende kahve rengi gözlüyüz acaba bizim bebegimiz mavi veya yeşil gözlü olma ihtimali var mı annem ve babamdan dolayı ? :)
Benim gözlerim koyu kahverengi eşimin acik kahverengi oğluşum mavi gözleri :) anneanesi ve babaannesi yeşil gozlu sadece.. 6 kardeşiz hicbirimizinde renkli değil gözleri aynı şekilde eşimin kardesleri de renkli gozlu değil. Yani demekki evlatların olmasa bile torunların olabiliyormus

birşey soracağımmm
Ihtmal var ama babasnın genleri baskın çıkarsa kahverengi olur

mavi ve yesil gozlu ebeveynlerden kahverengi goz cikmaz.evlatliksiniz

Sizleri ciddiye alsam anne babama "ben evlatlıkmışım ya bunca yıldır neden sakladınız" diye hesap soruyordum şu an :KK53: Kazık kadar kızım allahtan, ergenliğimde okusam sırt çantamı alıp kaçmıştım belki evden sgdfj. Neyse ki halamın kopyasıyım da kimsenin içine kurt düşmüyor, yoksa kulaktan dolma bilgilerle kesin yargıya varan çok maalesef...

Sizleri ciddiye alsam anne babama "ben evlatlıkmışım ya bunca yıldır neden sakladınız" diye hesap soruyordum şu an :KK53: Kazık kadar kızım allahtan, ergenliğimde okusam sırt çantamı alıp kaçmıştım belki evden sgdfj. Neyse ki halamın kopyasıyım da kimsenin içine kurt düşmüyor, yoksa kulaktan dolma bilgilerle kesin yargıya varan çok maalesef...
Aynen hatta bir uye vardi gozleri baska bi akrabasina benzedigi icin evlatlik oldugunu düşünen sürekli konu açan.

Back
X