- 3 Mart 2013
- 1.626
- 4.019
- 333
- 33
Takmamayı nasıl öğrendiniz
En çok yapan da öz be öz ablası ve ablasının eşi...hayır olsun diye bişey de yapmıyor değiliz,hatta en çok onlara yapmışlığımız var.
Allah sabır versin, çok zor gerçekten bu insan cinsleri, ben de olsam gülüp geçmeye çalışırdım en mantıklısı sizin gibi, ama yavaş yavaş da mesafeyi koyup muslukları kısardım ne yalan söyleyeyim, yarın öbürgün zor durumda kalabilir insan ve birikimi olmayınca bu yardım ettiklerinin hiçbirini yanında bulamaz bence, o nedenle hiç prim vermedim bu tiplere.Merhaba herkese,konu haset doyumsuz eşimin ailesi..Kısaca yazıyorum,eşim de ben de çalışıyoruz,öyle yüksek paralar almıyoruz almadık hiçbir zaman...Ben iki yıllık öğretmenim öncesinde öğrenciydim eşime evime hiç katkım yoktu,eşim de özel sektörde asgari ücretin azıcık üstünde bi maaş alıyor,eşimin akrabalarının çoğu tek çalışanla evi geçindiriyor,bu şu demek olur mu ki “mrs21 ile kocası beraber çalışıyor çok paraları vardır,ona yardım etsin buna yardım etsin,o evlendi katkıda bulunun,babana geldin 5 kilo et al gel”” gibi gibi gibi imalı çirkin laflar...Hepsinden net nefret ediyorum ! Çünkü çok zor günler yaşadım hiçbirinin katkısı olmadı bize ama gerginlik olmasın diye gülüp geçiyorum,siz olsanız ne yapardınız ??
Şunu da belirteyim misal evime geldiler yeni bişey mi almışım,görmezden gelirler hayırlı olsun demezler,arkamızdan şunu da almışlar bunu da almışlar demek ki çok paraları var diyorlar
Zaten en yakınlarda olur bunlar çok normal, daha uzak akrabaların yüzü tutmaz çünkü o kadar. İnsanları memnun edemezsiniz ki canım, sürekli daha fazlasını isterler alışınca, eğer eşin seninle hemfikirse sallayın gitsin.En çok yapan da öz be öz ablası ve ablasının eşi...hayır olsun diye bişey de yapmıyor değiliz,hatta en çok onlara yapmışlığımız var.
edepsizler adam orda kelle koldukta belkide tepesinden kursun yagiyor askerlik yapiyor. ya cok kazansa ne olur deyesinde benim esim caniyla burun buruna trilyon kazansa size ne ne vicdansiz insanlar var ya.Bizde de aynı mesele farklı bir boyutta mevcut . Şöyle ki ben çalışıyordum arabam vardı . Nişanlandık eşim asker o sırada 1 sene ırakta görev yapıp geri dönmüştü. Evimizi aldık . Güneydoğu da görevliyiz evlendik işimi bıraktım istifa edip buraya yerleştik iş bulamadım tabiki . Olanlar da eğitim seviyemin altında günde 12 saat hafta sonu dahil ve asgari ücret. Evimizde kv oturuyor ihtiyacı olduğu için kendi evi kentsel dönüşüme girecek ( ama ne zaman belirsiz bence en az 5 sene daha bekleriz gibime geliyor ) biz burada 800 tl kira ve 2300 tl ev kredisi ödüyoruz. Eşim afrine gitti 5 ay İnan 1 kuruş para yemedim hiç abartmıyorum arabayı satıp üzerine ekledik değiştirdik. Şimdi yine 1 kuruş yemiyoruz düzgün kenara koyuyoruz ki gelecekte ne oluruz bilmiyoruz . Millet sürekli asker ya çok kazanıyor asker ya kazanıyor bu muhabbetteler. Görümcenin kocasının arkadaşları bile senin kaynın çok kazanıyordur diyorlarmışaskere yakın bir meslek grubu adını vermeyeyim onlar bile bizim maaşımızın muhabbetini yapıyorlar .Büyük görümcemin kocası ile para mevzusu yüzünden küsüz. Allah’ın her günü eşimle konuşurlardı biz kavga edince bıcak gibi kesildi . Afrinde bile aramadı adam .
Hemen borca girin derim. Mesela araba alın ya da ev alınMerhaba herkese,konu haset doyumsuz eşimin ailesi..Kısaca yazıyorum,eşim de ben de çalışıyoruz,öyle yüksek paralar almıyoruz almadık hiçbir zaman...Ben iki yıllık öğretmenim öncesinde öğrenciydim eşime evime hiç katkım yoktu,eşim de özel sektörde asgari ücretin azıcık üstünde bi maaş alıyor,eşimin akrabalarının çoğu tek çalışanla evi geçindiriyor,bu şu demek olur mu ki “mrs21 ile kocası beraber çalışıyor çok paraları vardır,ona yardım etsin buna yardım etsin,o evlendi katkıda bulunun,babana geldin 5 kilo et al gel”” gibi gibi gibi imalı çirkin laflar...Hepsinden net nefret ediyorum ! Çünkü çok zor günler yaşadım hiçbirinin katkısı olmadı bize ama gerginlik olmasın diye gülüp geçiyorum,siz olsanız ne yapardınız ??
Şunu da belirteyim misal evime geldiler yeni bişey mi almışım,görmezden gelirler hayırlı olsun demezler,arkamızdan şunu da almışlar bunu da almışlar demek ki çok paraları var diyorlar
Bu konuyu okurken aklıma geldi yine
Dayicimmm bana bu parfümü alırmısın diye mesaj atan yiğeni istediği parfüm 600 tl yine sinir oldum bak
Böyleleri insan değil ki zaten eniştesi filan hiç arayıp sormadı aylarca . Geçen gün adamın dededi ölmüşte eşim baş sağlığa aramış . Hala insanlık yapıyoruz izine gidince 100 km onun evine ayrıca gidip 100 km geri geliyoruz ama insan değil anlayamıyor. Bu izinde zaten tatil ayarladık hiç memlekete gitmeyeceğiz . Diğer izinde ta Kasım’da gidilir ve onun evine gitmeyeceğim çok net eşim gitmek isterse yanlız gitsinedepsizler adam orda kelle koldukta belkide tepesinden kursun yagiyor askerlik yapiyor. ya cok kazansa ne olur deyesinde benim esim caniyla burun buruna trilyon kazansa size ne ne vicdansiz insanlar var ya.
Aynı benim teyzemin durumu. Valla ne diyim inşallah eşiniz farkındadır araya mesafe koyardımMerhaba herkese,konu haset doyumsuz eşimin ailesi..Kısaca yazıyorum,eşim de ben de çalışıyoruz,öyle yüksek paralar almıyoruz almadık hiçbir zaman...Ben iki yıllık öğretmenim öncesinde öğrenciydim eşime evime hiç katkım yoktu,eşim de özel sektörde asgari ücretin azıcık üstünde bi maaş alıyor,eşimin akrabalarının çoğu tek çalışanla evi geçindiriyor,bu şu demek olur mu ki “mrs21 ile kocası beraber çalışıyor çok paraları vardır,ona yardım etsin buna yardım etsin,o evlendi katkıda bulunun,babana geldin 5 kilo et al gel”” gibi gibi gibi imalı çirkin laflar...Hepsinden net nefret ediyorum ! Çünkü çok zor günler yaşadım hiçbirinin katkısı olmadı bize ama gerginlik olmasın diye gülüp geçiyorum,siz olsanız ne yapardınız ??
Görümcem araba da alsan ev de alsan herkes niye kardeşini evlendirmedi ev aldı araba aldı derler dediHemen borca girin derim. Mesela araba alın ya da ev alın
Görümcem araba da alsan ev de alsan herkes niye kardeşini evlendirmedi ev aldı araba aldı derler dediyani ne yapsam da gözleri kalacak... Asgari ücret alan oğlumuz nasıl yardım etsin diyen yok,karışı çalışıyor paraları var diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?