Gözü hep başkasının lokmasında tipleri ne yapmalı 🤔

Takmamayı nasıl öğrendiniz

Para harcamayi takmiyorum acikcasi.Biraz da inat ediyorum.Bana laf atanlar catir catir harciyor.Bana gelince yok oyle yok boyle."Gezme alma yeme " derken hayat gecip gidiyor.

Baska seyleri takmamayi da ogrenmeye calisiyorum.

Çalışmayıp yan yatan hiç çalışanın parasına göz dikmesin valla. Hiç bir şey kolay emeklerle olmuyor. Çabalamışsınız çalışmışsınız tabi ki keyfini sürer istediğinizi yaparsınız. Ayrıca kime ne, kaç kilo et alacağınızdan belki hiç almayacaksınız. Para sizin nasıl isterseniz öyle harcarsınız. Tıkayın kulakları ve o salak suratlara da gülün gitsin.

Eşimin babası da ne yapıyorsunuz o kadar parayı diyip duruyor. Biz normal yaşıyoruz lüks değil aslında. Ama gelirine göre gider oluyor. Anlamıyorlar. Çok sıkıcı bi durum.

Ben olsam hic tasalanmam. Yardima muhtaçlarsa al 2 kilogram et o konuda ben hassasım dir şahsen
Bizde de durum, benim cok para harcamam batıyor bazılarına. Öyle mi öyle
Bende surekli instagrama atıyorum aldığım bir seyi veya bir yere gittim diyelim
Görgüsüzlük denebilir buna ama amacim su
"Istedigim gibi para harcarim" mesaji vermek. Niye harcamayim? Ben ölsem benden sonra gelen yicek :)
Daha bana yaklasip agzini açıp tek kelime edemezler
Herkeste istediğini alır evine cok parasi var diye dedikodu yapmak ta tam bir varosluk

İzindeyim çık şükür rahatım. Maaş alırken millet akbaba gibiydi. Sanki yattığım yerden millet hayrına bana para veriyormuş gibi davranılıyordu. Eşim ve ailesi en başta. Kim borç isteyecek, kredi çekilecek hemen aranıyorduk. Borç harç var deyince inanmıyorlardı. Çünkü karı koca çalışınca, yemek de yemiyoruz, hiç ihtiyaç da yok. Nasıl bir zihniyet anlayamadım.

Allah sabır versin, çok zor gerçekten bu insan cinsleri, ben de olsam gülüp geçmeye çalışırdım en mantıklısı sizin gibi, ama yavaş yavaş da mesafeyi koyup muslukları kısardım ne yalan söyleyeyim, yarın öbürgün zor durumda kalabilir insan ve birikimi olmayınca bu yardım ettiklerinin hiçbirini yanında bulamaz bence, o nedenle hiç prim vermedim bu tiplere.

En çok yapan da öz be öz ablası ve ablasının eşi...hayır olsun diye bişey de yapmıyor değiliz,hatta en çok onlara yapmışlığımız var.
Zaten en yakınlarda olur bunlar çok normal, daha uzak akrabaların yüzü tutmaz çünkü o kadar. İnsanları memnun edemezsiniz ki canım, sürekli daha fazlasını isterler alışınca, eğer eşin seninle hemfikirse sallayın gitsin.

edepsizler adam orda kelle koldukta belkide tepesinden kursun yagiyor askerlik yapiyor. ya cok kazansa ne olur deyesinde benim esim caniyla burun buruna trilyon kazansa size ne ne vicdansiz insanlar var ya.

Hemen borca girin derim. Mesela araba alın ya da ev alın

Bu konuyu okurken aklıma geldi yine
Dayicimmm bana bu parfümü alırmısın diye mesaj atan yiğeni istediği parfüm 600 tl yine sinir oldum bak

terbiyesizlige bak ya
600 tl lik parfümü siradan bi hediye olarak alacak dayinin aylik gelirinin 30 bin falan olmasi lazım bence. Allah yardımcınız olsun

edepsizler adam orda kelle koldukta belkide tepesinden kursun yagiyor askerlik yapiyor. ya cok kazansa ne olur deyesinde benim esim caniyla burun buruna trilyon kazansa size ne ne vicdansiz insanlar var ya.
Böyleleri insan değil ki zaten eniştesi filan hiç arayıp sormadı aylarca . Geçen gün adamın dededi ölmüşte eşim baş sağlığa aramış . Hala insanlık yapıyoruz izine gidince 100 km onun evine ayrıca gidip 100 km geri geliyoruz ama insan değil anlayamıyor. Bu izinde zaten tatil ayarladık hiç memlekete gitmeyeceğiz . Diğer izinde ta Kasım’da gidilir ve onun evine gitmeyeceğim çok net eşim gitmek isterse yanlız gitsin

Aynı benim teyzemin durumu. Valla ne diyim inşallah eşiniz farkındadır araya mesafe koyardım

Derler derler. Her şeyi derler. Hiç kafana takma. Ben çalışıyorum ben kazanıyorum de. Ben de atanayım diye çok afedersiniz bi yerim çatladı. Ağzıma edildi kaç senedir. Kazandığım paraya bir kere laf söyleyenin ağzına s.....

Böyle istendiği zaman yapacağım varsa bile yapasım gelmiyor. Arkadaş insanlar başkalarının sırtından geçinmeye ne meraklı. Sürekli benzer hikayeler farklı durumlarla karşımıza çıkıyor. Ya sabır başka ne denir ki?

Hemen borca girin derim. Mesela araba alın ya da ev alın
Görümcem araba da alsan ev de alsan herkes niye kardeşini evlendirmedi ev aldı araba aldı derler dedi yani ne yapsam da gözleri kalacak... Asgari ücret alan oğlumuz nasıl yardım etsin diyen yok,karışı çalışıyor paraları var diyorlar

Bu zamanda insanin evi yoksa arabasi yoksa bir garip benim gozumde.Allah herkesi ev sahibi yapsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…