🥗Salatadan dönenin kaşığı kırılsın 🥗 02.07.2021- 45 günde spor ve diyetle muhteşem değişim

Benim bahçemde de var .fazla geliyor aslında.yarısı telef oluyor her sene.yaapsam mı ki???benimki minik mandalinalardan.

O saate kadar uyanık miydin

Bugün telafi edersin canım.
Yap bence ziyan olmasın, en azından değerlendirmiş olursun, o kadar gözün korkmasın, ben yaptım sen hayli hayli yaparsın

Evet uyanıktım, hiç yatadım da yoktu

Dün gece mandalina reçeli yaptım hepi topu 2 kavanoz ama saatlerce mandalinanın beyaz iplerini temizledim, tamam güzel oldu ama diğer meyvelerle de reçel güzel oluyor o kadar uğraşa ne bileyim neyse denemiş oldum
Ben de uğraşmıyorum artık.
Türkiye'de iken konserve menemen reçel herşey yapmaya çalışırdım. Artık yorucu ve zaman alıcı şeyler yapmıyorum.

O saate kadar uyanık mıydın

Yap bence ziyan olmasın, en azından değerlendirmiş olursun, o kadar gözün korkmasın, ben yaptım sen hayli hayli yaparsın

Evet uyanıktım, hiç yatadım da yoktu
bir tarif alalım o zaman :))
Türkiye'de iken konserve menemen reçel herşey yapmaya çalışırdım. Artık yorucu ve zaman alıcı şeyler yapmıyorum.
ayy sorma ben de konserveye sardım.pandemiden midir nedir merak ettiğim herşeyi yaptım herhalde

tatlı biberden sos
acı biber sos
domates
patlıcan közleme
vişne şeftali komposto

çilek ve kayısı reçeli

yaprak da koydum kola şişelerine ilk defa

ve zeytinimi de bu sene kendim yaptım

nar ekşimi de .

boşluğa düştüm zaar.

sonuç bu pandemi artıları 72.5 olunca temizlenecek...

En iyisi canım, ama melemen benim çok işime yarıyor, hazır yemek, reçel de kahvaltıya renk katıyor zengin gösteriyor 2 çeşit 3 çeşit olur genelde, melemeni reçeli genelde kayınvalidem yapıyor sağolsun

Ben 20 kadar mandalina ya 2 buçuk su bardağı şeker ve 2 su bardağı su koyup 30 dk kaynattım, tüm beyaz ipleri temizlenmiş tek tek dilimlere ayrılmış mandalinaları koyup. (1 çk tereyağı katıp) 30 dk da öyle pişirdim ve kapatmaya yakın 2 YK limon suyu kattım kavanozlara koydum.

Menüm

Kahvaltı
Omlet
peynir
zeytin
turp
2 TK mandalina reçeli
4 dl tam tahıllı ekmek

Akşam
Et döner
Bol salata

Su az oldu sanki

Çok güzel fikir çocuklar yedimi peki, yumurta ve unu hangi aşamada koydun
Çocuklar çok sevdi . Önce karnibahari tavada çevirdim soğuyunca tuz yumurta un koydum. Tepsiye incecik yaydim bira pişirdim. Sonrasında pizza malzemelerini koydum.
Kapya biberle domatesi tavada pişirdim biraz öyle koydum tepsiye

Bende nar ekşisi tarifi isterim
Tabi :) ekşi narları tek tek tanele.suyunu şık.bir çuvala koyarak ya da ezerek falan.suyunu kaynat.iyice yoğunlaşınca kapat.snoğuyunca bir tık daha yoğunlaşıyor .ona göre ayarla.

Ben kolaya kaçtım.narenciye sıkacağında portakal sıkar gibi sıktım.acı falan da olmadı.güzel oldu:))
Menüm

Kahvaltı
Omlet
peynir
zeytin
turp
2 TK mandalina reçeli
4 dl tam tahıllı ekmek

Akşam
Et döner
Bol salata

Su az oldu sanki
Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…