gretmenim ne olur vurma

Bu öğretmen değilki arkadaşım öğretmen sıfatını taşıyan ama insanlıktan bi gram nasibini alamamış bir yaratık.
Benimde ilkokul öğretmenim küçükken matematikten soru sorardı çözüp yanına götürmemizi isterdi.Eğer yanlışsa kafamıza indirirdi bi tane kafamçokkarıştı
Sonra hiç unutmam birinci sınıf okuma bayramı yapıcaz bi erkek öğrenciyle bi diyalog okuyacaz aynı sınıftayız.Neyse pravo yapıyorduk sınıfın karşısında,heyecandan da olsa gerek ikimizde biraz heceledik öğretmediniz erkek öğrenciyi yani arkadaşımın iki eliyle birden suratına tokat attı.Benimde alttan çeneme öyle vurdu ki dilim koptu sandım. Daha birinci sınıftık oysa ikiye geçeceğiz yani.Çok korkardım ama annemlere söyleyemezdim. Zaten başka dayağını yemedim matematik sorularını yapamadığım için kafama yediğim yumruktan başka.Yani elini yumruk yapıp kafamıza vurardı.
Ama sağolsun çok iyi bi öğretmendi.Üç sene önce kadar vefat ettiğini duydum çok üzüldüm. mafoldumben

Ama sizin öğretmen dediğiniz iğrenç yaratık cezasını bi şekilde çeker inş kötükedihüso

ilkokula ilk başladığım gün teneffüs vaktinin bittiğini anlamadığım ve sınıfa girmek istyediğim için nöbetçi öğretmen tarafından merdivenlerden itildim ve burnum kanadı bizim zamanımızda 5 yıl olan zorunlu eğitimimi aldığım o ilkokul benim gözümde okul değildi o öğretmenin adını da o okulda geçirdiğim günleri de unutmuyorum!

ben de eğitimci oldum o öğretmenimi de nefretle anıyorum

umarım o nöbetçi öğretmen Seçkin Hanım ve ilkokul öğretmenim Nurten Hanım beni unutmamışlardır zira ben onları yüzlerindeki mimik çizgilerine kadar hatırlıyor ve kendileri her aklıma geldiğinde nefret ediyorum !

Bende aynısını yaşadım
Benim öğretmenim orta yaşlı bir bayandı..Oğlunu askerde şehit vermiş psikolojisi tembel öğrencilere bozuk olan bir öğretmendi..
İlkokul 1.sınıftan itibaren hep dayak yedim iyi not alanların parmak kaldırmasını istemişti hiç unutmam bende nasıl duruyoduysam artık ama parmak kaldırmadığımı çok iyi hatırlıyorum sen ne parmağını kaldırıyorsun sen iyi not mu adın kız diye azarladı benii :1shok: olmuştum..Ki ben içine kapanık tuvalet için bile izin isteyemeyen bir öğrenciydim..
Öğretmen ezince arkadaşlarda eziyordu tabiki benimde durumum pek parlak değildi..
Çalışkan öğrenciler notları düşük olan öğrencilerle arkadaşlık etmezdi..Çalışkanlar hep yanyana otururdu..Hep kavga ederdik arkadaşlarımla kendimi savunamazdım diğerleri gibi annem benim hakkımı arardı öğretmenim de doğal olarak suçlu kimseyle anlaşamayan gibi görürdü benilmaz:..
Temelden iyi şeyler görmeyince tüm okul dönemime yansıdı doğal olarak okula gitmekten nefret ediyordum!:gitme:
Allaha çok şükür bitti o günler :Saruboceq:
Senin öğretmeninde allahından bulsun canım..
Küçük bir ayrıntı Benim erkek kardeşim geçen sene orta 2 ye gidiyordu resim dersindeyken öğretmen olacak olan insana hocam kalemliğimi kaybettim arayabilirmiyim demiş..Öğretmen sert çıkmış..Ama hocam kalemim yok nasıl yazıcam ben demiş..Kafasına yumruğunu dayamış hafif ittirmiş otur yerine diye azarlamış..
Kardeşimde hocam sizi aileme söylücem demiş..Sen beni tehdit mi ediyorsun demiş kaldırdığı gibi çocuğu tahtaya fırlatmış top oynar gibi kardeşim ders boyunca ağlamış birde yerine oturtmamış tahtanın önünde bekletmiş..mafoldumben
Gittim milli eğitime şikayette bulundum 1 ay sonra cevap geldi öğretmen olucak insan hakkında soruşturma açılacaktı..Ama okuldaki diğer öğretmenler annemi kandırdıklarından soruşturmayı imzalayıp geri çekmişler..klava:klava:

lütfen annenle konuş geri adım atmasın,başka fidanlarda yanmasın. hıç bir şey yapamazlar sakın korkmayın. konuşmalarını cep telıne çeksın annen delıl olsun elınde. bu taşın altına elımızı koymamız lazım, sonra kolumuzu kaptıracagız,kımse bu konuda susmamalı tatlım.

Bir öğretmen olarak böyle meslektaşlarımı! duymak gerçekten bana utanç veriyor.
Bazı meslekler vardır ki hata kabul etmeyen mesleklerdir bunlar çünkü bu mesleklerin hammaddesi ıNSANDIR. Öğretmenlik,doktorluk vs... Hata yaptığınızda ya da işinizi sevmediğiniz önemsemediğinizde ir insanın hayatıyla ,istikbaliyle oynarsınız ki bunun hesabını hiç bir zaman veremezseniz ,bu vicdan azabı sizi hayatınız boyunca bırakmaz.
Bende öğreetmenim ,yeri gelir bebelermi sevdiğim gibi onlara kızarımda sevgide kızgınlıkta hayatında bir parçasıdır ancak kızgınlığını bir çocuğa yönetilker onun faydası oranında da dikkat etmek zorundayız. Yani bir çocuğa eğitim veririken o na kızmak ya da cezalandırmak onun istikbaliyle oynamak içi omamalıdır hele keyfi asla . ceza çocuğun sadece yanlış davranışı için olmalıdır.
Helede şiddetin anlaşılır kabul edilir hiç bir tarafı yoktur.

Arkadaşlar yazdıklarınıza inananımıyorum o kadar üzüntü duyuyorumki hele SATRAPı anlatmış 1. sınıf öğrencisi diyoruz ya okula yeni başlamış okul nedir kuralları nedir bilmeyen ana kucağından ayrılmış bir bebek . biz ancak onun nazına oynamalı okulu sevdirmeliyiz ne kadar acı bir durum

yuh ya allah bildigi gibi yapsinn....
okumakla adam olunmuyo demekkii..bizde cocuklarimizi teslim ediyoruz....
her ögretmen alinmasin lütfen....aradaki cürüklere lafimm....

buna benzer bir olayı benim arkadasımın ablası da yasamıs kız ilkokuldayken her gün hocasından dayak yermiş kız adım atsa suç olurmuss arkadasları ona gülermiş her seferinde aslında kız cok calıskanmıs we ilerde de ögretmen olmak istiomus
böyle her gün dayak yiye yiye içine kapanmıs pasif bi insan haline gelmiş we 5.sınıfın sonunda dayanamayarak okulu bırakmak zorunda kalmıs ailesi karsı cıkmıs ama kız okula gitmekten korkuomus okula die cıkıp sokaklarda gezip zil calma waktinde ewe geliomus ailesine de durumu izah edemiomus şimdi 30 yasına yakın kız ewde bekar
o kadar saf o kadar ii niyetli ki anlatamam istemeye gelen o kadar kişi war we bunların arasında öğretmen de war kız ewlenemio korkuo öğretmen fobisi oluşmus kızcagızda ne kötü bi durum

yuh ya allah bildigi gibi yapsinn....
okumakla adam olunmuyo demekkii..bizde cocuklarimizi teslim ediyoruz....
her ögretmen alinmasin lütfen....aradaki cürüklere lafimm....

Cok aci arkadasim cok aci...ama malesef en cok cürükde egitim bakim mesleklerinde cikiyor.....

Bence her kim cocuklarin egitimi ve bakimi ile ilgili bir mesleye baslicak ise, bir testden gecmeli....piskolojisi ve ruhsal sagligi yerindemi diye!!

benim ilkokul öğretmenim iyiydi,ama bende ortaokulda böyle öğretmenler gördüm.bi fen hocamız vardı,sanki bütün sinirini,hırsını okula saklıyordu.'acaba çocuğu yok mu?' diye düşünüyordum,ama bir kızı vardı,ona gayet iyi ve sevecen davranırken,okuldaki çocukları bi güzel haşlıyodu sağolsunmirmirmirmirbir keresinde bizim sınıfta bi çocuğu kaldırıp tahtada soru sordu,çocuk soruyu yapamadı diye önce kravatını bi güzel eliyle kavrayıp sıktı,sonra ayakkabısının topuğuyla ayağının ucunu ezdi bi güzel,arkadanda temiz bi tokat yapıştırdı suratına.çocuk mahvoldu.ben ölücek diye korkmuştum.ne gerek vardı bi soruyu yapamadı diye bu kadar işkence etmesine,hala anlamış değilim.birde daha o zamanlar tam ergenlik döneminin içindeyiz,13-14 yaşlarında bi erkek çocuğunu arkadaşlarının karşısında o kadar hırpalaması hiç hoş değildi.sınıfta koca bi metal tahtacetveli vardı.konuşanlar listesine yazılanlara avuçlarını açtırıp onla vuruyordu.çocukları döven katil tipli müdür yardımcıları da vardı.
lisedeyken okuduğum lise özel bi lise olduğu için öğretmenlerin öğrencileri dövmesi,öğrencilere vurması yasaktı da,onlarda sözle rencide ediyorlardı,hakaret ediyorlardı.ben çok çalışkan bi öğrenciydim,bi hocamız,hemde benim bölüm dersimin hocası olan bayan,hiç işi gücü yokmuş gibi sürekli benimle uğraşıyordu.kopya çekmeyeceğimi bildiği halde bana iftira attı,beni hüngür hüngür ağlatıp sınıftan kovdu.sonrada arkamdan 'ben ona sınıftan çık demedim,kendisi sınıftan çıktı,ben ona sadece kopya çektin diye şaka yaptım' demişÇok üzgünüm çoook o kadından hala nefret ediyorum!sırf gıcıklığına karneme 5 gelecekken 3 verdi.bende onu okuldan sorunları olduğu halde ayırmıyorlar diye başka bi okula geçtim.Allah'a çok şükür,kurtuldum o kadından.gittiğim okuldaki hocam çok ama çok iyiydi.
Tüm bunların sonucunda,analizime göre,öğrencilerini hırpalayan,'ben disiplinli bi hocayım' deyip ortalığı kırıp geçiren,kendinden yaşça küçük öğrencilerine lafla sataşan hocalar;kendi özel hayatlarında sorunlar yaşayan hocalar.ve bunuda gayet güzel meslek hayatlarına yansıtıyorlar.tecrübeyle sabittir:1closedeyes:bide formasyon alıp öğretmen oluyo bu insanlar,devlet bunlara nasıl bu hakkı tanıyor anlamıyorum.

yaa ne psikopat,arıza öğretmenler var yaaa....şimdi eskisi kadar değil ama hala da daha var o arızalı tiplerden malesef....

bencede bende bunu söyleyecektim..ama aarada ögretmen arkadaslar alinir diye bisey demek istemedim...
egitim ögretimi öyle basitlestirdilerki önüne geleni ögretmen yapacaklar....
peki sonuc ne...
zaten durum acisindan iyi olmayan bi ülkedeyiz...
hergün cinayet cinnet bilmem ne haberleri..
eee neden kaynaklaniyo peki....bunlari yetistiren aile oldugu kadarda bi yerde ögretmenleri....güzel cumhuriyetimin kurucusu MUSTAFA KEMALIM. ögretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktir dememismi....suanda tam aksine eser degil esir muamelesi görüyo bicok ögrenci.....
öyle yaralar aliyoki insan ister istemez icinde farkli farkli duygular olusuyo....gören ya gördgünü yapiyo yada kendisine yapilanlari asla unutamiyo...

Son düzenleme:
bir öğretmen olarak çok üzüldüm :1shok:ama şimdi zaman o kadar farklı ki neredeyse biz dayak yiyoruz öğrencilerden velilerden kafamçokkarıştı

Annem öğretmen bir çok öğretmen tanıdım onun sayesinde. Bazen anlatırdı işte çalıştığı okuldan bir bayan zengin olmasına hiç ihtiyacı olmamasına rağmen öğretmenlik yapıyor. Sebep ise çok vahim ben okula sırf ögrenci dövmek için geliyorum dövdüğüm zaman rahatlıyorum demiş. Ve cidden de şiddeti çok uygulayan bir öğretmen öyleki ellerim yoruldu ayağımla tekme attım vs dermiş teneffüslerde. Yaşadığı sorunlardan dolayı psikolojik olarak asla o mesleği yapamayacak olanlar bir şekilde idare ediliyor çok gördüm örneklerini. Mesela resmen sapık bir müdür muavinimiz vardı ki eşi ne çekmiş ve de resmi olarak ondaki bu bozukluk teshis edilmiş biri. Bunlar var maalesef dikkat etmek gerek. Bir de şu var eski öğretim sistemi davranışçı model esas alınarak yapılmış ve o sistem de dayak da bir pekiştireç olarak kullanılıyor. Eski sistem de yetişenler genelde bunu sık yapıyor bide çok eski yıllıklara bakarsanız bazıları aslında lise mezunu. Biz öğrenci etkin modelle yetiştik aradaki farkı o kadar net görüyorumki. Eski sistem öğretmenine göre başarı bütün dersler tam olmalı değilse o öğrenci başarısız. Benim uyguladığım bize üniversite de öğretilen sisteme göre ise her öğrenci kapasitesi ölçüsünde en üst seviyeye ulaşması. Bu sisteme göre başarısız öğrenci yoktur güdülenmemiş yani mmotivasyon eksikliği olan öğrenci vardır. Mesela nidam034 e eğer bu sistemi esas almış olan bir öğretmen girseydi en başta sınıfı çalışkanlar tembeller diye ayırmazdı. Her öğrenciyi kendi içinde değerlendirir başarılı olan yönlerini ön plana çıkararak hiç bir öğrencisinde yetersizlik duygusunun ortaya çıkmasına iizin vermezdi. Mesela nida034 matematikte mi başarısız ama resim de harika sık sık resim beceresini ön plana çıkararak matematikte ona moral verirdi bunun gibi şeyler. Bir de öğrenciyi aşağılayıcı utandıracak şeyler asla söylenmemeli ona özellikle dikkat ederim. Öğretmenilk cidden zor bunun farkındayım çok dikkat gösteririm ben hep aklıma şu gelir ben bu öğrenciyi üzersem cesaretini kırarsam onun ruhunda ömür boyu silinmeyecek yaralar açarım vebaldir bu derim. Zaten annem de sık sık bana çocuk diye anlamıyormu sanıyorsun aksine onlar kim kim kötü çok iyi bilirler kendine iyilik edeni de kötülük edeni de hiç unutmazlar onların kalbini kırmamak gerekir der. Onların kalpleri temiz çok günahtır diye çok demistir.

ayy çok üzüldüm yazdıklarınıza...ben de yediğim cetvelleri falan dün gibi hatırlarım...
1.sınıfta çok yanmıştı canım,neden mi konuşuyoruz diye öğretmen bozuntusu tüm sınıfın eline olanca gücüyle indirmişti cetveli..daha snraları ise bazı arkadaşlarıma başka cezaları da oldu...
2.sınıfta hafif bi tokat yedim öğretmenden..
3.sınıftaki öğretmenimiz tam bi psikopattı..ben sınıf başkanıydm beni çok severdi..her tenefs ayaktakileri yzdırır gelince onlaraa indirirdi cetveli..bugnkü aklım olsa ben de geçerdm sıraya arkadaşlarımla beraber..sıra dayakları dışında görmedm vurduğunu bana..ama sene boyu baya sıra dayağına çekti..
4. ve 5. sınıfta öğretmenm aynıydı..kulak çekerdi o sadece..ama şiddetli değildi cezaları...fiziksel olark canım yanmadı pek ama duygusal boyutunu unutamadım bakın..
7.sınıfta çok kulağım çekildi.ingilizce öğretmenm tarafndan..
8.sınıfta bir cetvel yedim müdür yardımcısından..geç kalan ve geç kağıdı almaya giden diğer arkdşlrımla beraber..
lisede hazırlıkta çok çekildi kulağım..hoca çok severdi beni..nazı en çok bana geçerdi..bol bol çekerdi kulağımı..ben durun demeye kalmadan yakardı canımı zatn..
diğer arkadaşlarımı hatrladıkça ben bişy grmedim yne diyorum...bu kadarı bile benim canımı yakmışken,bide onları düşünün...

ogretmenlerde bi ara hep vardı bu hatsa ruhlu insanları cocukalrın basına getiriyorlar egitsinler diye daha kendileri egitilmemiş keske ailene soylemiş olsaydın benim annem heralde okulu basardı

Öğretmenlerle birlikte çalışıyorum onlardan NEFRET ediyorum.
O kadar Art niyetlilerki..
Tanıdığım bütün öğretmenlerden iğreniyorum..

Ayy konu sahibi çok üzüldüm sna bilmiyorumkismile
Babam iyi bir okulda okumamız için bizi bir okula gönderdi
3 yıl dayanabildim
1. manyaktı sıraların arasında yürürken yüzüğüyle veya cetvelle kafalarımıza vururdu :)
2. tembel -çalışkan ayrımı vardı
3.Oriflame satardı kendisi kimin annesi çok alırsa ona vurmazdı :)
4.haftada 1 bir veli şeker çikolata getirirdi. Pahalı çikolatalar gidince çok severdi o öğrenciyi

ana sınıfındayken okula gitmek için can atan ben okula başladığımda ilk 1 ay annemi kapıda bekletmişim
ve 1.ci dönemim ortasında tırnak yemmeye başlamışım
hala zaman zaman stres olduğumda tırnak yerim

Ayrıca hadi ortaokul ve lise neysede
ilkokula giden minicik çocuklara insan nasıl kıyabilir yaa
Allah birazcık vicdan versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…