benim ilkokul öğretmenim iyiydi,ama bende ortaokulda böyle öğretmenler gördüm.bi fen hocamız vardı,sanki bütün sinirini,hırsını okula saklıyordu.'acaba çocuğu yok mu?' diye düşünüyordum,ama bir kızı vardı,ona gayet iyi ve sevecen davranırken,okuldaki çocukları bi güzel haşlıyodu sağolsunmirmirmirmirbir keresinde bizim sınıfta bi çocuğu kaldırıp tahtada soru sordu,çocuk soruyu yapamadı diye önce kravatını bi güzel eliyle kavrayıp sıktı,sonra ayakkabısının topuğuyla ayağının ucunu ezdi bi güzel,arkadanda temiz bi tokat yapıştırdı suratına.çocuk mahvoldu.ben ölücek diye korkmuştum.ne gerek vardı bi soruyu yapamadı diye bu kadar işkence etmesine,hala anlamış değilim.birde daha o zamanlar tam ergenlik döneminin içindeyiz,13-14 yaşlarında bi erkek çocuğunu arkadaşlarının karşısında o kadar hırpalaması hiç hoş değildi.sınıfta koca bi metal tahtacetveli vardı.konuşanlar listesine yazılanlara avuçlarını açtırıp onla vuruyordu.çocukları döven katil tipli müdür yardımcıları da vardı.
lisedeyken okuduğum lise özel bi lise olduğu için öğretmenlerin öğrencileri dövmesi,öğrencilere vurması yasaktı da,onlarda sözle rencide ediyorlardı,hakaret ediyorlardı.ben çok çalışkan bi öğrenciydim,bi hocamız,hemde benim bölüm dersimin hocası olan bayan,hiç işi gücü yokmuş gibi sürekli benimle uğraşıyordu.kopya çekmeyeceğimi bildiği halde bana iftira attı,beni hüngür hüngür ağlatıp sınıftan kovdu.sonrada arkamdan 'ben ona sınıftan çık demedim,kendisi sınıftan çıktı,ben ona sadece kopya çektin diye şaka yaptım' demişÇok üzgünüm çoook o kadından hala nefret ediyorum!sırf gıcıklığına karneme 5 gelecekken 3 verdi.bende onu okuldan sorunları olduğu halde ayırmıyorlar diye başka bi okula geçtim.Allah'a çok şükür,kurtuldum o kadından.gittiğim okuldaki hocam çok ama çok iyiydi.
Tüm bunların sonucunda,analizime göre,öğrencilerini hırpalayan,'ben disiplinli bi hocayım' deyip ortalığı kırıp geçiren,kendinden yaşça küçük öğrencilerine lafla sataşan hocalar;kendi özel hayatlarında sorunlar yaşayan hocalar.ve bunuda gayet güzel meslek hayatlarına yansıtıyorlar.tecrübeyle sabittir:1closedeyes:bide formasyon alıp öğretmen oluyo bu insanlar,devlet bunlara nasıl bu hakkı tanıyor anlamıyorum.