- 1 Aralık 2011
- 2.760
- 4.077
- 333
Pardonda Bilkent konum itibariyle sis icerisinde olmasi dogal bir yer. Kizilayda gunes vardir Bilkente kar yagarHiç katılmıyorum yoruma. Ankara'ya ilk geldiğimde Bilkent'te cok iyi bir sitede oturdum. Haftalarca kalkmadı sis. Korkunçtu. Bunalıma girmiştik maaile. İyi yerlerinde de oluyor sis Ankara'nin.
Daha önce Bursa'da yaşamış, şu anda Ankara'da yaşayan ve Ankara'yı seven birisi olarak yazmak istedim ama bilmem ne orman çiftliğine takıldım. Yeşil araziler tahrip edilip konutlar inşa edilirken, Atatürk Orman Çiftiği imara açılırken, Ankara'nın ender yeşil arazilerinden Odtü arazisi yol yapımı için sürekli kırpılıp ağaç kıyımı yapılırken, Eymirle ilgili sürekli imara açılacak söylentileri varken kimse tepkisini ortaya koymuyor ama 'ankara neden yeşil değil' diye şikayet ediyor. Profilinizde öğretmen yazıyor keşke Ankara'nın iklim ve bitki örtüsünü araştırıp sonra çalı çırpıya laf etseniz. Ya da Ankara'nın milli mücadele dönemi öncesi ve sonrası süreci hakkında bilgi sahibi olsanız. Sevmek için çok neden var ama görene, bilene, anlayabilene.Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Bu sefer de çamur atanlara! inat abartılmış. Bilkent de otururken hergün Kizilay'a ise gittim geldim. Yasanmisliklari falanı filanı bilemem (her gün arkadaslarla Tunalı da keyif de yapardık, gitmediğim yeri de kalmadı, işimi de severdim vs. ) Ankara çirkin bir şehir (bu hale getirenler utansın, şimdi dünyanın bir yerinde çöl diye anılan bir yerde yaşıyorum. Nasıl sahip çıkmışlar doğaya, nasıl yeşil, nasıl güzel). İnsanları da soğuk. Nokta.Pardonda Bilkent konum itibariyle sis icerisinde olmasi dogal bir yer. Kizilayda gunes vardir Bilkente kar yagar
Sayılır bursadan :)
Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
öncelikle orası "bilmemne" orman çiftliği değil, Atatürk Orman Çiftliği.Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçlarıNot; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
bursa da yeşillik kaldı mıSayılır bursadan :)
Sayılır bursadan :)
Bilmemne orman çiftliği dediğin yer Atatürk orman çiftliğidir. Bu kafayla hiç bi yere sığamazsın umarım.
Bilmemne orman çiftliği değil Atatürk Orman Çiftliği
Tek takildigim konu bilmem ne orman ciftligi yazar derken?? Ataturk orman ciftligi olmasin orasi..
sonuna kadar haklısınız.bunu idrak edemeyecek kadar sığ ise bence ülkemizde yaşamasın bi zahmet! bir de öğretmen yazıyor profilinde umarım değildir çok yazık..öncelikle orası "bilmemne" orman çiftliği değil, Atatürk Orman Çiftliği.
Afiyet olsun. İnşallah hem sana hem bebişe can olsunBen her gittiğim şehrin mutlaka kalesine giderim. İlk kez çişli kale gördüm :)
Evet kale çevresi aşağısı güzeldi
Bi amcadan el örgüsü bebek aldık
Bir de orada meşhur bir dönerci var oraya gidecektik ama cumartesi günü 5 te kapatmışlar dükkanı döner bitti diye
İstanbul dan gelen birileri için çok ilginç bi durum tabi
O dönerciye yakın bir cağ kebapçı var yalnız enfesti
İyi ki de kapatmış dönerci :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?