Gri şehir ankara

Hiç katılmıyorum yoruma. Ankara'ya ilk geldiğimde Bilkent'te cok iyi bir sitede oturdum. Haftalarca kalkmadı sis. Korkunçtu. Bunalıma girmiştik maaile. İyi yerlerinde de oluyor sis Ankara'nin.
Pardonda Bilkent konum itibariyle sis icerisinde olmasi dogal bir yer. Kizilayda gunes vardir Bilkente kar yagar

Daha önce Bursa'da yaşamış, şu anda Ankara'da yaşayan ve Ankara'yı seven birisi olarak yazmak istedim ama bilmem ne orman çiftliğine takıldım. Yeşil araziler tahrip edilip konutlar inşa edilirken, Atatürk Orman Çiftiği imara açılırken, Ankara'nın ender yeşil arazilerinden Odtü arazisi yol yapımı için sürekli kırpılıp ağaç kıyımı yapılırken, Eymirle ilgili sürekli imara açılacak söylentileri varken kimse tepkisini ortaya koymuyor ama 'ankara neden yeşil değil' diye şikayet ediyor. Profilinizde öğretmen yazıyor keşke Ankara'nın iklim ve bitki örtüsünü araştırıp sonra çalı çırpıya laf etseniz. Ya da Ankara'nın milli mücadele dönemi öncesi ve sonrası süreci hakkında bilgi sahibi olsanız. Sevmek için çok neden var ama görene, bilene, anlayabilene.

Pardonda Bilkent konum itibariyle sis icerisinde olmasi dogal bir yer. Kizilayda gunes vardir Bilkente kar yagar
Bu sefer de çamur atanlara! inat abartılmış. Bilkent de otururken hergün Kizilay'a ise gittim geldim. Yasanmisliklari falanı filanı bilemem (her gün arkadaslarla Tunalı da keyif de yapardık, gitmediğim yeri de kalmadı, işimi de severdim vs. ) Ankara çirkin bir şehir (bu hale getirenler utansın, şimdi dünyanın bir yerinde çöl diye anılan bir yerde yaşıyorum. Nasıl sahip çıkmışlar doğaya, nasıl yeşil, nasıl güzel). İnsanları da soğuk. Nokta.

İki sene kaldım ve hiç sevemedimmm ne ankarayı ne ankaralıları.. şimdi bursadayım resmen yaşam var yani.

Bilmemne orman çiftliği değil Atatürk Orman Çiftliği

ankarayı hiç bilmem bikaç kez iş için gidip bikaç gün kalmıştım,
sonra eşime, ya bu ankaraya 5 yılda bir gidiyorum her gittiğimde her şey aynı demiştim.
eşim o da bişey mi ben 40 yıldır gidiyorum her şey aynı demişti
ama eminim son yıllarda değişmiştir, heykelleriniz falan çok otantik, bir istanbul olamasa da ankara da beton yığını çirkinliğinde listeyi zorlar

Valla nedendir bilmem ama o şehre ne zaman gitsem, ne zaman döneceğimi düşündüm hep. Ben de gri burası derim.
Anıtkabir dışında sevdiğim hiçbir yeri olamadı.
Benim mümkün oldukça yakın illere, Eskişehir'e falan gitmen dışında bir tavsiyem olamaz.
Belki 30 senen orada geçmez hem, kısmet.

öncelikle orası "bilmemne" orman çiftliği değil, Atatürk Orman Çiftliği.

Sayılır bursadan :)

aaaa

ben ankara dan bursaya gelip alışması 4-5 yıl alanlardanım

yine de yazını okuyunca hadi be sen de demiştim

evet ankaradan 12 yıldır ayrıyım özellikle kızılay civarı biraz köhne hale gelmiş ama ankara nın asil havası başkadır

insanları mesafelidir kuralları katıdır ama düzenlidir

bursa da sabah işe gelmek 1,5 saat sürüyor artık mesela

ben geleli bursa 2,5 kat büyüdü

eskiden ankara da avm yoktu bursa da şimdi her yer araba avm ve keşmekeş

Türkiye'de bütün şehirler katledilmiş durumda zaten, güzel şehir bulmak çok zor. Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan yerler oluyor, onlar da ya gelişmemiş, küçük yerler ya da İstanbul gibi yaşamanın artık eziyete dönüştüğü yerler.

Ben Ankara'da öğrenci olarak yaşadım ve bence bir öğrenci için en iyi şehirlerden biri. Kültürel olarak her olanağa sahip.

Bir de şu var ki hangi şehirde yaşarsak yaşayalım hep bir koşturmaca var. İşe, okula yetişmeye uğraşıyoruz hep. Valla benim bir gün tatilim var haftada, onda da sahile mi gideyim, sinemaya mı gideyim, ailemle vakit mi geçireyim, arkadaşlarımla mı buluşayım, evimi mi temizleyeyim, yemek mi yapayım şaşırıyorum. Hemen hemen herkes de bu şekilde yaşıyor. İstanbul'da yaşayanlar da sanıyorsun ki her gün bir yerlere gidiyor, tarihin dibine vuruyor. Türkiye'de yaşam bundan ibaret maalesef.

En azından Ankara'da metrobüs kuyrukları yok, sırf şunun için bile sevilir. Tutuculuk denmiş, bunu diyenler hiç Anadolu şehri görmemiş diyebilirim.

Tunalı'dan Kızılay'a yürümeyi de hiçbir şeye değişmem. Hala canım sıkkınsa çılgınlar gibi yürürüm, Ankara'dan kalma bir alışkanlıktır.

Bu arada Ankara'nın da Deniz'i vardı, hala da orada yatıyor.

Birde su konuyu anlamam zaten ankara karasal iklim bitki ortusu bozkir. Birazcik cografya oluyan bilir sulama sorunu oldugundan ic anadolu yesillik degildir. En fazla bugday tarlalari bostanlar falan filan olur. Deniz seviyesinde bir ille neden kiyaslanir. Ve ankara burokrasi sehridir. Bunlardan sikayet eden gitsin cubuk ta akyurtta beypazarinda yasasin ben oran sitesinde yasiyorum. Onumuzde orman var her gun yuruyuse cikiyorum gayette guzel. Birde sis konusuna deginiyim. Sis pislikten olmuyor sonucta biraz rakimi yuksek ilcelerde gorulebilir ne var bunda bir doga olayi. Bursa da sis yok mu??

Bilmemne orman çiftliği dediğin yer Atatürk orman çiftliğidir. Bu kafayla hiç bi yere sığamazsın umarım.

Bilmemne orman çiftliği değil Atatürk Orman Çiftliği

Tek takildigim konu bilmem ne orman ciftligi yazar derken?? Ataturk orman ciftligi olmasin orasi..

öncelikle orası "bilmemne" orman çiftliği değil, Atatürk Orman Çiftliği.
sonuna kadar haklısınız.bunu idrak edemeyecek kadar sığ ise bence ülkemizde yaşamasın bi zahmet! bir de öğretmen yazıyor profilinde umarım değildir çok yazık..

İşin birde şu tarafı
Afiyet olsun. İnşallah hem sana hem bebişe can olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…