güçlü anne olmak

kristinnn

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
6.158
1.549
373
arkadaşlar merhaba,
eski üyeyim bu zamana kadar artık bana ıvır zıvır gelen dertlerim oldu yazdım çizdim buraya. meğer ne kadar sorunsuzmuş aslında hayat.
yalnız bir iki aydır aldığım nefes nefes değil. içim acıyor.
2.5 yaşındaki oğlum hasta. tedavi görüyor, geçebilecek bir hastalık olduğunı söyledi doktor ama...anne yüreği işte kabullenemiyorum.
eşim ve ailesi ile ilgili açtığım konularda ifşa olmamak adına hastalığın adını yazamıyorum. ailemiz dışında akrabalar da dahil olmak üzere kimseye söylemedik. insanın dertleşmek isteyip de kimseye söyleyememesi çok zormuş.
zaten bir derdim vara konu açma sebebim kendi psikolojim. bitik vaziyetteyim.
sorunsuz bir hamilelik geçirdim. sorunsuz bir doğum. gelişimiyle ilgili bir sıkıntı hiç olmadı.
ailemizde genetik olarak olmayan bir hastalık
ancak genetik kökenli olduğu söyleniyor. hiç tv izlemedi, devamlı ilgili bir anne olmaya çalıştım.
bakımı konusunda ailelerimiz yanımızda,sıkıntımız yok.
belki oğlum atlatacak, iyileşecek herkes gibi büyüyüp normal bir hayat sürecek bilemiyorum ama ben,
asla atlatamayacakmışım gibi geliyor.
ona baktıkçta ağlıyorum.
geçmişte sorun ettiğim şeyler yüzünden kendimi suçluyorum.
işe geliyorum araba kullanıyorum ama nasıl yapıyorum bilmiyorum. gün içinde yaptığım şeyleri bile eve gidince hatırlamıyorum.
gece uykularım felaket oğlum soldan sağa dönse yanına koşuyorum.
yemek yapmıyorum, öğrendiğimizden beri yemekleri eşim yapıyor. elim kolum kalkarsa haftada bir temizlik yapıyorum.
ancak böyle gitmez biliyorum güçlü olmak ve oğluma her zamankinden iyi bakmak zorundayım.
dini konuya kaymasın lütfen ama benim açımdan en kötüsü de, eşim daha çok imana gelip namaza başlarken ben kötüyüm.
içimden sürekli dua etsem de bazen kendimi bu yaştaki çocuğu allah niye cezalandırır niye hastalık verir diyorum...
psikoloğa gideceğim, ancak bu süreçte kendime vakit ayıramadım. haftasonu oğlumla geçiriyorum, haftaiçi de ortam malum
iş yerimden izin bile alamıyorum devlet memurları izinleri sıkıntılı.
eğer çocuğu uzun süreli tedavi gerektiren şekilde hasta olan, herhangi bir şekilde atlatan atlatmaya çalışan varsa bana akıl fikir versin.

Tek söyleyebileceğim Allah yardımcınız olsun. Tez zamanda şifa bulur inşallah yavrunuz.

Allah daha büyük imtihandan korusun sizi inşallah. Hastalığın tam adını yazmamışsın ama nöroloji bir şey gibi geldi bana ilgili bir anne olma konusundan bahsettiğine göre.hastalik hakkında başka bilgi verebiliyorsan anlat bence burası çok geniş bir platform bilenler yardımcı olurlar. Doktor anlatabileceği bir hastalık olduğunu söylediyse öyledir.Allah yüreğini, içini hafifletir. Allah yardımcısınız olsun.

Aklıma otizm geldi benim anlattıklarınızdan.. Allah şifa versin inşallah
eger oyleyse cok güçlü olması gereekiyor anne olarak.Allah yar ve yardımcın olsun.bir arkadasımın oğluna da bu teshis konulmuştu.sonraki zamanlarda attı.tedavi gördü.şimdi dersleri çok iyi matematik dehası diyormus hocası

otizm değil arkadaşlar, hastalıkla ilgili bilgi için her türlü kanalı kullanıyoruz zaten. doktor dışında hastalığı paylaşmak daha zorlaştırıyor açıkcası. birkaç prof a birden gidiyoruz. ben kendimi nasıl toparlarım neler yapabilirim diye açtım konuyu. yoksa hastalıklarla ilgili bir bölüm var oraya yazardım. yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.

Bir kizim var, elhamdulillah.
Su an grip ve o capcanli hareketli yavrum oturdugu yerden kalkmiyor, gozlerinin feri söndü.
Kiyaslanamaz ama duygularinizi, yangininizi butun anneler gibi ben de taaa icimde hissettim.

Oglunuz insallah iyilesir ama kaybedebilirsiniz de.
Bu benim icin de gecerli.
Kizim su an agir bir hastaligi yokken melek olabilir de..
Cunku Allah "insan yaratilinca basi bos mu birakilacak saniyor, biz onlari mallariyla, canlariyla ve evlatlariyla imtihan edecegiz" buyuruyor.
Gayet acik degil mi?
Hicbir esneme payi olmayan bir ayet.
Nasil ki bir ogretmen imtihan edecegi soruyu ogrencilerine danismiyorsa ve haber vermisse ogrenci de sen bana bu soruyu soramazsin, deme hakkina sahip olmaz.

Lutfen, sabredin.
Dua edin, baska vesileler arayin.
Iyiye de kotuye de hazirlanin ama bu ihtimaller sadece hasta oldugu icin degil, her zaman gecerli oldugunu bilerek, hazirlanin.
Cok iyi anliyorum sizi ama boyle seyler hep baskalarinin basina gelir biz gulluk gulistanlik yasariz, diyemeyiz degil mi?

Acil sifalar dilerim.

aynen öyle,sanki hayat mükemmeldi ama birden durmuş gibi.
planlar programlar sona erdi. seneye kardeş yapmayı düşünüyorduk, yaşım geçiyor.
bütün ilgimi ona vermek zorundayım. tedavi süresi uzun,bu süreçte iptal ettik bunu da.
bir arkadaş heyet raporu demiş aklıma geldi ancak şu anda hiç bir doktor kolay kolay rapor veremez.
allah korusun bir ameliyat gerekirse zaten mecbur alacağım.

İnsan derdi önce yok yasar, sonra bu benim basıma nasıl gelir diye isyan eder, sonra sorunsuz gecirdiği günlerde isyan ettiği icin ağlar, sonra kendine ağlar :)

Dibi görmeden yukarı cıkamazsınız. Kendinize izin verin. Bu günler gececek. Ama siz bir annesiniz. Güclü olmak ZORUNDASINIZ :)

Sevgiler

Çok geçmiş olsun.
Ne desek fayda etmez ama beterin beteri var.
Şu anda yaşanan savaşlarda binlerce bebek ölüyor. Bakmaya dayanamıyorum.
O bebeklerin annelerini düşünüyorum...
Size doktor düzelecek demiş. Neden kendi gücünüzü tüketiyorsunuz?
Hayat intihanlarla dolu. Umarım bebeğiniz tez zamanda iyileşir. Ki gerçekten iyileşceģine inanıyorum yavrunuzun...
Güçlü olun kendinizi salmayin...

haklısınız, dipte hissediyorum ama bencillik ediyorum. çok şükür evde yanımda nefes alıyor diyorum.
sonra birden 20 yıl sonra oğlum işe bile giremezse onu nasıl desteklesem ne yapsam diye saçma düşünceler.
mantıksız evet farkındayım.
allah bana onu selamete çıkaracak kadar yaşamayı nasip etsin...

Biraz sakin olun. Plan yapmaktan vazgecin. Kısa vadeli düşünüp evladınıza odaklanın.

Konu evlat olunca yüreğimin bir yeri ince ince sızlıyor. Rabbim yardımcınız olsun

E imtihan dunyasi sinandigini dusun isyana kapilma tabi dini inancini bilmiyorum ama sabir dile. Psikolojik yardimi da ihmal etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…