- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
arkadaşlar merhaba,
eski üyeyim bu zamana kadar artık bana ıvır zıvır gelen dertlerim oldu yazdım çizdim buraya. meğer ne kadar sorunsuzmuş aslında hayat.
yalnız bir iki aydır aldığım nefes nefes değil. içim acıyor.
2.5 yaşındaki oğlum hasta. tedavi görüyor, geçebilecek bir hastalık olduğunı söyledi doktor ama...anne yüreği işte kabullenemiyorum.
eşim ve ailesi ile ilgili açtığım konularda ifşa olmamak adına hastalığın adını yazamıyorum. ailemiz dışında akrabalar da dahil olmak üzere kimseye söylemedik. insanın dertleşmek isteyip de kimseye söyleyememesi çok zormuş.
zaten bir derdim vara konu açma sebebim kendi psikolojim. bitik vaziyetteyim.
sorunsuz bir hamilelik geçirdim. sorunsuz bir doğum. gelişimiyle ilgili bir sıkıntı hiç olmadı.
ailemizde genetik olarak olmayan bir hastalık
ancak genetik kökenli olduğu söyleniyor. hiç tv izlemedi, devamlı ilgili bir anne olmaya çalıştım.
bakımı konusunda ailelerimiz yanımızda,sıkıntımız yok.
belki oğlum atlatacak, iyileşecek herkes gibi büyüyüp normal bir hayat sürecek bilemiyorum ama ben,
asla atlatamayacakmışım gibi geliyor.
ona baktıkçta ağlıyorum.
geçmişte sorun ettiğim şeyler yüzünden kendimi suçluyorum.
işe geliyorum araba kullanıyorum ama nasıl yapıyorum bilmiyorum. gün içinde yaptığım şeyleri bile eve gidince hatırlamıyorum.
gece uykularım felaket oğlum soldan sağa dönse yanına koşuyorum.
yemek yapmıyorum, öğrendiğimizden beri yemekleri eşim yapıyor. elim kolum kalkarsa haftada bir temizlik yapıyorum.
ancak böyle gitmez biliyorum güçlü olmak ve oğluma her zamankinden iyi bakmak zorundayım.
dini konuya kaymasın lütfen ama benim açımdan en kötüsü de, eşim daha çok imana gelip namaza başlarken ben kötüyüm.
içimden sürekli dua etsem de bazen kendimi bu yaştaki çocuğu allah niye cezalandırır niye hastalık verir diyorum...
psikoloğa gideceğim, ancak bu süreçte kendime vakit ayıramadım. haftasonu oğlumla geçiriyorum, haftaiçi de ortam malum
iş yerimden izin bile alamıyorum devlet memurları izinleri sıkıntılı.
eğer çocuğu uzun süreli tedavi gerektiren şekilde hasta olan, herhangi bir şekilde atlatan atlatmaya çalışan varsa bana akıl fikir versin.
Belirtileriniz neydi acaba? Yani ailenizin yoktur bir şey dediği ama sizin suphelendiginiz.
ben acıların yaşanması taraftarıyım eğer acı hissediyorsanız ağlayın üzülün
güçlü olmak demek kendini güçlü olmak için zorlamak demek değil
sabır dilerim ihtiyacın olacak
insanlardan saklamak nedir yani üstün bir yeteneği olsa insanlardan saklayacakmıydınız evladınızı olduğu gibi sevin hastalığınıda sevin çünki o onun bir parçası
Belirtileri neydi? Nasıl fark ettiniz? Ne gibi testler yapıldı? Bütün bunları bilinlenmek adına soruyorum. Teşekkürler.
bende otizm diye düşünmüştüm hiç televizyon izlemedi filan demişsin ya o nedenle.eğer nörolojik bi hastalıksa eğitim ile çok şeyler başarabilir inan eğer fiziksel bi hastalıksada Rabbim bi an önce şifasını versin sizlere bağışlasın İnşallahotizm değil arkadaşlar, hastalıkla ilgili bilgi için her türlü kanalı kullanıyoruz zaten. doktor dışında hastalığı paylaşmak daha zorlaştırıyor açıkcası. birkaç prof a birden gidiyoruz. ben kendimi nasıl toparlarım neler yapabilirim diye açtım konuyu. yoksa hastalıklarla ilgili bir bölüm var oraya yazardım. yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.
Ah sizi nasil iyi anliyorum bir bilseniz... bizim de esimle bütün yazimiz aglayarak gecti. Evde sokaktan kurtardigimiz iki kedimiz var. Birisi bir gece de aniden hastalandi. Goturmedigimiz, gostermedigimiz veteriner kalmadi. O kadar aci cekiyor ki... icimiz gidiyor, yuregimiz sizliyor o halini gordukce. Bir bana bir esime gidiyor bir medet acisina care olacagiz diye. Olmuyor, bir türlü iyiye gitmiyor. Evlat daha zordur eminim ama kedimiz de bizim icin bizim sorumlulugumuzda bir can neticede. Esimle hayatimizda hic aglamadigimiz kadar hüngür hüngür ağladık o kucagimizda agladikca. Klinikte birakmak zorunda kaldik tedavi icin, eve geldik ama halimizi gorseniz cenaze var sanirsiniz. Onu orda aci icinde birakip evde rahat nasil uyunur... o gece dedim bu evladi hasta ebeveynler nasil büyük insanlar... simdi yavrumuz her zamankinden hasta malesef. Benim de hiç içimden birsey yapmak gelmiyor ama bagisikligi daha cok dustugu icin evi her zamankinden fazla temiz tutmaliyiz, gayret ediyorum yine onun sagligi icin. Bide elimden geldigince oturup aglayacagima onunla geçireceğim vakti degerlendiriyorum.
kendimi mantıklı falan zannederdim ama değilmişim anladım.
psikoloğa gitsem ilaç için psikiyatra yönlendirir sanırım. ilaç da hiç kullanmadım,uyku yaparsa uyuyamam da.
uyanık olmam lazım benim. benden başka kimse oğlumu duymaz gece uyanınca.
anladım canım ben hastalığı teyze oğlumdada olmuştu 6 yaşındaydı o zamnlar bende 14-15 yaşlarındayım kahvaltı sofrasında gözleri gitti masaya düştü hiç unutmma teyzem kızdı kalk içerde uyu diye.sonrası doktorlar haa şimdi 30 yaşında uzun süre tedavi oldu şimdi evli ve çok tatlı bi kızı var.yalnız bu hastalığından eser yok uzun süre tedavi oldu.keza oğlumun arkadaşıda öleydi oda geçti gitti.sizinkide misafir olsun gitsin inşallah hastalığı.hani uykunuz gelir de başınız düşer ya, dalar gibi olursunuz. onu yapıyordu. durduk yere. üst üste görünce hemen şüphelendim.
doktor bunun çocuğun özeli olduğunu, ileride kendisinin söyleyip söylememe kararını vermesi gerektiğini, aksi halde tüm akrabaların ona kötü muamele edebileceğini söyledi. sadece bakımını yapan kişiler bilsin dedi.
uykusu gelmiş gibi yapıyordu. sendeleyip düşecek gibi olmaya başlayınca dedim noluyor bayılacak mı bu çocuk. ailemiz bilerek gözlerini deviriyor falan sanmış. teşhiş için öncelikle yaptığı tik hareketini doktorun da görmesi. onun önünde de oldu. sonra eeg çekildi.
anladım canım ben hastalığı teyze oğlumdada olmuştu 6 yaşındaydı o zamnlar bende 14-15 yaşlarındayım kahvaltı sofrasında gözleri gitti masaya düştü hiç unutmma teyzem kızdı kalk içerde uyu diye.sonrası doktorlar haa şimdi 30 yaşında uzun süre tedavi oldu şimdi evli ve çok tatlı bi kızı var.yalnız bu hastalığından eser yok uzun süre tedavi oldu.keza oğlumun arkadaşıda öleydi oda geçti gitti.sizinkide misafir olsun gitsin inşallah hastalığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?