- 24 Ocak 2016
- 907
- 4.429
- 63
- 35
- Konu Sahibi Donna_salut
-
Cok tesekkur ederim canim. Yok ya kacirmaz o cocugu. Ne yapacak bensiz birbasina cocukla. Keyfi yarim kalir. Cocuk bakmak oyle kolay mi. Gezip tozamaz beyefendi, arkadaslariyla bulusamaz oyle hergun hergun. Cocuk ara sira sevmek icin vardir ona gore. Gunde 1 saatliyine filan. Bu yuzden icim rahat. O rahatini bozmaz hicbirzamanGecmis olsun. Biz ayrildigimizda oglum 7 yasinda idi. Ben pedegoga goturmustum. Durumu onlar daha guzel anlatiyor ve cocuklar anneden daha cabuk toparliyor merak etmeyin. Pedagog sadece bana ortada bir baba figuru yoksa cocuk baba ariyor bunu da dayi ya da dede yapabilir demisti. Tavsiyem cocugun babayla iletisimini kesmeyin eger cocugu kacirma durumu varsa cocugu sizin oldugunuz ya da ablanizin oldugu bir yerde gorsun. Zamanla o da alisacaktir. Bu arada umarim en kisa surede isiniz olur ve kendinize bir duzen kurarsiniz. Cocuk duzen de ariyor olabilir. Unutmayin anne mutlu ise cocuk da mutlu oluyor.
Ilk gunler bende oyle hissediyordum. Benimde oglum 3 bucuk yasindaydi evini ariyor esyalarini oyincaklarini istiyordu evdeki tabagi bile istiyordu. Cok sancili surecler. Bizim evlatlarimizi dusundugu kadar babalari dusunseydi onlari zaten hic birsey olmazdi. Benimde evleri ayirali bir yil bosanali da yaklasik 10 ay oldu. Simdi o kadar guclu hissediyorum ki kendimi anlatamam duzenimi daha kuramadim bile ama olsun. Kurabilecek gucum hala var. Uzulme dik dur. Ailen yaninda en azindan. Ya yanliz tek xoxukla kalsaydin ortada. Oturup kotunun icinden iyisini secip ayaga kalkma vakto cogu gitti azi kaldi oyke dusun ve sen kazandin.iyi gunler hanimlar. Ne yazacagimi da pek bilmiyorum. Umarim anlata bilirim derdimi.
Yillardir suregelen evlilik denilmesi bile komik olan bir kurumun son asamasina geldim galiba. Cumlelerimi kurarken bile tekil yazmaya ozen gosteriyorum, cunki biz olmadik ki hic bir zaman.
4.5 yillik evlilik bu. Bir oglum var. 3.5 yasinda. Baba evine dondum, is ariyorum. Desteye cok ihiyacim var hanimlar. Cok sukur dertlesebilecegim ablam, ailem var. Ama ben cok gucsuz hissediyorum kendimi. Aslinda bu en guclu halim benim. Oglumun “Anne babam da gelsin bizle kalsin, evimize donelim, sevmiyorum burayi “ demesi beni incitiyor. Icim aciyor. Ama donemem o eve, maddi durumdan baska hicbirseyin iyi olmadigi o ortama donemem. Herturlu hakareti, kufuru, psikoljik siddeti, fiziksel siddeti gordugum o ortama tahammulum yok. O insani gormeyi hic bir sekilde istemiyorum. Tum iletisimimi kopardim. Hicbir sekilde konusmuyorum 10 gun oldu. Nihayet babam da beni anladi, acikca soylemese de hak verdigini gosterdi sonunda o da bana.
Oglum icin cok uzuluyorum. Onun sevgi dolu bir ailede buyumesini isterdim, ama haliyle bu mumkun degil. Burda cok seyi anlatmiyorum. Ya da anlatamiyorum mu desem, bunlari konusmaya gucum kalmadi mi desem. Ama en azindan babasi konusulacak bir insan olsaydi keske, belki de cocugum bu sureci daha rahat sekilde atlatirdi. Keske beni evi terk etmek zorunda birakmasaydi da, kendisi gitseydi. Oglum icin daha kolay olurdu o zaman, evi ozlemezdi en azindan.
Bikac yere is icin basvurmusdum. Yarin bir is gorusmem var. Umarim iyi gecer, ise alinirim, cocuguma ve kendime yeni bir hayat kurarim.
Icimi dokmek istedim kizlar. Her ne kadar yasadiklarimin cok cok az kismini anlatsam da, dertlesmek istedim. Okuyan herkese tesekkur ederim. Yazim hatalarim icin kusura bakmayin.
Evet cok haklisiniz. Ben de hep onu soylerim. Bana hep der ki sen cocugu dusunmuyorsun, kendin icin cocugu kurban veriyorsun. Cocuk aile ortaminda buyumeli filan, iste bos bos konusuyor. Ama ben cok dusundum oglumu , 3 yil sabrettim oglum icin ailem icin. Kendisi bi kere bile bana ettigi psikolojik ve fiziksel siddetlerde oglunu ailesini gelecegini dusundu mu acaba. Iste boyle insanlar da var hayatta. Hep kendini hakli goren, hep ezip mutlu olan ve fedakarlik bekleyen ki, ben onu fazlasiyla yaptimIl
Ilk gunler bende oyle hissediyordum. Benimde oglum 3 bucuk yasindaydi evini ariyor esyalarini oyincaklarini istiyordu evdeki tabagi bile istiyordu. Cok sancili surecler. Bizim evlatlarimizi dusundugu kadar babalari dusunseydi onlari zaten hic birsey olmazdi. Benimde evleri ayirali bir yil bosanali da yaklasik 10 ay oldu. Simdi o kadar guclu hissediyorum ki kendimi anlatamam duzenimi daha kuramadim bile ama olsun. Kurabilecek gucum hala var. Uzulme dik dur. Ailen yaninda en azindan. Ya yanliz tek xoxukla kalsaydin ortada. Oturup kotunun icinden iyisini secip ayaga kalkma vakto cogu gitti azi kaldi oyke dusun ve sen kazandin.
Bizim ki de ayni seyleri soyledi hala da soyluyor cunki soyleyecek baska seyleri yok. Emin ol cocuk olanlara sahit olunca daha kotu oluyor. Bizim yasadiklarimizi ben duymuyor saniyordum oglum ama aylarca bizim aramizdaki meselelerle oyunlar kurdu arkadaslariyla oyle oynadi. Bu adamlarin rol model oldugu ortamda cocuk buyutmektense hem anne oolur hem baba olurum daha iyiEvet cok haklisiniz. Ben de hep onu soylerim. Bana hep der ki sen cocugu dusunmuyorsun, kendin icin cocugu kurban veriyorsun. Cocuk aile ortaminda buyumeli filan, iste bos bos konusuyor. Ama ben cok dusundum oglumu , 3 yil sabrettim oglum icin ailem icin. Kendisi bi kere bile bana ettigi psikolojik ve fiziksel siddetlerde oglunu ailesini gelecegini dusundu mu acaba. Iste boyle insanlar da var hayatta. Hep kendini hakli goren, hep ezip mutlu olan ve fedakarlik bekleyen ki, ben onu fazlasiyla yaptim
Her seferinde beni ikna etmeyi basardi, simdi iletisimimi kesdim diye. Ablama, enisteme, babama, dayima kadar herkese yazip benim haksiz oldugumu savunuyor. Kiziniz nankor, ben ona sunlari sunlari aldim, gezdirmedigim yer kalmadi. sanki ben evcil hayvanmisim gibi bunlari benim icin soyleyebiliyor. Gerci evcil hayvanlara daha iyi davranilir, basi oksanilir, sevilir.Bizim ki de ayni seyleri soyledi hala da soyluyor cunki soyleyecek baska seyleri yok. Emin ol cocuk olanlara sahit olunca daha kotu oluyor. Bizim yasadiklarimizi ben duymuyor saniyordum oglum ama aylarca bizim aramizdaki meselelerle oyunlar kurdu arkadaslariyla oyle oynadi. Bu adamlarin rol model oldugu ortamda cocuk buyutmektense hem anne oolur hem baba olurum daha iyi
Kocaman adam ona buna mesaj atarak neyi elde edecegini saniyor eski esimde beni herkese mesajnatarim diye tehdit ederdi anne babam ve erkek kardrsime atti da ama ben vazgecmedim bunlari yaoan adam sana yine yapar birak bu yaptiklarindan pismannolsun gececek hepsi oyle dusunHer seferinde beni ikna etmeyi basardi, simdi iletisimimi kesdim diye. Ablama, enisteme, babama, dayima kadar herkese yazip benim haksiz oldugumu savunuyor. Kiziniz nankor, ben ona sunlari sunlari aldim, gezdirmedigim yer kalmadi. sanki ben evcil hayvanmisim gibi bunlari benim icin soyleyebiliyor. Gerci evcil hayvanlara daha iyi davranilir, basi oksanilir, sevilir.
Bana hic bir zaman sevgi gostermedi. Neden boyle davrandigini sordugumda da hakaretler etdi, Ben sinirlenip istedigi seyi yapmadiginda siddet gosterdi. 1 hafta rahat uyuyamadim agridan. Simdi bu zalim gelmis bana aile anlatiyor. Utanmadan beni kotuluyor.
Daha cok yeni oldugu icin bana zor geliyor. Keske herwey yoluna otursa. Ayaga kalka bilsem. Oglum uzulmese keske
Kendince beni kotuleyip arkamda olmalarini engellemeye calisiyor. Bana evine don desinler diye bunlari yapiyor. Ama karsisinda cocuk yok ki. Ailemdekiler de konusmalarindan anladilar nasil biri oldugunu. Cok sukur arkamdalar.Kocaman adam ona buna mesaj atarak neyi elde edecegini saniyor eski esimde beni herkese mesajnatarim diye tehdit ederdi anne babam ve erkek kardrsime atti da ama ben vazgecmedim bunlari yaoan adam sana yine yapar birak bu yaptiklarindan pismannolsun gececek hepsi oyle dusun
Hayir canim, ogluma bu kotulugu hic bir zaman yapmam, ne de baskasina izin vermem. Babasini cok seviyor, o da ogluna duskun zaten. Mumkun oldugu kadar cok gorusmelerine calisiyorum.Üzülmeyin lütfen,sevgi ve saygı görmediğimiz bir evliliği çocuklarımız için sürdürmek onlara iyilik olmuyor ki.
Oğlunuzu babasıyla istediği zaman görüştürün ve babası hakkında kimsenin olumsuz yorumlar yapmasına izin vermeyin.
Eş olarak kötü bir profil belli, ama küçük bir çoçuğun bunları bilmesinin kimseye bir faydası yok.Siz eşinizden boşanıyorsunuz oğlunuz babasından değil.
Oğlunuz için oyun terapisi uygulayabilen bir çocuk-ergen psikoloğundan destek almanız süreçte sizin psikolojik yükünüzü azaltacağı gibi yavrunuza da faydalı olur.
Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.
Evet cok haklisiniz. Ben de hep onu soylerim. Bana hep der ki sen cocugu dusunmuyorsun, kendin icin cocugu kurban veriyorsun. Cocuk aile ortaminda buyumeli filan, iste bos bos konusuyor. Ama ben cok dusundum oglumu , 3 yil sabrettim oglum icin ailem icin. Kendisi bi kere bile bana ettigi psikolojik ve fiziksel siddetlerde oglunu ailesini gelecegini dusundu mu acaba. Iste boyle insanlar da var hayatta. Hep kendini hakli goren, hep ezip mutlu olan ve fedakarlik bekleyen ki, ben onu fazlasiyla yaptim
oglunuz krese gidiyormu cok iyi gelir ona gitmiyorsa. kiranizi odeyecek kadar iyi bir nafaka talebinde bulunun sizde ise girin ailenizde yardimci olsun kutu giide olsa kendinize ait bir eviniz olsun ayri ozaman daha iyi hissedersiniz. ilerde sorun yasamadan bu adimi atin kendinizi toplar toplamaziyi gunler hanimlar. Ne yazacagimi da pek bilmiyorum. Umarim anlata bilirim derdimi.
Yillardir suregelen evlilik denilmesi bile komik olan bir kurumun son asamasina geldim galiba. Cumlelerimi kurarken bile tekil yazmaya ozen gosteriyorum, cunki biz olmadik ki hic bir zaman.
4.5 yillik evlilik bu. Bir oglum var. 3.5 yasinda. Baba evine dondum, is ariyorum. Desteye cok ihiyacim var hanimlar. Cok sukur dertlesebilecegim ablam, ailem var. Ama ben cok gucsuz hissediyorum kendimi. Aslinda bu en guclu halim benim. Oglumun “Anne babam da gelsin bizle kalsin, evimize donelim, sevmiyorum burayi “ demesi beni incitiyor. Icim aciyor. Ama donemem o eve, maddi durumdan baska hicbirseyin iyi olmadigi o ortama donemem. Herturlu hakareti, kufuru, psikoljik siddeti, fiziksel siddeti gordugum o ortama tahammulum yok. O insani gormeyi hic bir sekilde istemiyorum. Tum iletisimimi kopardim. Hicbir sekilde konusmuyorum 10 gun oldu. Nihayet babam da beni anladi, acikca soylemese de hak verdigini gosterdi sonunda o da bana.
Oglum icin cok uzuluyorum. Onun sevgi dolu bir ailede buyumesini isterdim, ama haliyle bu mumkun degil. Burda cok seyi anlatmiyorum. Ya da anlatamiyorum mu desem, bunlari konusmaya gucum kalmadi mi desem. Ama en azindan babasi konusulacak bir insan olsaydi keske, belki de cocugum bu sureci daha rahat sekilde atlatirdi. Keske beni evi terk etmek zorunda birakmasaydi da, kendisi gitseydi. Oglum icin daha kolay olurdu o zaman, evi ozlemezdi en azindan.
Bikac yere is icin basvurmusdum. Yarin bir is gorusmem var. Umarim iyi gecer, ise alinirim, cocuguma ve kendime yeni bir hayat kurarim.
Icimi dokmek istedim kizlar. Her ne kadar yasadiklarimin cok cok az kismini anlatsam da, dertlesmek istedim. Okuyan herkese tesekkur ederim. Yazim hatalarim icin kusura bakmayin.
Hay agzina saglik canim. Inanirmisin aynen oyle kendisi. Ben herseye tamam demeliyim, her cileye katlanmaliyim onun dusuncesiyle. Benim gozumde onun zihni hasta artik. Mumkun kadar karsilasmamaya calisiyorum. Oglumu bile bi araci vasitasiyla gorusturuyorum. Tahammulum yok onu gormeye ne de dinlemeyeBu hastalıklı insanlara göre çile çeken boyun eğen tamam öyle olsuncu kadınlar kutsaldır masumdur sadece, doğruyu savunan kadın asidir dikbaşlıdır ve hertürlü şiddeti hakeder
Hayir canim, oglum krese gitmiyor. Bronsiti var, grip olmamasi lazim. O yuzden evde annem bakacak. Ben de is ariyorum. Bi sure para biriktirip ayri eve cikacagim Allahin izniyle. Bugun bi is gorusmem var. Bakalim nasil olucak. Tam da bana gore bi is. Bu is olursa cok daha iyi hiss ederim ve guclu olurumoglunuz krese gidiyormu cok iyi gelir ona gitmiyorsa. kiranizi odeyecek kadar iyi bir nafaka talebinde bulunun sizde ise girin ailenizde yardimci olsun kutu giide olsa kendinize ait bir eviniz olsun ayri ozaman daha iyi hissedersiniz. ilerde sorun yasamadan bu adimi atin kendinizi toplar toplamaz
hayirlisi insallah olurHayir canim, oglum krese gitmiyor. Bronsiti var, grip olmamasi lazim. O yuzden evde annem bakacak. Ben de is ariyorum. Bi sure para biriktirip ayri eve cikacagim Allahin izniyle. Bugun bi is gorusmem var. Bakalim nasil olucak. Tam da bana gore bi is. Bu is olursa cok daha iyi hiss ederim ve guclu olurum
Hay agzina saglik canim. Inanirmisin aynen oyle kendisi. Ben herseye tamam demeliyim, her cileye katlanmaliyim onun dusuncesiyle. Benim gozumde onun zihni hasta artik. Mumkun kadar karsilasmamaya calisiyorum. Oglumu bile bi araci vasitasiyla gorusturuyorum. Tahammulum yok onu gormeye ne de dinlemeye
Sizin oğlunuzla eşinizin görüşmesine engel olmayacağınızı az çok tahmin edebiliyorum, yorumlarınızdan o bilinçte bir anne olduğunuzu hissettim.Hayir canim, ogluma bu kotulugu hic bir zaman yapmam, ne de baskasina izin vermem. Babasini cok seviyor, o da ogluna duskun zaten. Mumkun oldugu kadar cok gorusmelerine calisiyorum.
Bizde ipler cocuktan sonra koptu zaten. Onceleri beni cok sever etrafimda donerdi. Gercek kimliyi cocuktan sonra ortaya cikti. Aslinda ailesiyle de guzel iliskisi olmayan biriydi. Onlarla cok hicbir sorun olmadigi halde cok kaba konusurdu. Ama ben o zamanki aklimla bi sure sonra bana da bunu yapacagini anlayamamisim. Sadece onlarla oyle konusmasinin dogru olmadigini soyluyordum saf aklimla beni dinliyeceyini dusunurdum. Insanin ozunun degisemeceyini bilmiyordum tabi o zamanlar.
Isin icinde siddet varsa bence o erkek asla yeni bir sansi haketmiyor. Bizim kinde fiziksel siddet yokdu asiri psikolojik siddet ve bitmek bilmeyen kumar bagimliligi vardi. Bu bagimlilik artik ogluna gosterdigi ilgiye de yansidi ne cocugu ne beni gozu gormuyordu battikca batti. Vazgecti. Bende yol verdim hala pisman degil hala dusunebiliyor musin zerre pismanligi yokHayir canim, ogluma bu kotulugu hic bir zaman yapmam, ne de baskasina izin vermem. Babasini cok seviyor, o da ogluna duskun zaten. Mumkun oldugu kadar cok gorusmelerine calisiyorum.
Bizde ipler cocuktan sonra koptu zaten. Onceleri beni cok sever etrafimda donerdi. Gercek kimliyi cocuktan sonra ortaya cikti. Aslinda ailesiyle de guzel iliskisi olmayan biriydi. Onlarla cok hicbir sorun olmadigi halde cok kaba konusurdu. Ama ben o zamanki aklimla bi sure sonra bana da bunu yapacagini anlayamamisim. Sadece onlarla oyle konusmasinin dogru olmadigini soyluyordum saf aklimla beni dinliyeceyini dusunurdum. Insanin ozunun degisemeceyini bilmiyordum tabi o zamanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?