gücüm yok cesaretim yok nasıl olacak bu iş(bebek tedavisi)

Ah minniem.yasadiklarin zor tahmin edebiliyorum.ilk gebeligim dis gebelik oldu bir dahada hamile kalamadim.ne oyun parki ne okul nede bir bebek gormeye dahil tahammulum yoktu.esimi bosanalim diye yalvarirdim.ustelik canlar caliyordu bir bebegim olmaliydi cunku kanserden rahim agzimin bir bolumu alinmistive ilerlerse rahim alincakti ve ben daha 25 yaslarindaydim.dr a gittik esimle teshis kondu sebebi bilinmeyen infertilite.ikimizde saglikliyiz kanser ilerlemiyor ama dr tup bebege yanasmiyor tek suclu benim psikolojimi goruyordu git tedavi ol psikiyatride dedi.gitmedim aradan 1,5 sene gecti cokta zor bi hayatim vardi dayanamiyordum wn son psikiyatriye gittim aglaya aglaya anlattim bana dedigi ruhun hastalanmis ilac yazdi hemen basladim.o ay geciktim test yaptim pozitif inanamadim ilaca basladigim 9.gun hamile kalmisim.kizim simdi 4 yasinda.ondan sonra ki butun hamileliklerim yine ayni oldu.kafam rahat degildi herzaman ilacsiz yasayamaz hale geldim.simdi 29 haftalik ikinci kizimi bekliyorum nasipse.oda antidepresan bebegi. Uzme kendini ne olur inan bedenimiz gibi ruhumuzda hasta oluyor.tavsiyem bir destek alman.bende duacinim.her akloma geldiginde minnie ye bebek dilicem.uzun olsu kusuruma bakma.

evet psikoloji önemli ama ben bu sıra çok kötüyüm annesi sürekli tepemde çok bunaldım kadın benim için sinir kaynağı oldu daralttı beni durumumu biliyor ama üüstüme geliyor.

sende stresi bi kenara bırakmaya çalış sigara içiyorsan bırak(bizim için çok önemli bi faktör)bu arada soğan kürü gerçekten faydalı içmeye çalış burnunu falan tıka iç :) iyi geliyor incir kürüde yap. ben yapıyorum bi umut işte.....

Sağolasın
Hep dua ederim isteyen herkese Rabbim tattırsın bu duyguyu.
Sonunda anne olabilmek var Allah'ın izniyle, bunu düşün ve korkularını bir kenara bırakarak tevekkül edip başla canım.
dualarını esirgeme hamilelerin duası kabul olurmuş:)inşallah cesaretimi toplar bir an önce korkusuzca bu yola girerim sizin bu yazdıklarınız bana güç verdi bugün hepiniz sağolun

amin.inşallah bende rahatlarım .dediğin gibi bebek için bazı zorluklara katlanmam gerek.belki ultrasonda o kadar canım yanmasa bu iş benim için daha kolay olacak ama o da beni buldu.

bu arada bebeğini güle güle büyüt.darısı bben ve benim gibilerin başına olsun:)

öncelikle çook geçmiş olsun.yaşadıkların zor kanser dış gebelik v.s. psikoloji çok önemli onunda farkındayım ama ben ameliyat olduğum gün (ki o zaman bekardım)kendime olan inancımı kaybettim olmaz dedim kafamda olmayacak evlendikten sonra devam etti ilk aylar koymuyordu ama sonra her adet dönemi benim için kabus oldu geçen ay tuvalatte ağladım eşim anladı o da üzülüyor çok.tanıdıklarım hep doğum yaptı daha 1 yıllık evliler ben böyle kaldım toplum içine girince kendimi kötü hissediyorum ve daha bi sürü şey.

bu arada allah bebeklerini sana bağışlasın güle güle büyüt.duacın olcam demişsinya çok duygulandım çoook sağol

destek alsam benim için iyi mi olur dersin? işe ilk önce bundan mı başlamalıyım

Duygulanma canim benim.hatta benim gebelik bolumunde topigim vardir bebek isteyenler ismini yazdi hep bende her gun dua ederim senide ekledim:)destek alicaksin burdan baslicaz ise.inan cokta faydasi olucak sonra devam edicez.tup bebekse tup bebek kurler kurler.ama once kendimizi iyi hissedicez.bak canim 31 yasindayim vucudum harita gibidir 8 kere ameliyat oldum.cocukluktan basladi hastaliklarim ama yinede hep derim beterin beteri var.

çok tşk ederim ALLAH razı olsun inan bu konuda konuşmak bile bana bi nebzede olsa güç verdi.rabbime isyan etmem biliyorum hayatta daha büyük dertler var ama bazen öyle bi an geliyor ki düşünmeden edemiyorum neden ben diye soruyorum neden bazıllarının istemediği halde kolayca sahip olduğuna ben neden erişemiyorum.bugün annemle tel. de konuştuk annem mücadele edeceksin yanında olcam savaşmak zorundasın dedi ama bazıları savaşmadan elde ediyor diye bi cümle çıktı ağzımdan o an düşünmeden söyledim ...

Emeksiz yemek yokkkkk.ne yapalim
Bizimde imtihanimiz boyleymis.konusmadan icimize ata ata dert sabidi olduk beyaaa.bak seni hic tanimiyorum amma seninle konusmak bana bile iyi geldi:)konusalim guzelleselim:)ya bi dakika niye sende kusur varmis gibi konusuyoruz ki esin hic test yaptirdimi?

Kiyamam sana:)
Eşin peki seni biraz uzak tutamiyormu onlardan? Yada eşin biliyormu sitresin büyük bir rolü olduğunu?

Sağol canim, ben çok takmamaya çalışıyorum zaten ama, bilinçsiz kendimi onlara kizarken ya kalıyorum
O yüzden nasıl kontrol edeceğimi cok iyi bilmiyorum. Evet sigara kullanıyorum ama eşim ile birlikte burakma aşamasındayiz, ama o pek niyetli değil gibi. Her seferinde yeni paket getirip duruyo. Akili dün birde gidip banada almış tövbe tövbe yardimci olacagina dahada zorluyo

Kız burnumu tikadim zaten hata, içtiğim o yarim bardağı bile kustum
Birde soğan kuru kadın Rahmi için yaratılmış diyorlar ama, bir arkadaşım mide için çok zararlı dedi.
Belki herkes bilinçsiz uyguluyor. Mutlaka araştır ne kadar doğru diye.
Fakat incir kurun iyi olduguna inanirim.

Tedavi içinde sitres yapma. Ne kadar korkarsan, panik yaparssn okadar zorlanirsin.
Bebek için katlanacagim diyerek kendini iştirmaya çalış.

amann eşim annesinin egolarına hizmet eder hem yakın oturuyoruz araya mesafe koymak zor oluyor eşim şehir dışında daha 2 saat öncesine kadar k.validem yanımdaydı ağlamaktan şişmiş gölerimi görmesini istemezdim ama ne yapayıp kadın her dakka dibimde özel kalmadı bizde.eşim stresin etkili olduğunu falan bilmiyor bu konulardaki bilgilere yabancı.

bu arada sigarayı bi an önce bırak inan ne zaman dr a gittiysem hep bunu sordular üremeyi olumsuz etkiliyormuş.
soğan kürünü ne zaman yaptıysam adetlerim rahat geçti kistim küçüldü etkili ama içemiyorsan yapacak bişey yok...

bebek için her şeyi yapcaz el mahkum ilerde keşke dememek için ,kavuşmak için

evet imtihan hem de çok zor bi imtihan bakalım bu imtiihandan alnımın akıyla çıkabilecek miyim?içimde herşey dağ gibi büyümüş bugün bunu net hissettim çok atmışım içime taş gibi olmuşum sıkıntıdan bazı şeyleri dile getirmek rahatlamak gerekiyormuş gerçekten de konuşmak lazım .eşiim daha hiç bişey yaptırmadı dr da sordu aynını ona bakmadan net bişey söylemek zor dedi

Canım seni çok iyi anlıyorum.
Çünkü bende acayip bir şekilde anne olma isteği var.
Bu herkeste yokmuş, her kadın deli gibi bi istekle hamile kalmazmış.
Ama ben de senin gibi çok çok çok istiyorum.
Ev almayı erteleyecek kadar çok istiyorum..

Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Senin gibi isteyenler için elimden gelen tek şey dua.
Ve ben burada ne zaman böyle bebeği olmayan kadınların yazdıklarını okusam onlar için dua ettim.
Yine edicem.
Ama tedaviye başla artık.
Vakit geçirme.
Benim tanıdığım 36 yaşında bir kadının tüp bebekler bile olmazken hiç beklemediği anda kendiliğinden oldu.
Asla umudunu yitirme..
Vazgeçme.
Yaşını merak ettim?

Ya neden agladinki
Kvden yüzündenmi yoksa, zadece depresifmi hissediyorsun?

Benim eşimde bilmiyor hiç bir şeyi ama ben o kafasına girene kadar, dir dir dir makineli dufek gibi aktariyorum eşime
Oda yarım yamalak dinliyor

Sigarayı birakmak için nicotin yapışkanlar var canim, onları koluma yapıştıriyorum artik. Günde bir paketten fazla icerdim şimdi nerdeyse tamamen burakma aşamasındayim:)

Birde kvden her geldiginde kapiyi açmak sorundamisin?
Pijamalarini giyip ışıkları kapatsana bazen

Esine test yapilmadan niye kendini bu kadar yipratiyorsun bi ameliyat oldun diyemi.ah be canim dr bile soylemis nerden biliceksin.sen etiketi coktan kendine yapistirmissin.zamaninda kv bana umreden ic camasiri getirttmis bebegim olsun diye cok uzulmustum.esimin arkadasi aynen esime dedi sanada don getirselermis nerden biliyorsunuz karinin hasta oldugunu diye.nitekimde biseyim yoktu.sen dur bakalim esin de bi baktirsin sen coktannn pes etmisin.yok oyle bisey ilk is bi psikiyatri destek.sonra tedavi vajinal ultrasonuda takma kafana ne kadar dert edersen o kadar zorlastirirsin.

ben bu isteği çok yoğun yaşıyorum sanırım. içimde inanılmaz bi istek var keşke bu konuda biraz isteksiz olsaymışım:)keşke bu kadar yoğun yaşamasaymışım.

ben 29 yaşındayım bu arada sen maddi konulardan dolayı mı erteliyorsun anneliği yoksa bi sıkıntın mı var

k.v yüzünden deil hem bebek hem depresif hissetme v.s. ama kv. de çok sıkıyor bu da bi gerçek .k.v evde olduğumu biliyor bende açıyorum bugünde aradı evde misin diyor inan bana yoruldum bahane bulmaktan yalan söylemekten ama o gelmekten yorulmadı

Yaşın küçükmüş daha.
Hiç de sıkıntı etme.
Bi yerden başla artık.
Bebeğin için bi adım at. Gerisi gelir.
Sen elinden geleni yap, gerisini Allah'a bırak..

Ben ev almak için erteliyorum.
Ben evleneli daha bir yıl oldu. 24 yaşındayım. Hiç bebek yapmaya çalışmadık. Kendimi ve eşimi tutuyorum diyebilirim.
Ev almak için bebeği aklımdan çıkarmaya çalışıyorum.
Ama çok ilginçtir ki olmuyor.
Ben de senin gibi bu isteği bu kadar yoğun yaşamak istemezdim.
Ama yaşıyorum işte.
Hayırlısı olsun.
Belki dayanamam. Bekleyemem. Kimbilir.

aslında o etiket hem bana yapışık kaldı şu an benim ailemde dahil herkes benim sorunum olduğu için derdin odak noktası olarak beni tutuyorlar durumumu bende biliyorum kistim tekrar etti sıkıntılaım var dr bunu da söyledi ama eşinde sperm testi vermeli dedi.bu arada o atletten bana da geldi (anneannem getirdi:))

bende bunu düşünmüştüm. Çünkü bir gün ilkez yumurtalik testi yaptığımda, heyecanla eşimi aradım. Sevindi ve sonra tüh dedi!
Niye, ne oldu dediğimde; siritarak ehhh sorun sende değilse, ozaman bende olabilir dedi gıcık şimdi oda benimle doktora geliyor
Arkadaşada demedim daha önce bir sorunu vardı diye ama ameliyat olmuştu gerçi. Ve dediğin gibi sorun eşinde olma şansı büyük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…