Güler misin ağlar mısın buyrun

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
Eski konularını bilen bilir kv ile ikibucuk sene aynı binada oturdum ve ağzım yandı. Taşındım bahane bulup. Geçen gün bir laf ettik işte ben ise girdiğimde eşimle ev alırız falan ama aslında müstakil onu bahçeli olsa ama arsa da almak gerek zor diye... İki gün sonra bize telefon eee baban bir dönüm arsa alsınlar ama kardeşleriyle üç ev yapsınlar yani kaynimlarla ... Üç ev aynı arsada bir dönümün içinde. Eğer böyle yapcaklarsa köydeki bahçeyi satıp 50 sini verem demiş kayinpederim. Bunlar biz yokken konuşulmuş bize sizde gelin konuşalım dediler. ben şok tabi.. eltime de kaynanam her hafta sonu hem gelir kalırım demiş yanınızda demişsss... Eltimin pek gönlü yok gibi konustuk orda tamam demiş artık ne desin neyse. Benimde gönlüm yok. Sürekli birlik aynı yerde yakın oturmakta ilgili konular geçip duruyor zaten. Eşim de olumlu olumsuz kafası karıştı zaten babam 50 verse ne olcak şu an zor para yok falan dedi hem öyle olmaz yarın sorun çıkar dedi kaynıma anlaşmazlık olur falan dedi. ... Hevesli hevesli biz yokken gece yarisina kadar oturup kararlastirmislar yani sinir oldum. Kayınvalidem bana sen ikna et diyo eşimden için illa bide.

Erkekte iş bitiyor o kararlı olup gitmicek, onlara söylicek ne yap ne et eşini ikna et yakın oturma ne kadar uzak o kadar iyi. Eşin konuşmazsa sen konuş açık açık sonradan kötü olacağına, bi kez kırılsınlar ama kafan rahat olsun

Bana böyle bir teklifle gelinse direkt fikrimi söylerim istemiyorum diye.

Kayınvalideniz size eşini ikna et dediğine göre net birşey söylememissiniz.
Elti gönülsüz siz gönülsüz ama istemiyorum demiyor kimse.

Kaynimlarla oturcaz sözde aynı arsada ama eminim kaynanam bizden çıkmaz zaten. Yok eşim hayır diyor iyiki

Böyle bir plan yapılmış olabilir size uymadığını belirtir yolunuza devam edersiniz plan yapıldı diye illa uymak zorunda değilsiniz ki, eşiniz haklı aynı yerde iç içe olunca kendi ailen bile olsa sorun çıkıyor yani en iyisi biraz mesafe hem fiziksel hem düşünsel, güzellikle söyleyin ve sinir olmayın canınıza yazık:)

Köy yeri hariç merkezi hiçbir yerde 1 dönüm araziye 3 müstakil ev yapmazsınız (ancak 100 er metrekare olursa bu ihtimal) çünkü birçok belediye arazinin 1/3 ne imar izni veriyor. Plan yapıyor ama kimse karışmasın istiyorsanız, planlarınızı kimsenin yanında konuşmayın. İstemediğinizi açık ve net bir şekilde söyleyin, eltinizle beraber yuvarlak cümleler kurmayın.

Köy yeri hariç merkezi hiçbir yerde 1 dönüm araziye 3 müstakil ev yapmazsınız (ancak 100 er metrekare olursa bu ihtimal) çünkü birçok belediye arazinin 1/3 ne imar izni veriyor. Plan yapıyor ama kimse karışmasın istiyorsanız, planlarınızı kimsenin yanında konuşmayın. İstemediğinizi açık ve net bir şekilde söyleyin, eltinizle beraber yuvarlak cümleler kurmayın.
Merkezde olursa üç ev olmaz yani

Merkezde olursa üç ev olmaz yani
Alacağınız yerin belediyesinin ne kadar imar izni vereceğini araştırmanız lazım. Arsa sizin olsa dahi istediğiniz gibi kullanamazsınız. Belediyenin o bölge için bir imar sistemi varsa evi de ona göre yapmanız lazım kat sayısı, dış çıkıntılar vs.
Zaten ortak işten uzak durun. 1 yıla kalmaz hepiniz birbirinize batmaya başlarsınız.

1 dönüme 3 evi nasıl sığdıracakmış imar izni çıkmaz zaten. Boş hayaller kurmasın.
Sizde sen ikna et dediğinde anne bende istemiyorum zaten deseydiniz keşke.
Burda öğrendim bunu ama üç katlı ev olur mesela diyorum yani bunu ozaman

Burda öğrendim bunu ama üç katlı ev olur mesela diyorum yani bunu ozaman
Yerine göre değişir. Yazlık bölgelerde daha az oranda çıkıyor imar izni mesela.. Bu arada bu tür planlarınızı eşinizin ailesinin yanında konuşmamanızı tavsiye ederim,daha bebeği büyüteceksiniz de işe gireceksiniz de ..en son eş ailesi ile aynı binaya da böyle bir düşünce ile geçmiştiniz ..sonucu kendiniz gördünüz.Hem çift olarak birlikte hayal kurmak farklı, aile üyeleri ile bunu fikir olarak paylaşmak ayrı şeyler.Belki onlar da kendilerince böyle bir beklenti içinde olduğunuzu düşünmüş tüm çocuklarına adil olmak için kendilerimce böyle bir çözüm bulmuşlardır..

Yerine göre değişir. Yazlık bölgelerde daha az oranda çıkıyor imar izni mesela.. Bu arada bu tür planlarınızı eşinizin ailesinin yanında konuşmamanızı tavsiye ederim,daha bebeği büyüteceksiniz de işe gireceksiniz de ..en son eş ailesi ile aynı binaya da böyle bir düşünce ile geçmiştiniz ..sonucu kendiniz gördünüz.Hem çift olarak birlikte hayal kurmak farklı, aile üyeleri ile bunu fikir olarak paylaşmak ayrı şeyler.Belki onlar da kendilerince böyle bir beklenti içinde olduğunuzu düşünmüş tüm çocuklarına adil olmak için kendilerimce böyle bir çözüm bulmuşlardır..
Hayır onlar en başından beri hep birlik.otutalim dediler aynı bina evlendiğimden bu yana. Eşim anlatirken önüne birşeyler ekecegim falan bir dönüm istiyoruz dedi. Onlar bunu hemen düşünmüş malesef ve hiç gelinler rahatsız olur mu ister mi yok. Neyse ben hayır derim tabiki iş kesinlesse eşimde hayır dedi. Zor kaçtım zaten kv yanından ben taşınıp

ben yok dedikten sonra isteyen istediği planı yapsın. .

Back
X