- 16 Eylül 2017
- 7.871
- 14.082
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
-
Ya bir yere gideceğim kardeşinle git sen bilmezsin, sen yapamazsın. Sürekli kendi planımı kendi istediğim gibi yapamacagimi onların istediği gibi yapmamı onların benden daha çok düşündüğünü söylüyorlar. En basitinsen eve çıkacağım kardeşlerinle konuştun mu abinden izin aldın mıBen herhangi bir kötü niyet görmedim doğrusu
Siz acaba genel doldunuz da o yüzden mi artık tepkilisiniz her şeye?
Klasik ailelerin hepsi işini garantiye almanı, tek olmamanı, haber vermeni ister bir yere varana kadar.
Bunları külfet olarak görmez yani genelde insanlar
Aksine endişelenmesinler diye onlardan önce sen yaparsın
Abinden izin aldın mı kısmında haklısınız daYa bir yere gideceğim kardeşinle git sen bilmezsin, sen yapamazsın. Sürekli kendi planımı kendi istediğim gibi yapamacagimi onların istediği gibi yapmamı onların benden daha çok düşündüğünü söylüyorlar. En basitinsen eve çıkacağım kardeşlerinle konuştun mu abinden izin aldın mı
Neden evde herkes her konuda kardeslerinizin bile sizden daha becerekli ve kabiliyetli oldugunu dusunuyor ki ?Ya bir yere gideceğim kardeşinle git sen bilmezsin, sen yapamazsın. Sürekli kendi planımı kendi istediğim gibi yapamacagimi onların istediği gibi yapmamı onların benden daha çok düşündüğünü söylüyorlar. En basitinsen eve çıkacağım kardeşlerinle konuştun mu abinden izin aldın mı
Dunyanın obur ucuna dahı gıdebılırsınYa bir yere gideceğim kardeşinle git sen bilmezsin, sen yapamazsın. Sürekli kendi planımı kendi istediğim gibi yapamacagimi onların istediği gibi yapmamı onların benden daha çok düşündüğünü söylüyorlar. En basitinsen eve çıkacağım kardeşlerinle konuştun mu abinden izin aldın mı
Ya inanın mesele sadece indim mi bindin mi olmuyor ya da inerken binerken haber ver olmuyor sürekli akıl verme sürekli arama. Bir de başka şey olsa sormaz ama olumsuz bir şey yaşayınca on defa sorar.Ailenizin ataerkil bir yapıda olmasına,abinize hizmet etmenizi istemesine karşıydım ve doğru bulmuyordum.
Fakat bu konuda sizin mülakata yetişmeme ihtimalinizden korkan bir aile gördüm
benim de ailem bana sorar indin m bindin mi diye hani bunda sıkıntı göremedim
Masraf olacak demişsiniz ailenizden o masraf kısmını isteyebilirsiniz
Bir şeyi 200 kez de soruyorlar sıkıldıysam net oluyorum.
Ya ben başıma kötü ne gelirse gelsin yansitmadım anlatmadım nazlanmadım yardım istemedim. Her şey iyiymiş hoşmuş yolundaymış gibi yansıttım ondan galiba. Çünkü benim yaşadığım en ufak bir olumsuzluğu devlet meselesi yapıyorlar Bir de ben kızım diye bana bazı şeyleri yapmam için destek verilmedi mesela kardeşim yurt dışına gitsin diye herkes her imkanı kullan diye destek oldu ben sadece yurt dışı projeleri olan bir dernekte görev yaptım diye isitmedigim laf kalmadı.Neden evde herkes her konuda kardeslerinizin bile sizden daha becerekli ve kabiliyetli oldugunu dusunuyor ki ?. Bu önyargınin sebebi ne acaba
Bakın sorun burada tam birey olarak kabul görülmem kısmım benim için de önemli ama aileler daha farklı bakıyorKaramela senin konularini ilk veya tek okuyan anlayamaz. Senin ki dolmuşluk bikmislik çünkü. Birey olarak kabul gormeme , saygı görmeme vb.
Ben zaten sabah erkenden otobüse bineceğim bir aksilik olursa diye 5-6 gibi.Alenizin sizi insandan saymamasi gibi bir durum hani? Ergen gibi tepkiler vermeyi birakin ve olgunlukla yorumlayin olanlari bence.
Bana kalirsa da bir gun onceden gidin. Yolda bir aksilik oldu ve yetisemediniz diyelim. Niye heba olsun ki mulakatiniz? Aileniz de bunun kaygisiyla oneri sunmus zaten.
Ben zaten şu an çalışıyorum azalmadı arttı maalesef.Klasik aile refleksi,kotu niyetli degil.Senin yertersiz oldugunu yada kendi basina hareket edemeyecegini dusundukleri icin degil iclerini rahatlatmak,senin guvende oldugunu hisstmek icin bu sekilde davraniyorlar.Belki fazlaca korumaci ama niyet konusunda bir problem yok bence.Zamanla alisacaklar hatta meslege basladiginda telefonla aramalari bile belirli bir bicimde azalma gosterebilir gibime geliyor.
Ya sizin aileniz kız erkek ayrımı yapıyor onu biliyorumYa inanın mesele sadece indim mi bindin mi olmuyor ya da inerken binerken haber ver olmuyor sürekli akıl verme sürekli arama. Bir de başka şey olsa sormaz ama olumsuz bir şey yaşayınca on defa sorar.
Ya ben başıma kötü ne gelirse gelsin yansitmadım anlatmadım nazlanmadım yardım istemedim. Her şey iyiymiş hoşmuş yolundaymış gibi yansıttım ondan galiba. Çünkü benim yaşadığım en ufak bir olumsuzluğu devlet meselesi yapıyorlar Bir de ben kızım diye bana bazı şeyleri yapmam için destek verilmedi mesela kardeşim yurt dışına gitsin diye herkes her imkanı kullan diye destek oldu ben sadece yurt dışı projeleri olan bir dernekte görev yaptım diye isitmedigim laf kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?