- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.122
- 748
- Konu Sahibi pportakall
-
Yağmurdan kaç doluya tutul diyorsunuz yani. Kimsenin ailesinden kaçıp gidip de evlenip mutlu olduğunu görmedimSen evlen de kurtul ya. Valla bak. Ailen senin özgür kız tribini görmüyor, görmeyecek de. Bence bu anlattıklarında bir sorun yok ama genel olarak ailenin ataerkil tavırlarından ancak böyle kurtulabilirsin.
Evet aileler farklı bakıyor. Kuşak farkı vs.Bakın sorun burada tam birey olarak kabul görülmem kısmım benim için de önemli ama aileler daha farklı bakıyor
ki o bu konuda çok çok çok zorlandığı için şuan bu kadar savunmacı davranıyor
halbuki çoğu aile sorar
Benimkiler de sorar
hı hı der geçerim kendi istediğimi yaparım.
Ya da sert olurum net olurum
ama bu bu kadar sinirlenecek konu değil
bir konuda insan ne kadar zorlanırsa kendisi için o kadar karmaşık hale getiriyor
Eminimki evlensem artık kocanın sorumluluğundasın diye beni bırakırlar. Karşındaki erkeğe benden daha çok saygı gösterirler. Ama benim evlenmek gibi bir düşüncem yok. Olduğum gibi kabul görmek saygı görmek istiyorumSen evlen de kurtul ya. Valla bak. Ailen senin özgür kız tribini görmüyor, görmeyecek de. Bence bu anlattıklarında bir sorun yok ama genel olarak ailenin ataerkil tavırlarından ancak böyle kurtulabilirsin.
Seni en iyi ben anlayabilirimArkadaşlar sorun gene ailemin beni insandan saymaması. Her aradıklarında mutlaka sinirlendiriyorlar. Öğretmenlik mülakatım olacak. Şehir değişikliği yaptığım için eskiden oturduğum şehirde olacak buraya 3-5 saat arası değişiyor mesafe. Otobüsüne göre. Bugün aradılar mülakatın ne zaman diye sordu babamla annem dedim işte şu tarihte 1 gün önceden gidersin abinde kalırsın di mi dediler.Hayır sabahtan biner giderim dedim. Mülakatım
öğleden sonra çünkü saat 13.30 da , ben buradan 7 de binsem 12 de orada olsam taksi bulamasam dolmuşla gitsem bile yetisirim her türlü. Otogarla okul yakın semtlerde çünkü. Bizimkiler başladı işten izin al demeye ya diyorum izin alamam vermezler (izin alırım ama almak istemiyorum ücret kesintisi oluyor) iş çıkışı bin o zaman dediler işten 7ye doğru çıkıyorum en yakın otobüs saat 10 da eee evden otogara gitmek için taksi kullanacağım mecbur. Gecenin köründe orada olsam oradan tekrar taksiye binip abimin evine gitsem birsürü masraf. Ve yolda ikide bir beni darlayacaklar neredesin binerken haber ver inerken haber ver şöyle yap böyle yap. Neyse diyor ki bunun şakası olmaz illa bir gün önceden bin git. Ya ben kendimi sizden daha çok düşünüyorum dedim. En sonda dedi ki kendin mi gideceksin kardeşinle mi gideceksin ? Orada çıldırdım ya 25 yaşındayım eskiden oturduğum semtte sınava gireceğim kardeşim ne alaka ? Hani desem ki arabası falan var o yüzden diyorlar yok. Ben kendi başımın çaresine bakamam Diye diyorlar. Kendim giderim kardeşim ne alaka dedim Keşke bana söylemeseydin diyo bir de babam ya hem kendileri soruyor irdeliyor hem de cevabı beğenmeyince keşke söylemeseydin oluyor. Bir de gıcık olduğum başka bir şey tam kapanmada maaş alamadık malum bunu da daha önce 2 kere sordu çalışmadığını günlerin ücretini alabilecek misiniz diye hayır dedim. Bugün tekrar sordu. Sanki inadına inadına soruyor gibi geliyor
Emin olun ben de tek başıma hallettim :) bu hayatta ben ne istesem tam karşısında durdular sürekli bak şöyle yaparsan böyle yaparız tehditleriyle büyüdüm koşulsuz kabul yoktu yani :) Lafa gelince canım kızım en çok seni seviyoruz. Ama icraate gelince sen yapma sen etme sen kızsın. Böyle olacağına olmaz olsun diyor insanAilem beni insan saymaması demişsiniz ama saymamak böyle olmuyor yalnız anlatayım size.. küçükken anlamamıştım ama büyüdükçe ailemn abime daha düşkün olduğunu gördüm sebebi erkek evlat ataerkil toplum malım varlığım her şey erkek evlatta olması kredi mi çekilecek aman oğlum sen çekme para mı lazım aman oğlum dur hep böyle ben ne yaparsam yapayım kimse yardım etmedi hatta istedim ben yapamam oldu tek başıma hallettim her şeyimi . Abim evlendi yenge hnm ( hnm diyorum bazı şeyler yaşandı) ev kızı oldu ben en basından beri el kızıydım hiç bir konu da hastalık maddi manevi yanımda olmadılar . Evlendim komşu yardıma geldi ama ailem yoktu yenge hnm ne isterse oldu benm istediklerimi istedi anında oldu 2 yegenm var 1i kız 1i erkek şimdi kız yegenm ailem tarafından dışlanıyor yenge hnm şikayet edip duruyor bana yaşattıklarını kızında yaşıyor şuan. Kötü düşünmüyorum onlar benm yeğenlerim ben çocukların bi suçu yok dedim ve ikisine de eşit davrandım davranırım da . Eve bir şey alınırdı klasik buyuk yada küçük bir tek benm hbrim olmazdı :) dışlanmak sayılmamak budur..
Sizin aileniz sadece biraz fazla düşkün hepsi bu bu da sizi boğmuş. Bence durumu karşınıza alıp anlatabilirsiniz.
Sızınkıler normalArkadaşlar sorun gene ailemin beni insandan saymaması. Her aradıklarında mutlaka sinirlendiriyorlar. Öğretmenlik mülakatım olacak. Şehir değişikliği yaptığım için eskiden oturduğum şehirde olacak buraya 3-5 saat arası değişiyor mesafe. Otobüsüne göre. Bugün aradılar mülakatın ne zaman diye sordu babamla annem dedim işte şu tarihte 1 gün önceden gidersin abinde kalırsın di mi dediler.Hayır sabahtan biner giderim dedim. Mülakatım
öğleden sonra çünkü saat 13.30 da , ben buradan 7 de binsem 12 de orada olsam taksi bulamasam dolmuşla gitsem bile yetisirim her türlü. Otogarla okul yakın semtlerde çünkü. Bizimkiler başladı işten izin al demeye ya diyorum izin alamam vermezler (izin alırım ama almak istemiyorum ücret kesintisi oluyor) iş çıkışı bin o zaman dediler işten 7ye doğru çıkıyorum en yakın otobüs saat 10 da eee evden otogara gitmek için taksi kullanacağım mecbur. Gecenin köründe orada olsam oradan tekrar taksiye binip abimin evine gitsem birsürü masraf. Ve yolda ikide bir beni darlayacaklar neredesin binerken haber ver inerken haber ver şöyle yap böyle yap. Neyse diyor ki bunun şakası olmaz illa bir gün önceden bin git. Ya ben kendimi sizden daha çok düşünüyorum dedim. En sonda dedi ki kendin mi gideceksin kardeşinle mi gideceksin ? Orada çıldırdım ya 25 yaşındayım eskiden oturduğum semtte sınava gireceğim kardeşim ne alaka ? Hani desem ki arabası falan var o yüzden diyorlar yok. Ben kendi başımın çaresine bakamam Diye diyorlar. Kendim giderim kardeşim ne alaka dedim Keşke bana söylemeseydin diyo bir de babam ya hem kendileri soruyor irdeliyor hem de cevabı beğenmeyince keşke söylemeseydin oluyor. Bir de gıcık olduğum başka bir şey tam kapanmada maaş alamadık malum bunu da daha önce 2 kere sordu çalışmadığını günlerin ücretini alabilecek misiniz diye hayır dedim. Bugün tekrar sordu. Sanki inadına inadına soruyor gibi geliyor
İnsan da vicdan yapıyor ya bir yerde sizde de oluyor mu çıldırtıyorlar ama sonra ya o benim anne babam iyi de olsa kötü de olsa bir şekilde beni büyüttüler sabretmeye çalışıyorum. Sinirlenince yansitmasam bile içten içe vicdan yapıyorumSeni en iyi ben anlayabilirim
Gercekten soyluyorum
Bende daha 2 gun oncesinden konu actim burdan aldigim tavsiyeleri uygulamayi deniyorum
Suan pazar aksamindan beri annemi aramiyorum paylasimlarini takip etmiyorum senden biraz uzaklasmak istiyorum demek icin
Annemle yasayan kardesim annemle kusmusunuz diye aradi annemin yaninda, yooo kus degilim dedim hadi neyse isim var kapatiyom dedim kapattim
Kardesim Bana geldi annemi aradi goruntulu bebegimi gosteriyo iste, odadan ciktim. Tlfnu kapatana kadar gelmedim
Simdilik bu sekilde gidiyorum
Bende tavsiyeleri buradan aldim
Bizimkiler de kötünün iyisi adamın kabuslarina giriyorum mesela uyuyor salonda gözünü açıyor ilk dediği şey karamel nerde ? Dışarıdan eve mi geldi saatin önemi yok sabahta olabilir akşam da ilk işi karamel nerede diye sormak. Gerçekten siz nasıl sabrettiniz bunca sene imkanınız varsa iş bulup ayrılın ne derlerse desinlerSızınkıler normal
Sen farkında degılsın
Bak bızde bır kız asla bekar tek basına yasayamaz
Ama erkek evlatta
Ha erkek evlat gıderse babamı terk etmıs gıbı olucak
Evde wc ye gıt
Nereye gıdıyosun der
Okadar kotu bır babayla 26 sene
Sen ayrısınkı
Istersen yurt dısınada cıkarsın
Senın aılen yıne ortalama standartlarda
Erkek kardesım bankacı
Bır yılbası gec dıye arkadaslarında kalmısdı
Babam arayıp bıze soyledı
Kızlı erkeklı kalmıslar
Beni alıntılamamışsın ama kötü bir örneğim belki ben hiç vicdan azabı duymuyorum o konuda ki alıntıladığınız kişinin de duymasına gerek yokİnsan da vicdan yapıyor ya bir yerde sizde de oluyor mu çıldırtıyorlar ama sonra ya o benim anne babam iyi de olsa kötü de olsa bir şekilde beni büyüttüler sabretmeye çalışıyorum. Sinirlenince yansitmasam bile içten içe vicdan yapıyorum
Ama ortam çok kötü diye sürekli evladiniza akıl vermemekisiniz, kendi kararlarini vermesine, kararlarının sorumluluklarını almamasına karışmamalisiniz belli bir yaşa kadar ancak. Ben görüyorum etrafımda ailesi özgürlükçü olan arkadaşlarım benim yaptığım hataların onda birini bile yapmamış oluyor.Eski konularını bilmiyorum ama suanki tabloyu görünce ailende bir sıkıntı yok. Yaşın gereği sende de sorun yok olması gereken tavırlar kendimden biliyorum. Ama yaşın oturdukca hak vermeye başlıyorsun. Ortam çok kötü. Evlat büyütüyorum bende aileniz nasılsa sanırım bende öyle olurum.
Şahsen ister geri kafalı diyin ister başka birşey. Evlatlarımin başka evlerde tek başına yaşamasını istemem. Ama buyk konusmuyorum. Günümüz şartları .Nasil çocuk olurlar bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Şuan düşüncesi bile cız ettiriyor içimi. Yani onlardan ayrı kalmayı hiç istemem. Evlendikten sonra başka tabiSızınkıler normal
Sen farkında degılsın
Ama erkek evlatta
Evde wc ye gıt
Nereye gıdıyosun der
Sen ayrısınkı
Erkek kardesım bankacı
Kızlı erkeklı kalmıslar
İşte ben de o yüzden diyorum. Evlensen darlamazlar seni. Bu yaşa kadar böyle gelmişler, anlayışları değişmez. Böyle kabul etmen lazım ya da minimum düzeyde muhatap olacaksın. Başka çare yok gibi duruyor.Eminimki evlensem artık kocanın sorumluluğundasın diye beni bırakırlar. Karşındaki erkeğe benden daha çok saygı gösterirler. Ama benim evlenmek gibi bir düşüncem yok. Olduğum gibi kabul görmek saygı görmek istiyorum
İkisini de yapamıyorum maalesef ya ben de diğer kardeşlerim gibi saygı ve olduğum gibi kabul görmek istiyorum.İşte ben de o yüzden diyorum. Evlensen darlamazlar seni. Bu yaşa kadar böyle gelmişler, anlayışları değişmez. Böyle kabul etmen lazım ya da minimum düzeyde muhatap olacaksın. Başka çare yok gibi duruyor.
Bu korkunçç yani bence düşünüyorum ailemle hep aynı evdeyim kesin çıldırırımSızınkıler normal
Sen farkında degılsın
Ama erkek evlatta
Evde wc ye gıt
Nereye gıdıyosun der
Sen ayrısınkı
Erkek kardesım bankacı
Kızlı erkeklı kalmıslar
Haklısınız o konuda kararları verecek yastasiniz. Bu konuya şuan aşırı hassas davranıyorum bence küçük büyük herkesin kararına saygı duymak lazımAma ortam çok kötü diye sürekli evladiniza akıl vermemekisiniz, kendi kararlarini vermesine, kararlarının sorumluluklarını almamasına karışmamalisiniz belli bir yaşa kadar ancak. Ben görüyorum etrafımda ailesi özgürlükçü olan arkadaşlarım benim yaptığım hataların onda birini bile yapmamış oluyor.
Ben 43 yasımdayım arkadasımBizimkiler de kötünün iyisi adamın kabuslarina giriyorum mesela uyuyor salonda gözünü açıyor ilk dediği şey karamel nerde ? Dışarıdan eve mi geldi saatin önemi yok sabahta olabilir akşam da ilk işi karamel nerede diye sormak. Gerçekten siz nasıl sabrettiniz bunca sene imkanınız varsa iş bulup ayrılın ne derlerse desinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?