Gün geçmiyor ki buraya ailemle ilgili bir konu acmayayim

Yolda bi kaza olsa otobüs iki saat rötar yapsa mülakatı kaçırırsın o yüzden son dakika hakketten gidilmez, eşim zamanında bu senin mantığınla yaşadığı için yurtdışına gitme şansını kaçırdı, sürecin sınavına giremedi bi sonraki sınav altı ay sonraydı falan filan. Velhasıl ailene ve abilerine o kadar kıl olmuşsun ki doğru da söyleseler batıyor.

Sen evlen de kurtul ya. Valla bak. Ailen senin özgür kız tribini görmüyor, görmeyecek de. Bence bu anlattıklarında bir sorun yok ama genel olarak ailenin ataerkil tavırlarından ancak böyle kurtulabilirsin.
Yağmurdan kaç doluya tutul diyorsunuz yani. Kimsenin ailesinden kaçıp gidip de evlenip mutlu olduğunu görmedim

Evet aileler farklı bakıyor. Kuşak farkı vs.
Kendim de ilk başlarda yonetemiyordum bu ilişkileri. Zamanla öğrendim :)

Sen evlen de kurtul ya. Valla bak. Ailen senin özgür kız tribini görmüyor, görmeyecek de. Bence bu anlattıklarında bir sorun yok ama genel olarak ailenin ataerkil tavırlarından ancak böyle kurtulabilirsin.
Eminimki evlensem artık kocanın sorumluluğundasın diye beni bırakırlar. Karşındaki erkeğe benden daha çok saygı gösterirler. Ama benim evlenmek gibi bir düşüncem yok. Olduğum gibi kabul görmek saygı görmek istiyorum

Seni en iyi ben anlayabilirim
Gercekten soyluyorum

Bende daha 2 gun oncesinden konu actim burdan aldigim tavsiyeleri uygulamayi deniyorum

Suan pazar aksamindan beri annemi aramiyorum paylasimlarini takip etmiyorum senden biraz uzaklasmak istiyorum demek icin

Annemle yasayan kardesim annemle kusmusunuz diye aradi annemin yaninda, yooo kus degilim dedim hadi neyse isim var kapatiyom dedim kapattim

Kardesim Bana geldi annemi aradi goruntulu bebegimi gosteriyo iste, odadan ciktim. Tlfnu kapatana kadar gelmedim
Simdilik bu sekilde gidiyorum
Bende tavsiyeleri buradan aldim

Emin olun ben de tek başıma hallettim :) bu hayatta ben ne istesem tam karşısında durdular sürekli bak şöyle yaparsan böyle yaparız tehditleriyle büyüdüm koşulsuz kabul yoktu yani :) Lafa gelince canım kızım en çok seni seviyoruz. Ama icraate gelince sen yapma sen etme sen kızsın. Böyle olacağına olmaz olsun diyor insan

Sızınkıler normal
Sen farkında degılsın
Bak bızde bır kız asla bekar tek basına yasayamaz
Ama erkek evlatta
Ha erkek evlat gıderse babamı terk etmıs gıbı olucak
Evde wc ye gıt
Nereye gıdıyosun der
Okadar kotu bır babayla 26 sene
Sen ayrısınkı
Istersen yurt dısınada cıkarsın
Senın aılen yıne ortalama standartlarda
Erkek kardesım bankacı
Bır yılbası gec dıye arkadaslarında kalmısdı
Babam arayıp bıze soyledı
Kızlı erkeklı kalmıslar

İnsan da vicdan yapıyor ya bir yerde sizde de oluyor mu çıldırtıyorlar ama sonra ya o benim anne babam iyi de olsa kötü de olsa bir şekilde beni büyüttüler sabretmeye çalışıyorum. Sinirlenince yansitmasam bile içten içe vicdan yapıyorum

Eski konularını bilmiyorum ama suanki tabloyu görünce ailende bir sıkıntı yok. Yaşın gereği sende de sorun yok olması gereken tavırlar kendimden biliyorum. Ama yaşın oturdukca hak vermeye başlıyorsun. Ortam çok kötü. Evlat büyütüyorum bende aileniz nasılsa sanırım bende öyle olurum.

Bizimkiler de kötünün iyisi adamın kabuslarina giriyorum mesela uyuyor salonda gözünü açıyor ilk dediği şey karamel nerde ? Dışarıdan eve mi geldi saatin önemi yok sabahta olabilir akşam da ilk işi karamel nerede diye sormak. Gerçekten siz nasıl sabrettiniz bunca sene imkanınız varsa iş bulup ayrılın ne derlerse desinler

Beni alıntılamamışsın ama kötü bir örneğim belki ben hiç vicdan azabı duymuyorum o konuda ki alıntıladığınız kişinin de duymasına gerek yok

zira sadece ailesiyle görüşmeye ara vermiş ne var bunda insanlar yalnız kalmak isteyebilir
Bazen aile bile iyi gelmeyebilir

ben büyütmeleri zaten görevi diye bakıyorum olaya
Hakaret edilmediği ve saygısız olmadığı sürece ifade özgürlüğü olabilmeli bir insanın
Görüşmemek de ifade biçimi.

sadece bir kez doğacağız başka hayatımız yok.

Ama ortam çok kötü diye sürekli evladiniza akıl vermemekisiniz, kendi kararlarini vermesine, kararlarının sorumluluklarını almamasına karışmamalisiniz belli bir yaşa kadar ancak. Ben görüyorum etrafımda ailesi özgürlükçü olan arkadaşlarım benim yaptığım hataların onda birini bile yapmamış oluyor.

Şahsen ister geri kafalı diyin ister başka birşey. Evlatlarımin başka evlerde tek başına yaşamasını istemem. Ama buyk konusmuyorum. Günümüz şartları .Nasil çocuk olurlar bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Şuan düşüncesi bile cız ettiriyor içimi. Yani onlardan ayrı kalmayı hiç istemem. Evlendikten sonra başka tabi

İşte ben de o yüzden diyorum. Evlensen darlamazlar seni. Bu yaşa kadar böyle gelmişler, anlayışları değişmez. Böyle kabul etmen lazım ya da minimum düzeyde muhatap olacaksın. Başka çare yok gibi duruyor.

İkisini de yapamıyorum maalesef ya ben de diğer kardeşlerim gibi saygı ve olduğum gibi kabul görmek istiyorum.

Bu korkunçç yani bence düşünüyorum ailemle hep aynı evdeyim kesin çıldırırım
İnsanın belli yaştan sonra kendi düzeni olmalı ya...

en basitinden evine arkadaşını davet etmek istersin
Evinde keyfine göre yaşarsın
annemle babamı öpmeye gidiyorum

kendi açımdan belli yaştan sonra aileyle olmuyor düzen farklı oluyor bir kere
Tarzlar farklı oluyor

Kusura bakmayında siz özgür kadın takıntısı olmuş ama o da yanlış bir algı ile oluşmuş. Özgür kadın olmak böyle bir şey değil. Sürekli ailenizle kavgalısınız. Garip kötü değişik bir şey dememişler benimde bir sınavım/ mülakatım varsa üstelik bu kadar önemli ise bir iki gün önce giderim o gün yol kapalı olur/ kaza olur / rötar olur/ arıza olur mülakata yetişemezseniz... Telafi edemeyeceğiniz bir gecikme ne yapacaksınız? Ayrıca eviniz olmayan bir şehire gidiyorsunuz kardeşinizde kalmanız doğal değil mi? Benim savcı yeğenim dahi bende kalıyor geldiğinde özgür bir kız değil mi yoksa? Ben varken otelde mi kalsın ? Ailenizin düşünceleri normal, siz anormalsiniz. Bunu takıntı haline getirmişsiniz. Üzgünüm.

Haklısınız o konuda kararları verecek yastasiniz. Bu konuya şuan aşırı hassas davranıyorum bence küçük büyük herkesin kararına saygı duymak lazım

Ben 43 yasımdayım arkadasım
Evlendım cok garıp gelmıstı
26 yasıma dek tımarhane gıbı bır ortam
Esım hıc baskı yapmayan bırıydı
Gez dolas kendıne mesgale bul
Fazla ozgur ve fazla normaldı
Şans
Esım rahmetlı oldu
17 yıl sonra
Babam dedıkı tıona artık evınde yasayamaz yoksa konusmam
Ben geldım evıme artık onu dınleyemeyecek kadar yasanmıslık vb ozguven tecrube vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…