- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi sensizlink
-
sizi çok üzüyor.nerden anladınız değer vermediğini
Merhaba kızlar,
Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili yeni konu açmayayım... artık buraya konu açmaya da utanıyorum,ama başka danışabileceğim kimsem yok...Düğüne kalmış 40 gün,bizde sorunların ardı arkası kesilmiyor..
Öncelikle şunu söyleyim, 10 aydır nişanlıyım ve bugüne kadar nişanlımla aramızda hiç düğün takılarının mevzusu geçmedi
Kendisine geçen hafta dedim ki eşyalarımızın borcunun bir kısmını düğündeki küçük altınlardan birazını bozdurarak kapatalım ki aylık ödeme düşsün dedim..
Bu lafımın üzerine şunu dedi;'babam da altınlarınızı bana verin ben köye gidip besicilik yapıp size ev alayım dedi'... Çok sinirlendim ya ben neden veriyorum altınlarımı, daha düğün olmadan baban benim altınlarım üzerinden plan yapmaya başlamış falan filan
Bu babasını savunuyor işte o bizim iyiliğimizi düşündü,kendisi bu yaştan sonra malın pisliğini çekecek bizim için felan..Dedim ki ben bunu asla kabul etmiyorum,ev alacağımız zaman altınları peşin olarak kendimiz de veririz,kalan kısmına da kredi çekeriz mecburen felan dedim... O üstelemedi bu konuyu,ama benim içim rahat etmedi o günden sonra hiç.. Konuyu açtım tekrar dedim ki;düğünden sonra altınları ben anneme veririm,balayı dönüşü alırız felan dedim.. önce tamam felan dedi,sonra ben dedim ki başka türlüsünü hiçbir şekilde kabul etmiyorum dedim..
Bunun üzerine bu benim annemde kalması fikrine ne diyorsun dedi? Hayır dedim..
O da dedi ki sen madem benim aileme ve bana güvenmiyorsun işte o zaman annende de kalmayacak , yanlış anlama ben annene senden daha çok güveniyorum ama eşitlik olacaksa balayına 1 gün geç gideriz bankaya yatırıp ta gideriz dedi.. neyse birşey demedim..
Ha bir de dedi ki, sen benim iyi niyetli düşünen babam için art niyetli düşünüyorsun ya babamdan gelecek tek kuruş yardımı almayacağım haberin olsun dedi,alsam da tek tek ödeyeceğim dedi... Bunu duyunca iyice küplere bindim ben... (Bu arada oturacağımız ev babaannemlerin evi, yani borcumuzu ödeyene kadar saolsunlar nişanlımı da sevdikleri için kirasız oturabileceğimizi söylediler) Dedim ki baban senin düğününü yapmak zorunda her baba gibi.. baban sana extra birşey yapmıyor zaten,oturacağımız evi bile biz sağlamışken nasıl babandan yardım kabul etmiiyorsun felan dedim böylelikle o akşam telefon kapandı....
Sabah oldu (Bu arada benim babam iş dolayısıyla 1 yıllığına başka bir ülkede) Babam beni aradı kızım nasılsın felan diye, ne var ne yok diye..
Babama anlattım buraya yazdıklarımı tek tek..
Dediki babam şimdi kapat ben bi onu arayım dedi,baba eve gidiyormuş gidince sana haber veririrm o zaman ara dedim tamam dedi..
Neyse 1 saat geçti,babam bunu aramış sert konuşmuş işte demiş, senin kızımın yanında yer alman gerekirken neden böyle yapıyorsun,heveslemiş belki takmak istemiş bir süre senin sen nasıl istersen demen gerekn yerde onu nasıl üzebiliyorsun vb konuşmuş. birde demişki Koçum siz kızımla mutlu olamazsınız,sizin birlikteliğiniz sürmez felan demiş,sonra da ben de yokum sana verecek kızım da yok diye kapatmış babam teli...
Sonra bu bana 3-4 tane mesaj beni ara ,beni ara bekliyorum diye yazmış neyse aradım,işte baban bana böyle böyle dedi,bu konuyu senle konuşmamış mıydık,ben de yokum kızım da yok diye kapatttı telefonu dedi..
Hiç alttan almadım, babam öyle dediyse öyle olacak dedim.. Nasıl öyle olur işte bunlar konuşarak anlaşılmayacak şeyler mi felan filan... Eğer o da babamın lafının arkasından gitseydi şuan bitmişti.. çünkü benim artık sorun çekecek tahammülüm yok...
İşte bu başladı ne dedin de yapmadım,ne istedin de gözünü koydum felan demeye, bir de niyetliydi.. Üstelemedim tamam dedim.. Babanla konuş,biz aramızda halledebiliriz de dedi bana ... birşey demedim kapattım telefonu...
Sonra bana seninle ayrılmamı söyleyecek hiç kimse beni aramasın bundan sonra yazmış.. Babam asla aramaz seni bu saatten sonra dedim...
Güya ev felan bakmaya başlamış o günün ertesi günü neymiş işte ben otracağımız evin lafını etmişim orda oturamazmış, iyi dedim...
(Ben şuan çalışmıyorum,kpss hazırlanıorum) Bugün ise dedim senin maaaşınla kira mı ödicez ,taksit mi yeme içme mi..? Babaannemlerin evde en fazla 1 sene otururuz, 2017 temmuza ayarlarsın ev dedim.. o yaşlı insanlar üzülmeyecek mi ayıp olmayacak mı kiracıyı da çıkarıyorlar dedim, tamam dedi sırf onlar üzülmesin diye kabul ediyorum istemeyerek, ama senden bir daha bunun lafını duyarsam ne kadar zorda da olsam çıkarım kiraya felan dedi...
Çok uzuun oldu ne olur kusura bakmayınnn
Şimdi size danışmak istediğim şu;Benim babam mümkün olduğunca onunla konuşmaz bu saatten sonra, ve illaki onun ailesinin de bu tarz meselelerden haberi var...
Şimdiden aileler arasına soğukluk girdi... Ben bu saatten sonra ne yapayım? Onun babasından nefret eder dereceye geldim yani,bu devirde besicilik yapıp ev almak mı kaldı yaa,üstüne yatacak altınların....
Onun ailesine karşı nasıl olayım?
Lütfen yol gösterin..
Ben yazarken çok zorlandım,okuyanlar hakkını helal etsin ne olur
Bir de son olarak genelde konularımda nişanlımı haklı görenler sanırım bu defa beni haklı görür
yine siz haksızsınız. kusura bakmayın ama gerçek bu.
tamam kayınpeder altınların üstüne yatmak istemiş diyelim, adam kabul etmiş ona vermemeyi. aileler arasında haksızlık olmasın diye de bankaya yatıralım demiş, bunlar gayet ortadan giden sıkıntısız hareketler. babam yardım etmeyecek madem öyle demiş, ki yardım etmek zorunda değil adam, onu da bi atarla söylemiştir yapılması gereken yapılırdı ki sizin zaten düğüne kalmış 40 gün aileler çoktan yapmışlardır bişeyleri, şu saatten sonra onun ailesinden neye ne kadar fayda gelebilir yani.
babanıza söylemeniz zaten başından sonuna yanlış. ben anlamıyorum çiftler her çıkmaza girdiklerinde neden ailelere yansıtıp da işi iyice çözümsiz hale getirirler. baban sana da deseydi bu işe artık rızam yok diye, sen ne yapmayı planlıyordun? peki baba diyebilecek miydin de hemen babana anlatıp bide nişanlını arattın? bi de gidip adama babam ne derse o diyosun yani, adam da iyi madem dese düğüne 40 gün kaldı terk edildim diye oturup ağlardın.
açık söyleyim konunun başından sonuna kadar bi şekilde orta yol bulmaya çalışan bir adam ve işi yokuşa süren bir kadın gördüm. hayırlısı olur umarım ikiniz için de
İlk konunda yazmıştım bu adam sana göre diil , senin karakterin çok farklı onun ki çok farklı o yüzden ona aşık olamıyorsun bile bile lades diyorsun. Sırf uzun yılların verdiği alışkanlıktan bırakamıyorsun. İyi analiz et her şeyi ona göre kesin olarak kararını ver !
Allah nişanlına sabır versinMerhaba kızlar,
Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili yeni konu açmayayım... artık buraya konu açmaya da utanıyorum,ama başka danışabileceğim kimsem yok...Düğüne kalmış 40 gün,bizde sorunların ardı arkası kesilmiyor..
Öncelikle şunu söyleyim, 10 aydır nişanlıyım ve bugüne kadar nişanlımla aramızda hiç düğün takılarının mevzusu geçmedi
Kendisine geçen hafta dedim ki eşyalarımızın borcunun bir kısmını düğündeki küçük altınlardan birazını bozdurarak kapatalım ki aylık ödeme düşsün dedim..
Bu lafımın üzerine şunu dedi;'babam da altınlarınızı bana verin ben köye gidip besicilik yapıp size ev alayım dedi'... Çok sinirlendim ya ben neden veriyorum altınlarımı, daha düğün olmadan baban benim altınlarım üzerinden plan yapmaya başlamış falan filan
Bu babasını savunuyor işte o bizim iyiliğimizi düşündü,kendisi bu yaştan sonra malın pisliğini çekecek bizim için felan..Dedim ki ben bunu asla kabul etmiyorum,ev alacağımız zaman altınları peşin olarak kendimiz de veririz,kalan kısmına da kredi çekeriz mecburen felan dedim... O üstelemedi bu konuyu,ama benim içim rahat etmedi o günden sonra hiç.. Konuyu açtım tekrar dedim ki;düğünden sonra altınları ben anneme veririm,balayı dönüşü alırız felan dedim.. önce tamam felan dedi,sonra ben dedim ki başka türlüsünü hiçbir şekilde kabul etmiyorum dedim..
Bunun üzerine bu benim annemde kalması fikrine ne diyorsun dedi? Hayır dedim..
O da dedi ki sen madem benim aileme ve bana güvenmiyorsun işte o zaman annende de kalmayacak , yanlış anlama ben annene senden daha çok güveniyorum ama eşitlik olacaksa balayına 1 gün geç gideriz bankaya yatırıp ta gideriz dedi.. neyse birşey demedim..
Ha bir de dedi ki, sen benim iyi niyetli düşünen babam için art niyetli düşünüyorsun ya babamdan gelecek tek kuruş yardımı almayacağım haberin olsun dedi,alsam da tek tek ödeyeceğim dedi... Bunu duyunca iyice küplere bindim ben... (Bu arada oturacağımız ev babaannemlerin evi, yani borcumuzu ödeyene kadar saolsunlar nişanlımı da sevdikleri için kirasız oturabileceğimizi söylediler) Dedim ki baban senin düğününü yapmak zorunda her baba gibi.. baban sana extra birşey yapmıyor zaten,oturacağımız evi bile biz sağlamışken nasıl babandan yardım kabul etmiiyorsun felan dedim böylelikle o akşam telefon kapandı....
Sabah oldu (Bu arada benim babam iş dolayısıyla 1 yıllığına başka bir ülkede) Babam beni aradı kızım nasılsın felan diye, ne var ne yok diye..
Babama anlattım buraya yazdıklarımı tek tek..
Dediki babam şimdi kapat ben bi onu arayım dedi,baba eve gidiyormuş gidince sana haber veririrm o zaman ara dedim tamam dedi..
Neyse 1 saat geçti,babam bunu aramış sert konuşmuş işte demiş, senin kızımın yanında yer alman gerekirken neden böyle yapıyorsun,heveslemiş belki takmak istemiş bir süre senin sen nasıl istersen demen gerekn yerde onu nasıl üzebiliyorsun vb konuşmuş. birde demişki Koçum siz kızımla mutlu olamazsınız,sizin birlikteliğiniz sürmez felan demiş,sonra da ben de yokum sana verecek kızım da yok diye kapatmış babam teli...
Sonra bu bana 3-4 tane mesaj beni ara ,beni ara bekliyorum diye yazmış neyse aradım,işte baban bana böyle böyle dedi,bu konuyu senle konuşmamış mıydık,ben de yokum kızım da yok diye kapatttı telefonu dedi..
Hiç alttan almadım, babam öyle dediyse öyle olacak dedim.. Nasıl öyle olur işte bunlar konuşarak anlaşılmayacak şeyler mi felan filan... Eğer o da babamın lafının arkasından gitseydi şuan bitmişti.. çünkü benim artık sorun çekecek tahammülüm yok...
İşte bu başladı ne dedin de yapmadım,ne istedin de gözünü koydum felan demeye, bir de niyetliydi.. Üstelemedim tamam dedim.. Babanla konuş,biz aramızda halledebiliriz de dedi bana ... birşey demedim kapattım telefonu...
Sonra bana seninle ayrılmamı söyleyecek hiç kimse beni aramasın bundan sonra yazmış.. Babam asla aramaz seni bu saatten sonra dedim...
Güya ev felan bakmaya başlamış o günün ertesi günü neymiş işte ben otracağımız evin lafını etmişim orda oturamazmış, iyi dedim...
(Ben şuan çalışmıyorum,kpss hazırlanıorum) Bugün ise dedim senin maaaşınla kira mı ödicez ,taksit mi yeme içme mi..? Babaannemlerin evde en fazla 1 sene otururuz, 2017 temmuza ayarlarsın ev dedim.. o yaşlı insanlar üzülmeyecek mi ayıp olmayacak mı kiracıyı da çıkarıyorlar dedim, tamam dedi sırf onlar üzülmesin diye kabul ediyorum istemeyerek, ama senden bir daha bunun lafını duyarsam ne kadar zorda da olsam çıkarım kiraya felan dedi...
Çok uzuun oldu ne olur kusura bakmayınnn
Şimdi size danışmak istediğim şu;Benim babam mümkün olduğunca onunla konuşmaz bu saatten sonra, ve illaki onun ailesinin de bu tarz meselelerden haberi var...
Şimdiden aileler arasına soğukluk girdi... Ben bu saatten sonra ne yapayım? Onun babasından nefret eder dereceye geldim yani,bu devirde besicilik yapıp ev almak mı kaldı yaa,üstüne yatacak altınların....
Onun ailesine karşı nasıl olayım?
Lütfen yol gösterin..
Ben yazarken çok zorlandım,okuyanlar hakkını helal etsin ne olur
Bir de son olarak genelde konularımda nişanlımı haklı görenler sanırım bu defa beni haklı görür
Allah nişanlına sabır versin
Bu nasıl bir babadır
Bu nasıl bir gelindir
Vah o aileye
Vah o çocuğa
bugünkü konuma ne yorum yaparsınız ? kim haklı kim haksız ?
Canım bankaya yatırma fikrini de daha önce kendisine ben söylemiştim.. o düşünmedi yani bunu.. ve şöyle söyleyim, aldığımız eşyaların tüm borcunu nişanlım kendisi ödeyecek ( düğün salonu,gelinlik,mobilyalar, vb ) mesela biz kız tarafı olarak beyaz eşyaları biz alıyoruz,kına salonunu biz tuttuk..
Sonra oturacağımız ev de babaannemlerin babama bırakacağı ev,o da bizim tarafımızdan sağlandı..
Biz bu fedakarlıkları yaparken onun babasından gelecek yardımları kabul etmemesi doğru mu ? ailem zaten sırf ben sıkıntı çekmeyeyim diye beni düşündükleri için o evde oturmamızı istediler... e o babasından yardım kabul etmeyince biz saf duruma düşmüyor muyuz , biz neden evsağladık o zaman bıraksaydık o düşünseydi...
5 ay sonra düğünüm olacak nasipse, yemekli nişan yaptık, kız tarafının alması gereken tüm herşeyi (mutfak eşyasından beyaz eşyaya ev tekstiline kadar herşeyi) ailem aldı ve almaya devam ediyor, ben daha 3 ay oldu çünkü çalışmaya başlayalı, ancak kendi borçlarıma yetiyor. mobilyaları kendimiz alacaz dedik, ailem biz yatak odasını alacağız, geri kalanı ne yaparsanız yapın dedi, yani yatak odasını da ailem alacak. ama diğer mobilyaları, buzdolabı ve çamaşır makinesini, gelinliği, düğün salonu kirasını ve benzeri masrafların bir kısmını nişanlımın çektiği kredi ile diğerlerini de taksitle alacağız. nişanlımın ailesinin bu süreçte hiçbir yardımı olmayacak, ancak takı olarak ne takarlarsa, ona da karışmadım zaten ne isterlerse onu yapsınlar. he bu arada nişanlım başka bir memleketten benim bulunduğum memlekete gelecek ve oturacağımız evi de ananem verecek. bundan sonra o ev sizin istediğinizi yapın dedi, tadilatı yaptırıp içine geçip oturacağız. fakat tüm bunları düşününce ben ne kendimi ne de ailemi saf yerine konmuş hissetmiyorum. onlar bize inandıkları ve bu işi destekledikleri için yardımcı oluyorlar bize. onun ailesi bişeye destek olmuyor diye de ben onlara gönül koymuyorum çünkü nişanlımı seviyorum ve ailesine de değer veriyorum, o yüzden basit hesaplara girmiyorum.
senin sorunun nişanlını sevmiyorsun, eski konularını da biliyorum sevmiyorsun nişanlını. sırf senin egonu tatmin ettiği için, seni hiç bir koşulda bırakmadığı için ve ona istediğin şekli verebildiğin için evleniyorsun ve umarım bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anlamadan önce onu sevmeye başlarsın..
Allah mutlu mesut etsin canım, tüm kalbimle söylüyorum...
Dediğin gibi biz kız tarafı olarak çamaşı,bulaşık makinası, buzdolabı,artık mutfak için ne lazımsa hepsini aldık, ailem yatak odasını almak istemedği için biz beyaz eşyayı alalım onlar yatak odasını alsınlar dedi...
Senin de dediğin gibi mesela isteme söz bir arada oldu bizim 31 temmuzda , sözden 1 hafta önce çarşıya çıktık, mesela ailem hiç demedi ki şu kadar gram takı takın şu olsun bu olsun....
Biz hiç o pazarlığa girmedik ya,annem babam halden anlayan insanlar durumları neye el veriyorsa onu yapsınlar,zorlnmasınlar dedi...
Kendileri de bunun farkındalar.. Mesela ev mevzusu da şöyle babaannemler 80 yaşında insanlar, bizim için kendi evlerini düşünmüşler,ona bile gönülsüz davrandı kayınbabam olacak kişi biliyor musun.. ya dilinden bi Allah razı olsun kelimesi zor çıktı...
Neymiş onlara yakın oturmamı istemişlermiş....
Benim babam onları zorda bırakmamak için hiçbir şeyin pazarlığına girmemesine rağmen onun tutup ta taktığı 3 tane bileziğe şimdiden gö dikmesi canımı çok sıktı...
Söylemeden edemeyeceğim, o kadar çok yazmışsınız ki çok dikkatimi çekti okurken felan" değil "falan"dır.
eski konularını bilmiyorum, nişanlın babasının teklifini sadece sana danışarak sormalıydı, hatta bence konuşulmamalıydı ya neyse, sen de babana kadar anlatarak abartmışsın, baban ise yangına körükle gitmiş.
Aslında su saatten sonra onemli olan sen bu adama boyle yapmaya devam edecek misin yoksa bunu sonlandıracak misin ,bu ?sevmiyor yanii.. onun için bir alışkanlık bir saplantı gibi birşey miyim dersiniz ?
Şu gelinlerin altınlarına göz koyan ailelerden nefret ediyorum. Ki benimkileri de aldılar... Ya hu yeni evlenmiş 2 genç, borçlar harçlar... Ve bu 2 genç senin evlatların.
Evet belki baban fevri davranmış ama kabahatin büyüğü, altınlara şimdiden göz diken kayınbaba ve ben de senin ailene güvenmiyorum diyen damat. Aileye çok düşkün erkekten ve para için kendi oğlunu küçük düşüren aileden hayır gelmez bence. Ama tabi ki karar senin.
Balayına 1 gün geç git, bankaya koy altınlarını. Hoş sonra çek ver diye diretebilirler, hazırlıklı ol. Bu konu çözülse de, başka konularda olaylar da çıkabilir gelecekte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?