Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili konu açmayayım ????

hee bi noktayı atlamışım.. babannenizin evinde oturmayı başına kakmanız başlı başına kocaman bir hata hem de her ne sebeple olursa olsun, bu adamın bir gururu var hiç mi düşünmediniz bunu da o sözü söyleyebildiniz? diyelim o evi babası verdi size ve niişanlın o ev benm babamın evi daha ne yapsınlar, sizinkiler de bize şunları şunları yapsın dedi, sindirebilecek misiniz bu sözleri?

İlk konunda yazmıştım bu adam sana göre diil , senin karakterin çok farklı onun ki çok farklı o yüzden ona aşık olamıyorsun bile bile lades diyorsun. Sırf uzun yılların verdiği alışkanlıktan bırakamıyorsun. İyi analiz et her şeyi ona göre kesin olarak kararını ver !

Canım bankaya yatırma fikrini de daha önce kendisine ben söylemiştim.. o düşünmedi yani bunu.. ve şöyle söyleyim, aldığımız eşyaların tüm borcunu nişanlım kendisi ödeyecek ( düğün salonu,gelinlik,mobilyalar, vb ) mesela biz kız tarafı olarak beyaz eşyaları biz alıyoruz,kına salonunu biz tuttuk..
Sonra oturacağımız ev de babaannemlerin babama bırakacağı ev,o da bizim tarafımızdan sağlandı..
Biz bu fedakarlıkları yaparken onun babasından gelecek yardımları kabul etmemesi doğru mu ? ailem zaten sırf ben sıkıntı çekmeyeyim diye beni düşündükleri için o evde oturmamızı istediler... e o babasından yardım kabul etmeyince biz saf duruma düşmüyor muyuz , biz neden evsağladık o zaman bıraksaydık o düşünseydi...

bugünkü konuma ne yorum yaparsınız ? kim haklı kim haksız ?

Allah nişanlına sabır versin
Bu nasıl bir babadır
Bu nasıl bir gelindir
Vah o aileye
Vah o çocuğa

Allah nişanlına sabır versin
Bu nasıl bir babadır
Bu nasıl bir gelindir
Vah o aileye
Vah o çocuğa

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ?? Bizde ne var,onların olmayan altın üzerinden planlarını anlamadınız sanırım ???

bugünkü konuma ne yorum yaparsınız ? kim haklı kim haksız ?

Sen haklısın canım nişanlın haklı diil ...Şu aileler işin içine fazla koymayacaksınız sonuçta sizin hayatınız ikinizde aileler arasında tampon bölge olmayı bilmiyorsunuz. Nişanlın seni bırakmak istemiyor ama orta sürekli duygusal bir şantaj var önceleri sen yapıyordun terk ederim modundaydın şimdi baban yapmış. Böyle evlilik olmaz nişanlına güzel bir dile anlata bilirsin ikna edebilirsin kadın isterse her şeyi yapar. Aileleri işin içine çok fazla koymayın kendi aranızda halledin. Basit bir konu nerelere kadar gitmiş. Ailesine karşı normal davran. Kendi kendini dolduruşa getirme. Diyeceğini demişsin altınlarını verme.

5 ay sonra düğünüm olacak nasipse, yemekli nişan yaptık, kız tarafının alması gereken tüm herşeyi (mutfak eşyasından beyaz eşyaya ev tekstiline kadar herşeyi) ailem aldı ve almaya devam ediyor, ben daha 3 ay oldu çünkü çalışmaya başlayalı, ancak kendi borçlarıma yetiyor. mobilyaları kendimiz alacaz dedik, ailem biz yatak odasını alacağız, geri kalanı ne yaparsanız yapın dedi, yani yatak odasını da ailem alacak. ama diğer mobilyaları, buzdolabı ve çamaşır makinesini, gelinliği, düğün salonu kirasını ve benzeri masrafların bir kısmını nişanlımın çektiği kredi ile diğerlerini de taksitle alacağız. nişanlımın ailesinin bu süreçte hiçbir yardımı olmayacak, ancak takı olarak ne takarlarsa, ona da karışmadım zaten ne isterlerse onu yapsınlar. he bu arada nişanlım başka bir memleketten benim bulunduğum memlekete gelecek ve oturacağımız evi de ananem verecek. bundan sonra o ev sizin istediğinizi yapın dedi, tadilatı yaptırıp içine geçip oturacağız. fakat tüm bunları düşününce ben ne kendimi ne de ailemi saf yerine konmuş hissetmiyorum. onlar bize inandıkları ve bu işi destekledikleri için yardımcı oluyorlar bize. onun ailesi bişeye destek olmuyor diye de ben onlara gönül koymuyorum çünkü nişanlımı seviyorum ve ailesine de değer veriyorum, o yüzden basit hesaplara girmiyorum.
senin sorunun nişanlını sevmiyorsun, eski konularını da biliyorum sevmiyorsun nişanlını. sırf senin egonu tatmin ettiği için, seni hiç bir koşulda bırakmadığı için ve ona istediğin şekli verebildiğin için evleniyorsun ve umarım bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anlamadan önce onu sevmeye başlarsın..

Altın meselesi konuşulup halledilirdi aranızda sizin olayı babanıza anlatmanıza babanızın onu arayıp ters konuşmasına gerek yoktu bu meseleye baktığım Zaman evide çocuğun başına kalkmanızı hiç hoş karşılamadım ben erkek olsam ayrılmayı düşünürdüm sizden açıkçası kendinizi onun yerine koyun

Allah mutlu mesut etsin canım, tüm kalbimle söylüyorum...
Dediğin gibi biz kız tarafı olarak çamaşı,bulaşık makinası, buzdolabı,artık mutfak için ne lazımsa hepsini aldık, ailem yatak odasını almak istemedği için biz beyaz eşyayı alalım onlar yatak odasını alsınlar dedi...
Senin de dediğin gibi mesela isteme söz bir arada oldu bizim 31 temmuzda , sözden 1 hafta önce çarşıya çıktık, mesela ailem hiç demedi ki şu kadar gram takı takın şu olsun bu olsun....
Biz hiç o pazarlığa girmedik ya,annem babam halden anlayan insanlar durumları neye el veriyorsa onu yapsınlar,zorlnmasınlar dedi...
Kendileri de bunun farkındalar.. Mesela ev mevzusu da şöyle babaannemler 80 yaşında insanlar, bizim için kendi evlerini düşünmüşler,ona bile gönülsüz davrandı kayınbabam olacak kişi biliyor musun.. ya dilinden bi Allah razı olsun kelimesi zor çıktı...
Neymiş onlara yakın oturmamı istemişlermiş....
Benim babam onları zorda bırakmamak için hiçbir şeyin pazarlığına girmemesine rağmen onun tutup ta taktığı 3 tane bileziğe şimdiden gö dikmesi canımı çok sıktı...

kayınpederinin ne dediği ne istediği nişanlına arana giriyorsa orda sen de sıkıntı vardır işte. zaten nişanlın sen istemiyorum böyle bişey dedikten sonra ısrar etmemiş ki. o da bir insan sinirlenip tamam o zaman babamdan yardım istemem ben de demiş, ki zaten istemiyormuş bu sözüne neden takılıyorsun?
tekrar söylüyorum anlattığım durumlar birebir aynı farkındaysan, sen bunu saflık olarak gördüğün sürece bunu evlenseniz de adamın başına kakacaksın ve huzurunuz olmayacak. ya bakış açını değiştir ya da nişanı at. yoksa daha çoookkk konu açacaksın buraya..

Söylemeden edemeyeceğim, o kadar çok yazmışsınız ki çok dikkatimi çekti okurken felan" değil "falan"dır.
eski konularını bilmiyorum, nişanlın babasının teklifini sadece sana danışarak sormalıydı, hatta bence konuşulmamalıydı ya neyse, sen de babana kadar anlatarak abartmışsın, baban ise yangına körükle gitmiş.

Bu metni öyle hızlı bir şekilde yazmaya çalıştım ki, olmuş olabilir.. benim takıldığım daha farklı noktalar varken bu gözüme gelmeyecek kadar küçük bir ayrıntı..

Şu gelinlerin altınlarına göz koyan ailelerden nefret ediyorum. Ki benimkileri de aldılar... Ya hu yeni evlenmiş 2 genç, borçlar harçlar... Ve bu 2 genç senin evlatların.

Evet belki baban fevri davranmış ama kabahatin büyüğü, altınlara şimdiden göz diken kayınbaba ve ben de senin ailene güvenmiyorum diyen damat. Aileye çok düşkün erkekten ve para için kendi oğlunu küçük düşüren aileden hayır gelmez bence. Ama tabi ki karar senin.

Balayına 1 gün geç git, bankaya koy altınlarını. Hoş sonra çek ver diye diretebilirler, hazırlıklı ol. Bu konu çözülse de, başka konularda olaylar da çıkabilir gelecekte...

yok canım bu konuda ne kadar net ve kararlı olduğumu nişanlım biliyor.... eğer diretecek olurlarsa kendi taktıkları bilezikleri veririm, kendi tarafımdan takılan bir çivi bile vermem...

Hepsini okumadim. Yarisini okudum.

Nisanlinin dedigi gibi gidip banka kasasina koyun altinlari ama dikkat et. Senden gizli almasin.
2. Babasindna yardim istemeyecekmis ya. Sende de ozaman babanemin evine kirayi pasa pasa odeyecegiz. Sen nasil benim annemde kalmiyorsa senin annendede kalmayacak. Altinlari babama vermiyosak yardimda almayacagiz. Sende dersibki baban yardim etmiyorsa bendr ailemden yardim kabul etmiyorum. Ve oturdugumuz eve kira odeyecegiyiz.
Ohh be erkek tarafi kiz tarafi , kiz tarafi erkek tarafi gibinoldu bu devirde. Herkes herseyinartik kiz ailesinden bekliyor.

Nişanlın ılımlı davranmış. Besicilik meselesini uzatmamis.

altınlar bankada dursun demekte de haklı. İnsan ailesine guvenilmedigini hissettiginde rencide olur.

Baban abartmis. Ağır konuşmuş. Gereksiz.

Babaannemlerin evi diyip duruyorsun da sen de çalışmıyorsun. Eve para getiremeyeceksin. Nişanlın bakacak size. Babaannenler de evini bir zahmet versin, madem eve 5 kuruş katkın yok.

O bunların lafını etmiyor ve efendi biri. Ama sen çok car car bi tipsin belli.

Bence Ayrılın. Bu iş olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…