• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günahlarini almak istemiyorum fakat işin içindede cikamiyorum?

Merhaba değerli hanimlar,

size başimdan gelen bir olayi anlatmak istiyorum, ümarim kendimi ifade edebilirim ve zorluk cekmem bundan dolayi..

Benim bi arkadaşim var, bildiğin sammimi arkadaşlardik, onun için gerçekten 24 saat hazir bir arkadaştim öyle söyleyim.. Fakat bazen anlamadiğim durumlar vardi, aslinda bi cok var ama bi tanesini söyleyim..

Mesela biz disarda yururken bi konu hakkinda konusuyorduk sonra arkamizda erkekler yuruyordu ve duydu, sonra hemen yüksek sesle, sen en som nezaman camiye gittin dedi, bak beni örnek al ben hep camiye gidiyorum, galiba senin aile de gitmiyor değil mi camiye? Birde bire böyle dedi.. shok oldum.samimi arkadasimdi? Hani ne bilim beni taniyor biliyor.. kendim utandim cunku arkada hep erkekler vardi..

Neyse bu kizla beraber isyerinde calisiyorduk, fakat kendisi cikmaliydi... bense halen calisiyordum cunku gercekten paraya ihtiyacim vardi.. ama garip davraniyordu.. Anneside o iste calisiyordu.. sonra ben tesadufe patronun ve arkadasimin annesin konusmasina sahit oldum.. patron soyle demisti.. Merak etmeyin Cansel hanim, ben ayarlicam .. sonra 10 dakka sonra patron yanima geldi.. Bugun son calistigin gun, ve sonrasinda ogrendimki ertesi gunu arkadasim benim yerime calisiyordu... benimde zoruma gitti acaba anne kiz bir olup arkamdan ismi cevirdi? Cunku orda calisirke soguk davraniyolardi bana, bende hergun yemek getirip arkadasima lokma ediyordum.. Suan duaune dusune deli oluyorum.. acaba gunahinimi aliyorum.. kimsenin gunahini almak istemiyorum ama icin icimi yiyor dusunmekle.. sizce ne olabilir? Haksizmiyim...

Anlattıklarına bakılırsa evet arkadaşının payı var , ama anlamadığım arkadaşın zaten orda çalışıyormuş neden işten ayrıldı? Ve patron sana son günün dediğinde sen "sebep?" diye sormadın mı? Kaçak mı çalılıyordun nasıl bu kadar kolay atabildi seni işten?

Anlattıklarına bakılırsa evet arkadaşının payı var , ama anlamadığım arkadaşın zaten orda çalışıyormuş neden işten ayrıldı? Ve patron sana son günün dediğinde sen "sebep?" diye sormadın mı? Kaçak mı çalılıyordun nasıl bu kadar kolay atabildi seni işten?

Saskindim cunku aklima hemen arkadasimin annesi ve patronun konusmasi geldi.. bende nedicegimi bilemedim o an.. sadece, buğun son.. cunku uzun donem icin calismicaktim sadece bi vakte kadar.. Fakat arkadasim, annesin yerine calisiyordu annesi izinde geldi, sonra cikmaliydi.. simdi ise anne kiz beraber calisiyolar..

Annesi kızım da benimle çalışsın durumumuz kötü falan diye kendini acındırmış muhtemelen o konuşmayı duyduğunuza göre. Patron da ona acıyıp anne kızı beraber çalıştırma kararı almış. O çalışma departmanı için de (ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum) 2 kişilik kontenjanı varsa sizi işten çıkarmış. Sizi kovduğu için tazminatınızı almanız gerek, onun peşini bırakmayın.

Arkadaş da sinsi bir arkadaş sanırım, cami muhabbetini pek anlayamadığımdan yorum yapamıyorum.

Kac senelik arkadasin?
Hemen 7/24 hazir bi arkdas olmak icin kizi iyce taniyor bilmen gerekir seneler boyu.
Yok eger daha 2 gunluk arkdaslik icin hemen 7/24 luk hazirim diyosan orda sorun sendedir.
Herkese cok iyi niyetlisindir belkide.
Snra ensene vurur boyle ekmegini elinden alirlar.

Annesi kızım da benimle çalışsın durumumuz kötü falan diye kendini acındırmış muhtemelen o konuşmayı duyduğunuza göre. Patron da ona acıyıp anne kızı beraber çalıştırma kararı almış. O çalışma departmanı için de (ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum) 2 kişilik kontenjanı varsa sizi işten çıkarmış. Sizi kovduğu için tazminatınızı almanız gerek, onun peşini bırakmayın.

Arkadaş da sinsi bir arkadaş sanırım, cami muhabbetini pek anlayamadığımdan yorum yapamıyorum.

Tazminati bi tarafa biraktim fakat aklim ermiyor bi tarafim evet onlarin bi parmagi var diger taraf ise, emin olamiyorum.. cunku neticede bi arkadaslik vardi yani değer veriyordum ona..

Cami konusu bende anliyamadim, dedim ya aniden alakasiz bi konuydu..

Kac senelik arkadasin?
Hemen 7/24 hazir bi arkdas olmak icin kizi iyce taniyor bilmen gerekir seneler boyu.
Yok eger daha 2 gunluk arkdaslik icin hemen 7/24 luk hazirim diyosan orda sorun sendedir.
Herkese cok iyi niyetlisindir belkide.
Snra ensene vurur boyle ekmegini elinden alirlar.

Merhaba cnm,
Taniyordum eskiden beri ama ozamanlar iyi ve sammi degildik son 2 sene sammimi olduk.. Ama ben birine deger verince olumsuzluklari zor goruyorum, ama simdi kustuk ve suan saglikli dusunmeye basliyorum ama isin icinde cikamiyorum.. korkuyorum acaba gunahlarimi aliyorum..
kimsenin vebalini uzerime almak istemem.. cunku kus kalmayi pek beceremiyorum.. ama busefer 2 ay gibi kusuz

Tazminati bi tarafa biraktim fakat aklim ermiyor bi tarafim evet onlarin bi parmagi var diger taraf ise, emin olamiyorum.. cunku neticede bi arkadaslik vardi yani değer veriyordum ona..

Cami konusu bende anliyamadim, dedim ya aniden alakasiz bi konuydu..

Bence sizin ona değer verdiğiniz kadar o size vermiyor, sırf iş için değil konuşma tarzı falan da bana onu hissettirdi. Bundan ders alın, o kızla iletişiminizi kesin ve bundan sonraki arkadaşlık ilişkilerinizi iyi ayarlamaya çalışın. Herkese hemen güvenmeyin, ölçün tartın.

Bence sizin ona değer verdiğiniz kadar o size vermiyor, sırf iş için değil konuşma tarzı falan da bana onu hissettirdi. Bundan ders alın, o kızla iletişiminizi kesin ve bundan sonraki arkadaşlık ilişkilerinizi iyi ayarlamaya çalışın. Herkese hemen güvenmeyin, ölçün tartın.
Iletişimi kestim mesela böyle bi konuda vardi, binarkadas nisanlanmis, hemen o cocugu aramaya baslamis facete resmini görmek için sonra diyorki, bana niye böyle erkek denk gelmiyor, kiz cirkin oğlan cok tatli" gibi cumleler kuruyor..

Kafam karisik, sadece gunahini almak istemedim.. ama bi taraftan bastirarak evet bi agirzalik var" diyor sesim..

Cami konusmasini ve arkadda hep erkekler olmasini hic anlamlandiramadim ama is konusunda haklisin bence.. annesinin parmagi olabilir. Temkinli ol uzak dur o kizdan

Inan bende anliyamadim, ama bi arkadasim dediki senden üstün gorunmek icin yapmis olabilir.. yani erkekler soyle dusunsun; bak bu kiz camiye gidiyor, " anlaticak okadar cok sey varki yeni yeni saglikli dusunmeye basliyorum.. ama buseferde olumsuz dusunurkende pisman oluyorum.. Sadece zoruma giden o is durumuydu.. cunku ihtyacim vardi paraya bunu biliyordu... Ben enazinda sunu beklerdim.. Arkadasim, senin yerine ben calisicagim, zoruna gidermi.. boyle kibarca soyleseydi.. inan bukadar dert etmezdim..

Merhaba cnm,
Taniyordum eskiden beri ama ozamanlar iyi ve sammi degildik son 2 sene sammimi olduk.. Ama ben birine deger verince olumsuzluklari zor goruyorum, ama simdi kustuk ve suan saglikli dusunmeye basliyorum ama isin icinde cikamiyorum.. korkuyorum acaba gunahlarimi aliyorum..
kimsenin vebalini uzerime almak istemem.. cunku kus kalmayi pek beceremiyorum.. ama busefer 2 ay gibi kusuz

Vebal almaktan korkuyosan kimseye bu konu hakkinda bisey deme 100% emin degilsin sonucta.
Ama arkdasliklarini kimle kurdugun sana kalmis, eger pek guvenmiyosan uzak durursun. Kus diyede adlandirma, mesafeni koruyosun diyelim.
Kus diyince kotu biseymis gibi hissediyosun sanirim.

Vebal almaktan korkuyosan kimseye bu konu hakkinda bisey deme 100% emin degilsin sonucta.
Ama arkdasliklarini kimle kurdugun sana kalmis, eger pek guvenmiyosan uzak durursun. Kus diyede adlandirma, mesafeni koruyosun diyelim.
Kus diyince kotu biseymis gibi hissediyosun sanirim.

Benimde icime dert oldugu icin actim, bu konuyu.. sizlerin fikrinizi duymak için.

Back
X