Günden güne artan gerilimim

Pinkie Pie

Goodness is godness.
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
267
701
33
37
Her geçen gün biraz daha gerilimle doluyorum, hamileliğin sonuna geldim.
Artık beklemekten mi, hormonlardan mı bilmiyorum aşırı bir tahammülsüzlük ve gerilim var üstümde.
Bunda milletin doğumdan sonra gelmeyip de doğum öncesi toplanıp, ayy gecikti, ayy ne zaman gelcek diyip diyip durmasının da payı var.
Doğum öncesi strese sokup, doğumdan sonra kimsenin yanımda olmayacak olması da cabası.
Hepsinin üstüne bir de şu var.
40. Haftam yarın doluyor.
Ama hala ne bir sancı, ne bir lekelenme kısacası tek bir belirtim bile hala yok.
Sabırla normal doğum bekledim. Aylarca egzersizler, yürüyüşler yaparak ve yüzerek sanki bir spor turnuvasına hazırlanır gibi hazırlandım.
Kilomu kontrolde tutmaya çalıştım, masajı ihmal etmedim.
Doktor çatın tam uygun dediğinde, bebeğin duruşu harika dediğinde aşırı mutlu oldım.
Ama yok yok yok gelen giden yok.
Kendiliğinden gelmez de sezaryen olmak zorunda kalırım diye ödüm kopuyor.
Senelerdir emek verdiğim karın kaslarımın, rahmimin karnıyarık gibi oyulması fikri beni aşırı mutsuz ediyor.
Bazen de diyorum o kadar kötü olsa, millet keyfi tercih etmezdi ama bu sıra herşey bende ekstra endişe ekstra mutsuzluk yaratıyor.
Konuyu bilerek buraya açtım çünkü derdim hamilelikten ziyade mutsuzluk ve aşırı huzursuzluk.
Elbette gün içinde aşırı mutlu olduğum, kendimi toparladığıö anlar oluyor ama gelgitler beni mahvediyor.
Hamilelik beni fiziksel olarak pek yıpratmadı ama psikolojik olarak son dönem artık bekleyemez duruma geldim.
Şu yaşadığım normal mi diye sormak için de içimi döktüm biraz.

abımın esı ıkı dogumunua 40. haftayı bir kaç gun geçtikten sonra yaptı hatta erkek cocularda 40. haftayı 1 hafta ıle gecebılır dıyolar bende 33. haftadayım sımdıden o tahammulsuzluk bende de basladı

Beklemek için daha ne kadar süreniz var ? Pek bilmiyorum bu konuları merak ettim
Sizin bebiş nazlı çıkmış biraz sadece gelir o yakında yeterki siz stres yapmayın :)

42'ye kadar yolu var deniyor ama çevremdekiler gecikti gecikti , gelmiyo mu bekletme bunu git alsınlar dedikçe stresim artıyor.

niye alsınlar yahu
çocuk içeride mutlu demek
salla milleti
ben hamile olsam kimseye doğum tarihimi söylemicem :)
doğuma gelmesinler diye
doğurdum gelin dicem 2-3 gün sonra biraz toparlayınca
canımla uğraşırken bi de kayınvalide, görümce, teyze, hala çekemicem.

Yooo beklenebilir bebekte herhangi bir sıkıntı yoksa.

Ben 43+5 te doğum yapmıştım.
Valla mı:)
Doktorum 4-5 günde bir çağırıyor, beklemek için sakınca var mı diye bakıyor. Sakınca yoksa geri yolluyor. O gün kafam rahatlamış oluyor ama sonra yok kakasını yerciler, besinsiz kalırcılar gelince içim kararıyo gene.

Kendi kendinizi bu moda sokmuşsunuz gibi duruyor.
Gerekli görülürse sezaryen olursunuz, atla deve değil. Zira normal doğumun ortasında sezaryen dönen de var. Sezaryenden bu derece kötüleye kötüleye kaçmanın alemi yok. Olmanız gerekirse de gerçekten atla deve değil. Ki her şey iyiyse muhtemelen suni sancıyı denersiniz öncelikle.
Doktorunuz ne diyor? Eğer bebek ve plasenta müsaitse beklemeyi önermiyor mu?

Valla en güzelini yaparsın.
2-3 haftadır bunaldım resmen.
Aslında sorun hala doğum olmamasından ziyade milletin erken gelip beni bunaltması.

Doktorum 4-5 günde bir çağırıp, beklemek için sakınca var mı diye bakıyor, 2'dir geri yolluyor, 42ye kadar yolu var ters bir durum yaşanmazsa diyor.
Orası öyle de erkenden herkes toplandı tepeme, strese sokuyorlar. 3 haftadır hiç geleni gideni olmayan evimde kalmalı insan eksik olmuyor.

Son anın sıkıntısı bu.
Doldurun bir kova su, çömele kalka silin bütün evi.
Sonra çıkın uzun bir yürüyüş yapın.
Hurmayla beslenin biraz.
Yine de olmuyorsa yapacak ne var, sezaryense sezaryen, amaç bebeğe kavuşmak.

Dort gebelik/dogum yasadim dort bebegindede hicbiri tam vaktinde gelmedi ucu mudahalelerle baslatildi biri kendiliginden geldi...sabret doktor gozleminde bir iki hafta daha gecirebilirsin,olaki kendiliginden baslamadi doktorun rahmi acilmasini uyarici jel surup dogumu kendiliginden baslatabilir yada en son ihtimal suni sanciyla dogumu gerceklestirebilirsin...dogumdan sonrasi yaninda kimsenin olmamasi senin icin aslinda bir avantaj,karisanin mudahale edenin olmayacak...bebek icin gelmek isteyenleredr kirkindan sonra gelin dersin bir sekilde esinin destegiyle toparlanana kadar idare edersin endiselenme.benim dort bebegimde ust uste oldu ve hic birinde ilgulenenim olmadi,suan bir dort cocuk daha dogursam (Allah korusun oyle bir niyetim yok) yine kimsenin yardimini istemem...

Benim de öyle olmuştu, 41 den sonra her gün gitmeye baslamıştım :) Kalp atışlarında suyunda vs bişi yoksa bugün git yarın gel diyorlardı :)

Uyuyabildiğim gecelerde kalkıp "bugün de doğuramadım anne" diye aglıyordum :)

Ben normal dogumcuyum ama sezaryen de ocu degil.
Sagliginiz icin hangisi uygun olacaksa oyle yapilsin

Aynen öyle nstye bağlıyolar, ultrasonda bakıyor. Sonra doğurmazsan şu gün gel diye yolluyo:)
Peki 43te normal mi doğdu?

Ben normal dogumcuyum ama sezaryen de ocu degil.
Sagliginiz icin hangisi uygun olacaksa oyle yapilsin
Değil de işte ağır bir ameliyat geçirmek zorunda kalma fikri kötü.
Yoksa mecbur kalınca hiç bişey çocuğun sağlığından kıymetli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…