Günden güne artan gerilimim

Ben şu an 37 haftadayim bebek dönmediği için sezeryan olma ihtimalim çok yüksek. O yüzden Sezeryan için "içimin karnıyarık gibi oyulmasini istemiyorum " tabirini hiç hoş bulmadım açıkçası. Son anda mecburi sezeryan olabilirsin. Bence kendini fazla strese sokmuşsun. Sanırım artık sen de gelmesini istiyorsun bebeğinin o yüzden bu tahammülsüzlük. Bence hayırlısı ve sağlıklı olanı iste. İlle normal diye tutturma. Hayırlı doğumlar

Bu kadar stres yapmayin. Ben sezeryan oldum bir zararini da gormedim,karniyarik gibi oyuldugumu dusunmedim,ayni emekleri ben de vermistim benim de karin kaslarim vardi sukur bez bebek degildim insandim yani
Kendi kendinizi doldurmayin, doktorunuz en iyisini bilir.

bu arada bir arkadaşım kendisi çok ufak tefekti. bebeğin kilosunuda çok bulup doktoru riske atmamak için sezaryene almak istedi. oda reddedip gidip devlet hastanesinde normal doğurdu. bebeği 4.5 kilo doğdu doğumu çok zor oldu. bebeği kan yutmuştu ve neredeyse 1 ay yoğun bakımda kaldı. hergün süt sağıp götürdü hastaneye ve o kadar yıprandı ki anlatamam. şu an bin pişman doktorunu dinlemeyip normal doğurduğu için.

42. Haftayı geçenler var Doğum beklerken...
Bence biraz etrafınızdakilerden uzaklaşın.
Sevdiğiniz bir müzik, loş bir ortam bebeginizle bol bol konusun...
İnanıyorsanız dua, meditasyon, hangisi daha doğru geliyorsa onu yapın...
bazı yiyeceklerin Doğum kolaylaştırdığına kesin gözüyle bakıyor doktorlar... ahududu yaprağı cayı, Hurma gibi...
Bunları tüketebilirsiniz.

Her şeyi yaptınız ve sezaryen olmak zorunda oldu. Canınız sagolsun... ben de gebelikte normal Doğum için cok emek verdim, her denileni yaptım, hamilelik yogasından tutun, günlük egzersizlere, beslenmeme dikkat ettim, sona doğru yürüyüşler,merdivenler... sonuç sezaryen :) Doğumdan sonra 2 hafta ben normal Doğum yapamadım ne biçim anneyim diye kendimi paraladım.
Sonra sagolsun can dostum, canım arkadaşım geldi. Resmen bagırdı çağırdı beni kendime getirdi :)
Çocugun saglıklı, buna şükredecek yerde nasıl doğduğuna takılıyorsun..
Evet bencede sen ne biçim annesine cocugunu doğru düzgün öpüp koklamadan nasıl dogduguyla etiketliyorsun diye...
Ve geçti. Önemli olan saglıklı dogması...

Bence kendinizi biraz toparlarsanız, sabırsızlık yerine, bebeginize ve seçeceği dogum şekline saygı duymanız gerektiği telkinini kendinize yaparsanız başaracaksınız :)

Vuvuzela

Şehir dışından geliyolar ondan kalmalılar hep.
Gelen gelsin tabii ama gereksiz zamanda gelip, lazım olcakları zaman olmamaları can sıkıcı.
Ben oldum olası hep temizlik yapmaktan nefret ettim, ya oflaya puflaya yaparım ya da yardımcıyla çözerim. Belki de ondan gelmiyor:)) bana öyle bi istek hiç bi zaman gelmez çünkü.:)

Geçen artık beklemekten illallah edip, son muaynede alalım mı bugün dedim. Doktorum o kadar emeğin vardı, isteğin vardı pes mi edeceksin hadi eve beklemeye devam dedi. Doktorum sorun olmadan sezaryene yanaşmıyor. Benim sorunum beklemek ve içeride beklettikçe riske atıyosun diye canımı sıkanlar

bende 42. haftaya kadar bekleme süresi olduğunu biliyorum. bebekte herhangi bir sorun yoksa beklemekte sakınca yok gibi görünüyor

Ben de bir yandan diyorum süreç sezaryene gidiyosa neden bu kadar bekliyorum diye ama en azından ben her şeyi yaptım diyebilirim belki.
Siz de yapmışsınız elinizden geleni.
Tahminimce elime alınca hiç bir derdim kalmayacak ama hamilelik yorgunluğundan istediğim doğum şekli olmama ihtimali üzüyor.
Öyle bi psikolojideyim ki şu sıra beğendiğim bi ayakkabının numarası kalmamış olması bile 1-2 saat dünyamı karartıyor:) böyle biri değildim ama geçer umarım doğumdan sonra.

Bir de endişe yüklüyüm, normal diye bekletip o çocuğu da riske atıyosun diyip psikolojimi bozanlar varken. Farkındayım doktorum kontrol ediyor, beklemekte sorun olmadığı için eve yolluyor ama bilinçaltım kirlendi bi kere.

bizim bir tanıdık ısrarla normal doğum istedi ve 42. hasftasında doğum yaptı..doktoruna danış sen başkalarınıhiç takma...
Doktorum 4-5 günde bir çağırıp beklemekte sakınca var mı diye bakıyor aslında güvenip kafamı bozup canımı sıkmamam lazım ama birkaç haftadır hepten duygularımda bir kontrolsüzlük başladı.

Bizimkisi kız.
Bir de şunu diyolar aaaa kız bu kadar beklemez, bu doktorun ne kadar rahat bekletiyo seni böyle diye.
Mantıklı düşünüp doktor bi sorun olmasa eve yollamazdı diye düşününce geçiyor biraz aslında ama beklemek gerçekten zor. Birkaç güne tamamen yalnız kalacağım, sadece eşim olacak sanırım biraz daha kafam rahata erer.

o koca karılara çok takılma şimdiden takılıyorsan lohusalık hamilelikten daha da zor. gerçi gidicekler anladığım kadarıyla. tadını çıkart bence. ne kadar durursa o kadar kar. çok sıkıldıysan da yine suni sancı ile normal doğum denenebilir. bende plesanta yaşlanması olmuştu o yüzden riske atmak istemedi doktorum. suni sancıyla girdim normal doğuma. herşeyde normaldi aslında ama kaka olayı süreci bozdu :) şimdi yine hamileyim yine kız ama ilkiyle alakası yok bana da herkes sezaryen olur buda diyip duruyor he diyip geçiyorum sallamıyorum bile. ve sanki normal doğcak gibi geliyo. ama hayırlısı diyorum bebek ve benim için hangisi iyi olcaksa o olsun diyorum :) hekese tıkadım kulağımı

Birkaç günlük bir birikim olmuş içimde.
Hem burası rahatlattı.
Hem de günler sonra evde yalnızım, iyi geldi.
Daha iyiyim. Gerçi şimdi de bebişin hareketleri azaldı diye taktım ama annesini üzmez başlar umarım birazdan tekmelerine:)

yahu milleti hiç takma, herkes herzaman diyecek bişey bulur
sen yaşadığın güzel anların tadını çıkart..

Şımart kendini, sevdiğin bir çikolatayı alıp ye bak nasıl hoplar :)
Bu arada doğumu hızlandırıcı şeyler duyuyordum o arkadaşımdan. Bir şeyler yapıyor Muş'un? Ya da sormamı ister misin?

o zaman o gelecek olan bir kaç günü düşün ve etrafındakiler umursamamaya çalış canım. çünkü bu bir tek sana zarar veriyor..
o herbokologların bebek doğmadığı için strese girecek halleri yok ya.. sen stres oluyorsun...

Canım hiç canını sıkma. Bende 40+1'de normal doğum yaptım. 39+6'da kontrolde ne sancin ne açılma ne kasılma hiç bişey yoktu. 40+0'da akşam üstü kasılmalar başladı hastaneye gittiğimde açılma başlamış. Sabahta doğum oldu. Dr normal olacağı için 1 hafta bekleriz demişti eğer olmazsa suni sancı veririz demişti. Yani sen bekle o ne zaman isterse o zaman gelecek. Rabbim hayırlı, sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. Etrafında konuşanlara da kulaklarını Tika ve yeri geldiğinde tepkini koy beni strese sokuyorsunuz diye uyarıda bulun.

Keşke insanlar her şeyde fikrini belirtmek için bu kadar hevesli olmasalar :)
Siz doğru olanı yapıyorsunuz.. doktorunuza güvenin, bebeginize kendinize güvenin...
Doğum şeklini bebek seçiyor :) biz ne kadar şu bu desekte daha doğarken koyuyorlar ağırlıklarını her şey bizim istediğimiz gibi olmaz ı göstermek için :))
40. Haftayı bitirmeniz degil şurada 38-39 larda olan gebeye sorsak o da sabırsız ve gergindir...
ben su an 35 teyim, 2 yaşında da bir velet aklıma bile gelmiyor Doğum :) oyalanacak ve peşinden koşacak bir şey olduğunda daha az aklına geliyor sanırım... gebelik boyunca kaçıncı haftada olduğumu unuttum. Bütün randevuları eşin sagolsun takip etti :) biraz kendinize vakit ayırın varsa imkan güzel yerlere gidin açık havaya çıkın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…