- 6 Nisan 2020
- 611
- 1.078
- 63
- Konu Sahibi mutlulukarayiciii
-
Evet haklısınız. Durmadan aramaları çok rahatsız edici. Sabah 8 de başlıyorlar aramaya sahura kadar 20 kere ararlar. Ve saçma sapan şeyler için. Bazen müsait olmuyoruz görüntülü arıyorlar. Bir kere telefonu kapattık aramışlar bir kaç kez açmayınca evimize geldiler. Duştan bir çıktım içerden ses geliyor bize gelmişler..Müsait misiniz diye soran yok. Her türlü geliyorlar. Arkadaşlarım geliyordu karantinadan önce. Onlar buradayken kayınpederim içeri dalıp yemek var mı diye sordu selam bile vermeden. Ne biçim insanlar anlamadım. Utandırıyor her seferinde. Eşim için kabulleniyorum hepsini. Burada herkes boş boş ahkam kesiyor. Yaşadığımız huzursuzluğu bilmeden..Canım ben de aynı sekildeuim benim ailem eşimin ikznli gunelrinde bile rahatsız etmek istemez müsait olunca sen ararsın der ama eşimin ailesi günde 10 defa napiyorsun diye arar eşimi . Sahurda bile hergun sorar yemeğini yedin mi diye . Onun üstüne konuşurlar mesajlasirlar babasiyla ve eşim asla ailem var eşim rahatsız olur demez. Ailelerin denk olması çok önemli benim ailem de eşimin ailesiyle denk değil ben de çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok onları öyle kabul edip ona gore davranacagiz .
Gerçekten merak ediyorum neden evlendiniz?Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Maddiyatla bir alakası yok. Evlenmeden önce de sonra da maddi bir sıkıntı yaşamadım hamdolsun. Eşimi sevdiğim için bunca uyumsuzluğu göze aldımGerçekten merak ediyorum neden evlendiniz?
Maddiyattan dolayı mı?
Çünkü bu kadar uyumsuzluğun olduğu bir ilişki evliliğe nasıl gitmiş olabilir?
Çok şaşırdım.
Şuan da zaten çocuk sahibi olamıyorum. Hormonal dengesizliğim var. Teşekkür ederim tavsiyeniz içinNişanlılık süresini uzun tutsaydınız diyeceğim ama olan olmuş. Tek tavsiyem şu halde çocuk düşünmeyin.
Namaz kılmamakla cahilliğin bir alakası yok. Eşimin 'bazı' konularda yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca benim eş tercihimde dine bağlılık önemli. Sizin için önemli olmayabilir. Okuduğum kitaplara gelince. Bir çok sevdiğim tür var. Fantastik olanları daha çok seviyorum.
O zaman gözünüzü kapatacaksınız.Maddiyatla bir alakası yok. Evlenmeden önce de sonra da maddi bir sıkıntı yaşamadım hamdolsun. Eşimi sevdiğim için bunca uyumsuzluğu göze aldım
Okuduğum bir çok tür var dedim. Şiir kitaplarını ve fantastik kitapları daha çok seviyorum ama. Çok bilgili olduğumu asla idda etmiyorum. Bilgi eksikliği derken çok bilinen konulardan bile bazen bihaber olabiliyor. İbadet tabii ki önemli ama zorlama gibi bir durum yok. Dilediği gibi ibadetini yapabilir. Allah'la kendi arasında. Sadece çok isterdim her sabah birlikte namaza uyanalım.Ben de sandim ki kisisel gelisim,edebiyat falan okuyorsunuz. Fantastik roman nedir ? Zevkine okursun ok ben de okuyorum severim cinayet romani falan ama fantastik roman okumakla bilgi birikiminin alakasini cözemedim. Edebiyat mezunu olup haril haril dünya klasiklerini okuyan arkadaşlarım var. Hicbirininde sizin gibi ben cok bilgiliyim dediğini diymadım. Nasıl bir bilgi eksikliği olabilir anlamıyorum. Bir de sizin icin ibadet önemliymiş ama dinde zorlama olmaz. Boşanın diyeceğim ama günah diye boşanmazsiniz.
O konuda hiç başarılı değil eşim. Ailesine çoğu zaman susuyor tepkisiz kalıyortaşının başka şehire mesleğinizi rahatça uygulayabileceğiniz bir yere olabilir. pat diye gelip gitmeler azalır. bir de telefonu açıp "annecim eşim ve ben pek uygun değiliz anlarsınız ya" diyin. biraz yüzsüz olun canım. bu arada eşiniz süs eşyası mı konuşamıyor mu ailesine dur demiyor mu? aradaki köprüyü mecbur eşin sağlayacak
tek sen sesini çıkarırsan göze batarsın uyumsuz lanet gelin olursunO konuda hiç başarılı değil eşim. Ailesine çoğu zaman susuyor tepkisiz kalıyor
Evet haklısınız. Durmadan aramaları çok rahatsız edici. Sabah 8 de başlıyorlar aramaya sahura kadar 20 kere ararlar. Ve saçma sapan şeyler için. Bazen müsait olmuyoruz görüntülü arıyorlar. Bir kere telefonu kapattık aramışlar bir kaç kez açmayınca evimize geldiler. Duştan bir çıktım içerden ses geliyor bize gelmişler..Müsait misiniz diye soran yok. Her türlü geliyorlar. Arkadaşlarım geliyordu karantinadan önce. Onlar buradayken kayınpederim içeri dalıp yemek var mı diye sordu selam bile vermeden. Ne biçim insanlar anlamadım. Utandırıyor her seferinde. Eşim için kabulleniyorum hepsini. Burada herkes boş boş ahkam kesiyor. Yaşadığımız huzursuzluğu bilmeden..
Evet sesimi çıkarıpta o saygısızlarla münakaşa etmek istemiyorum. Mantıklı söylediğiniz bunu deneyeceğimtek sen sesini çıkarırsan göze batarsın uyumsuz lanet gelin olursun
biraz eşini alttan alttan kaynat bence geceleri mesela "hayatım annenler çat kapı geliverir diye ben sana pek özenemiyorum" tarzında konuşun
Maalesef hiç edep,görgü namına bir şey yok.Gercekten cok sinir bozucu insanlar. Yani uzak durun gorusmeyin olsun bitsin yazcaktim ama geliyorlar hem de catkapi yazmissiniz. Allah akil fikir versin hic mi gorgu edep olmaz?
Düşüncelerimi affedin ama eşiniz adına onu küçük görmeniz çok üzücü. Gözümden yaş geldi ağlamak nedirMerhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Teşekkür ederim nazik cevabınız için. Eşimi küçük görmüyorum öncelikle onu çok seviyorum yalnız ailesi fazlasıyla görgüsüz.Saygılı davranmaya çalışıyorum kalplerini kırmıyorum. Ama bir yere kadar. Kavganın gürültünün içinde bulunmaktan hoşlanmadığım için yanlarına gitmiyorum pek.Düşüncelerimi affedin ama eşiniz adına onu küçük görmeniz çok üzücü. Gözümden yaş geldi ağlamak nedirbu ara çok duygusalım
. Eşim benim için böyle düşünse napardım bilemiyorum.çok korkunç. Hele 8 ayda. 8 yılda da deil. Bence sizinki yeni ortmınıza alışmamak.eşinizin ve ailesinin iyi yanlarını görmeye çalışmalısınız. Onlar cahilse siz iyilikle gidin eliniz dolu gönlünüz bol yürüyün onlara belki aranız daha iyi olur. Siz erdem göstermelisiniz. Hep bencil olmamalıyız bazen fedakarlık daha iyi sonuçlar verir.
Yaşayan anliuor bu durumu siz yine telefonlari kapatabiliyormussunuz benim eşim halinden gayet memnun her aramalarına açar. Müsait olmasak bile olur olmaz hemen döner :) günde 20 kere napiyosun diye sorulsa her şeylerinden eş ailesinin haberi olsa sürekli gözlem altında olsalar farklı yorum yapanlar da size katılırdı . Bu çok sinir bozucu bir durum . Ve ben bunu söyleyince esimle tartışıyoruz ben de susuyorum artık ne kadar hasret giderirlerse gidersinler. Siz altlı üstlü musunuz hemen gelebilmislerEvet haklısınız. Durmadan aramaları çok rahatsız edici. Sabah 8 de başlıyorlar aramaya sahura kadar 20 kere ararlar. Ve saçma sapan şeyler için. Bazen müsait olmuyoruz görüntülü arıyorlar. Bir kere telefonu kapattık aramışlar bir kaç kez açmayınca evimize geldiler. Duştan bir çıktım içerden ses geliyor bize gelmişler..Müsait misiniz diye soran yok. Her türlü geliyorlar. Arkadaşlarım geliyordu karantinadan önce. Onlar buradayken kayınpederim içeri dalıp yemek var mı diye sordu selam bile vermeden. Ne biçim insanlar anlamadım. Utandırıyor her seferinde. Eşim için kabulleniyorum hepsini. Burada herkes boş boş ahkam kesiyor. Yaşadığımız huzursuzluğu bilmeden..
Gerçekten çok sinir bozucu ya eşinizin rahatsız olmaması daha da sinir bozucuymuş. Ailelerin biraz daha anlayışlı olmaları lazım. Her dakika rahatsız edilmezki. Altlı üstlü değiliz ama aynı sokaktayız bize gelmeleri 2-3 dk sürüyorYaşayan anliuor bu durumu siz yine telefonlari kapatabiliyormussunuz benim eşim halinden gayet memnun her aramalarına açar. Müsait olmasak bile olur olmaz hemen döner :) günde 20 kere napiyosun diye sorulsa her şeylerinden eş ailesinin haberi olsa sürekli gözlem altında olsalar farklı yorum yapanlar da size katılırdı . Bu çok sinir bozucu bir durum . Ve ben bunu söyleyince esimle tartışıyoruz ben de susuyorum artık ne kadar hasret giderirlerse gidersinler. Siz altlı üstlü musunuz hemen gelebilmisler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?