Günden güne artan pişmanlık...

Begenmiyorsan bosan ne demeye hala aynı evi paylaşıyorsun hayatını paylaşıyorsun ozaman. Insanlarida hakir görmekten kurtulursun bosaninca
İnsanları hakir görmek benim haddim değil. Eşimle ayrılacak boyutta problemim yok. Okuduğunuzu anlama probleminiz var sanırım. Hala eşimin ailesi gibi insanları normal gördüğünüze göre sizde bir anormallik var.

evet var böyle bişey gerçekten.
bi de mutlaka her konuya yorum yapmasa ölecekler var ki, Allah onların şerrinden korusun.
biri bi konu açmaya görsün onun açtığı 3 yıl 5 yıl önceki konudaki tüm mesajları didiklenir sonra karşılaştırılır, sonra gelsin kremalı linçler.
hadi bazı konular basit dertler oluyor da.
çok ciddi konularda bile insanlar o kadar acımasız davranıyor ki. insan hayret ediyor.

Evet haklısınız aileyi geri planda tutuyoruz sonra da ne kadar önemli rolde olduklarını anlıyoruz maalesef çok geç olmuş oluyor. Teşekkürler

Annem çok.yanlış bir evlilik yaptığımı, esimin bana denk olmadigini söylüyor , demissiniz.
Bence sorununuz tam olarak bu.Annenizin bu gözle bakmasi sizin bakis acinizi da olumsuz yönde etkilemis.Muhtemelen aileniz de kosullu sevgi anlayisi var , size de bulasmis.Dogal olun bence ayrica annenizin bakis acisi da dogru degil.Öyle dusunse bile soylememeli.Sonucta esinizin size ve evliliginjze karsi saygisi ve sevgisi varmis.Bence bu dusunceleri haketmiyor.En nihayetinde taniyarak evlendiginiz adam yani degisen , olumsuzlasan bir sey yok esinizde.Annenizde bir zahmet dusuncelerini tekrar gozden gecirsin ve hala daha ayni sekilde dusunecekse de sizinle paylasmasin.Namaz konusu da bence kişiseldir allahi memnun etmek amaciyla yapilir baskalarini degil.

Eşin ile konuşsan daha hoş olmaz mı? Sana yanlış Ters gelen rahatsızlık duyduğun konuları gündeme getir? Belki eşin Bir Denge sağlar? Kayınpeder in küfür ettiğinde uyar mesela baba lütfen benim yanımda argo konuşma ben rahatsız oluyorum desen?

anarmol olan sensin daha yazdiklarini anlamayan algilamayan sensin kültürsüz demek yanima yakışmıyor utanıyorum kelimelerinin genel anlamı ne oluyor. Esinizin ailesini sevip sevmemekle hakir gormenin arsindaki farkı öğren biraz eğitici kitaplarda oku olurmu.

Canım eğer eşini seviyorsan detayları göz ardı edebilirsin görüntülü arıyorlarsa açmayın kapıya geliyorsa açma yani uzak kalmak istiyorsan uzak kal eşinle geçinmeye bak yani bazen eşimin kardeşleri gecenin yarısı ararlar yani bizde yeni evliyiz saygı bekliyoruz rahatsız olduğumu belli ederim ve eşim açmaz böylelikle geç saatte aramalar olmuyor artık. Sen saygini bozma bak ne güzel namazını kiliyorsun senin vesilenle eşinde daha dikkat eder ben eşim sayesinde kılıyorum Allah razı olsun. Eşler birbilerinin herseyidir bilmiyorsa öğret sen bilmiyorsan o öğretsin yani kimsenin eşi dostu arkadaşı kendi gibi olamaz

Çok teşekkür ederim

Evet açmayı düşünüyorum bende. Teşekkürler

Tekrar oku bakalım eşime hiç 'kültürsüz, yanıma yakışmıyor' diye bir kelime kullanmış mıyım? görecekmisin. Dünyanın neresine giderseniz gidin saygı her zaman en önemli olan unsurdur. Hakir görmek farklı bir şey. Ben BEĞENMİYORUM.

Acikcasi iyi yorum yapamicam size.kitap okumak cok guzel bir davranistir takdir ediyorum. ibadet ettiginizi soylemissiniz ve buda cok guzel lakin insanlari kucumsememeyi siniflandirilmamasi gerektigini utanilmamasi gerektigini bilememissiniz ki ibadet eden birinin pwygamberimizin asla insan siniflandirmasi yapmadiginida bilmelisiniz.Rabbimin de kullarinin birbirini hakir gormesini istemez.statunuz farkli mAdem kor degildiniz evlenme sureclerinde esinizide ailesinide tanimis olmalisiniz.ailenizde bir garip sizi verirlerken kimlere verdigini bilmiyolarmiydi .bence esinizi hak etmiyosunuz ayrilin bence

Şuraya "Eşimin anne babası profesör ama..." ile başlayan eleştiriler sıralasaydınız "İşte okumakla adam olunmuyor. Benim komşumun kardeşinin kayınçosu profesör değil ama kendini çok iyi yetiştirmiş. Hatta benim eltimin görümcesinin kocası doktor ama her ortamda eşiyle kavga eder, ara sıra da dövüyormuş zaten." şeklinde cevaplar alacaktınız.
Ama cahile cahil deyince linç gelir. Cahili ve görgüsüzü korumak, kollamak bu ülkedeki her vatandaşın vatandaşlık görevidir.

Sizin hatanız bunları bile bile evlenmeniz.
Ailesi neyse ama eşinizle ortak noktanız yoksa veya azsa, kendinize denk bulmuyorsanız nasıl sevdiniz, nesini sevdiniz ki?
Bu bir "yaşım geldi evleneyim" evliliği değilse, eşinizi gerçekten seviyorsanız denksinizdir diye düşünüyorum. Herkes her şeyi aynı seviyede bilemez ama iyi anlaşan insanlar arasında denklik vardır.
Bence siz ailenizin söylediklerinden etkileniyorsunuz. Eşinizin ailesinin halini gördükçe de eşinize bakışınız değişiyor.

Ailesiyle aranıza biraz mesafe koyun. Eşinizle de paylaşımlarınızı arttırmaya çalışın ve daha çok sohbet edin. O zaman onu ailesinden bağımsız değerlendirip sizde eksik olup onda fazla olan şeyleri fark edebilirsiniz belki.
Kendi içinizde netleşmeden, evliliğiniz oturmadan da çocuk düşünmeyin bence. Yetersiz gördüğünüz babaanne ve dede bir yana, yetersiz bulduğunuz bir adamla çocuk yetiştirmek sizin için her şeyi daha katlanılmaz hale getirir.

Teşekkür ediyorum açıklayıcı yorumunuz için

H
Hmm size göre her türlü saygısızlıkta bulunan insanlar normal. Onları yadırgayanlar normal değil. Teşekkürler

Arkadaş hem söylüyor hem inkar ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…