Günden güne artan pişmanlık...

Belki de ailesinin tutumu eşiniz hakkındaki düşüncelerinizi de etkilemiştir. Bir de ailesinden bağımsız gözlemleyin eşinizi. Belki bir miktar içinizi rahatlatır.
Zaten bende ailesini düşünmekten okadar detaycı oldum ki, her şey batıyor sanki bana. Deneyeceğim, teşekkürler.

Ben de namaz kılmıyorum da cahil kategorisinde miyim merak ediyorum, ne tur kitaplar okuyorsunuz sayın hanımefendi? bize de söyleyin kulturlenelim.
Çok pardon da siz de sanırım okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Bu okuduğunuzdan namaz kılmayan cahil lafını nasıl çıkardınız bi anlatsanız da anlasam!

Boşanmanın günah olduğunu nerden çıkardınız ? Boşanmak da evlenmek gibi helaldir. Keşke bilmediğiniz konularda ahkam kesmeseniz.

Boşanmanın günah olduğunu nerden çıkardınız ? Boşanmak da evlenmek gibi helaldir. Keşke bilmediğiniz konularda ahkam kesmeseniz.
Katılıyorum ve ayrıca ben bilgiliyim çok kültürlüyüm gibi bir cümle kurmadığım halde, fantastik roman okumayı sevmemden, bilgi birikimine bağlamasını nereden çıkardığını merak ediyorum.

Okuduğunuz kitaplarla ilgili kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Türü ne olursa olsun bir insanın kitap okumayı sevmesi güzeldir bana göre de.
Konuya gelince eşinle aranızda bir uçurum yok sonuçta. Yıllar geçtikçe birbirinize daha çok benzeyeceksiniz. Yeter ki saygı, sevgi kaybolmasin.
Kendi ailenizin dediklerini de eşinizin ailesini de şu saatten sonra kafaya takmak size birşey kazandırmaz. Bu yaştan sonra da kimseyi değiştiremezsiniz. Eşinizi ailesiyle ilgili darlamayin bence . Naçizane tavsiyemdir. Mutluluklar dilerim.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ediyorum

Siz ne is yapiyorsunuz profösör falanmisiniz.. Esinizi ve ailesini bu denli asaglayici bi tavir icindesiniz yada kraliyet soyundanmi geliyosunuzda esinizin ailesi ile kültürsüz buldunuz.?? Abdest alıp namaz kılıyorum diyosunuz ama hiç hos gorulu olamamissiniz karsiniz daki insanları asaglamak küçük gormek ne oluyor kibir en büyük düşmandır siz önce kibrinizden kurtulun bence. Iyiki kitap okuyorsunuz çok faydası olmuş size

Buraya konu açıp derdini yazan ve farklı fikirleri almak isteyen konu sahiplerine bazen acıyorum.
Okuduğunu anlamayan,
okuduğunu gereksiz yere üstüne alınan,
polemik çıkarnaya fırsat arayan,
konu sahibinin tercihlerini sorgulayıp
yaşam tarzını aşağılayan üyeler,
insanı yaşamdan soğutursunuz.
İnsanın, gölge etmeyin, başka ihsan istemez diyesi geliyor, yorumlarınız şurda dursun.

Kardeşim anlatamıyorum galiba. Karşımdaki insanlar bana saygı göstermiyor. Evime durmadan gelip duruyorlar virüs falan dinlemiyorlar. Bu bana göre haneye tecavüz. Afedersin yatak odasında dahi rahat bırakmıyorlar. Terbiyesiz konuşmaları cabası. Bezdirdiler artık. Bu kadar derin açıklama yapmayacaktım ama yapmak zorunda bırakıldım. Küfrün saygısızlığın yanlış olduğunu anlamak için kraliyet soyundan gelmek mi gerekiyor? Demek ki kayınpederiniz size yatak odası maceralarını anlatsa her türlü küfürlü konuşmayı yapsa, eşinizle aranızdaki özel meselelere bile burnunu soksa size normal gelecek.

Ee günah olduğu bilgisi nerede Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz anlamıyorum ki. Gözünün üzerinde kaşın var deyip boşanmak hoş görülmemiş sadece kadınlara denmesinin sebebi de kadınların daha tezcanlı olmasından kaynaklı. Dini olarak bakmadan da basit sebeplerle boşanmaya kalkan insanları biz de alkışlamıyoruz sanırım doğru olan bu çünkü.

Konu sahibi namaz kılıyor diye boşanmaya makul bakmayan bağnaz fikirli biri oldugunu düşünmeniz sizin önyargınız. Kadın zorluyorum dememiş üstelik bunu istediğinden bahsetmiş. Gezmeyi seven birinin eşiyle gezmek istemesi gibi düşünebilirsiniz. Bunda ne gibi bir tuhaflık var anlamıyorum

Bazı insanlar kesinlikle canları istediği gibi yorum yapıyor, sadece yorum yapmak için. Emin oldum

Ağzınıza sağlık efendim.

+1
Insanı konu açmaktan vazgeçiren türdenler

Kendileri ve aileleri mükemmel ötesi olmalı sürekli eleştirenlerin

Cok şükür hiç öyle sorunlarla karşılaşmadım kimseninde hoşuna gitmez şimdi benim üzerime oynama istersen. Ailesini de esimide kültürsüz buluyorum kendime aileme yakistirmiyorum diyen sensin biz burda doğruyu söyleyince neden ters tepdi. Ben yakinmiyorum siz yakiniyirsunuz haddinizi de asmayin isterseniz konu ben degilim sizsiniz hatırlatırım

E burda da meşru ve helaldir diyor zaten. Ciddi bir sebep yokken boşanmak tavsiye edilmez diyor.
Kendi attığınız link ile de çelişiyorsunuz.
Ayrıca bu tarz sitelerin verdiği fetvalar , genelde kendi muritlerini bağlar. Genel geçer şeyler olmayabilir.
Eğer merak ediyorsanız diyanetin fetvalarıni takip edebilirsiniz.
En güzeli kuran ve sünneti birebir araştırıp kişinin kendisinin öğrenmesidir tabi. Böylece her duydugunuza inanmazsınız.

Evet eşimin ailesini beğenmiyorum. Kültürsüz görgüsüzler hala aksini idda etmiyorum ben. Haddini aşan ben değilim.

sizi anladım ama bu tür insanlar değişmez eşiniz değişebilir ama ailesi 50 yaşına gelmiş insanlardır muhtemelen değişmezler onları değiştirmek için hiç uğraşmayın ancak sizden çekinebilirler çekinmeleri lazım ama eşinizde size destek olmalı sizle aynı düşüncede olmalı ve ailenize belli sınırlarınızı koymanız lazım başka türlü nasıl olur bilemiyorum. evlenirken aileyi önemsemiyor insanlar sonra bu tür sorunlar oluyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…