Günden güne artan pişmanlık...

Size haksız olduğunuzu söyleyince ters tepiyor demekki doğru noktaya deginmisim hala daha beğenmiyorum diyorsunuz beğenmediğin ailenin ogluyla neden evlendiniz sizi zorlami aldılar oğullarına evlenene kadar normal aile evlendikten sonra anormalmi oldular. Siz aile ile görüşmek istemiyirsunuz kusur arıyorsunuz kusur ararsan kusur bulursun dürüst olun bence

Zaman ver hem esine hem kendine.Ailesi ve rahatsızlıklarını utaniorumla falan değilde uygun dille esine anlat onlarla en azami şekilde görüştürsün.Annene de söyle Allah in yakistirdigini kul kim ki eleştirsin?Sizde eşinizle evlenirken her seyi dusunecektiniz şuan eksik olan ne varsa hep eksikti demi?

Çoğu evliliklerde eşler birbirinin zıddı olur birbirlerini tamamlayıcı özellikte biri diğerine örnek olarak denk geliyor ne hikmetse. Öyle oturalım eşimle kitap okuyalım böyle evli çiftler nadirdir ibadet etmesine gelince sizden göre göre o da zamanla yapmaya başlar annem babamla evlendiğinde namaz kılmak ne kelime kumar oynarmış şuan babam hacı 5 vakit namazında Kuran okur eşinizi seviyorsanız bazı huylarına katlanırsınız ama siz çok eğitimli o ise hiç eğitim almamış gibi bir dengesizlik var ise elbette öyle evlilik biraz zor yürür hakkınızda hayırlısı keşke nişanlılık flört dönemini iyi değerlendirseydiniz

Cahil olduklarona siz karar vermissiniz ayrica ailenizinde cok saygiya onem verdigini soyluyosunuz buda sizin yorumunuz karsinizdaki insanlar sizi nasil degerlendiriyorlar acaba hic dusundunuz mu.belki o sekilde yetismisler yaptiklari davranislari kendilerince normal kabul ediyolardir.siz kendi kendinize yargilayip infazida vermissiniz sonrada kendinizi birsey zannederek evlatlarini sirf bu sebepten belkide koparicaksiniZ sizin gibi kadinlar yuzunden anneler ve babalar cok uzuluyolar.

Kayınvalidem ve kayınpederim benden çok memnun olduklarını söylüyorlar. Akrabalarına beni anlattıklarını bile duydum.Ben hiç kırıcı olmadım onlara genelde sevecen yaklaşırım. Onlardan rahatsız olduğumu bile bilmiyorlar. Oyüzden söyledikleriniz benim için vuku bulmuyor.

Evet zamanla bende yoluna gireceğine inanıyorum sağolun

Evet yanii. Eşime uygun bir zamanda dile getireceğim teşekkürler.

Evet zamanla bende yoluna gireceğine inanıyorum sağolun
ya o değil de.
tam 17 sayfa her yazılan olumsuz, bazen hakaret imalı yorumlara gayet sakin ve sabırla cevap vermişsin.
onu bunu bırak da, sen bunun sırrını söyle bacım ya?

ya o değil de.
tam 17 sayfa her yazılan olumsuz, bazen hakaret imalı yorumlara gayet sakin ve sabırla cevap vermişsin.
onu bunu bırak da, sen bunun sırrını söyle bacım ya?
Çok sakin bir yapım var çok zor sinirleniyorum. Eleştiriye açığım kötü yönlerimi törpülemek adına. Ama sonlara doğru ipin ucu kaçtı arkadaş kimse anlamadı beni Herkes eşimin ailesine saygısızlık ettiğimi düşünüyor ama yaşantımızı görselerdi böyle düşünmezlerdi onlara karşıda gayet sabırlı ve nazik davranma gayretindeyim. Maşallah sizde baya dikkatlisiniz

Daha bu kadar yeni evli birine bu yorumları okudum çok yazık hatta okuyamadım. Bu zamanda dert kimseye anlatılmaz sevgili konu sahibi. Çünkü ben ülke olarak yaşadığımız bu kötü günlere bağlıyorum insanların üzerindeki bu stresi bu da ne yazık ki yorumlarda lafı cımbızla çeken ya da at gözlüğü ile bakıp ona göre sözler yazanlar olarak karşımıza çıkıyor.
Geleyim sizin konunuza daha çok yeni evlisiniz. Eşinize karşı dürüst olun ama kırıcı olmayın sen söylesin, annen baban böyle yerine biz böyleyiz, ben şöyle davranışlardan hoşlanırım, küfürlü konuşmalardan rahatsız olurum gibi cümleler ile dile getirin. Ama bunu pat diye değil yeri geldikçe yapın. Mesela dizilerde gördüğünüz bir olay üzerine yorum yaparken, ya da çocuklar ile ilgili konuşurken vs. Benim de benzer bir durumum olmuştu en başlarda eşimin ailesi küfürlü konuşurdu, belden aşağı fıkralar falan. Ben direkt hoşlanmadığımı ve bizim ailemiz içinde de hoş karşılanmadığını kibarca söyledim.çünkğ gözlemlediğim kadarıyla erkek kadın tanıdık tanımadık ayırmadan geçiyordu bu konuşmalar. Ve benim en hassas olduğum konu. Olabildiğince dikkat ediyorlar. Ama bunda senede bir iki kere bir araya gelmemizin de etkisi vardır. Çok sık gelsek sanırım ben de ters düşerdim. Eşinizle olan durum ise daha yeni evlisiniz çok az tanıyorsunuz birbirinizi. Yok sevgililik yok nişanlılık falan hikaye, yetmez. Daha bir çok güzel ve bir çok olumsuz yönünü göreceksiniz. Kimi zaman siz onu kimi zaman o sizi tamamlayacak. Sizi mutlu ediyor gönlünüzü hoş tutuyorsa dediklerinizi dinliyorsa. Karşılıklı konuşup kararlar alabiliyorsanız. Bırakın farklı huyları olsun kitap okumaz belki o açığını gezerek tamamlar, belki dinleyerek. Yuvayı dişi kuş yapar budur aslında. Siz örnek olun yavaşça o da sizin gibi olacaktır. Bir şeyi yap demekten bin kat daha olumlu sonuçlar alırsınız önce kendiniz yaparak.

Çok güzel izah etmişsiniz gerçekten. Aslında kendi davranışlarımı en güzel şekle getirmeye çalışmalıyım. Oda uygular birlikte yaşaya yaşaya birbirimize benzeriz. Beklediğim cevap buydu. Ailesi maalesef çok sık geliyor bize virüsü bile kaale almadılar. O konuya bi çözümüm yok oyüzden .Teşekkür ederim

Sen annenin doldurusuna geliyor olabilirmisin acaba? Evlenmiş etmissiniz annenizin öyle söylemesi çok tuhaf. Bi anne olarak başında uyaririm evlilik olduysa sesimi çıkarıp olumsuz düşünmeye itmem.
Cahil gorgusuz demeniz yazı şeklinden sanırım çok kaba üslup geçti bana.

Onunda etkisi olabilir. Teşekkür ederim

Merhaba mutlulukarayiciii dert ettiğiniz şeyler çözümsüz şeyler değil. Eşinizle aynı şeyleri aynı derece sevmek zorunda değilsiniz. Ben de çok kitap okuyan biriyim eşim okumaz ama bu beni hiç rahatsız etmiyor onun da farklı hobileri var ve birbirimize saygı duyuyoruz. Ibadet konusu ise siz namaz kılıyorsunuz diye size eşlik etmesi gereken bir durum değil kalben bunu yapmak istediğinde yapması gerekir. Bilgisi az ise onunla bildiğiniz şeyleri paylaşın o halde siz de. Illaki onun da hayatta başarılı olduğu, elinden gelen, güzel yaptığı bir şeyler vardır ve olacaktır da daha hayat devam ediyor çünkü yarın yeni bi şey öğrenebiliriz. Aile konusu ise yeni evli her insanın başına gelen şeyler süreç içinde zaten muhtemelen kopma yaşayacaksınız görüşmek istemeyeceksiniz mesafe koyacaksınız sizi çok seven eşiniz de ya saygı duyacak size ya da zorlayacak sizi duruma göre siz de gidişata bakıp kararınızı verirsiniz. Çok karamsar olmayın. Insanları değiştiremezsiniz ama uzak durabilirsiniz

Anladığım kadarıyla annenizden etkileniyorsunuz.bunlar bosanma sebebi değil.evliliginize dort elle sarilin.nice anne babalar varki maalesef çocuklarının yuvasını yıkıyor.aklınızı bulandirip eşinizin gunahina girmeyin .sonra ah aldım diye konu açarsınız Allah korusun..mutluluklar diliyorum.

Haklısınız. Çok teşekkür ediyorum

Doğru söylüyorsunuz, sağolun

Evlenmeden önce kitap konusuna değinmediniz mi? Küçük Prens, Dönüşüm gibi çabuk bitirebileceği ve bir çok kişinin keyif alarak okuyacağı kitaplar hediye edin.İlgi alanına göre kitaplar da olabilir, siz düşünüp hediye ettiğiniz için okuyacaktır.

Bu bence güzel bir şey değil. Kendi kendinizi yiyorsunuz çat kapı gelecekler diye. Kişisel alanınıza saygı gösterilmiyor. Yine devam edeceklerdir belki bilseler bile rahatsızlığınızı. Ama bilsinler bence en azından. Her şeyi dört dörtlük zannetmesinler biraz vicdanları varsa zaten evdeki huzursuzluğun sebebi olmak istemezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…