• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günden güne artan pişmanlık...

Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Annenin laflarının tesiri altında kalıyorsun zira isteyerek severek evlendin evlendikten sonra mı farkettin herşeyi... Şurda bir kaç konu aç oku ne eğitimli yüksek kültürlü adamlar neler yapıyor karısına çocuğuna karısının ailesine... Evlilikten beklentin ne ona karar ver. Eşin kitap okumayı sevmiyor olabilir ama sonuçta seni kandırmadı bu konuda eşini olduğu gibi kabul et. Edemiyorsan sonu belli... Eş ailesiyle ilgi söylediklerin sorun elbette ama aşılamayacak şeyler değil. Eşin hakkında söylediklerin bahane... Bir söz vardır isteyen bir yolunu bulur, istemeyen de mutlaka bir bahanesini bulur...

Namaz kılmamakla cahilliğin bir alakası yok. Eşimin 'bazı' konularda yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca benim eş tercihimde dine bağlılık önemli. Sizin için önemli olmayabilir. Okuduğum kitaplara gelince. Bir çok sevdiğim tür var. Fantastik olanları daha çok seviyorum.
Doğru. İbadet,inanç bunlar başka şey bilgi kültür başka şey. Ama dini vecibeleri yerine getirip getirmemesi kendini bağlayan birşey değil mi? Sonuçta inancınız aşırı uçlarda değil. Ben bunu görmezden gelirdim açıkçası. Kitap okumak elbetti birşeyler katar. x kişisi 10 birşey kazandırmayan,kötü kurgulu,kötü şeyleri meşrulaştırma ya çalışan kitabı okusa y kişisi sadece bir kaliteli kitap okusa hangisi kültürlü olur peki? Bunu iyi görebilmek gerek.
Kitap okumayan ama belgesel izleyen,deney yapan,seyahate çıkan insanlar var. Bu insanlar kültürsüz mü?
Ayrıca sevdiğimiz insanlarda,kendinizde sevmediğimiz özellikler vardır. Bunu daha çok görmenizin sebebi soğumuş olabilir misiniz?

Ailesinin küfürlü konuşması, yol yordam bilmemesi rahatsız edici. Ama sizin görüşme sıklığınız nasıl, size çok müdahelede bulunuyorlar mı, evliliğinizin çok içindeler mi önemli olan bu. Eşinizden yana çok sıkıntınız yokmuş eşinizin ailesini de değiştiremeyeceğinize göre kafanıza takıp huzursuz etmeyin kendinizi. Çok sık görüşmezsiniz olur biter, aileleriniz de görüşmek zorunda değil. Bayramda seyranda 1 saat de katlanılır.

Annene şaşırdım, sanki evli olan sen değil de komşu kızını konuşur gibi yanlış evlilikti vs demesi. Oturup bunun hakkında sohbet etmeniz bana değişik geldi. Anneler olaylara iyi açıdan bakmaya çalışır genelde , toparlayıcıdır , sizinki bitse de kurtulsak durumunda sanki.Ailesi öyle ama eşim böyle bana pek gerçekçi gelmiyor kabul edin ya da etmeyin hepimiz ailemizin birer yansımasıyız.. Yaş ilerledikçe yaşanmışlıklar arttıkça ortaya çıkıyor ve çıkacak.

Biz sizi birbirinizle imtihan ederiz Furkan/20
Annen denk değilsiniz demek için geç kalmış..
Artık siz bir ailesiniz eşler birbirinin aynısı değil tamamlayıcısı olmalı belki onunda sensen üstün yönleri var :KK66:

Evlenmeden önce kitap konusuna değinmediniz mi? Küçük Prens, Dönüşüm gibi çabuk bitirebileceği ve bir çok kişinin keyif alarak okuyacağı kitaplar hediye edin.İlgi alanına göre kitaplar da olabilir, siz düşünüp hediye ettiğiniz için okuyacaktır.
Güzel fikir, teşekkür ederim

Ailesinin küfürlü konuşması, yol yordam bilmemesi rahatsız edici. Ama sizin görüşme sıklığınız nasıl, size çok müdahelede bulunuyorlar mı, evliliğinizin çok içindeler mi önemli olan bu. Eşinizden yana çok sıkıntınız yokmuş eşinizin ailesini de değiştiremeyeceğinize göre kafanıza takıp huzursuz etmeyin kendinizi. Çok sık görüşmezsiniz olur biter, aileleriniz de görüşmek zorunda değil. Bayramda seyranda 1 saat de katlanılır.
Görüşme sıklığımız çok fazla olduğu için böyle düşünüyorum. Özel hayata saygıları yok ben gitmiyorum çağırmıyorum yine de 2 günde 1 buradalar. Soframız her gün dolu. Asla arayıp haberde vermezler. Anne-baba oldukları için kırmak istemiyorum ama anlayış sıfır.

Annenin laflarının tesiri altında kalıyorsun zira isteyerek severek evlendin evlendikten sonra mı farkettin herşeyi... Şurda bir kaç konu aç oku ne eğitimli yüksek kültürlü adamlar neler yapıyor karısına çocuğuna karısının ailesine... Evlilikten beklentin ne ona karar ver. Eşin kitap okumayı sevmiyor olabilir ama sonuçta seni kandırmadı bu konuda eşini olduğu gibi kabul et. Edemiyorsan sonu belli... Eş ailesiyle ilgi söylediklerin sorun elbette ama aşılamayacak şeyler değil. Eşin hakkında söylediklerin bahane... Bir söz vardır isteyen bir yolunu bulur, istemeyen de mutlaka bir bahanesini bulur...
Bir yolunu bulacağım👍

Görüşme sıklığımız çok fazla olduğu için böyle düşünüyorum. Özel hayata saygıları yok ben gitmiyorum çağırmıyorum yine de 2 günde 1 buradalar. Soframız her gün dolu. Asla arayıp haberde vermezler. Anne-baba oldukları için kırmak istemiyorum ama anlayış sıfır.
O zaman eşinizle görüşün çok sık bir arada olmanın ilişkinizi yıprattığını söyleyin. Çok sevseniz her şeyiniz uyumlu olsa bile 2 günde 1 habersiz gelmek insanı gerer. Ha iyilikle çözüm olmadı o zaman mecbur kötü gelin olup ipleri koparacaksınız, mutlu olmak için evleniyoruz eş ailesinin densizliklerini çekmek için değil

Canim sen kimseyi degistiremezsin evliliklerin çoğu karşı tarafı birden değiştirmek oluyor lütfen yapmayın böyle size demiyorum istemediginiz şeyleri tabikide insanlik haklarınizi kullanarak yapmak zorunda değilsiniz ama eşinizde değil...

Mesela yemek yapmak zorunda değilsin ...
Eşinde elbette kitap okusa iyi namaz kılsa oruç tutsa çok çok iyi ama burda bence bir çok kadının eşi kitap okumuyor benim eşimde öyle. Mesela benimki asla namaz kılmaz oruç tutmaz kitap okumaz ama ne yapayim bende isterdim kavgayla yatıramamya dua ederim ancak onun için...kendi aileside çok namaz kılar kuran okur anlamadan okurlar kılarlar çünkü eğer anlayarak yapsalardı kul hakkınıda bilirlerdi...ogullari böyle ben tam tersiyim ama iş te kötü olan benim yalancı düzenbaz iftiracı dedikoducu sahtekar dili uzun edepsiz yani benim için düşündüklerini yazsam sayfa dolar takmıyorum tam gaz kendime odaklaniyorum sizde öyle yapın sadece kendinize odaklanin...kimin nasıl olduğunu umursamayın...

O zaman eşinizle görüşün çok sık bir arada olmanın ilişkinizi yıprattığını söyleyin. Çok sevseniz her şeyiniz uyumlu olsa bile 2 günde 1 habersiz gelmek insanı gerer. Ha iyilikle çözüm olmadı o zaman mecbur kötü gelin olup ipleri koparacaksınız, mutlu olmak için evleniyoruz eş ailesinin densizliklerini çekmek için değil
Eşime söyledim bunu. Ailesine uygun bir dille açıklayacak. Ama virüsü bile tınlamayan insanlar eşimi dinler mi bilmiyorum

Canim sen kimseyi degistiremezsin evliliklerin çoğu karşı tarafı birden değiştirmek oluyor lütfen yapmayın böyle size demiyorum istemediginiz şeyleri tabikide insanlik haklarınizi kullanarak yapmak zorunda değilsiniz ama eşinizde değil...

Mesela yemek yapmak zorunda değilsin ...
Eşinde elbette kitap okusa iyi namaz kılsa oruç tutsa çok çok iyi ama burda bence bir çok kadının eşi kitap okumuyor benim eşimde öyle. Mesela benimki asla namaz kılmaz oruç tutmaz kitap okumaz ama ne yapayim bende isterdim kavgayla yatıramamya dua ederim ancak onun için...kendi aileside çok namaz kılar kuran okur anlamadan okurlar kılarlar çünkü eğer anlayarak yapsalardı kul hakkınıda bilirlerdi...ogullari böyle ben tam tersiyim ama iş te kötü olan benim yalancı düzenbaz iftiracı dedikoducu sahtekar dili uzun edepsiz yani benim için düşündüklerini yazsam sayfa dolar takmıyorum tam gaz kendime odaklaniyorum sizde öyle yapın sadece kendinize odaklanin...kimin nasıl olduğunu umursamayın...
Doğru. Herkes istediğimiz gibi olmuyor. Bazen göz yummamız gerekiyor. Sürekli bir arada olmasak umursamazdım. Aman onlarda öyleler zaten sık görüşmüyorum der geçerdim ama olmuyor işte sürekli burnumun dibindeler. Teşekkürler yorum için

benim anlamadığım birşey var, evlenmeden önce aileler bir araya gelmedi mi hiç ? bu saatten sonra dünürlerle bir arada olmaktan utanmak zamansız değil mi ?

bana göre gece vakti görüntülü aramamk sadece düşüncesizliktir. cahil demek biraz ağır. ayrıca evlendiğiniz adamı yetiştiren aile onlar olduğuna göre mutlaka cahil olmayan tarafları da olsa gerek.

Doğru. Herkes istediğimiz gibi olmuyor. Bazen göz yummamız gerekiyor. Sürekli bir arada olmasak umursamazdım. Aman onlarda öyleler zaten sık görüşmüyorum der geçerdim ama olmuyor işte sürekli burnumun dibindeler. Teşekkürler yorum için
Ben başka ülkedeyim bu yönden bazen keşke dediğim anlarda oldu ama bu aile iliskilerinden sonra bin şükür dedim ...

Rabbim kolaylık versin...

benim anlamadığım birşey var, evlenmeden önce aileler bir araya gelmedi mi hiç ? bu saatten sonra dünürlerle bir arada olmaktan utanmak zamansız değil mi ?

bana göre gece vakti görüntülü aramamk sadece düşüncesizliktir. cahil demek biraz ağır. ayrıca evlendiğiniz adamı yetiştiren aile onlar olduğuna göre mutlaka cahil olmayan tarafları da olsa gerek.
Ailem öncedende aynı fikirdeydi gönüllü değillerdi evlenmeme, sen seviyorsan istiyorsan kararı sana bırakıyoruz dediler.

Eşimin birde erkek kardeşi var oda çok iyi. Düzgün, kibar, beyefendi bir insan benimle yaşıt. Çok iyi anlaşıyoruz, onu görmekten memnun oluyorum ama onu da bu aile yetiştirdi, şükür ki benzememişler, yanlış olduğunun farkına varmışlar.

Back
X