Güne "taciz" ile başlamak.

Çok geçmiş olsun büyükşehirde yaşamak mı zor kadın olarak yaşamaya çalışmak mı zor İnan ayırt edemiyorum bazen. Eskiden de çok vardı böyle seyler şimdi teknolojinin verdiği Kolat erişebilirlik ile hemen duyuyoruz olanları. Ben baya küçüğüm kardeşim bile doğmamıştı düşünün aramızda 5 yaş var 5 yaşından küçük bi çocukken mahallede yanlız oynuyorum annem evde sokağın başından bi kafa uzandı şiiit şiit diyen bi adam bana el hareketiyle gel gel diyo gitmedim eve koşmuştum beni biri çağırdı diye. polis şu bu derken güvenlik kamerası Yok o zamanlar şimdiki gibi her yerde.. polisler de bulamadı zaten gitseydim ya tecavüze uğrayacaktım ya bi aileye satılacaktım ya organlarım alınırdı ya dilendirirlerdi baya dışarı çıkarmamıştı annemler

Ayyy Allah korusun yaa çok kötü.
Allah'a emanet yaşıyoruz resmen.
Can güvenliği 0 bu ülkede.
Yani ben bu olaydan böyle etkilenip tırstıysam, bunun biraz ilerisini düşünemiyorum

bu taciz olaylarini sadece turkiye icin kisitlamayin. dunyanin her yerinde, avrupa'nin gobeginde bile oluyor. yasiyoruz. goruyoruz. Allah'a cok sukur toplu tasimaya binmem gerekmiyor, ama gerektigi gunlerde de durdugun yere baktigin yere etrafina bakmaktan her yeri kolacan etmekten az yorulmuslugumuz yok.
gerci dun arabamla otobanda (!!!) nerden baksan en az 120/130 giderken resmen yan aractaki herifin islik sesiyle odum patladi resmen beklemedigimden. bikac hafta once arabasiyla sikistirmaya calisti biri, cok basarili olmadi bakmadigim icin, taa ki yanima zorla yanasip kornaya basinca benim yinede baktigimda yaptigi agziyla elinin kombinasyonuyla sapikligina beni maruz birakana kadar.
yani her kosulda her sekilde her yerde manyak var, piskopat var, gerizekali var, okuz var.

dikkat etmeye devam. biber gazimiz hazir vaziyette olacak her daim, bagirip cingar cikarmaya musait olacagiz, mumkun oldugunda issiz yerlerde de yanliz olmiicaz. durum buna zorluyor bizi. dunyanin HER yerinde.

Çevrede mobese veya iş yeri kamerası yok mu? Varsa bu sekilde tacizi ispatlarsiniz. Kim olduğu da bulunur. Savcılığa gidip şikayet edebilirsiniz.

Biber gazına çok güvenmeyin derim ben. Sesiniz bile çıkamamış, çantadan biber gazını çıkaracaksın da koşup peşinden yüzüne sikacaksın da ohooo.

Çevrede mobese veya iş yeri kamerası yok mu? Varsa bu sekilde tacizi ispatlarsiniz. Kim olduğu da bulunur. Savcılığa gidip şikayet edebilirsiniz.

Evet şikayet edebiliriz ama sonuç????daha dün haberlerde adamın biri 7 kişiyi öldürmüş müebbet ceza almış ve 16 yıl sonunda denetimli serbestlik den faydalip serbest kalmış.ve çıkınca 8.cinayetini işledi.yani bu tacizcileri polis yakalıyor ama ya savcılık takipsizlik veriyor yada hepimizin ezberlediği üzere mahkeme ifadesinin ardından serbest bırakıyor.

Ben de bir anımı anlatayım. Yolda arkadaşımla yürürken karşıdan burnunu karıştırarak gelen bir adam şiddetle bana çarptı. Bir şey demedim. Daha sonra elime baktığımda elimde kocaman (cidden kocaman) yemyeşil bir sümük gördüm.
Neyse sonra geri döndüm yakasına yapıştım. Bilerek mi yaptın diye bağırdım. Adam kaçmaya çalışınca da elimi üzerine sürdüm.

Bu da böyle iğrenç bir anım. Okuduğunuz için özür dilerim.

Not:adamın bilerek çarptığından eminim, yol bomboş ve karşıdan gelmesine rağmen çarpıştık.

Biber gazına çok güvenmeyin derim ben. Sesiniz bile çıkamamış, çantadan biber gazını çıkaracaksın da koşup peşinden yüzüne sikacaksın da ohooo.
Normalde böyle susup kalmam ama bugün kafam yerinde değildi resmen.
O kadar dalgındım ki, boşluğuma denk geldi.
Aksi takdirde gerekirse koşar gene yapacağımı yapardım

Eee ne yapalımm arkasından bela okuyalım o zaman. Sen şikayetini edersin. Hukuk cezasını verir. Hukuk olmuş guguk derseniz haklısınız. Onda da siyasilere kamu oyu baskısı oluşturulur, şartlar düzelir.

hahahah
Yaaa ooff iğrençç..

Ben adam normal dokundu diye tiksindim seni düşünemiyorum

Şuan izledigim dizinin ana konusu. Nerdeyse her sahnesinde ağladıgım haykırmak bagırmak istiyorum.
Bu ülkede hatta daha genel söyleyim bu dünyada kadın olmak çok zor...
Hiç kimseye güvenemiyoruz. Kız erkek farketmez. Allah çocuklarımızı sapkınlardan korusun. En azından biz bagırıp çağırıp cingar çıkarıp tepki verebiliriz. Ama küçükler öyle değil. Korkutuldukları zaman o acıyla yaşamak zorundalar.
Ara ara öldürülen özgecan geliyo aklıma. Kim bilir ne kdr korktu bagırdı diye düşünüyorum. Her defasında yüreğim sızlıyo.
Hele son zamanlarda öldürülen küçük kızlar yokmu... insanlıgımdan utanıyorum.
Kim küçücük bedenden fayda sağlamaya çalışır hayvan bile yapmaz bunu.
Biz kadınlara çok iş düşüyor. Güçlü evlatlar yetiştirmeliyiz.
Merhametli evlatlar yetiştirmeliyiz. Kız erkek farketmez.

Ben de başıma gelen ilk taciz hikayemi anlatayım o zaman. Gerçi bu tacizden öte bir şey ama...
Kırsal bir bölgede oturuyoruz, tam yaşımı hatırlamıyorum ama 10-12 arası en çok. Meyve bahçelerinin arasından 1 km'ye yakın yol yürüyorum ana yola varmak için, oradan minibüsle okula... Meyve bahçeleri boyunca ev filan yok, in cin top oynuyor ama oralarda büyüdüğümüz için bize korkunç gelmiyor tabi.
Neyse bir gün eve dönüyorum, minibüsten indim, karşıya geçmek için yol kenarında bekliyorum, önümde bir araba durdu. İçinde iki adam var. Babanın arkadaşlarıyız, annen hastaneye kaldırılmış, seni onlara götüreceğiz dediler. Beynimdeki alarm sinyallerini duyabiliyordum resmen. Sülale olarak çok bazı konularda çok tutucu insanlarız. Babam asla yabancı adamlarla beni baş başa bırakmaz biliyorum, bir sürü amcam, akrabam var, onları gönderir. Bir şey yanlış yani eminim. O sırada uzaktan bir adamın yürüyerek bize doğru geldiğini gördüm, dedim ki "aaa xx amcam da geliyor, ona da söyleyeyim." Adamlar bastılar gaza gittiler. Yoldan karşıya nasıl geçtim, eve o yolu topuklarım k.çıma çarpa çarpa nasıl koştum, evde korkudan nasıl ağladım hala hatırlıyorum. Annem o günden sonra asla yalnız bırakmadı bizi, okula bizimle gidip geldi. Bu sapıklar her zaman vardı ama şimdiki gibi her yerde kamera yoktu, sosyal medya yoktu. Düşünsenize benzer şeyler kim bilir kaç kişinin başına geldi, belki kandırılmaya çalışılan bir çocuk da o arabaya bindi. Bunu düşündükçe kahroluyorum.

Aynen. Ne olduğunu anlamaya çalışırken bastı gitti.
Yok malesef öyle bir ihtimal çünkü direk yok yolda.
Yanınıza toplu iğne alın.
O pislikle karşılaşınca, elini avuçlayıp iğneyi batırın çaktırmadan. Elektrik çarptı sansın :)

Allah korumuş resmen..O yaşa göre uyanık olmanın avantajı da var ama ya o uzaktan gelen adam olmasaydı iki erkek karşı koyabilmek imkansız atarlardı arabaya tüylerim diken diken oldu Allahım bu pislikleri çoluk çocuktan uzak tut.Hepsinin bir bir belasını ver.

Erkek mileti çok rahat.
İstanbul'da çalışırken 6,30 da evden çıkıp, ilk durakta boş araca binerdim.
İlk zamanlar yan koltuktaki yolcuyu umursamazdım ama birgün erkek oturdu yanıma. 5 dk sonra uyuklamaya başladı. Baktım herif beni yastık sanıyor.
Kuvvetli bir dirsek attım. Noldu ya diyor yarı uykulu.
Burası evin değil, yatağın değil. Git evinde uyu ya da edebinle otur dedim.
Uykusuzum tabi ki uyucam dedi. Bundan banane dedim, ben yastık mıyım da bana yaslanıyorsun vs saydırdım.
Bir daha kimse yanımda uyuyamadı, çünkü hep uyandırdım :)

Çok korkmuştum ama asıl durumun ciddiyetinin farkına yetişkin yaşlara geldikten sonra anladım. Cılız bir kız çocuğu, dediğiniz gibi arabaya çekmeye kalksalar, kurtulmak mümkün değil. O kadar uyanık bir çocuk da değildim üstelik, aynen öyle Allah korumuş. O an ben bunu nasıl söyledim, nasıl akıl ettim kısmına hala şaşırırım. Olayın etkisi bir ömür boyu bende kalacak ama, ne zaman yol kenarında yürüsem, bir araba yavaşlıyor gibi olsa, hemen alarmlarım ötmeye başlıyor. Evet, Allah bütün çocukları bu tip pisliklerden korusun ve bütün çocuklara onları koruyup, kollayacak uyanık anne&babalar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…