Günlerden bir gün yine konuşmuyoruz

O umutları bi oldurebilsek zaten her sey daha kolay olacak.

Evet o da olabilir.. Ama aile terapisti daha yumuşak bir yaklaşım gibi geldi bana, sorun kimdeyse bulalım ikimizle de konuşsunlar dersiniz. Seviyorsa göstersin bunu bir adım atarak..
Hayat enerjim dibe vuruyor öyle insanlarla.. Ailemden de gördüğüm için atık tahammül edemiyorum pek. Umarım toslamam, belli olmuyor biraz da şans maalesef.
Eş hayatın geri kalanı, önemli...

her erkegin yapisi farklidir, elbet bir bam teli vardir kafasina dank ettirecek. Evden gitme isi bizim evliliğimizde de hiç olmaz, zaten ailelerimiz uzaktalar ve çalışıyoruz bu sehirde. Evden gitmek istesem bi gece arkadasimda ya da bir otelde kalabilirim ancak. Esim de bu konuda nettir, tartisinca ayri yatakta uyumayi bile kabul etmez. Simdi esinizi bilemedigim icin onun sizi uzdugunu gormesi icin ne yapmanız lazim bilemiyorum. Kendimden ornek verebiliyorum anca. Esimin de böyle gergin ve tahammulsuz davrandığı bir donem olmustu, is yerinde idari bir görevi istemedigi halde kabul etmek zorunda kalmis, inanilmaz stres olmustu. Ben once biraz sabrettim, gecer dedim. Sonra baktim hep diken ustundeyim simdi neye oflayip puflayacak diye. Yine böyle sacma sapan gerildigi bir anda kalktım ayaga karsisina dikildim, bagirmadan ama kendimden emin bir sekilde is yerindeki bi stresin sebebinin ben olmadigimi, onun bu haline katlanmak zorunda olmadigimi, hayatimda beni mutsuz eden, enerjimi asagi ceken, kendime saygimi azaltan kisilere ve durumlara izin vermeyeceğimi bilmesini söyledim. Oturup agladi hüngür hüngür, haklisin dikkat edicem dedi ve gecti sukur. Ama bizim durum hem geciciydi, yani esimin kisiligi bu degildi, hem de bizim aramizda bizim bile sasirdigimiz kuvvetli bir bag var her anlamda. Bizim birbirimizi uzmekten ödümuz kopar, hayat zaten zor, birbirimize cok gec kalmisiz zaten ömrümüzun 30 yila yakini ayri gecmis, ne kadar yasayacagimiz belli degil, simdi birbirimize hayati kolaylastirip mutlu olma zamani diye düşünürüz karsilikli. Acikcasi esim de böyle dusunmeseydi ben tek tarafli bu isi beceremezdim. Yani sizin tek basiniza yapabilecekleriniz sınırlı, once bi karsi tarafin kapasitesini belirleyin, beklentilerinizi ona göre kurun ve kendiniz de o kapasiteden gelebilecekten fazlasını ortaya koyup daha fazla yipranan olmayin.

Buyuk oranda belli oluyor emin ol. O yuzden korkma sadece uyanik ol duygusallığı geri plana at. Sorun su ki esim kendi sucunu kabul ediyor ama degismek icin benim degismemi sart kosuyor.

Cok teşekkür ederim karşısına deneyeceğim. Ama ben esime giderimi kasteticem o da ağlayacak rüyamda gorsem inanmam :)

D
Niye seviyorum diyor o zaman sevmiyorum desin yolumuza bakalım o zaman hicbir pismanligim olmaz
Davranislariyla acik acik soyluyor kendnizi kandrmayin bence nie soylemiyor diye..bicok sebebi olablir.bosanmak istemiyordur duzeninden olmamak icin yeni biriyle ugrasmamak icin usendgi icin blmem ne icin bin tane sebep bulunablir buna..ama su tavrlar aşik, seven insan tavrlari degil acin gozunuzu bence sevilmiyosunuz malesef.sevgliyken yada nisanliyken yada evlilignzn basnda hep boyle miydi bu adam sonucta.bseyler bitmis belli ki

Cok teşekkür ederim karşısına deneyeceğim. Ama ben esime giderimi kasteticem o da ağlayacak rüyamda gorsem inanmam :)
iste hayat cogu zaman bir matematik gerektiriyor. Benim kocamin yaptiklarini seninki yapacak diye bir durum yok, iste orada da sen benim yaptigim kadar özenli bir es olmayacaksin. Ne kadar ekmek o kadar kofte hesabi. Insanlara haketttiginden fazlasini verirsen hem ona hem kendine kötülük edersin. Vasat bir kocaya mi denk geldin, iki secenegin var; ya sen de onunla ayni hizaya ineceksin ki davranislari batmasin, ya da bırakıp gideceksin. Hoduk eskere gül gibi es olmanin âlemi yok. Hayat denge isi. O bagirinca sen de bagir demek degil bu, o bagirinca uzulmeyecek kadar onemse mesela onu. (Benim kocamin seviyesine karsilik gelebilmek icin sicrayislarim da kolay degil, herkesin derdi kendine zor)

Evliliğin başındayız. Ben de hissetmiyorum artık zaten. Tüketiyoruz hızla

Buyuk oranda belli oluyor emin ol. O yuzden korkma sadece uyanik ol duygusallığı geri plana at. Sorun su ki esim kendi sucunu kabul ediyor ama degismek icin benim degismemi sart kosuyor.

Genelde oluyordur ama yaşayanlar der ya hep biraz da şans aynı ev farklı diye.
Dikkat etmeye çalışıyorum. Çok duygusal bakmamak lazım kesinlikle.
İşte bence bu durumu aile terapisti daha iyi çözer. Ama hangisine daha çok yaklaşırsa tabi...

O kadar haklısınız ki. Daha dün beni dışardan uzun yıllardır tanıyan akrabam sen idare eden birisin, cirkef degilsin dedi. Esim beni o kadar inandirdi ki suclu olduğuma bi yandan da sevindim. Tabii ki evlilik apayrı bi olay ama ben burda da her yönüyle anlatıyorum size evliliğimi sizler de hak veriyorsunuz bana. Zaten dusuncelerinize onem verdigim icin icimi dokmekten vazgeçmiyorum. Ben esimle ayni hizaya inince surekli huzursuz olacağız o zaman da evli kalmanın anlami kalmaz zaten. Hemen çözülsün istiyorum daha fazla yipranmak istemiyorum.

Eşimle nasıl bi konusma yapmalıyım sizce? Yuvarlak bi sekilde yazdiklarimi göz onune alarak yorum yapar misiniz? Esimi gitmekle tehdit etmem ne kadar saglikli olur? Boyle dersem gitmek istiyosan git diyecek sanki.

tehdit etmeyin bence. Karsisina geçip net bir konuşma yapin, ama konusmanin icinde boşanma, evi terketme, birakip gitme gibi kelimeler gecmesin. Ben şu, şu, şu davranisindan rahatsizim, sen bana söyle davraninca ben böyle hissediyorum, bunun çözümünu bulmamizi istiyorum çünkü benim icin degerlisin deyin. Sesini yukseltip tartismaya baslarsa ya da dinlemeyip sabote etmeye çalışırsa sakın taviz vermeyin, tartışmak istemiyorum, söyleyeceklerim bu kadar, bunları düşün sakince hazir olunca konusalim deyin ve gundelik islerinize devam edin. Sizin kararli oldugunuzu gorsun. Tartismak ya da can yakmak icin degil, çözüm uretmek icin konustugunuzu hissettirin. Köşeye cekilip aglayan ya da küsüp baska odaya çekilen kiz cocugu gibi davranmayin, ne istedigini bilen, kararli ve olgun bir kadin havasında ev ici gündelik ilişkilerinizi bu mevzudan olabildigince uzak tutun. Yani konusma bitince atıyorum çay saatiyse doldurun çayları icin. Evlilik ayni zamanda bir ev arkadasligidir. Bazen duygusal partner olarak esinizle araniz kötü olsa da ev arkadasi olarak esinizle araniz iyi olabilir, bu dengesizlik degil bence olmasi gerekendir. Hem emin olun daha kolay cozumlenir bu yolla sorunlar.

Gitmek konusuna gelince... ben evlilikte ayrilik konusunun sadece bir kere konuşulmasından yanayim, o da gercekten ayrilirken. Bu isin blofu olmaz, iliskiyi fevkalede yipratir. Tavirlarinizdan, durusunuzdan, kendinize guveninizden ona mecbur olmadiginizi hissettirebilirsiniz ama bunu sözlü soylemekten kacinin. Bırakın bosluklari o tamamlasin.

Ay ben de kocasi Ali kiran baş kesen bir ben miyim? Diyordum yeni evli degilim lakin bu durum hiç değişmedi. Hep ayni soru bende de bir ozur dileyemez mi bir gonylul alamaz mi hic mi degerim yok? Vallahi hala bilmiyorum.

olayı anlatmadığınız için genel yorum yapacağım.

eğer eşinize kötü laflar ediyorsanız sonra bağırıyorsa haksızsınız. ben mesela asla kötü kelime kullanmam tartışırken ama karşımdaki bana kullanırsa cevabımı kelimelerim yazılı olarak gayet düzgün olsa da sinirli olduğum için bağırarak cevap veririm. çünkü ben de insanım. tersini denemeye çalıştım bu sefer stresimi hiç atamadığımı fark ettim. karşıdaki insan bel altı vururken sen de aynısını yapmamakta zorlanıyorsun zaten bir de alçak sesle konuşursan içindeki siniri atamıyorsun ve insana zarar veriyor.

eğer eşiniz durduk yere basit şeylere bağırıyorsa bir psikologla görüşün bakış açısı değişsin ve davranışlarını değiştirsin. isterse yapar emin olun.

Boşanın demiyorum ama aileniz sizin arkanızda mı her konuda? Dışarıya bunu hissettiriyolar mı? Çünkü sanırım bazı eşler bu psikolojiye giriyorlar. Ben bunu uzsem bana hesap soracak biri yok. O yüzden eziyim de eziyim modunda oluyolar.

Canım bütün içinden geçenleri yaz bir kağıda ver eşine okusun ama sonunda tartismayalim bana bunları yasatiyorsun uzerimde hakimiyet kurmaya çalışıyorsun de. Kavga çıkartır sa sus yatakta barışma işi düşünce gelecekse hiç gelmesin. Yokmuş gibi davran ilk yıllar böyle oluyor . Anneler yapıyor bunu çocuğumuzu her konuda poh pohluyoruz kısa çocuğa Selvi boylu diyoruz oda bu duruma alisiyor eşinden de annesinin yaptıklarını bekliyor.

Bizimde ilk evlendiğimiz sene buna benzer sorunlarımız vardı.Bağırma filan yoktu tabii.. Ama bir tripler beş karış surat filan. Ne oldu diyorum söylemiyor da.. İş te birşey olur evde bana surat yapardı. Veya benim ile ilgili bir şeye kızar ama söylemez 3 gün konuşmazdı. Bende salak gibi divane olurdum etrafında bilmediğim suçtan dolayı gönlünü almak için. İlk yıl ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. Aileme bile söyledim, sen ne karar verirsen biz buradayız dediler.
Sonra dedim manyakmısın kızım suratsa sende de surat var. Aynını yaptım ona. Bu sefer o sormaya başladı ne oldu diye, dedim hiç birşey. Niye surat yapıyorsun dedi, sen en son ne zaman aynaya baktın. Senin yaptığını yapıyorum senden öğrendim dedim. Biraz daha normale döndü... Hala arada oluyor tabi ama hiç ilgilenmiyorum, bir süre sonra normale dönüyor. Derdi varsa anlatıyor.

Anlatmaya çalıştığım, bana da evliliğin ilk yılı zorlu geçer , boşanmadan atlatan yoluna mutlu mesut devam eder derlerdi inanmazdım. Şu an maaşallah harika bir evliliğim ve eşim var. Yeni evliyim demişsin, biraz daha sabret ama sende ağırlığını ve tavrını koy. İnşallah kazasız belasız atlatırsınız canım.

canım biz 1 yıllık evliyiz. biz tartıştığımız zaman ( genelde saçma sapan konular oluyor ve sonra bunlara gülüyoruz ) ben tartışma iyice alevlenmesin diye susuyorum. eşim de o konuşuyormuş ben susuyormuşum , böyle bi çözüm bulamayız diye bana kızıyor. artık ben de konuşuyorum içimdekileri söylüyorum ve psikolojik olarak kendimi daha iyi hissediyorum. hem ikimizde içimizdekileri söylediğimizde anlaşılmayan bi taraf kalmıyor. ve eşim asla küs kalmayı sevmez , ben somurtunca da kızar eski halimize dönelim diye. akşam tartışmışsak, o yatağa küs girmeyelim der. yani kavga ettikten yarım saat sonra barışmış oluruz.uzun lafın kısası bence senin yapman gereken eşine içindekileri söyle ve lütfen sesini alçaltarak konuşur musun , bu şekilde konuşamıycam de. kesinlikle küs uyumayın, kendini suçlu hissediyorsan o gece barışmanın bi yolunu bul . eşin suçluysa aynı şeyi ondan bekle, yapmazsa karşına al konuş. bence böyle daha güzel olacak herşey

Konuşmaktan anlamıyorsa daha napılabilir ki ?
Birazda konusmamayı deneyin yani küs gibi.
Belki o zaman anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…