- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
- Konu Sahibi Prensescann
-
zaten çocuğa istenen birikimi, eğitimi verecek donanımda bir bakıcı bu parayı kabul eder mi mesela ? gerçekten bilmediğimden soruyorum.
onca sene çocuk gelişimi, vs eğitimi alacağım ve ayda bu paraya çocuk bakacağım ? üstelik belli ki konu sahibi buna yemek ve temizlik de eklemek istiyor.
keşke herşeyin kusursuz ve kolay erişildiği bir dünyada yaşasak ama ne yazık ki herşeyin mükemmel olması için bu rakamlar yeterli değil.
Konu sahibi en büyük çekincesinin bakicinin evinde baktırmak olduğunu belirtti. Ha o zaman neden ikilemde derseniz bilmiyorume bu çekincesi varsa zaten en başından böyle birini değerlendirmeye almaması lazım ki. başkaları da çocuklarını baktırmış aynı apartmanda. herhalde şikayet vs duymadığını düşünerek seçtiğini varsayıyorum.
keza konu sahibi bana daha ziyade paradan müzdarip gibi geldi. diğer kaygılarından bahsettiyse, hepsini okumadım bilmiyorum.
bana göre kadının sunduğu bu şartlar için de 150 tl çok değil. öyle yada böyle sorumluluk alıyor.
ha olumsuz bir durumun önüne geçmek için aylık verdiği rakam karşısında sigortasını yapar, o zaman sigortalı çalışanı olarak hesap sormaya hakkı olur mesela.
Kameradan ben çocuğumu izleyebiliyor muyum kreşte ?Ayda 3bine çocuğunuz akşama kadar çizgi film izleyecek bir de aklınız kalacak. Bunun yarı fiyatına gündüz bakımevleri var. Hem kameralı aklınız kalmıyor hem de çalışanlar profosyonel akşama kadar eğitici aktiviteler yapacak.
Ama nedense insanlar kreş denilince öcü görmüş gibi tepki veriyor. Onun yerine çocuğu apartman teyzesine bırakıp iki kat fiyat ödeyince oh iyi iyi en azından ev ortamı deniliyor. Bunu asla anlayamayacağım.
Ben bursalıyım annemin yardımcısı da böyle alıyor mesela. İldeki çalışma şartlarıyla alakalı ya. İş imkanının fazla olduğu yerlerde kadınlar temizliği değil fabrikayı tercih ediyorlar mesela hem sigorta da var. Mecburiyet yani yoksa sizin fiyata 10 sene önce falan geliyorlardı buradaKeşkeeeeeeee bende burda farkı gördüm istanbul fiyatı diye birsey var sanırım
Kreş ne açıdan güvenli mesela ? Hiç bir bilgim tecrübem yokFiyatı falan bir kenara bırakta komsuda olsa nasıl güveneceksin? Senin evinde baksa yine bir derece hadi kadına guvendin diyelim ama kadın kendi evinde bakacak. Bu kadının eşi cocugu misafiri geleni gideni olacak kesin nasıl güveneceksin? Gelmez diyecek gelecek..
Kadın kendi evinde işini gucunu yapacak tv izleyecek cocukta sadece yanlız kalmamıs olacak. Anneanne babaanne olsa yıne bari onların sevgısıyle buyur bi derece diyecegım.
Sonra kendinde yazmıssın biraz bildigini okuyacak biri yedirme diyeceksın kolayına gelecek yedırecek. Yapma dediklerini yapacak. Belki evinde tartısma küfür oluyır cocuk bunlarıda duyacaküstüne bu kadar para.. Hakkıdır degildir ne verilmedilidir bilmiyorum.
Neden kreş düşünmüyorsun kadına göre cok daha güvenli
Konu sahibi en büyük çekincesinin bakicinin evinde baktırmak olduğunu belirtti. Ha o zaman neden ikilemde derseniz bilmiyorum
Yani evet bir bakicinin gorevi yalnizca cocukla ilgilenmek olmali. Kesinlikle yemek temizlik vs olmamalıişte ben de onu diyorum. hem kendi evinde olsun, ayrıca temizlik vs yapılsın istiyor hem de minimum koşulları beğenmiyor.
ayrıca o çekincesi varsa neden kafaya takıyor bu parayı :) o zaman kafadan elemesi lazım zaten.
Kendi evde olsa yapamayacağı şeyi sırf para veriyor diye bakıcıdan beklemek hayal ürünü sadece. Sıfır ekranla, ev, yemek hepsinin birada düzgün bir şekilde olması mümkün değil ki.Yok hayır mümkün değil o fiyata. Şu an sadece çocuğa bakar, temel ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Zaten komşu teyzenin çocuğa istenen eğitimi verecek donanımda olduğunu da düşünmüyorum. Bir arkadaşım 4bin₺ anlaşmıştı. Haftada bir gün izin. Bakıcısından hem yemek hem temizlik hem televizyon açmadan çocuk bakımı bekliyordu. Ne var bunda diyordu üstelik. E o kadar kolay madem çık işten sen bak paran cebinde kalsın demiştim. Sonunda istediği gibi olmuyor diye takışmaya başladılar, bakıcı bastı istifayı gitti. Her işin görev tanımı farklı. Bu kadar da yüklenmemek lazım
Yok hayır mümkün değil o fiyata. Şu an sadece çocuğa bakar, temel ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Zaten komşu teyzenin çocuğa istenen eğitimi verecek donanımda olduğunu da düşünmüyorum. Bir arkadaşım 4bin₺ anlaşmıştı. Haftada bir gün izin. Bakıcısından hem yemek hem temizlik hem televizyon açmadan çocuk bakımı bekliyordu. Ne var bunda diyordu üstelik. E o kadar kolay madem çık işten sen bak paran cebinde kalsın demiştim. Sonunda istediği gibi olmuyor diye takışmaya başladılar, bakıcı bastı istifayı gitti. Her işin görev tanımı farklı. Bu kadar da yüklenmemek lazım
Yani evet bir bakicinin gorevi yalnizca cocukla ilgilenmek olmali. Kesinlikle yemek temizlik vs olmamalı
Burası sanayi bölgesi biliyorsunuz istihdam çok fakat yinede böyle dubleks evler 250 tl ye temizleniyor her bütçeye göre bakıcı temizlikçide bulunabiliyor coğrafya kaderdir derlerya bu konuda biraz şanslıymışızBen bursalıyım annemin yardımcısı da böyle alıyor mesela. İldeki çalışma şartlarıyla alakalı ya. İş imkanının fazla olduğu yerlerde kadınlar temizliği değil fabrikayı tercih ediyorlar mesela hem sigorta da var. Mecburiyet yani yoksa sizin fiyata 10 sene önce falan geliyorlardı burada
Hem eve katkisi olsun hem temizlik yapsin hem yemek yapsin hem çocuğa 3 dil öğretsin. Oldu olacak 150 liraya yatsın bi de stres atsinlarGünlük asgari ücretten biraz fazla. E o da normal ayda kaç gün vereceksiniz ne zaman belli değil sanırım. Bana normal geldi. Ha ben komşuma çocuk baktırmam ama hem güzel baksın hem ucuz olsun beklentisi sıktı artık. Zorunuza gidiyorsa kendiniz bakın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?