- 21 Nisan 2018
- 8.221
- 30.276
- 548
- 36
- Konu Sahibi Prensescann
-
Ben de memurum ve bu ulkede yasiyorum. Kadinin hesabına gore aylik asgari ucrete denk geliyor zaten ve sigortasiz. Asgari ucretin neden bu kadar az oldugunu konusalim, neden bu kadının asgari ucrete sigortasiz butun gun bir bebegin pesinde kosmasini degil. Çocuğunuz varsa bilirsiniz, butun evi temizlemek bile daha kolaydır bu isin yaninda. Hem vucut hem kafa yorgunluğu bir arada kolay mi?Memur maasını direk kadına veriyorlar bu hesapla.
Gercekten nerde yasıyosunuz ya:S
Asgari ücretle bütün gün ayakta calısan insanlar var.
Asgari ücret düsük zaten hem fikiriz o konuda.Ben de memurum ve bu ulkede yasiyorum. Kadinin hesabına gore aylik asgari ucrete denk geliyor zaten ve sigortasiz. Asgari ucretin neden bu kadar az oldugunu konusalim, neden bu kadının asgari ucrete sigortasiz butun gun bir bebegin pesinde kosmasini degil. Çocuğunuz varsa bilirsiniz, butun evi temizlemek bile daha kolaydır bu isin yaninda. Hem vucut hem kafa yorgunluğu bir arada kolay mi?
Bakicinin nasil bakacagi konusunda bir fikrim yok, tabi ki etkinlik vs yapmayacaktır ama guvenli bir ortamda, yemegini vs aksatmadan, uzun sure ekrana maruz birakmadan bakacaksa bir nevi anneanne, babaanne gibi bakacaksa ve mecbur kalindiysa birakilir. Ha bu durumda bakici mi kres mi derseniz, ikisinin de tehlikeleri var. Guven vermesidir onemli olan, çünkü 29 aylik bir bebek basina gelenleri tam olarak ifade edebilir mi belli olmaz. Eger konusmasi gelismisse kres denenebilir. Benim sahsi fikrim 3 yasini doldurduktan sonra krese gitmesi.Asgari ücret düsük zaten hem fikiriz o konuda.
Ama 15 günde asgari ücrete denk kazanılacak.
Tabiki arz talep meselesi ama konu sahibi nekdar maas alacak o önemli burda.
23 aylık kızım var.
Benim gibi tv acmadan,ögünlerini atlamadan(yemiyor diyip bırakmadan) etkinlik vs yaparak bakacaksa alt komsu helali hos olsun.
Ama tv karsında bakacaksa 150 tl günlük cok .
Üzgünüm ama es,dostla,komsu vasıtasıyla bulunan bakıcılar tv karsında cocuk bakıyorlar.
Kamera falanda islemiyor coğuna,elimiz mahkum,istemiyosan bul baska birini diyip cıkıyorlar.
Extralarnın günlüğe düşen miktarını nasıl belirliyorsunuz peki ? Kendi evinde yemeğini temizliğini yapıyorBizim bakıcı yemek yapiyor, utu yapiyor ,bulaşık makinesini doldur boşalt gibi basit işleri yapiyor. Temizliğe zaten temizlikçi abla geliyor. Bu sartlarda 2500 tl veriyorum. Sabah 07.30 akşam genelde 18.30 da çıkıyor. Bugün resmi tatil mesela calismiyor.
Haftasonu birkac saat dışarı çıktığımızda da bakiyor. Ekstrasini mutlaka ödüyoruz tabii ki.gecen ay ekstralarla 3 bin aldi
Vermeyin o zaman. Baska birini bulun, butun gun cizgi film izletiyor demekki. Neden hala ayni kiside israr ediyorsunuz? Daha da guzeli bir kres arastirin, ayni ucrete denk gelir zaten. Siz ayni parayi vereyim ama evimin isi de gorulsun mu istiyorsunuz? Yoksa cocugunuza bakılsın diye gunluk verdiginiz 150 tl cok degil. Aylik 1500-2000 eder. Bu paraya bir krese yazdirirdiniz zaten.Extralarnın günlüğe düşen miktarını nasıl belirliyorsunuz peki ? Kendi evinde yemeğini temizliğini yapıyor
Bi de ben oğlumu ondan alırken evi hep derli toplu oluyor , benim Evim her yer oyuncak mesela .. minderlerde zıplıyor toplar arabalar vs vs her yerde oyuncak oluyor oğlum evde oynarken , orda ne yapıyor akşama kadar oğlum kafam çok karışık ....çocuğun oynadığı ev öyle jilet gibi olamaz
Bunları düşündükçe 150 gözüme batıyor , benim evimle alakası yok ablanın , öyle kendini yormaz hiç extra
Biz kısmetse eylülde baslayacagız.Bakicinin nasil bakacagi konusunda bir fikrim yok, tabi ki etkinlik vs yapmayacaktır ama guvenli bir ortamda, yemegini vs aksatmadan, uzun sure ekrana maruz birakmadan bakacaksa bir nevi anneanne, babaanne gibi bakacaksa ve mecbur kalindiysa birakilir. Ha bu durumda bakici mi kres mi derseniz, ikisinin de tehlikeleri var. Guven vermesidir onemli olan, çünkü 29 aylik bir bebek basina gelenleri tam olarak ifade edebilir mi belli olmaz. Eger konusmasi gelismisse kres denenebilir. Benim sahsi fikrim 3 yasini doldurduktan sonra krese gitmesi.
Gözümün onune getirdim o halini de cidden tam isirmalik olurBiz kısmetse eylülde baslayacagız.
25 aylık olacak.
Konusmayı bayagı ilerletti gibi,en azından derdini anlatacak kadar anlatıyor gün icinde yasadıklarını.
Ben kresi tercih ederdim 29 ayda ,kızım anneanne babanneyle büyüyor yarım gün calısıyorm üstelik.
Suan kücük bir haminne
Kapı önünde terlik ceviriyor cocıuk:)
Onu görünce direk kres dedim:)
Bütün annelerin hakkında hayırlısı olsun insallah:)
CümlemizinkiniGözümün onune getirdim o halini de cidden tam isirmalik olurbenim buyuk oglum da eylulde 4 yasini dolduracak. Kendi calistigim ilkokulun anasinifina baslatmayi dusunuyorum. Allah bagislasin evladinizi ❤
150den çok oğlunuzun o evde ne yaptığı ya da ne yapamadığı batsa keşke gözünüze.Extralarnın günlüğe düşen miktarını nasıl belirliyorsunuz peki ? Kendi evinde yemeğini temizliğini yapıyor
Bi de ben oğlumu ondan alırken evi hep derli toplu oluyor , benim Evim her yer oyuncak mesela .. minderlerde zıplıyor toplar arabalar vs vs her yerde oyuncak oluyor oğlum evde oynarken , orda ne yapıyor akşama kadar oğlum kafam çok karışık ....çocuğun oynadığı ev öyle jilet gibi olamaz
Bunları düşündükçe 150 gözüme batıyor , benim evimle alakası yok ablanın , öyle kendini yormaz hiç extra
Miktari kaldığı saate gore belirtiyorum. Haftasonu akşam geliyorsa daha çok veriyorum, haftaici birkac kez misafirim var diye kaldi servise yemege yardım etti. Geçen ay kendim de çift maaş almıştım 3 bin verdim her ihtiyacimda yanımda oldugu icin.Extralarnın günlüğe düşen miktarını nasıl belirliyorsunuz peki ? Kendi evinde yemeğini temizliğini yapıyor
Asgari ucretle markette çalışmaktan daha zor çocuk bakmak (tabi hakkiyla bakiliyorsa tv ve tablet vs olmadan)Memur maasını direk kadına veriyorlar bu hesapla.
Gercekten nerde yasıyosunuz ya:S
Asgari ücretle bütün gün ayakta calısan insanlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?