- 5 Ağustos 2020
- 1.321
- 2.167
- 133
- Konu Sahibi Prensescann
-
Çok fazla aynı saat aralığında 10 aylık bebeğini 2000 tl den baktırıyor arkadaşım aylık yeni anlaştılar. İstanbul Ankara da değil ama büyükşehirde o da ve benim bulunduğum şehirde de 2500 üzeri vereni görmedim herkes te kendi evinde baktırıyor bu fiyata. Maaşın büyük bölümünü bakıcıya vermek hiç mantıklı değil. Başka birilerine daha bakın. Bir de evimde bakacağım ne demek evimin işini yaparken ona da göz kulak olurum demek. Üstüne bir de sigorta yapın bare, çok kurnazmış o.Arkadaşlar apartmanda bir abla 19 aylık bebeğimin 8-17.30 saatleri arasındaki bakımı İçin günlük 150 TL istiyor , bu da eski fiyat dedi üstelik
Genelde onun evinde olacaklar ,bana yemek temizlik vs katkısı olmayacak , bir de biraz baskın biri , bu binada iki bebeğe daha baktı önceki zamanlarda , güvenilir biri ama öyle çocuğuma eğitici birşeyler katma durumu yok , göz kulak olup günlük bakımını yapacak sadece , her gün de vermeyeceğim , yani ayda 10-15 gün arası ona ihtiyacım olacak
Bana çok geliyor bu fiyat zoruma gidiyor , sizce nasıl
29 degil 19 aylik29 aylik artik bebeklikten cikmis, bütün gun onun pesinde kosmak kolay mi? Bana 1500 verseler yine bakmam. Iki taneyle kafayi yedim.
Ucret makul bence.
Yani bence de hakkıyla bakarsa zor... ama benim bakıcı İçin markette çalışmanın daha zor olduğuna eminim ...Asgari ucretle markette çalışmaktan daha zor çocuk bakmak (tabi hakkiyla bakiliyorsa tv ve tablet vs olmadan)
Asgari ücretle çalışan niteliksiz elemanlar evlerinde ayaklarında çorapla kanepede ve bir yandan müge takip ederek çalışmıyorlarEvi süpürmek, çamaşır, makineyi boşaltmak gibi günlük basit işleri yapsın en azından gibi bir kafa var. Bu işler o kadar basitse kendiniz de yapabilirsiniz bence :)
Ayrıca insanların emeklerinin karşılığını vermek bu kadar zorunuza gitmemeli. Bakıcılar niteliksiz elemandır ve ülkemizde niteliksiz elemanlar asgari ücret ile çalışıyor. Oradan hesaplama yapmanız daha adil olacaktır.
Bence zaten en büyük sorun kendi evinde bakmasi. Siz yeni bakıcı ararken eve kamera taktiracaginizi söyleyin ve taktirin. Ben 3 tane kamera taktirdim gunde 1 saat parka çıkıyorlar bir tek o zaman ne yaptıklarını izleyemiyorum. Eşim de izliyor bu arada tabii ki.Yani bence de hakkıyla bakarsa zor... ama benim bakıcı İçin markette çalışmanın daha zor olduğuna eminim ...
Ben iş dönüşü evlerine girdiğimde tek bir şey yoktu yerde , çocuk olan ev öyle olamaz mümkün değil , bebeğim yerde uzanmış tv ye bakıyordu
İçime sşnmiyor zaten de başka alternatifler bulmaya çalışıyorum
Bu hanımı ilk etapta tercih etme sebebim apartmanda daha önce bir ailenin iki çocuğuna bakması oldu
Değiştirmem lazım kesinlikleBence zaten en büyük sorun kendi evinde bakmasi. Siz yeni bakıcı ararken eve kamera taktiracaginizi söyleyin ve taktirin. Ben 3 tane kamera taktirdim gunde 1 saat parka çıkıyorlar bir tek o zaman ne yaptıklarını izleyemiyorum. Eşim de izliyor bu arada tabii ki.
Bizim doktor defalarca sakın tv tablet izletmeyin otizm olur diyor. Geçen kameradan cep telefonu açarak yemek yedirdigini gördüm hemen müdahale ettim. "Ama yemiyor "dedi ben de "birak yemesin ama telefona alışmasın "dedim. Bu ara dis çıkardığı için istahi yok.yani böyle en azından müdahale edebiliyoruz içim rahat.
Günlük işleri siz de yapabilirsiniz diyenler olmus da çalışan bir kadın eve gelince Günlük işleri mi yapsın, yemek mi yapıp yesin cocukla mi oynasin?bebekler zaten erken uyuyor benimki saat 9/9,5 gibi uyur eve 6,5 ta varıyorum ve Günlük isler çocuğun gunduz uykusunda bitmis olduğundan yedirip icirip parka çıkarıyorum onunla oynuyorum. Gunduz en az 3 saat uyuyor mümkünse o arads bakici da 2 kap yemek yapsın makunayi bosaltsin max 2 saat surse 1 saat yine Muge anli izler çay kahve icer. Çocuk uyurken hepsini de yapiyor zaten.
Çocuk 2 yaşından büyükse kreşe verin. 20 günü 3000 yapar. Yahu bu fiyatlar nasıl böyle anlamıyorum doktor karı-koca çifte 2500₺’ye gelen hanım hem nöbet zamanlarında gece kalıyor hem evin işlerini yapıyor hem çocuk bakıyor. Arkadaşlar siz nerede yaşıyorsunuz ya? O paraya evinize gelecek tonla insan var. Ayda 10-15 günlüğüne biri ile anlasın, eve gelsin olsun bitsin. Kimse de çocuğunu başkasının evine yollamasın. 10 günden az çalışma için sigorta da günlük 2₺ telefondan mesaj atarak yapıyorsunuz hatta. Mis gibi onu da yaparsınız olur biter.Arkadaşlar apartmanda bir abla 19 aylık bebeğimin 8-17.30 saatleri arasındaki bakımı İçin günlük 150 TL istiyor , bu da eski fiyat dedi üstelik
Genelde onun evinde olacaklar ,bana yemek temizlik vs katkısı olmayacak , bir de biraz baskın biri , bu binada iki bebeğe daha baktı önceki zamanlarda , güvenilir biri ama öyle çocuğuma eğitici birşeyler katma durumu yok , göz kulak olup günlük bakımını yapacak sadece , her gün de vermeyeceğim , yani ayda 10-15 gün arası ona ihtiyacım olacak
Bana çok geliyor bu fiyat zoruma gidiyor , sizce nasıl
Ayrıca bakıcı bulma siteleri var oradan güncel fiyatları da görebilirsiniz, kk’de fiyatlar 3000-5000’den aşağı düşmüyor masallah! Bakıcı bulma ilanlarında bile fiyatlar 1000-2500 arası. Kim alıyor bu 3000-5000’leri anlamış değilim. Üniversite mezunu yeni başlayanlar bile 2.324₺ (Asgari ücret) alıyor. Buradakilere kalsa siz bütün maaşınızı verin hanımefendi.Çocuk 2 yaşından büyükse kreşe verin. 20 günü 3000 yapar. Yahu bu fiyatlar nasıl böyle anlamıyorum doktor karı-koca çifte 2500₺’ye gelen hanım hem nöbet zamanlarında gece kalıyor hem evin işlerini yapıyor hem çocuk bakıyor. Arkadaşlar siz nerede yaşıyorsunuz ya? O paraya evinize gelecek tonla insan var. Ayda 10-15 günlüğüne biri ile anlasın, eve gelsin olsun bitsin. Kimse de çocuğunu başkasının evine yollamasın. 10 günden az çalışma için sigorta da günlük 2₺ telefondan mesaj atarak yapıyorsunuz hatta. Mis gibi onu da yaparsınız olur biter.
Ankara’da yaşıyorumÇocuk 2 yaşından büyükse kreşe verin. 20 günü 3000 yapar. Yahu bu fiyatlar nasıl böyle anlamıyorum doktor karı-koca çifte 2500₺’ye gelen hanım hem nöbet zamanlarında gece kalıyor hem evin işlerini yapıyor hem çocuk bakıyor. Arkadaşlar siz nerede yaşıyorsunuz ya? O paraya evinize gelecek tonla insan var. Ayda 10-15 günlüğüne biri ile anlasın, eve gelsin olsun bitsin. Kimse de çocuğunu başkasının evine yollamasın. 10 günden az çalışma için sigorta da günlük 2₺ telefondan mesaj atarak yapıyorsunuz hatta. Mis gibi onu da yaparsınız olur biter.
Ya neden naz çekiyorsunuz? Bir sürü site var. Sahibinden.com a kendiniz ilan da açabilirsiniz. Biraz şansınızı deneyin olmazsa son çare yine ona dönersiniz.Ankara’da yaşıyorum
Benim biraz indirim yap dememe bile şaşırdı kendisi
İçten içe sinir oluyorum ve o da bınun farkında eminim ve de şöyle yap böyle yap diyebileceğim bir değil , biraz fazla rica ede ede bakmaya başladı , 1-0 önde yani , benim karşımda olması ve de daha önce binadan başka çocuklara bakmış olması referansım oldu , ve de virüs korkum , yol çekip gelmeyecek evinde temiz olur otobüste metro da virüs kapmayacak diye düşündüm ama işte ....
O doktorların ne iyiymiş ya , kaç yaşlarında gelen kişi ? Bebek kaç aylık
40-45 yaşlarında evli çoluk çocuğunu evlendirmiş bir hanım. O kadar iyi ki herkesle selamlaşır hal hatır sorar. Bizim bulunduğumuz apartmanda bir çok böyle ev yardımcısı var, bu sen de ben de alacağım zaten yardıma gelen hanımlar da birbirleri ile arkadaş. 14-15 aylık galiba.Ankara’da yaşıyorum
Benim biraz indirim yap dememe bile şaşırdı kendisi
İçten içe sinir oluyorum ve o da bınun farkında eminim ve de şöyle yap böyle yap diyebileceğim bir değil , biraz fazla rica ede ede bakmaya başladı , 1-0 önde yani , benim karşımda olması ve de daha önce binadan başka çocuklara bakmış olması referansım oldu , ve de virüs korkum , yol çekip gelmeyecek evinde temiz olur otobüste metro da virüs kapmayacak diye düşündüm ama işte ....
O doktorların ne iyiymiş ya , kaç yaşlarında gelen kişi ? Bebek kaç aylık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?