Günlük ev işleri yemek bulaşık

Oğlum bır haftadır yağmala istiyor . Bende yapmak ıstıyorum ama elım gıtmıyor
Makarnayı bıle bırı yogurtlu bırı salcalı,bırı sarımsaksız yogurtlu..
Bı makarnayı bıle ınsana ıskenceye cevırıyorlar

O hızmetı sunup bırde kendıme ovgu beklıyorım galıba yada gorulmek ıstıyorum. Kımse gormeyınce ustune bırde yemeyınce sınırlenıyorum
Beklentım cok buyuk
Ilaclar kullanırken beklentımı en aza ındırmıstım ıste

Bence sizin farklı bir arkadaş çevresine veya farklı bir hobiye ihtiyacınız var.
Birde antidepresanı bırakınca bir süre insan kendine gelemiyor hemen.
Ay o ayrı gecen bı konu acmıstım arkadasıma dogumgunu suprızı yaptım,eşinin haberı vardı ama unutmus kapıda kaldık oda işim bar avmdeyım gelemem dedı.
Ben o gunde dibe vurdum. Karsıdakıne tüm benlıgımle verıcı olup karsıdanda beklentıye gırıyorum sonra o degerı gormeyınce yıkılıyorum

İlac kullanınca bu beklentıler azalıyordu ıste. Pazartesı gıdıcem be verırlerse ıcıcem

Yağlamayı yapın bence ama mesela lavaşını hazır alın öyle de gayet güzel oluyor.( bazı yufkacılarda el açması bile satılıyor)
Size sadece kıymayı hazırlamak kalıyor.
Makarnayı da haşlayın koyun kim ne sos yapmak istiyorsa onu yapsın yoğurtlu isteyen alıp yapsın dolaptan.
Yani doğrudan hazır bir şekilde tabaklarına kadar hazır etmek zorunda değilsiniz.
Hem böyle böyle çocuklarda öğrenir yemek yapmayı.

Sebebini bulsanız daha kolay çözersiniz diyeceğim ama bendede var ya hep ya hiç. Sebebinide biliyorum, yolda aldım ama tam olarak düzeldiği söylenemez.

Doktorunuzla beraber bir süre sadece bu konu üzerine eğildiğiniz bir tedavi planı hazırlasanız.

Eşyalarınız eskidiğinde bu onlara yeterince iyi bakmadığınızı düşündürüp kötü hissetmenize sebep oluyor mu?

Ama işte bu da problem
Siz canınız ne isterse onu pişirin evde herkes onu yesin
Diyelim ki mercimek çorbası ve makarna yaptınız
Herkesin makarnası ona özel olmasın isteyen k makarna yesin isteyen çorba içsin
Ben bugün çorba hamsi ve salata yaptım eşim hamsi yemediği için çorba ve salata yedi
Kimseye ayrı ayrı yemek yapmıyorum
Yazık değil mi size böyle

Abla bak kendin de yazmışsın. Ben annemin, babamın depresyonu bitecek diye beklerken yetişkin oldum. Şimdi kendimi 17 yaşındaki halimden daha genç hissediyorum. Kızını burada takdir edenler olmuş ben üzüldüm tabi hazırlasın kendine bir şeyler ama seni fazlasıyla idare ediyor, gereğinden fazla olgunluk gösteriyor farkında mısın? Artık kendine depresyona girmeye bahane arama. Kendini neşelendirmenin yolunu bul.

Antidepresanı aniden kesmemelisiniz. Aniden keserseniz çok kötü etkiler. Azaltarak yavaşça bırakmak gerekiyor ve doktor kontrolünde bırakılmalı.
Yemek konusunda basit şeyler yapabilirsiniz sizi yormayacak. Lisedeki kızınız da istedi mi kendisine sağlıklı proteinli bir salata veya atıştırmalık hazırlayabilecek bir yaşta.

Chatcgptye bı trawmalarımla ılgılı seans yaptırıcam en sonunda
Devlet psıkoyatrıne gıdıyorum ılac yaz gonder . Pek ılgılenmıyorlar
Bırde verdıklerı ılac yaradımı yaramadımı ayda bır gıdersen gıdıyorsun
Onlarla yol alamamda.

Evet birde eskıyınce onu bırakmak ıstıyorum . Bır esya 10 yılda eskır mesela ben sılmekten yıkamaktan ıkı senede koltugu halletmısım bunu artık ıstemez hale gelıyorum .

Birde mesela Arkadasıma soruyorum stor perdeyı 2 3 yıl olmus yıkamamıs
Ben onu 3 ayda ındırım o rezıllıkle banyoda fılan yıkamam gerek . Yoksa o bana batıyor heryer pıs gıbı hıssedıyorum . Ozamanda zaten heryer pıs aman bırak dıyorum ya hep ya hıc mantıgı
Yada mantıksızlıgı işte

Evet gercekten oyle bende annemı sucluyorum hep hastaydı dıyorum . Bırsuru sey soyluyorum

Bende aynısını yapmak ıstemedıgım halde oyle oldugu ıcın uzuluyorum ıste
Bunun devam etmemesı ıcın ılac tedavısı alıcam tekrar cunku baska turlu duzelmıyor

Kızımada hak verıyorum aslında cokta yardımcı olmak ıstıyorum mesela bıkac sabah kalkıyorum sabahın 6 sında tavuk pişirip salata yapıyorum fılan cok memnun oluyor
Yoksa kendı yulafla bıseyler koyup goturuyor yıne

Ama bazende bız bır tost gotururduk bır pogaca,yada okulda bır sımıt yerdık bune boyle bu yasta okula bunları kım goturuyor sacmalık dıyorum .
Ama Tıktokta fılan goruyorum bu cagdakı kızlar hep boyle saglıklı seyler yapmaya calısıyorlar bılınclıler. Sınıftakılerdenı boyle dıyorum onlarda getırıyomus
Biz okula gider bir sımıt ayran yer gelırdık

Ama aynen senın gıbı dusunmemesı ıcın kendıme gelmeye calısıcam ıste
Vıtamın eksıklıklerım kansızlık var ondanda olabılır bu ara cok yogun halsızım

Annem iş hayatında aktifti ben ortaokul ve lise çağlarımdayken. Evimiz hep rezil haldeydi, ne yemek vardı ne temizlik. Utanır arkadaşlarımı çağıramazdım. Okul çıkışı onların evine gittiğimde ise ,sıcak yemekler ve temiz tertipli ev görür kıskanırdım ağlardım evde neden benim annem de diğerleri gibi değil diye. İşler hep bana kalırdı yapabildiğim kadar yapardım. Okuldayken eve gidince yapmam gereken işleri düşünür strese girerdim. Hatta kardeşimi bile okuldan ben alırdım yetmezmiş gibi. Annem resmen beni anne yapmıştı o küçük yaşımda. Yardım etmeyi anlarım ama tüm işler benim sırtımdaydı. Yapmadığımda da bana kızardı. Annem pek bir para da kazanamazdı çalışmayı sevdiği için çalışıyordu. Ama benden ve kardeşimden çalıyordu bu durum. Anlatacak o kadar çok şey var ki aslında , kabaca bahsettim... Sizin konunuz bana o günleri hatırlattı. Üzüldüm. Anlatmak istedim sadece

İşte sabah kalkıp hazırlıyor bene sucluluk duyuyorum
Ama bazende biz bir sımıt ayran yer gelırdık buneya diyorum
Aslında azaltarak kesmıstım ama 1 ay ıcınde kestım demekkı daha uzun sureye yaymak gerektı
Bırde yogun kansızlık var ondanda olabılır
Pazartesı psıkyatre randevum var zaten ne verırse ıcıcem

Neden çok afedersiniz yazdınız merak ettim

Nasıl para dayanıyor bu kadar kişiye haftanın 4,5 günü dışarıdan yemek?

Benım annem calışmazdı ama hep bır panık atak depresyon .. hep boyle kotuydu
Babamla hergun kaynana vs konularda kavgaları vardı ona verıyorduk annemın sorununu
Ev hep dagınık arkadas cagıramzdım aniden eve gitsek hep rezıl olurduk
Ben lıse donemınde dolapları aşagı ındırır tek tek temızlerdım
Ama gereksız okadar cok esya ve dagınıklık vardıkı ne attırılardı ,nede benım ıstedıgım gıbı yaparlardı . Ben ılla o dolaplar ınecek ıcı duzenlenecek isterdim onunla kızkardesım okadar detaycı degıldı .bırde benım detaycı olusumdan rahatsız olurlardı
Kavga kıyamet başedemezdim tek başıma ben aglayarak evden kacardım dısarı gıderdım

Bızde soyle bı durum var evımız bırısı geldıgınde derlı toplu herseyımız temız
Geneldede toplu ama gun ıcınde hep bıtezgahta bulaşıgım olur
Ama kızımın arkadas cagıramayacagı bır ortamı yok
Hatta cagır derı herseylerını hazırlarım
Kendı odası halısına kadar bembeyaz ,dolap ıclerını devamlı duzenlerım düzenlidir
Hatta o bıraz onun odasını kendı halıne bırakmam gerektıgını savunur
Bende bıraz mukemmellıyetcılık var
Evde suanda yemek sorunu oncelıklı
Onuda yapıyorumda yapmasamda dısardan sıparıs verıyorum
Ama haklısınız bununda olmaması gerek.

Size uzun uzun yazardım ama daha içeriye girecek, sizi zihninizin içiyle ve inançlarınızla yüzleştirecek bir tedaviye ihtiyacınız var. İmkanınız varsa devlete değil özel hekime gidin. Dışarıdan yemeğe harcayacağınız parayı bir süre doktora verirsiniz ama hayatınızın geri kalan kısmıda düzene girer.

Bir şeyi yapıyorsan dibine kadar yapmak, en güzelini yapmak iyi hoş görünüyorda hayat böyle biryer değil işte. Bir noktada tüketir insanı, daha basit konuları yapamaz hale getirir.

Seans en son 4000 lıraydı sımdı kac olmustur. Onunla cozecegıme emın olsam .
Gercı haklısınız dısardan yemek
Ve mesela vıtamın eksıklıklerı var gıdıyorum eczaneye 4 5 bınlıra para verıyorum ılac alıyorum .ama ıcmıyorum bırını bı aksam unutsam olmadı dıyıp bırkaıyorum ıcmeyı
Okadarda para çöp oluyor
Aa bi aydınlandım şuanda ..Ben galıba hemen herseyden pes edıyorum guclu bır ınsan degılım ..

Konu sahibi neyden yıpranacak tam olarak?

+++
KOnu sahibesi butun gun evde, alti ustu 5 kofteyi bir tavada cevirip cocugun onune koyacak. Onu da yapamiyor mu yani Cocuk okuldan eve ac, yorgun geliyor yemekle mi ugrassin, evde oturan, isi olmayan yemegi yapar bu kadar.

Hayır bence herhangi bir noktasında aksattığınız bir fiili tamamen kapatıp kaldırma eğilimdesiniz. Çünkü arada boşluklar bıraktınız. 'Yeteri kadar' sizin için yeterli değil. Mükemmel değilse yeni bir başlangıç noktasına kadar tamamen ara veriyorsunuz.

+++
KOnu sahibesi butun gun evde, alti ustu 5 kofteyi bir tavada cevirip cocugun onune koyacak. Onu da yapamiyor mu yani Cocuk okuldan eve ac, yorgun geliyor yemekle mi ugrassin, evde oturan, isi olmayan yemegi yapar bu kadar.
Yok o sabah gıderken okula oglen yemegı nıyetıne yapıyor.kantinde var yemekhanede ama ıstemıyor . Cocuk nıye okuldan gelınce yemek yapsın yapmıyorsam dısardan sıparıs edıyorum ,okuldan gelınce yemek hazırlamıyor ne alaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…