aslında ikiside aynı şey değilmi sonuçda öğütülende tohumdan öğütülüyoo
deniz ben aktardan alıyorum keten tohumunu. orda öğütülmemiş hali satılıyo.
ben çektiriyorum alırken, öyle içiyorum sabahları.
keten tohumunu taze çekilmiş kullanmak gerekiyomuş her gün öğütücek halim yok :)
ben de az az ve sık sık almaya çalışıyorum taze olsun diye.
ben tüm tüm yutuyordm nede zor oluyo bir bilsenizdeniz ben aktardan alıyorum keten tohumunu. orda öğütülmemiş hali satılıyo.
ben çektiriyorum alırken, öyle içiyorum sabahları.
keten tohumunu taze çekilmiş kullanmak gerekiyomuş her gün öğütücek halim yok :)
ben de az az ve sık sık almaya çalışıyorum taze olsun diye.
farkındamısınız son zamanlarda misafir sayımız arttı
he he popiler topik olmaya başladık heralde
alamıyosan öyle hazır al madem canımhıııııımmm ama benim yolum aktara pek düşmüyor
öğle her estiğinde çarşıya çıkamıyorum
kızımı bırakmak sorun oluyor
yanıma alsam çarşıyı birbirine katıyor
ben alsam anca hazır paket olanlarından alabilirim heralde
ben tüm tüm yutuyordm nede zor oluyo bir bilseniz
bizim öğütme makinası varr ozaman alayım az az öğütüp kavanoza koyayım
öyle içerim
inşallah
yaaa ozaman bende ögütme makinesiyle ögüteyim yarınöğütülmüş daha iyi diye duymuştum ben bebişim
hıııııımmm ama benim yolum aktara pek düşmüyor
öğle her estiğinde çarşıya çıkamıyorum
kızımı bırakmak sorun oluyor
yanıma alsam çarşıyı birbirine katıyor
ben alsam anca hazır paket olanlarından alabilirim heralde
alamıyosan öyle hazır al madem canım
kız madem öğütme makinen var öğüt işte, öyle büyük büyük yapışır o insanın boğazına :)
zor yutuyordum zaten ahahah
ama öğütülmüş toz halinde olanda öyle olmazmıı o daha kötü olr beaa
günaydın kızlar şu keten tohumunu bende aldıydım ama kaldı öyle ce bende kullanıyım
bugün doktor işim yok evdeyim yan gelip yatarım artık
günayydınnn hoşgeldin bayan aktarseveryazdıklarınızı okudum bendemi keten tohumu alsam diyorum işe yarıyomuki acep?
kız benim yuttuğum keten tohumu kahverengi ozaman kuş yemimi yiyorm bennTüm Aktarlar Baharatçılar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Ayhan Ercan'dan gelen açıklamaysa çok çarpıcı: "Ülkemizde yaklaşık dört yıldır, omega 3 yönünden zengin sarı keten tohumu yerine, kuş yemi olarak bilinen standart keten tohumu satılıyor.Yani sağlık için keten tohumu alanların çoğu aslında kuş yemi yiyor. Çünkü hastalıklara karşı koruyucu özellikte olan keten tohumu türü sarı renktedir ve az bulunur." Ercan, işinin ehli aktarların bu özel tohumları Dr. Budwig'in belirttiği biçimde muhafaza ettiğini söylüyor ama her satıcıyı denetleyemediklerini de şu sözlerle anlatıyor: "Çoğu esnaf ticari kaygılarla tohumları yüksek miktarlarda öğütüyor ve tüketiciye de bozuk keten tohumu satıyor. Son yıllarda bu nedenle derneğimize gelen şikâyetlerde ciddi bir artış var
merhaba tatlımmmgünaydın kızlar şu keten tohumunu bende aldıydım ama kaldı öyle ce bende kullanıyım
bugün doktor işim yok evdeyim yan gelip yatarım artık
Günaydın kızlarr oh dün baya konuşmuşsunuz maşşallah dünkü menümü yazıyım hemen denizimm üzülme karbonhidrat patlamasını tek başına yaşamıosun:) hem sen az az yemişsin ben coştum
Sabah: 2 dilim beyaz ekmek(siyah yoktu),domates salatalık 1 kk beyaz peynir
Ara: 2 form çubuk kraker,1 minik elma
Öğlen: 4 fırın köfte,4 dilim patates,4-5 yk yoğurt
Ara: 1 form çubuk kraker,1 muz
Akşam: 3 fırında köfte 5 dilim patates,kaşarlı sucuklu tost üstüne kahvaltılık salça,4 yk falanda yoğurt
2litre su,1 yeşilçay
15 20 dakka tempolu yürüdüm artık işten çıkınca kapının önündeki duraktan binmiyorum aşşağıdaki durağa yürüyorum maksat spor olsun yavaş yavaş arttırcam sonraki günler daha uzaktaki duraklardan bincem bi bakcam eve yürümüşüm:)
evet beni karbonhidrat olmuş ama ölçülü yemişsin bebeğeeeemm
bide iyi tarafından bakk spor yapmışsınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?