KİŞİSEL GELİŞİM
Kendine güvenli, ayakları yere basan, basic bir genel kültür seviyesi olan, iyi yaptığı en az bir hobisi olan biri olmak istiyorum. 6 aydır terapi alıyorum daha yolun başında hissediyorum kendimi, mücadelem epey sürecek gibi.
Kitap okumak: Skora değil içeriğe odaklanarak gitmek istiyorum. Kitap bittikten sonra yorum yaparak gitmek istiyorum. Aylık 3 kitap okumak ve her ay bir tane yeni yazar tanımak amacım. Ayrıca yatmadan çnce telefon bakmak yerine 30 dk kitap okumak istiyorum.
Podcast dinlemek: Çeşitli alanlarda podcast dinleyerek, ev işi yaptığım veya yolculuk yaptığım süreyi daha verimli geçirmek istiyorum. En sevdiklerim: Fatma Bayram, bir aile meselesi, tülay kök, nasıl olunur, ben okurum, ortamda satılacak bilgiler, mymecra.
Piyano çalmak: Yıllardır evimizde piyano var, geçen yaz bir miktar öğrenmeye başlasam da devamını getiremedim. piyano dinlemeye bayılıyorum ancak müzik kulağım hiç yok. Şimdilik yakın zamana hedef koyamasam da inşallah birkaç ay sonra günde 10 dk da olsa piyano çalma rutini eklemeyi düşünüyorum.
Diksiyon çalışmak: Yıllardır hedefim henüz adım atamasam da elbet başlayacağım.
İstatistik öğrenmek: Çalışmalarım için gereken istitistiği kimseye muhtaç olmadan yapabilmek istiyorum, yakın zaman yani ilk bir sene hedefim olmasa da ilk 5 yıllık hedeflerimde bu bölümde doktora yapmak var.
Dikiş dikmeyi öğrenmek: ilk bir yıllık hedeflerimde olmasa da hep aklımın ucunda var, çocuklar büyüyünce bir kursa gidip kendi tadilat işlerimi yapacak ve düğme dikecek kadar da olsa öğrenmeyi istiyorum.
Bisiklet öğrenmek: ilk 5 yıllık hedeflerimde var. İlk adım olarak kendime uygun bir bisiklet almalıyım.
Beliz Güçbilmez kurmaca atölyesine katılmak: ilk bir yıllık hedeflerimde var. Beni yazma konusunda geliştireceğine inanıyorum ve bu da konuşmamı etkileyecektir.