Günlük Temizlikçi Kadın Çalıştıranlar Paylaşalım Mı ?

Aaaa çok üzüldüm şikayaet çi olsaydınız tenezzülettigine bak yazık nasıl insanlar yarabbim bazen duyuyorum şok oluyorum nasıl yapıyolar inanamıyorum valla... Ama istisnalar kayideyi bozmaz bence allah ona onu yedirmez çıkarır bende ev işlerine gidiyorum aman allah korusun kuruşuna dokunmam altınları falan hep ortada hiç ellemem bile kesinlikle ben herşeyden önce allah dan korkarım böle insanalar mutlaka her işde çıkdıgı gibi bu işdede çıkar referansındanda şüphe edin bence belkim tanıdıgıdır. İnanın her temizlikçi öledeyil temizlikçilere haksızlık etmeyelim herkez geçiminin derdinde bence tabi !

Arkadaşlar istanbul içerenköy taraflarında bana yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum. Bünyem çok sağlam olmadığı için evi sürekli temizleyemiyorum. Dip köşe temizlikten çok yüzeysel işlerde arada bir bana yardımcı olabilecek bi arkadaş istiyorum. Yanii bana yardım etmesi 2-3 saatini almayacak diyebilirim. Tam takır temizliği daha sonra ilerde düşünüyorum ev bekar evi olduğu için pek bakılmamış düzene sokamıyorum bir türlü. Yarım günlükte olabilir yardımcı olabilecek arkadaşlar fiyat olayı hakkında bana bilgi verirse çok sevinirim. Özelen mesaj yazabilirler veya burda yazrlarsa özelden e-mail adresimide vereilirm.

tabii ki herkes aynı olmaz, kardeşler bile birbirine benzemiyor, genelleme yapmaya çalışmadım. dediğim gibi ilk bayanda bunlar geldi başıma. ikincisinde güya işi garantiye aldım, şirket bünyesinde çalışan birisiydi. temizlik şirketinde çalışan bayanlardan. o daha fenaydı! eski sevgilisi biz yokken evi basmış!!! bayan zaten polis tarafından aranıyormuş!!! güya "sabıka kaydı istiyoruz" bilmem ne yapıyoruz diyordu şirket. 2 kere ağzım yandı, 3. olmaz artık.

yani şaşkınım ve biraz da komik geldi bana :) inanmadım için deyil yaşadıgınız olaylardan ötürü bütün belalar sizi bulmuş gerçekden bana da bazen öle oluyo nerde delivar beni buluyor sizin için üzüldüm nerde oturuyosunuz.. Korkmakda haklısınız artık bencede....

yani şaşkınım ve biraz da komik geldi bana :) inanmadım için deyil yaşadıgınız olaylardan ötürü bütün belalar sizi bulmuş gerçekden bana da bazen öle oluyo nerde delivar beni buluyor sizin için üzüldüm nerde oturuyosunuz.. Korkmakda haklısınız artık bencede....allah yardımcınız olsun.....

merhaba halan yardıcı arıyomusunuz eğer yardımcı arıyosanız görüşebiliriz

arkadaslar çekmeköyde bir sitede oturuyorum ayda 2 kez ev işlerine yardımcı olacak titiz güvenilir birini arıyorum..bildiğiniz yada tanıdıgınız biri var mı

merhaba bayanlar ben ankarda 6 yıla aşkın bu şe gdiyorum gitiğim bir kaç kişi var memnunlar saolsunlar işimde titizimdir elim hızlıdır işimi savsaklamam iş ayırmam güvewnilir insalarla çalışmak isterim ankaranın neresi olursa olsun gderim yetrki güvenilir insanlar olsun işimde özenle çalışırım bu işi severek yaptığım için işim zoruma gitmiyor o yüsdende gitiğim insanlarda memnun kalıyolar işimden yardımcı araynlar ban burdan yada özelden mesaj atrlarsa sevinirim:) teşekkürler

Merhaba hanımlar. Ben izmitte oturuyorum. Çalıştığım için ayda bir evime temizlikçi alıyorum. Fakat çok memnun değilim ve değiştirmek istiyorum. İzmitte oturan arkadaşlardan ricam, çevrenizde bildiğiniz yada sizin aldığınız güvenilir, iyi iş yapan temizlikçi bir bayan varsa paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.

özelden msj atamıyorum.ücret olarak ne kadar düşünüyorusunuz ve eryamana gelebilir misiniz

Arkadaşlar , temizliğe yardımcı eleman konusunda sıkıntılar aynen devam ediyor .Artık şunada inanıyorum yardımcı ne kadar işinin ehli olursa olsun ev sahibinin kişiliğine göre iş yapıyor.
İtiraz edenler olabilir ama benim yaşadığım ve gördüğüm olaylar bunu tescillendirdi.
Eğer ev sahibi çok yaman , emirvaki bir insansa çekiniyorlar.Yok ev sahibi yumuşak emirvaki değilse biraz geçiştiriyorlar diyorum.
Şuan bana gelen yardımcım 5 yıldır haftanın beş günü olarak kah haftada iki , üç veya bir olarak devam ediyor.
İşinde çok iyi , çok becerikli eli çabuk ,düzenli bir kadın.Bir süredir haftada bir yarım gün alıyorum 40 lira veriyorum.
Geldiğinde sadece evi dip bucak yapıyor ,işte süpürüyor ,siliyor ,toz , lavabolar ,banyolar ,vc ,balkonun birisi ( diğerinin akabesi iyi olmasığından sık yıkatmıyorum ) temizleniyor.Önceleri yarım gün işimi yapar birde halıydı camdı birşeyler yapardı.Gerçi şunuda itiraf etmeliyim kızlarımın odasının dağınığıda oluyor, ev büyük .
Ütüye ayrı geliyor.
Her beni üzdüğü sefer canım sıkılır bırakacağım derim ama yinede vazgeçemiyorum.Devam ediyoruz.

Ümraniye çevresine 15 günde bir yarım gün için temizliğe gelebileceklerden geri dönüş bekliyorum mesaj atarsanız sevinirim

yaşım 39 evliyim biri evli üç çocuğum var acil gündelik işi arıyorum anadolu yakasında her yere yeterki güvenilir insanlar olsun giderim işimin ehli olduğumu söyleyebilirim ama kendimi nekadar anlatsamda yaşayın ve görün diyorum neşeli güleryüzlü titiz bayanım evhanımıyım evişlerinden anladığım için gündelik işi istiyorum çocukların eğitim ihtiyacını karşılamak ve günümüzde hayat şartlarını kolaylaştırmam için işe ihtiyacım var ilgilenen bayanlar lütfen arayın görüşelim 05349853163

Merhaba;
13 yillik evliyim. 9 yasinda bir kizim ve 7bucuk aylik bir oglum var. Cocuksuzken ve tek cocukluyken haftada bir temizlikci almakla yetiniyordum. Onda bile ustume afakanlar basiyor, mumkunse o gun evde olmamaya calisiyordum. Yapi itibariyle ellerimi belime koyup kadincagizin tepesine dikilip is buyurabilecek bir insan degilim.
Ikinci hamileligimi ogrendigimde nedense tam zamanli bir kadina ihtiyacim oldugunu dusunup panige kapildim ve arayislara basladim. Ozellikle cumartesi gunleri mutlaka gelecek sekilde, (cunku kizimin kurslari var ve evde yeni bir bebegim olacdiye ak 6 gun gelecek kadin aramaya basladim. Gelen adaylarda sigara icmeme, deneyim, kronik hastalik veya adli hukuki problemi olmamasi (cunku gecmiste cumalari gelen ve surekli is savsaklayan kadinim bir hafta onceden "mahkemem ayin 14une kaldi, mahkemem mart'in 8'ine kaldi diye nedense mutlaka benim gunum olan cumaya denk getirip isi asiyordu) sartlarini aradim. Bu arada kizkardesimin sistemi cok hosuma gidiyordu, haftada 6 gun gunduzlu, ama gece disari ciktiklari carsamba ve Cumartesi geceleri yatili kalma sarti. Gorustugum birkac adayla bunu konustum. Cogu "aaaa 14 yasindaki ogluma sarilmadan yatmam" ya da "15 yasindaki kizim yanagimi tutmadan uyumaz" diyip ilk gunden geri cevirdi. Bulgar gocmeni bir kadinla gorustum, haftada 1 gece yatili kalmayi idare edebilir misin dedim, tamam dedi. Agustosta birlikte calismaya basladik ve ben eylul ayi basinda dogum yaptim. Ilk gunler ve haftalar bebek zaten surekli memede, gece uyandiginda da ve gunduz de ben bakip besliyorum. Kardesim dedi ki, cok buyuk hata ediyorsun, kadini ilk gunden kalmaya alistirmiyorsun. Ben hem alisik olmadigim icin, hem de gerek yok diye dusundugumden yatili kalmasini hic rica etmedim o gunlerde. O da kulaginin ustune yatti ve hic bir gun sormadi. Kaba bir kadindi, "eh biz geceleri cikmaya artik baslariz, ufak ufak kalirsin" diye ima etmeye basladigimda da tek cevabi "heeeeaaaa..." oldu. Ben ne demek istedigini hic anlamadim acayip ifadesiz bir kadindi. Seslendigimde de heaaaa diye cevap veriyordu, ben kucucuk kizima bile beni cagirdiginda efendim demeye alismisim, tuhaf geliyordu. Ve ben 6 gun sabahtan aksama uzerimde iki adet gozle yavas yavas delirdigimi dusunmeye baslamistim, kadinin bu heeaaau huuuu'lari acayip batiyordu. Oglum 3 bucuk aylik oldugu bir gun dedim ki, 'sana soz vermistim onceden haber vericem diye, bugunden soyleyeyim de persembe aksami esimin yemekli toplantisi var biz aksam cikiyoruz sen cocuklarla kalirsin" Kadin ertesi sabah gelinim ise girdi torunuma bakacagim bahanesiyle isi birakti. Bana bu kadini bulmama araci olan tanidiktan duydum, aslinda o aksam burdan ciktiginda birakacakmis, ertesi gun gelip bana usulunce yuzyuze soylemeye bile tenezzul etmeyecekmis yani! Kadincagiz yalvarmis yakarmis yapma etme kucuk bebek var sabah git guzelce konus oyle birak diye. Zaten gelininin ise falan girmedigini, gece kalamayacagi yalani ortaya ciktigi icin apar topar biraktigini o kisiden ogrendim sonra.
Daha sonraki ise, parlak kirmizi esarbiyla gelen dinibutun kiz. 23 yasinda ve 3bucuk yillik evli. Cocugu yok cunku esinin olen karisindan olan kizina bu bakiyor. Cocuk dusunmuyor. Bu hafta bir gun izin isteyecegim dr kontrolum var kadin dogumda dedi . Aaa hayirdir gecmis olsun, yoo sadece kontrol. Sigara? dedim. Icmiyorsun demi? Yoo tiryakisi degilim dedi. gunde 2-3 tane. O gun tesaduf kayinvalidem burdaydi, aman kizim gozunu seveyim sen o sigara isini aksam evde yap, cok kucuk bebek var dedi. Kiz tamam dedi ve biz ertesi gun calismaya basladik. Saat onda bu geldi yanima utana sikila kivraniyor bisey soyliycem bisey soyliycem. Ben bi tane sigara icebilir miyim? Ic dedim artik madem 2 saat dayanamiyorsun ic ne diyeyim... Bu arada doktor kontrolu oldugu gun telefonda konustuk, aman zaten isim tetismedi DAHA ESIMIN ORNEKLERI LAZIMMIS dedi. Aaa hayirdir bebek icin mi dedim, evet dedi piskin. Coluk cocugum alisacak, uzun vadeli dusunuyorum diye su an bebek istemeyenini tercih etmistim!! Kadin bu guvenceyi verip basladi, 3uncu gun esinin spermlerini tarttiriyor. Ertesi gun doktora gidiyorum bebekle, kapida elli kere soruyor gideceginiz yer uzak mi? Arabayla mi gideceksiniz? Bir sey unutmayin telefonunuzu falan. Geldim baktim yatak odasi cekmecelerimi karistirmis, cunku perde cekmeceye sikisik halde panikle kapatilmis, perde cekmecenin icinde duruyordu resmen. Bir sonraki gun de anahtarla kapiyi acip girdim kiz butun odalarda yok. Baktim balkonda sigara keyfi yapiyor, bay bay dedim. Yok “ben zaten Internetten ilac siparis etmistim sigarayi birakmak icin, haftaya gelecek, bir hafta bekleseniz?” guya tiryaki degil! “zaten cocuk da yapmam ben bir sene daha ertelerim esimle konusup” gibi birkac yalan daha zirvaladi, basortusunu baglayip bir karis surmesini cekip gitti. Sonra bir araci bulup araciya ½ maas (600 TL) verip yatili yabanci aldim. Kadincagiz Turkce biliyor ulkemizde calisma deneyimi var diye aldim (meger burda calistigi aile Rus'mus) Ben perde diyorum kadin bebege banyo suyu hazirliyor, yegenime bir elma keser misin dedim havlu mu diyor. Aksam biz burda tv izlerken musait mi diye sormadan dusa giriyor uzun uzun yikaniyor, evimizde tek dus var ve biz bile dusunuyoruz soruyoruz girerken birinin isi olur mu diye. Sonucta aksam esim de evde ve sonra guzel bir dille gunduzleri dus almasini soyledim. (trasini yaptiktan sonra kizil renkteki killarini delikten toplamasini soylemeyi unutmusum yalniz. Elime bir tomar selpak alip ben topladim) Kadincagiz oksar gibi yerleri merleri siliyor ama nasil icim gidiyor, kardesime haftalik temizlige giden zehir gibi bir ablamiz var ah bir bos zamanini yakalayip onu alabilsem de ev piril piril parlasa diye. Neyse bir gun cagirdim, sen benim bu Gurcu’ye de azicik is gosteriver diye. Bizim komidinler, sifonyerler, Gurcu’nun yattigi odadaki yatak filan cekilip ev komple temizlendikce kadin afalladi, ben bilmiyor boyle temizlik hic diye.. Neyse bu da zamanla dilimizi anlamadikca hircinlasti, giderim giderim demeye basladi. 3uncu giderim deyisinde aldim elime telefonu, araci olan hanimi aradim ve gonderdim. Araci aldigi 600 TL komisyonla bize 3kisi bulmakla yukumluydu. Burada Turk'le evli olan bir Turkmen gunduzlu getirdi. Kadincagiz 3 gun calisti 4uncu gun gelmedi. Sabah ise gelirken dusmus bayilmis, burnundan kan gelmis ve beyin kanamasi tehlikeli varmis. Meger bir yigin hastaligi varmis seker, tansiyon.. Calismasi tehlikeliymis.
Sonra Erol diye baska bir araciya yoneldim, Turklerle calisan. Gorunuse gore elinde binlerce kadin var. Telefonda istediklerimi uzun uzun anlattim. Evimde ve balkonlarimda sigara icilmiyor, o yuzden sifir sigara, deneyimli, biri lazim. Dedim ki ben bakici aramiyorum, cocuk zaten 7/24 benim kucagimda. Evi cekip cevirsin, 2 kap da yemek. Adam duruyor duruyor haftalik temizlikciniz var degil mi, bunlar kapi-cam-hali silmezler diyip duruyor. Ben de bu sistemi anlamiyorum arkadas, Izmir'de herkes aylik kadin sahibi, ama bu kadinlara haftada 1 de temizlikci hediye ediyorlar. Hanimefendiler bir gunlerini ayirip evi komple temizleyeyim demiyor yani. Bu Erol Bey'in beni gorusturdugu kisiler de ayni sekilde ve ayni siralamayla "kapi-cam-hali silmem" dediler durdular. Cam-hali-kapi bile degil, oyle kesin ve net ki kural, sozcuklerin siralamasi bile degismiyor, kapi-cam-hali.... Bu Erol Bey’in yolladigi ilk aday,Derya, kapi-cam-hali silmem diye basladi konusmaya, ama laf arasinda birkac yerde cok ihtiyaci oldugu icin evlere temizlige gittigini de soyledi. Demek ki isteyince her seyi silebiliyor. Usulunce “sen guclu kuvvetli birine benziyorsun, temizligi de yaparsin gibime geliyor” dedim sakayla karisik. “Evet haftada 1 temizliginizi de yaparim, ekstra 100 lira karsiligi” dedi. Zaten sigara iciyormus, bay bay dedim gorusmenin sonunda. Erol Bey’in ikinci gonderdigi Tulin, kapi-cam-hali silemem, o isler icin ben de evime temizlikci aliyorum dedi. 4bucuk ay Emir diye bir cocuga bakmis. Ben sordum gunluk hayati nasil geciyordu orada. (Arkadaslar boyle uzun uzun anlatiyorum sikilabilirsiniz ama ibreti alem olsun valla cektiklerim. Gecen Cumartesi 9uncu kadinim gitti, ne hamileligimi bildim ne lohusaligimi bildim bu acimasizlara kafa yormaktan) Iste Emir’I mama sandalyesine oturtup supurge tutuyordum dedi. Burasi bende soru isareti uyandirdi, kucuk bir cocugu o kadar UZUN sure nasil birakabilir tepede oyle diye dusunmedim degil. Nasil birakildigini pazartesi ise basladiginda gordum, kadincagizin bizim en arkadaki odadan baslayip butun evi supurup salona gelmesi toplam 2 bucuk dakika tuttu. Havalara baka baka elinin ucuyla supurgeyi tutup evin icinde yuruyor sadece kadin. Ben su katilmamis gerizekaliyim o zaman, surune surune kan ter icinde kendimi yerden yere vura vura supuruyorum haliyi, koltugu, parkeyi. Ilk gunumuzun sonlarina dogru kizim okuldan gelip okul icin acil kirtasiye malzemesi lazim oldugunu soylediginde ne yazik ki kadini birakip yarim saatligine ciktim. Gelip anahtarla kapiyi acip girdigimde toparlandi, bildigin benim salon kanepemde yatiyordu. Ilk kez geldigi evde… Ben kardesimin evinde oyle uzanip yatmadim daha. Bebek arabasiyla antreye girdigimiz icin toprak oldu gibi geldi, siler misin diye rica ettim girisi. Allahinizi severseniz biri size girisi sil derse kac cm2 lik alani silersiniz? Zaten giris dedigin eni 1 metre , uzunlugu da olsun olsun 2 metreyi az gecer. Kadin bir bezle sokak kapisinin hemen onunu bir pasta tabagi kadar yarim daire yeri sildi gecti!!!! Sali gunune bizim ablayi ayarlamistim gene, hem ev temizlensin, hem de duzen gostersin Tulin’e diye. Kadincagiz gosterdikce, hic bana gosterme yapamam valla elimden ameliyatliyim diyormus. O gun benim bu abla bunun Erol Beyle telefon konusmasini yakalamis, “hanimefendi rejimde galiba, ispanak yapmis. Ben doyar miyim ispanakla” demis. (Rejim falan yapacak halim yok, cocuk emziriyorum.) Tevekkeli Sali sabah bir buzdolabi poseti icinde tost makinasinda basilmis koca bir kose ekmekle gelmis ve tezgahimin orta yerine gozume sokar gibi birakmisti.Sanki evde ekmegi sayiyla veriyoruz ya da az ye diyoruz  Neyse Bu hanim anlastigimiz saat dolmasina onbes dakika kala al annesi artik ben de giyineyim hihih diye bebegimi kucagima veriyor, gozu kapida her gun. Saati dolmadan bir dakika once aldim cocugu, git giyin dedim. O gitti, bizim temizligimiz aksam 8e kadar surdu. Abla isini tamamen bitirince cikti. Tembel Tulin elli kere soylememe ragmen bu uc gun icinde bebegimi bir kere mama sandalyesinde, bir kere de bebek arabasinda emniyet kemerini baglamadan birakip bize buyuk tehlike atlattirdi. Calistigi 3 gunun 2sinde cep telefonunu bizde unuttu. 3 gun sonunda gonderdim, apartmanin merdivenlerinden inerken “siz kendinize temizlikci ariyorsunuz!” diye bagiriyordu.. Erol Bey’I aradim kadin istemiyorum simdilik dedim ve %75 maas kaptirmadan canimi kurtardim. Izmirli uyeler, Olur da bu sirketten Tulin diye birini size yonlendirirlerse aman diyeyim uzak durun…
Ben sirketlere guvenimi iyice kaybedip yine es dost vasitasiyla bir kadin daha buldum. Kocasiyla bir sirkette calisiyormus, ikisi birden ayrilmislar. Ev islerine gitme tecrubesi olmadigi icin, “bana haftada bir temizlikci tutun” diye bir israri olamadi, gozu acilmamis bu konuda. Bu kadinin ise basladigi hafta oglum hastalandi ve hastaneye yattik. Zaten iki haftadan fazla da cikamadik, oglum bes saatlik bir ameliyat gecirdi. Yogun bakim kapisindan ariyorum kadinin telefonu kapali. Kapiciyi gonderiyorum eve, soyle kadina telefonunu acsin diyorum aaa aciyorum diyor. Eve gelip gidiyoruz dus almak, camasir carsaf marsaf almak icin, arabada bekliyorum bir sey lazim oldu telefon gene kapali. Kayinpederi yukari yolladim baba soyleyin acsin hastaneden arariz marariz telefonunu acsin diye, aa aciyorum demis. Gene hastanede evden bir sey lazim olup ben bunu arayip bulamayip kapicinin kizinin telefonuyla ulasinca, “allah allah yanlis mi ariyorsunuz acaba?” dedi. “Kizim niye yanlis arayayim, numara cevirmiyorum ki, ismine basip ariyorum ilk gunden beri”. “hIIIII, eski numarami mi ariyorsunuz acaba?” “yoo bir tane numara verdin ya sen bize”
“ee, benim numaram degisti ya” Olur musun oldurur musun…. “guzel kardesim sen bana haber verdin mi? yeni numaram budur alin yazin diye verdin mi?’ “hIIIIII, vermedim mi?” dedim sen nasil boyle bir guvenlik hatasi yaparsin, biz evden uzakta bir hastanedeyiz, Allah korusun okulda kizim dusse kafasini yarsa cocugu okuldan alacak ikinci kisi olarak senin numaran yazili orada. Ay ben yapamiycam birakiyorum isi dedi, haftasonuna kadar gelirim sonra birakirim. El kadar bebegim bes saatlik ameliyattan henuz cikmamisken yogun bakimin kapisinda bana bunu yapti. Hastaneden ciktigimizda Cumartesi gunu annem, kayinvalidem tatli dile guler yuzle neler diyorlar buna, kadin hala dikleniyor bir karis dille. “esiniz ulasiyordu siz de ulassaydiniz” dedi , delirecegim, Allahaskiniza hangi biriniz esinizle yanyana gelip hadi ac telefonunu 3 mu yaziyor 5 mi yaziyor diye sizlere verilen numarayi tartisirsiniz? Belli ki esime benden sonra verdi numarasini, yenisini verdi. Ama degistirdigini bize soylemeye gerek duymadi. Biz hastanede kaldigimiz sure boyunca annem evde kizimla kaldi. Evde bir sey kaybolsa, yanlis bir sey olsa, camasirlar yanlislikla 90 derecede kaynasa hepsi icin “anneniz yapmistir” diye annemi sucladi. En son gun sabah ise basladiginin birinci dakikasinda beni mutfakta cay posetlerini duzeltirken gordu, “anneniz karistirmistir” dedi. Dedim Sibel Allahaskina, madem bugun son gunun, annen lafi etme bana dedim. Yoo annenizle bir derdim yok, o bana cok YARDIMCI oldu. Annem sana yardimci olmakla yukumlu bir insan degil dedim, annem o benim. Ben aksamdan beri orda mutfak duzeltirken gelip suc attin dedim anneniz yapmistir, anneniz yapmistir diye. “hmm siz duzeltiyorsunuz ben hic bir sey yapmiyorum onu mu demek istiyorsunuz?” dedi. Ve birini bulana kadar kal dememize ragmen kucagimda ameliyattan cikmis cocukla birakip gitti.
Tum gun bebegimle vakit gecirmek istiyorum. Ama her gun camasir yikamak, utu, yatak toplamak, bebege ve bize yemek yapmak, ve bir gun silinip supurulmese sagda solda gri pinpon toplari olusturan tozlarla basetmek de lazim. Vazgecmek icin cabaladigim, ama vazgecemedim bir yigin sartim surtum ve kuralim var. Inanilmaz yoruluyorum. Evde calisan biri varken de, yokken de. Diyecegim odur ki, elimde olsa yilda 1 bile kadin almam. Ve hayatimin en huzurlu ve problemsiz gunu kadinsiz kalip yatak odamin kapisini kapatmadan, biri beni uyurken gorur mu, oram buram acilir mi derdi olmadan bebegimle koyun koyuna yatagimda ogle uykusu uyudugum gundu..

Nedir bu msjınızdaki güya dini bütün, güya kapalı, başörtüsünü takmış bir ton boya sürülmüş, kıpkırmuzı eşarbını taktı gitti lafları...Yanında çalıştırdın diye kölenmi oldu o kız!!! Sanane başörtüsünden dininden imanından ... Dinine inanıp güvendiğin içinmi kapalı birini tercih etmiştin sanki !!! Senin bir karışlık mini eteğin var deseler kırmızı rujunu sürdü deseler yobaz olurlar herkes özgür sanane dersin ama dimi???? Her kapalı dinini bütün yaşıyor diye birşey yoktur ama bir çabası vardır hiç olmamasındansa bu bizim gibiler için birşeydir ama sizin gibi tesettürlülerin açığını arayanlar içinde bu kızlarımız size büyük bir kozdur ... Yıllardır yardımcı alıyorum Ankara'da büyük şirketlerle çalışmalarımız olmuştur ve gönderdikleri bayanlar arasında kapalısıda, civciv sarısı saçları,kıpkırmızı ojeleriyle işinin saatini dk uzatmayan ama makyajı dışarı çıkma hazırlığı yarım saat sürenleride oldu... Hiçbirini ayırd etmedim şirkettende istek yaparken hiçbir zaman özellikle tesettürlü bayan istemedim. Ben işine bakarım tesettürüne veya kırmızı oje ve rujuna civciv saçlarına değil ... Lafa gelince biz kapalılar geri kafalı sizler aydın ileri görüşlü bireylersiniz bide ...!!!???? Neymiş benim kırmızı eşarbım bana senin mini eteğin sana... Sen kızın kırmızı eşarbıyla birçok şeyi bağdaştırır genellemelerle, imalarla bir yere gelmeye çalışırsan bende her mini etek giyeni E5 te o işi yapanla aynı yere koyarım o zaman sen düşün hangimiz zararlı çıkarız ...

Son düzenleme:

evet cok haklısınız güya demekle. uygun kelimeyi bulmuşsunuz ben bulamamıştım. zira o kadını 4 gun sonra kordonda bası acık ve bira içerken gordum. basını onune egdi. ben tesetturluyum diye benimle dalga gecmek icin mi oyle giyindi diye dusunmekten kendimi alamadım. cok haklısınız ben de kimsenin mini etegine ve ojesine karışmam. mesela benim kızkardesim de bası acık ama cok inanclı ona da karışmam. Ama e5'te ne oldu basınıza ne geldi o kısmını anlayamadım. opuyorum sizi.

Eşimle seyahat ederken kızkardeşiniz ile sizi gördüm E5 te ama çok meşgüldünüz sanırım sıkı bir pazarlık mevcuttu o yüzden selam veremedim kusura bakma :))) ay bide burdan herkese kapalı insanı rezil eden sen tesettürlümüsün !!!! Kimsenin mini eteğine karışmazmışsın, rujuna karışmazmışsında kızın kırmızı eşarbını burda ortalara serecek kadar seni ne rahatsız etti !!!! Kordonda kafa açık bira içmeyide şurda haklı çıkmak için ne güzel uydurdun 2 dk pesss :) başındakinin hakkını savunmayı bil senin gibiler tesettürü rezil ediyor yazık!!! Sana çok daha güzel cümleler kurardımda burda SADECE başındakine saygıdan söyliceklerime nokta koyuyorum..... Devam edersen bu konuşmaya cevabınıda alırsın yanlış anlaşılmasın zira buralarda rezil ettiğin başörtünü gerektiği gibi sahip çıkamıyorsanda saygımda bir yere kadar kalır....!!!!

tam olarak konuyu bilmiyorum ama okuduklarım beni derin düşüncelere koydu başörtülü müslüman örtmeyen müslüman degil kimse bunu söyleyemez namaz nasıl allahın emri ise örtü de öyle yapıp yapmamak kişinin kendine kalmış hesabını allaha verecek ama benim içimi yakan ne olur gerçekten örtünmeyen kardeşlerim kardeşlerim diyorum size allah rızası için örtüyü bazı işlerinize alet etmeyin sizin bazı davranışlarınız gerçek kapalılarada laf getiriyor bu kul hakkı allah aşkına aklınızı başınıza alın vebali çok agır

hala ihtiyacınız varsa görüşelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…