yardımcı mı aman aman evimden ırak artık. başıma gelmeyen kalmadı desem yeri.
ilki bir akrabamızın 10 yıllık hem çocuk bakıcısı hem ev işlerine yardımcısıydı, sözüm ona referansla geldi yani. en baştan söyledim, beni memnun edersen ben de seni ederim dedim ki istediğim fazla şey değildi, ütü yok, yemek pişirme yok, sadece temizlik.
önce jumbo takımım eksildi, salata tabakları, sosluğu, hatta kaşık-çatal-bıçaklardan eksilmeler oldu, kondurmadım, napacak tek tek parçaları dedim. meğer kızına çeyiz düzüyormuş, nişanlısı doktormuş, ezilmemek için benim eşyalarımdan almış.
çeşit çeşit kırlentlerim vardı, artık yok. misafir terliklerim tümden uçtu.
eve 148 liralık telefon faturası geldi ve biz hiç kullanmayız ev telefonunu, sadece internet için tutuyoruz. sabit 15 lira ödüyorduk her ay. dilekçe yazdım konuşma ayrıntısı istiyorum diye, olmazmış. normalde gelen faturanın 10 katı olmalıymış ki ayrıntı verebilsinler. 2 liralık daha konuşsaymış, alabilecektim.
öf hatırladıkça sinirlendim. kısaca bir daha asla.
Aaaa çok üzüldüm şikayaet çi olsaydınız tenezzülettigine bak yazık nasıl insanlar yarabbim bazen duyuyorum şok oluyorum nasıl yapıyolar inanamıyorum valla... Ama istisnalar kayideyi bozmaz bence allah ona onu yedirmez çıkarır bende ev işlerine gidiyorum aman allah korusun kuruşuna dokunmam altınları falan hep ortada hiç ellemem bile kesinlikle ben herşeyden önce allah dan korkarım böle insanalar mutlaka her işde çıkdıgı gibi bu işdede çıkar referansındanda şüphe edin bence belkim tanıdıgıdır. İnanın her temizlikçi öledeyil temizlikçilere haksızlık etmeyelim herkez geçiminin derdinde bence tabi !
tabii ki herkes aynı olmaz, kardeşler bile birbirine benzemiyor, genelleme yapmaya çalışmadım. dediğim gibi ilk bayanda bunlar geldi başıma. ikincisinde güya işi garantiye aldım, şirket bünyesinde çalışan birisiydi. temizlik şirketinde çalışan bayanlardan. o daha fenaydı! eski sevgilisi biz yokken evi basmış!!! bayan zaten polis tarafından aranıyormuş!!! güya "sabıka kaydı istiyoruz" bilmem ne yapıyoruz diyordu şirket. 2 kere ağzım yandı, 3. olmaz artık.
tabii ki herkes aynı olmaz, kardeşler bile birbirine benzemiyor, genelleme yapmaya çalışmadım. dediğim gibi ilk bayanda bunlar geldi başıma. ikincisinde güya işi garantiye aldım, şirket bünyesinde çalışan birisiydi. temizlik şirketinde çalışan bayanlardan. o daha fenaydı! eski sevgilisi biz yokken evi basmış!!! bayan zaten polis tarafından aranıyormuş!!! güya "sabıka kaydı istiyoruz" bilmem ne yapıyoruz diyordu şirket. 2 kere ağzım yandı, 3. olmaz artık.
Arkadaşlar bende 3-4 aydır ayda bir 3 haftada bir temizlikçi almaya başladım. Üst kat komşuma hergün gelen bir bayan. Cumartesi günleride farklı evlere gündeliğe gidiyor. İlk geldiğinde çok hoşuma gitmişti. Akşama kadar kapı pencere, dip bucak her yeri sildi süpürdü. (Gerçi camların bazıları buğulu kalmıştı.) Bana sürekli senin evinde ne varki, tertemiz zaten, dağınıklık yok, çok eşya yok. Keşke herkes senin gibi olsa der durur. Cumartesi günleri ben yarım gün çalışıyorum. Öğleden sonra genelde işim yoksa evde oluyorum. Son iki gelişinde ben eve geldiğim zaman (saat 2-3 gibi) işini bitirmiş oluyor çıkmak için beni bekliyor. Bende tabi orayı yaptınmı burayı yaptınmı die soramıyorum. Ama her seferinde hep bi yerler eksik görüyorum. Hatta en son salondaki sehpanın üzerinde lekeler vardı (su lekesi) sehpayı silmediği için lekeler olduğu gibi duruyordu. Bende acaba çıkmayan bir lekemi die aldım elime bezi hemen bir fıs fıs sildim. Tabiki hemen çıktıBariz belli silmemiş. Klozetin içini söyle yıkamış, ama klozetin ayaklarında tozlar su lekeleri olduğu gibi duruyor
Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum evine gelen bayanlar işlerini erken bitirirlerse birde üstüne ütülerini yaptırıyorlarmış anlaştıkları paraya. Ben bu kadına 70 lira veriyorum. Acaba az para alıyor diyemi böyle baştan savma yapıyo? Ama parayı ben söylemedim. O bana 70 dedi. Yani 90-100 de dese vericektim. Birşeyde söyleyemiyorum. Sizce evdeki işleri erken biterse ütüde yapmalımı kadınlar? Yani öylemi normali? Benim evim büyük fakat dağınıklığım ve ıvır zıvır eşyam çok olmadığı için temizlik pratik oluyor.
Yeni bir bayanla anlaşırken siz işi erken biterse ütüde istiyormusunuz? Temizlik konusunda en baştan uyarı yapıyormusunuz? Uyarı yaptığınızda gerçekten dikkat ediyorlarmı? Bu iş nasıl oluyor, nasıl konuşup anlaşıyorsunuz? Bana biraz bilgi verebilirmisiniz?
merhaba bayanlar ben ankarda 6 yıla aşkın bu şe gdiyorum gitiğim bir kaç kişi var memnunlar saolsunlar işimde titizimdir elim hızlıdır işimi savsaklamam iş ayırmam güvewnilir insalarla çalışmak isterim ankaranın neresi olursa olsun gderim yetrki güvenilir insanlar olsun işimde özenle çalışırım bu işi severek yaptığım için işim zoruma gitmiyor o yüsdende gitiğim insanlarda memnun kalıyolar işimden yardımcı araynlar ban burdan yada özelden mesaj atrlarsa sevinirim:) teşekkürler
Arkadaşlar temizlik için hangi sürelerde kadın alıyorsunuz?
Haftalık ,günlük ,aylık ,birkaç gün yarım gün ,tam gün vs ...
Kadına hangi işleri yaptırıyorsunuz?
Kadınlarla çalışmak gerçekten güç olmuş.
Hepsi çok uyanık , hep kendileri adına düşünüyorlar.
Sağlık sorunlarım nedeniyle almak zorundayım.
Haftada iki kez ,yarım gün geliyordu.
Baktım çok iş üremiyor bu yıl haftada bir keze düşürdüm.
Tam güvenilir bir kadın bulsam günlük yarım günden almak istiyorum.
Ama maalesef her birinde farklı durumlar oluyor.
Günlük alan arkadaşlar var mı ,ne kadar ücret veriyorsunuz?
Nedir bu msjınızdaki güya dini bütün, güya kapalı, başörtüsünü takmış bir ton boya sürülmüş, kıpkırmuzı eşarbını taktı gitti lafları...Yanında çalıştırdın diye kölenmi oldu o kız!!! Sanane başörtüsünden dininden imanından ... Dinine inanıp güvendiğin içinmi kapalı birini tercih etmiştin sanki !!! Senin bir karışlık mini eteğin var deseler kırmızı rujunu sürdü deseler yobaz olurlar herkes özgür sanane dersin ama dimi???? Her kapalı dinini bütün yaşıyor diye birşey yoktur ama bir çabası vardır hiç olmamasındansa bu bizim gibiler için birşeydir ama sizin gibi tesettürlülerin açığını arayanlar içinde bu kızlarımız size büyük bir kozdur ... Yıllardır yardımcı alıyorum Ankara'da büyük şirketlerle çalışmalarımız olmuştur ve gönderdikleri bayanlar arasında kapalısıda, civciv sarısı saçları,kıpkırmızı ojeleriyle işinin saatini dk uzatmayan ama makyajı dışarı çıkma hazırlığı yarım saat sürenleride oldu... Hiçbirini ayırd etmedim şirkettende istek yaparken hiçbir zaman özellikle tesettürlü bayan istemedim. Ben işine bakarım tesettürüne veya kırmızı oje ve rujuna civciv saçlarına değil ... Lafa gelince biz kapalılar geri kafalı sizler aydın ileri görüşlü bireylersiniz bide ...!!!???? Neymiş benim kırmızı eşarbım bana senin mini eteğin sana... Sen kızın kırmızı eşarbıyla birçok şeyi bağdaştırır genellemelerle, imalarla bir yere gelmeye çalışırsan bende her mini etek giyeni E5 te o işi yapanla aynı yere koyarım o zaman sen düşün hangimiz zararlı çıkarız ...
tam olarak konuyu bilmiyorum ama okuduklarım beni derin düşüncelere koydu başörtülü müslüman örtmeyen müslüman degil kimse bunu söyleyemez namaz nasıl allahın emri ise örtü de öyle yapıp yapmamak kişinin kendine kalmış hesabını allaha verecek ama benim içimi yakan ne olur gerçekten örtünmeyen kardeşlerim kardeşlerim diyorum size allah rızası için örtüyü bazı işlerinize alet etmeyin sizin bazı davranışlarınız gerçek kapalılarada laf getiriyor bu kul hakkı allah aşkına aklınızı başınıza alın vebali çok agırEşimle seyahat ederken kızkardeşiniz ile sizi gördüm E5 te ama çok meşgüldünüz sanırım sıkı bir pazarlık mevcuttu o yüzden selam veremedim kusura bakma :))) ay bide burdan herkese kapalı insanı rezil eden sen tesettürlümüsün !!!! Kimsenin mini eteğine karışmazmışsın, rujuna karışmazmışsında kızın kırmızı eşarbını burda ortalara serecek kadar seni ne rahatsız etti !!!! Kordonda kafa açık bira içmeyide şurda haklı çıkmak için ne güzel uydurdun 2 dk pesss :) başındakinin hakkını savunmayı bil senin gibiler tesettürü rezil ediyor yazık!!! Sana çok daha güzel cümleler kurardımda burda SADECE başındakine saygıdan söyliceklerime nokta koyuyorum..... Devam edersen bu konuşmaya cevabınıda alırsın yanlış anlaşılmasın zira buralarda rezil ettiğin başörtünü gerektiği gibi sahip çıkamıyorsanda saygımda bir yere kadar kalır....!!!!
hala ihtiyacınız varsa görüşelimMerhaba Kızlar
ankara bilkent te oturuyorum temizlikçi arıyorum burda bulamıyorum burda çalışan kadınlar haftada bir gelmek istiyor birazda pahalı gücüm yetmiyor evim leş gibi bide güve sardı nasıl başedeceğimi bilmiyorum işten eve gidince yorgunluktan yemeği zor yapıyorum ayda bir kere gelecek şekilde temizlikçi kadın arıyorum eğer bildiğiniz varsa yazarsanız sevinirim.Of of kadın olmak ne zor herşey sana bakıyor sabah işi git eve gel temizlik yemek gece olunca adam bekler yarabbim bu kadınların çilesi nedir ya dünyaya birdaha gelirsem kesinlikle erkek olmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?