Günümüz Kocaları Ne İşe Yarıyor ?

Kimse evlendi diye değişmez. Özüne döner en fazla, ve sen bunu, buldumcuk olup koca buldum hevesine ya görmezsin ya görmezden gelirsin.
Aynen. Ben de ne kadınların ne de erkeklerin sonradan değiştiğine inanıyorum. Nişanlıyken, sevgiliyken adamlar gayet de veriyor sinyali.
Sadece hanımlar görmezden gelmeyi, evlenince düzelir demeyi tercih ediyor.
Bozuk olan bir şey imza atınca düzelmez.

Bu arada yazmadan geçemeyeceğim;kadınlara o kadar hakaretvari sözler kullanırken ,erkeklere olan saygın dikkatimi çekti......

Bence çalışan kadın istiyorlar ama hakkını savunan kadın isteyen yok pek.
Ya da dışarıya savunsun ama kendisine ve ailesine sussun, hatta mümkünse
ağzındaki lokmayı versin!

Evet evet tam da istedikleri bu!

Başlığa cevap.

Pek bir işe yaradıklarını düşünmüyorum ben.
İyi sevişeni bir parça işe yarıyordur ama hiç yoktan

İş bölümü yapın yardımcı bayan alın. Çözümleri var.

Bu çok genelleyici olmuş. Ev hanımıyım , haftasonları eşim yemek yapar,işlerde yardımcı olur,yardımcı bayan da gelir,anasına da ezdirmez.

Bence sizin hatanız kafa yapınız,çok sabit ve genelleyici. Herkesin farklı bir birey olduğunu, genelleyerek bir çözüme kavuşamıcağınızı bilin.

Aksama kadar calisiyorum eve gelince yemek yapiyorum.
-Calisan kadinsin hazir al... Begenmeyen kalkar bir gun de kendi yapar.

Kocam temizlige yardim etmiyor.
-Calisan kadinsin tut birini... Koca verilen parayi fazla buluyorsa bir zahmet yardim eder.

Kocam haftasonlari beni bir yere cikarmiyor.
-Calisan kadinsin al cocuklari cik. Hatta cocuklari kocaya birak arkadaslarla takil.

Kocam maas kartimi aldi
-Calisan kadinsin, vermeseydin... Hatta suan geri al.

Haftaici calisiyorum haftasonu kaynanama hizmet ediyorum.
-Calisan kadinsin, silahla tehdit etmedigi surece gitmek zorunda misin?

Evliligimden cok bunaldim esim hic yardimci degil.
-Calisan kadinsin bas tekmeyi...

Ama bosanamam seviyorum hersey cocuklar icin bik bik bik
-Iyi pki tmm...

bunları önceden konuşmamanın sonuçları yani bizim erkekler daha çalışan kariyerli kadına alışamadılar kadın da evlenmeden önce bak ben annen gibi sürekli ev işi yapamam kendime göre hayatım var diyemediğinden çalışan kadından da ev işi bekler oluyorlar.
bırak evi bok götürsün sen işine kariyerine odaklan sorarsa da iş bölümü teklif et. yoksa onca yükü neden sırtlanalım?

Bana kalirsa sebebi tamamen kulturel, hani siyaset programlarinda, avrupa birligine uyum sureci muzakerelerinde ve benzeri yerlerde duydugumuz cok klise bir cumle vardir: Turkiye avrupa ve asya arasinda bir koprudur, Turkiyenin cografi olarak stratejik bir yeri vardir vb seyler.
Iste tamda bu sebepten dolayi turk insan iki kultur arasinda sikisip kaliyor, ozellik orta gelirli, memur, muhendis iste su beyaz yakali denilen kesim,ogretmenler falan filan... Bu insanlar ic anadoludan dogudan egede akdenizde yetismis buyumus buyuk anneler dedeler le buyumus anne babasi tarafindan dini kulturel bir takim kabul ve dusuncelerle buyutulmus kisiler.
Simdi bu gencler universiteye gidiyorlar buyuk sehirlere kimisi cok farkli kulturden insanlarla karsilasiyorlar, kimisi egitimi suresince yurt disina gidiyor, yani bu surede 20-30 yas arasinda bu insanlar yabanci kulturle cok fazla ic ice oluyorlar kimisi cok cok degisiyor kimisi degisime karsi duruyor, kimisi degistigini gostermeye calisiyor gorunurde degisiyor falan filan. Zor yani kolay degil..
Bu genc insanlar is hayatina baslayinca tabiki evlendikleri kisilerdeki secimleri sizin dediginiz gibi calisan okumus kendine guvenen kendini ifade eden kisaca toplum tarafindan kabul goren ve ozellikle kendi yanlarina yakistirdiklari profilleri seciyorlar. Simdi sorun su noktada basliyor, erkek veya kadin ikiside secimlerini toplumun yada maruz kaldiklari kulturlerin kurallarina bakis acilarina gore yaptiklari icin birbirlerine karsi ve kendilerine karsi pek durust olmuyorlar bence.
Kendi iclerinde hala kokleriniden gelen gelenekleri barindirirken onlari saklamak geregini duyup karsilarindaki insana daha kabul gorecegini dusundukleri baska yuzlerini gosteriyorlar ve bu genelde gercek yuzleri olmuyor.
Ben o yuzden burda surekli yaziyorum flort/nisanlilik donemi gezme tozma ev alisverisi yapma donemi degildir birbirini gercekten tanima tanimaya calisma donemidir diye. Ama ne yazikki cogunlukla kadinlar bu donemlerde adamin onlarla ne kadar samimi paylasim yaptigindan cok ona cicek goderip gondermemesini, gunde kac kere aradigini, ozel gunlerde aldigi veya almadigi hediyeleri dert ediyorlar.
Evdeki is paylasimi daha dogrusu erkegin hic is yapmamasi sorunu ise aslinda cok oncede sezilecek bir durum bence. Kadin birazcik gozlemlerse karisindaki adami cok iyi anlar nasil bir tip oldugunu. Ailesiyle yasiyorsa hala adam buyuk ihtimalle pek bir is yapmiyordur tabi genelleme yapamayiz ama oyle bir adamla evlenecekseniz ona gore onleminizi almaniz lazim. Adam evinde nasil davraniyor bunu gorebilirsiniz. Adam kendi basina kaliyorsada gorebilirsiniz nasil oldugunu. Birde evliligin basinda koyulacak tavir onemli, bizim cicegi burnunda bidi bidid cicekli tencereli pembe cay setli gelinlerimiz yeni esyalarinin hevesiyle abaniyor mutfakta yemege herseyini kullanmaya falan pek bir merakli oluyor o hevesi gecene kadarda adama pek bir is yaptirmiyor tabi ustunden 6 ay 1 sene gecinde evin isi, kendi is hayati derken birden bunaliyor sonra baslasin kavgalar.
Arkadaslar erkek dedigimiz varlik 3 cesit egitimden gecer, 1 annesinin egitimin, 2 milli egitimi universite egitimi, 3 sevgilisinin karisinin egitimi. Bu ilk 2 si adama pek etki etmediyse 3. kisimda biz kadinlara cok is dusuyor, yani kimimiz bu konuda cok sansliyken kimi cok talihsiz oluyor.

Bana kalirsa tum sorunlarin temelinde samimiyet eksikligi, iletisim eksikligi, kaliteli etkin vakit gecirememek. Insanlar biraz daha bilincli davranirsa cogu problemi oncede tespit edebilir.

Yani psikolojik sorunu olanlari, cift kisilik hastaligi olanlari, manyak ve psikopat adamlara dusmus kadinlari tenzih ederek konusuyorum. Diger tum tur erkeklerdeki arizalari tespit etmek icin flort doneminde birazcik dikkatli davranmak yeterli olacaktir.

aslında evlendikten sonra adamda - kadın da değişmiyor.

birbirinizi daha cok gördükçe görmediğiniz huylarını görüyorsunuz.
ve görüp karşılaştığınız " haha oy kıyamam bunu da böyle mi yaptın, cok beceriksizsin " dedip güldüğünüz geçiştirdiğiniz şeyler aynı evinde cok olmaya başlayınca durum " uuff çekil, ay senden de bir şey istenmiyor, beceriksiz! birini cagıraydım da yaptırsaydım, ev rezil oldu" ya dönüyor.
birde daha önce sevmene sebep olan huylarınız, birlikte oldukça en sevmediğiniz huylar olabiliyor. nefrette ihanete boşanmaya kadar gidiryor.
tüm bunlar erkek içinde geçerli kadın içinde. beklentiler değişiyor, ev sorumluluğu, geçim derdi, sevişmek, gitmek gelmek, karı-kocalı evcilik gezmeleri oyunları vs.. derken herrrkesin yaşadığı öğrendiği doğru bildiği şeyler farklı olunca bunları sentezlemek zor oluyor. çatışmalar bundan yaşanıyor.
yazdığının bir tek şu su doğru : erkek-kız evlatların evlendikten sonra ana-babaları cok kıymetlenir.
çünkü bu bir tür vicdan. anam beni büyüttü evlendirdi aile olmak böyleymiş. diyip daha daha üzerlerine düşüyorlar.
2. sebep te düşkün olmaları, karşı tarafın yaptığı ajiteler, sütümü helal etmem gibi timsah gözyaşlarına kanmaları.
bir diğer sebepte bu cok acılı cunku tam bir erkek durumu :
erkek kızı görür abaza olduğu için öpmek koklamak ister. ama kız vermez. bu yüzden erkeğe o kız cok cazip gelir. erkek kızla evlenmek ister. sırf hayvani içgüdülerine sahip olamadığı için. yani arzu ettiği kızı elde edene kadar onu cok sever aşık olduğunu sanır.
kız tarafı zavallı pozisyondadır. beni seven isteyen ömrünü benimle gecirek birini buldum der, heyecan dorukta, hayaller paris modundadır.
evlenirler. erkek kızı dürter. bir süre bu böyle devam eder. sonra bir bakarsınız adam vahşi bir kurt gibi sizinle didişmeye sizi beğenmemeye, aşağılamaya, aldatma, suçlama, itip kakma, istememe, ellememe vb.vb.v.bv.b bir sürü şey yapmaya başlar.
kız sorgular neden beni artık sevmiyor mu?
mağdur kızlarımıza da *adam seni bir heves istedi aldı hevesi bitti. mecbur evlendi ha diyince de boşanamıyor. el altındaki kadın da hiç yoktar iyidir diye hala seninle birlikte denmiyor...

bunun din dil ırk ile alakası yok. eğitim azıcık var ama en mükemmel eğitimlisi bile evde bir havyana dönüşebilir.i
olay sadece cinsellikle alakalıdır.
anne sorunları ise : evdeki eğitim yazmışsıun evet katılıyorum. ek olarak da : vicdan aile sahibi olmanın ev geçindirmenin uzak kalmanın verdiği etkiler yüzünden ailesine karşı korumacı olmaları.

Günümüz erkeklerinin cinsleri türevleri var bence siz denk gelmiş olabilirsiniz..benim eşim ve etrafimdaki eşler dediğinz gibi değil ..benim risk hatta onlara gore gayet dominant sayılır..arkadaşım gezer esi temizlik yapar çocuk bakar ...yemek yapar gayet iyiler maşallah...kuzenimin eşi pesinde pervanedir her işi yaapr..benim esim de hamurisi yapar temizlik yapmaz zaten ben yaparım yetismedigi yerde yardim ede haftasonu full yemek yapar ben dokunmam..kartımı asla vermedim almaz ev kredisini ödedim benim üstüme çekilmişti simdide abisinr ödüyorum bi miktar gerisi bana kalıyor ..annemin sigortasina yatırıyorum babama telefon aldım hediye giki çıkmadı ...kardesime burs veriyor üniversitede ...bence karsilikli anlayış varsa karsidaki odun değilse herşey güzel olur ..bende onun ailesins hediye alırım kaynanama ziyarete giderim hic bi problem olmaz aileler yüzünden ...tabiki tartışırız bunalırız ama kısa süreli ..y

Eşler değişmiyorlar sadece kadınlar toz pembe hayaller içinde. İDARE EDİCEKSİNİZ kızlar.

Mesela eşim benden sabah güzel bir kahvaltı istedi, benim ise duş alıp giyinip işe gitmem gerekiyordu. Ona tatlı dille bunu söyledim, eşim gidip simit aldı, ben duştayken çayı koymuş, portakal sıkıyordu, ben de o sırada duşumu almıştım, gidip kahvaltıyı hazırladım.

Ama yine de mutfak darmadağın olmuştu. Tüm kahvaltıyı hazırlasa ne olurdu bilemiyordum, kafayı yerdim galiba.
Sonra ona ellerine sağlık dedim, cok güzel olmuş herşey. Aslında bu yaptığı bile Dünyalara bedel.
Benim eşim normalde cok cok tembeldir, bu yaptıgı bile o kadar büyük o kadar güzel geliyor ki bana... Tarifi yok. Tatlı dilin gücü bu işte.

Su an calisiyor olsaydim hayret ederdim buna sevindiginize. Pek bi sey yapmamis be kardeş. Yapmasi gerekeni yapmis.
Hem disarida hem içeride calisiyosunuz yuz vermeyin su adamlara bu kadar. Simidini yesin ciksin iste. Kahvalti ne diye istiyor?

Din+dil+irk+memleket bunlar kultur denen seyi olusturan ogeler bence, ailede yasayis tarzini etkileyen, aile ici etkilesimleri etkileyen seyler.

Din+dil+irk+memleket bunlar kultur denen seyi olusturan ogeler bence, ailede yasayis tarzini etkileyen, aile ici etkilesimleri etkileyen seyler.
etrafımda yabancı kız- erkek ile evlenen cok türk var. cok iyi anlaşanı da gördüm, hiç anlaşamayınıda.
ama iki türk evlenince boşanma -kavga-sorun b. şeyler daha fazla oluyor.
güney afrikalı bir İngiliz ile muglalı bir türk evlendiler. ve cok mutlular. bende onları cok sever ve takdir ederim.

Sorun erkeklerde degil, kadinlarda. Artik bir iki yildir bdv'deki konulari okumaktan bunu görüyorüm.

Kadinlar odun erkek ile evlenmeyi tercih ediyorlar. Böyle maco olan, lanli lunlu konusan, onlari kiskanan,.. Ve erkekte bunlarin sinyallerini gayet veriyor iliski ve nisan döneminde. Burda bircok konuda kac defa uyardik evlenme diye, ama hep aynisi "ben onu seviyorum".

Sonra iste evleniyorlar, kiz evi tüm pembeye dösüyör ve mutlu olacagini saniyor. Ilk bir kac ay sorun olmaz. Aliyor pembe teceresini yemek yapar, hafta sonlari kv'deye gider, esi istedigi zaman seksi gecelik giyer,.. Hatta bu dönemde üstüne bir cocuk yapar, hani hersey iyi gidiyor ya.

Sonra aradan bir yil gecer. Artik o heves kalmadi. Hem is, hem bebek hem ev zor gelmeye basliyor. Facebook'a bakiyor yasitlari geziyor, yada odun olmayan erkek ile evlenmisler. Iste bu noktada tartisma baslar. Rahatliga alismis, daha düne kadar güzelce karisini manipüle edebilen ve ezbilen erkek "noluyor ya" demeye basliyor. Rahatliga alismis bisefer, niye o rahatligi birakmak istesin dimi? Sonra buraya konu acar ve onun gibiler "amaan takma kuzum, erkek iste, sen kendine ve bebege odaklan. O yokmus gibi davran, hafta sonlari kendi basina gez" gibi tavsiyeler veriyor.

Eh dogru ya, evlilik bir kadinin cekecegi birseydir. Erkegin, kv'denin, tek basina cocuklarin hepsinin kahrini cekecegi bir sistemdir. Bu kadinlara artik evlilik öyle olmadigini, aksine evliligin güzel birsey oldugunu, hayat paylasmak oldugunu anlatamiyorsun artik.

Anlatmaya calistiginda kabul etmiyorlar, niye? Tüm erkekler odundur onlara göre. Türk kültürü böyle iste ne yapacan. Ben kendi esimden bahs ettigimde samimi bulunmuyorum yada istisna deniliyor. Hayir istisna degil! Ben kendimi ikimizi esit gören, ikimizin mutlulugunu önemseyen birine laik gördüm. Sen kendini maco birine laik gördüysen ben ne yapayim?

Kadinlar yani bastan dogru tercihler yapip, tavrini koyarlarsa bu sorunlar ciddi oranlarda azalirdi.

klasik;
günümüz kadınları evlenince bir heves o yükleri gönüllü olarak üzerlerine alıyorlar,
aman cici evim, aman cici kocam, aman cici eşyalarım,
sonra bir bakmışsın, onlar senin görevin olmuş.
ama önce sen başlattın itiraf et,
adamı mutfağa sokmadın, eşyalarının yerini değiştirmesin diye,
adamı banyoya sokmadın, güzel temizleyemez diye,
sen gittin tüm akrabaların ziyaretine, onlar seni tınlamazken,
...
nitekim azıcık da çuvaldızı kendimize batıralım derim ben, yoksa bu adamlara büyü müyü yapmıyorlar değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…