Gurbete gelin olmak

Ama geçen 6 yıl.. Yaşda 25.. Başkasını sevmek helede güvenmek çok zor. Birde yakın ama mutsuz olmak var
Ama uzak olup mutsuz olursan çok daha zorlanırsın kardeşim. Hem ona gurbet sana gurbet değil mi ?

Ailesinin yakınında olmak istedigine gore ailesine duskun demekki.cok zorlanirsin evlenince surekli onlarla olmaktan.su an olduğu yerde olsa tamamda neden illa ailesinin dibini istiyor bu beni dusundururdu.su an nedeyse olda kalmayi teklif et dicem.ama simdi tmm diyip evlendikten sonra degisebilir.bilemedim cok zor.insallah hayirli bi eştir.

İllede orası demiyor aslında biz plan yaparız ama herşey nasip diyo. Bilmiyorum zor bir durum. Birçok erkek ailesinin şehrinde. Klasik türk mantığı işte .hayırsızsa nasip olmasın. Ne verirse hayırlısını versin Rabbim çok zor zor

Niye aile bekar evine gidemiyor? Ortada hizmet edecek gelin yokmu diye? Böyle düsünen adam ile sakin ama sakin evlenme. Hem bu kadar uzakta yasayan insani 6 yilda olsa kac defa yüz yüze görüstünüz? Cok iyi tanidigini sanmiyorum. Cok bencil buldum bide kendisini, senin ailenden 17 saat uzak durman normal, ama beyefendi icin degil.

Baksana annesi evlendikten sonra daha sik gelirmis. Sen aileni özlerken, kayin ailene her gün hizmet edersin.

Dayımın oğlu uzak bir yerden bir kız sevmişti. Evlenmişlerdi. Kız evin tek çocuğuydu. 10 saatlik yol vardı.

Herneyse dayımlar yani kızın kp'i, kv desi, eltisi hep birlikte kızın başını yediler. Kız severek ve ağlayarak boşandı.

Tek cümlesi bir daha evlenirsem kendi şehrimden olacak, olmuştu. Çok üzülmüştüm kıza. Maalesef burda tekdi ve çok ezdiler kızı. Kocasını düşman ettiler.

Tavsiyem ii düşün.

Nasip demek = en yakın zamanda kesinlikle ailemin yanına giderim demenin kapalı şekli canım. Benim öyle bir tecrübem olmadı. Ama yaşayanlar hep zorluk çektiklerini söylüyor. Sizi seviyorsa o fedakarlık yapsin, sadece senden niye bekliyor.

Ben de 10 saat uzaklıkta bir yere gelin oldum. Çok seviyordum eşimi hala seviyorum 8 sene oldu. Annem baya üzülmüştü uzak diye. Ama işin açığı anneme çok düşkün biri olmama rağmen eşim sağolsun hiç annemin yokluğunu hissettirmedi bana . Babam ise zaten aferin kızım iki aileye de uzaksın en doğru seçimi yaptın demişti  bende tek kızım bu arada. Demem o ki evlendiğin kişi adam gibi adam olsun sana ailenin yokluğunu hissettirmez aileler de alışır zamanla

Aynı fikirdeyim, tekrar tekrar yazmayayım dedim:))

Gurbet ne Allah askina ayni ulkenin icinde.
Ailem farkli bir ulkede ve ucakla 3-4 saatte burdalar. Ben de tek cocuklariyim. Bu kadar drama cevirecek ne var anlamiyorum
Ben de hiç anlamam. 5.5 saat mesafedeyim, 3 senedir hiç gelen olmadı, biz yıkda 2 kez gidebildik. Bir kere de gurbetteyim diye sızlanmadım. Dertleri biz kafamızda büyüterek yaratıyoruz, buna inanıyorum artık.

Ben de hiç anlamam. 5.5 saat mesafedeyim, 3 senedir hiç gelen olmadı, biz yıkda 2 kez gidebildik. Bir kere de gurbetteyim diye sızlanmadım. Dertleri biz kafamızda büyüterek yaratıyoruz, buna inanıyorum artık.

Onca kişi yazmış siz 2niz dışında olumlı yorum yok ((

Gurbet ne Allah askina ayni ulkenin icinde.
Ailem farkli bir ulkede ve ucakla 3-4 saatte burdalar. Ben de tek cocuklariyim. Bu kadar drama cevirecek ne var anlamiyorum

Benim için dram olan kısım kilometreler değil de sadece kendi ailesinden uzakta kalmayı gurbet sayan tarzda erkek zihniyetinin, eşini kendi ailesini ziyarete uçakla göndermeye pek hevesli olmayacağına dair öngörü.. biraz uzun oldu

Eşimin memleketi ile benim memleketim arasında 16 saatlik mesafe var. Başta ben de ailemi çok zor ikna ettim, hem uzaklık hem iş sebebiyle. Ben ısrar edince ikna oldular. Bu süreçte eşim hep sabırlı davrandı tatlılıkla çözüldü her şey. Ailem eşimi tanıdıkça çok sevdi, değer verdi.Şimdi ailemden uzaktayım, alışma sürecini tam atlattığımı söyleyemem. Her aşaması zordu. Canın sıkılır bir kahve içmeye hop diye gidemezsin, bir akşam yemeğini beraber yiyelim diyemezsin, hafta sonu bir ailemi, arkadaşlarımı göreyim dersin göremezsin. İnsan kendini çok yalnız ve terkedilmiş gibi hissediyor bazen. Ama bunlar dışında evliliğim yolunda,eşimle mutluyum, canım ne zaman isterse ailemin yanına gönderiyor, hemen uçak biletimi alıyor. Açıkçası hem iyi hem kötü tarafları var.

Erkek "ben ailemden ayrilamam" diyorsa zaten, degil "gurbet"e gitmek ayni sehirde bile olsak evlilik olayini bir gözden gecirirdim.

Esim de ben de illa ailelerin oldugu yerde olalim kafasinda degiliz. Neresi bizim icin iyiyse orayi evimiz yapariz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…