Gurbete gelin olmak

Daha tanışmadılar ki. Uzak memleket tek kızımız var diyip istemiyolar başka sebep sunmadılar.
Benim de ailem başta eşimle uzak memleketlerdeniz diye çok düşünmüşlerdi. Allah'tan eşim anlayışlı bir adam sabırla bekledi, ailemde kendi tanıdı sevdi. Şuan memleketimden otobüsle nerdeyse 16 saat uzaklıktayım. Ama uçakla da ulaşım var o zaman bu süre diğer karayolları ve mesafeleri de katınca 4-5 saate kadar düşüyor. Başta çok zorlandım 2 sene doldu tam anlamıyla yaşadığım şehre ve ailemden uzak olmaya alıştığımı söyleyemem ama ilk günlere göre daha iyiyim. Eşimle ilgili bir problemim yok, sağolsun iyi anlaşıyoruz. Ama insanın yanında ailesinin olmaması çok eksiklik oluyor. Özellikle kendi annem ve kuzenlerimi çok özlüyorum. Bazen canım sıkılıyor eşim işte ya da dışardaysa diyorum ki annem olsa da kahveye gitsem, evime çağırsam, beraber bir şeyler yapsak. Beni en çok bunlar üzüyor. Kesinlikle kolay değil ama eşinizle anlaşırsanız eminim bu süreç daha kolay geçer. Ben gelip gitme konusunda da problem yaşamıyorum ailemi özlediğimi farkettiği an eşim hemen uçak bileti alıyor. Umarım her şey gönlünüzce olsun. Ben yaşadıklarımı ve hissettiklerimi anlatmaya çalıştım.

Ailesi ile aynı sokakta oturup ama gidemeyenleri duyuyoruz burnunun dibinde gurbet çekenler malesef... Aynı ülkedesiniz sonuçta atarsınız uçağa 2-3 saatte gidersiniz nedir yani... Artık teknoloji sayesinde isterseniz 7x24 görüntülü görüşmeler oluyor... Egerki karsinizdaki insandan eminseniz umdugunuzdan bile belki iyi olabilir...

Bende 5 ay oldu evlendim eşim polis memuru ve bende senin gibi tek cocugum, benim ailemde sordu bak gorev icin baska sehirde de yaşicaksin yapabilcekmisin ? Vs diye suan ailemle ayni sehirdeyiz esimin gorev yeri burasi Izmir, neyse ben dedim ki Sirf yakin olayim diye biriyle evlenirim burda 7 24 kavga dovüş yasarım uzulurum aci cekerim gurbete gitmeyeyim diye ama, uzakta olurum huzurlu olurum mutlu olurum anlasirim yani sirf yakin olcam diye mutsuz mu olagim ? Allah ne yazdiysa o olur dedm Evlendik Simdi annemle yakin oturuoruz ilerde tayinimiz cikicak tabi ama bir ucak biletine bakar 1 saat annen gelir sen gidersin olur yani canim mutlu olcagina inaniorsan benm gibi soleyebilirsin sevgilerle

Bir tek ben mi istiyorum acaba? Baska sehirlerde yasamak, yeni insanlar görmek,onlarla arkadas olmak, bulunduğum sosyal düzenin dısına cıkmak anlamıyorum ki. Bence bunu böyle talihsiz birsey olarak adledmeyin yahu, illa ki güzel yanları var. Düşünsenize hiç bilmediğiniz Bi şehri sevdiğiniz adamla beraber öğreneceksiniz =) evlendikten sonra cocuk bakımı VS aile yanında olmak güzel tabi ama o zamana kadar da Baska çözümler bulunur illa ki.

Ya resmen aglayasim geldi bende ailemden ayrilmayi hic istemiyorum. Ama cokta seviyorum ayrilamam sevgilimden. Keske boyle bi tercih yapmak zorunda kalmasaydik ama napalim kader.. Ben kendimi baska biriyle dusunemiyorum o yuzden vazgecemem. Sonumuz guzel olur inşallah baska da denebilecek birsey yok. Senle aramizdaki tek fark ben sevgilimin memleketine gitmeyecegim yani ikimize de zor olacak. Benimde ailem bana cok duskun basta istemediler ama sonra anladilar cok sevdigimi suan kabullendiler sadece konusu acilinca gidecegimi dusunup uzuluyorlar. Umarim sende bir sekilde cozersin sorunu ve umarim hic pisman olmayacak kadar mutlu oluruz

ne kadar seversen sev... hep bi ukde kalacak içinde. arkadaşların haftasonları anne babasıyla kahvaltılarda, ailece gezmelerde olacak. sen çoğu şeyi telefondan öğrenecek annenin babanın sevdiklerinin hayatlarını uzaktan takip edeceksin. bebeğim olsun isteyeceksin. olduktan sonra da gidip gelmek iyice sıkıntı olacak. alışmak alışmak ve alışmak olacak hayatın. kendini mutlu etmeyi biliyorsan. çok uyumlu bir insanım diyorsan evet sevdiğinin ardından gidilir. yoksa hayat çok keskin özlemler dolduruyor insanın yüreğine.

Şu arkadaşa konu hortlatma madalyası verelim
En azından 2018 yılı konusunu çortalaşmış
Tozlu raflara dokunmamış

Gurbet zor mu diyor.

Bencillik diz boyu.

Ve ailesine ihtiyaç duyma bakımından ikinizi kıyas edersek, kız ailesine daha çok ihtiyaç duyar. Özellikle annesine.

Sevgilin çok bencil.

Ben olsam evlenmem.

Şu arkadaşa konu hortlatma madalyası verelim
En azından 2018 yılı konusunu çortalaşmış
Tozlu raflara dokunmamış

Valla son yorum benden önce 11 Aralık'ta yazılmış. Neyi hortlattım anlamıyorum.
Kendim de zamanında aynen böyle bir konu açmıştım. Şimdi kendim yaşadım, görüyorum. Bilgimi paylaşmak istedim.

Açsana teni konu

Pardon ama sorun ne anlamadım. Bu konuya cevap vermem mi seni bu kadar rahatsız etti?
Kendince şaka mı yapmaya çalıştın?
Açsana yeni konu deme sebebin ne? Ben burada birinin sorusuna cevap verdim.
Yeni konu açma gereği duysam, açarım.
Senin izin veya emir vermene gerek yok.

Ama geçen 6 yıl.. Yaşda 25.. Başkasını sevmek helede güvenmek çok zor. Birde yakın ama mutsuz olmak var
Bitti mi dünya üzerinde doğru adam sakın evlenme ben 4 saat uzaktayım 2 çocuk oldu bin pişmanım...eşimi çocuklarımı ailesini çok seviyorum ama hep hep bir yanım eksik gözüm yaşlı burnum sızlıyor yüreğim daralıyor.. düğünümde herkes ağladı bir tek ben ağlamadım meğer onlar bir gün ben hergün ağlayacakmışım....

HA bir de ailen böyle yasında kalmayacak cenaze olacak düğün dernek olacak el gibi gelip gideceksin amcam öldü 49 yasında 3 gün ancak durabildim çalışıyordum ama aynı şehirde olsak akşam işten çıkınca koşa koşa giderdim yengemin kuzenlerimin yanına annem parmağını kesmiş demediler dedem düşmüş demediler babam kalpten devamlı şikayetçi demediler herşeyi saklıyorlar üzülmeyim diye

bir uçak biletine bakar diyenlere inanma; anladığım kadarıyla sen çalışmıyorsun kaldı ki çalışsan bile bilet parası yeme içme en az 600 700 tek sen. Esinle git sen en az 2bin. Çocuğu dahil etmiyorum. Aşkından ölmüyorsan ki ölmezsin; evlenme. Ama ilerde yakın evlenip eşin sorunlu bi tip olursa aklında kesinlikle uzak olsaydım da eşim iyi olsaydı diye geçer.

Ayni ülkenin içinde niye gurbet olsun yahu? Al bir uçak bileti gor aileni be üstelik bunu yilda 2-3 kez yapabilirsin. Benim annem tam anlamıyla gurbetlik yaşıyor annesini 18 yıl sonra anca görebildi,dünyanın bir diğer ucunda yaşıyoruz yine de sizin kadar sizlanmadi kadin yillarca.

6 yılın ardından bunları düşünmek icin biraz gec degil mi memleketi en bastan belli de o bakimdan?

Tam sizin konunuzun ustunde kendime niye bunu yaptim ki baslikli bir konu var onu bir okuyun isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…