Gurbete gelin olmak

Biz de anlayışlıydık aslında ama kendimizce iyiliğini istemiştik

Allah sizden de razı olsun.. Dünya hali haklılık payınız var tabiki kafam gel gitlerle dolu çok yorgun ruhum beynim.. Merhametli vicdanlı aslında bilemiyorum işte evlilik kumar nikahtan sonra iyi yada kötü yönde büyük farkla değişen insanlar var. Bi arkadaşım bizzat dedi sevgililikte sahiplendiğini sanıyordum ama nikahtan sonra asıl sahiplendi beni diye.. Dua edin bana en hayırlıyı doğruyu bilen Rabbim hayırlısını nasip etsin

Amin:)

Ahh gurbet zalım gurbet diyerek başlamak istiyorum öncelikle bende samsunda yaşıyordum ve ailemi bırakarak parise evlendim . Burda kimsem yok ve eşimin ailesi hep burda 3 ay oldu buraya yerleşeli ve ailemim hasretine dayanamıyorum artık. Seninki 6 saat hiçbişey değil gidip gelirsn sürekli. Ben geleli 3 ay oldu ama 3 yıl gibi geldi bana. Dilini bilmiyosun kimsen yok. Eşinin ailesi sürekli sana geliyo ve sürekli sorguluyosun neden benim ailem evime gelemiyo diye. 3 ablam var benim 3üde evli ve ailemin yanında sadece ben gırbetteyim. Onlar sürekli biraraya geliyo ve ben gidemiyorum. Kendi büyüttüğüm yeğenlerimi göremiyorum. Türkiye için evlenilebilir ama sakın yurtdışına evlemeyin kızlar. Asıl gurbet bu çünkü. Çok pişmanım şimdi soruyorum kendime nasıl geldim buraya nasıl bıraktım ailemi diye. Siz benim yaptığım hatayı yapmayın

be bu kızlardaki kafayı anlamıyorum. illa ailemde ailem. benim annemde ailesinden uzağa gitmiş nolmuş yani bu kadar aile meraklısı olmayın bence. sizde kendi ailenizi kuruyorsunuz sonuçta benim yengemde bizim buraya geldi o da uzakta arada sırada gidiyo memleketine. annem, yengem insan değil mi yani. ben de evlenince gidicem uzağa. bir çok kişi de yapıyor bunu. onlar gelir siz gidersiniz uçağa atla zaten 2 saate ordasın. bu kadar dramatize edilecek durum göremedim.ailenizi ikna edin bence.şöyle düşünün belki uzakta olcaksınız ama çok mutlu olacaksınız. başkasıyla evlenip ailenizin yanında olcaksınız ama belkide mutsuz olcak boşancaksınız bunun garantisi var mı

Konu basligini gorunce bende bir sey sandim:))) ayni ulkedesiniz bunun nesi gurbet?

Aileden uzaga gitmekte bir problem yok, hatta yetişkin insanlarsiniz kendinize daha rahat bir yaşam kurarsiniz
Problem olan es adayinin önünde sonunda kendi ailesinin yanina dönmeyi kendine hak gören zihniyetinde.. Sirf bu cümleyi kuruyorsa bile kac derim, bencilin onde gidenidir

İşte onun ailesi yanında. Ben kayınvalidemi sevmediğim halde beni görüşmek için zorluyo bide. Onlar da olmasa benim ailemin yanımda olmamasına bu kadar takmam belkide. Ama onlar oğullarının yanında benim kimsem yok

Onu da düşündüm ailemin yanında olsam mutsuz bi evliliğim olsa en azından onların yanına gidip dertleşip evime geri dönerdim. Şimdi öyle bi şansımda yok. Herkes aynı şeyi söylüyo uçağa atla iki saat diye ama çok zor işte şartlar el vermiyo bazen. Gidemiyosun her anlarında yanında bulunamıyosun. Eşimin ailesi de burda olmasa bu kadar zorlanmazdım belkide ama onşar sürekli geliyo ve benim ailem yok. Ayrıca kayınvalidem 1 hafta göremezse oğlunu arayıp gözümde tüttün diyo mesela haksızlık gibi geliyo bu bana. Benim annem beni 3 aydır göremiyo mesela

Eşimi çok seviyorum fakat onun memleketine geldiğim için köpek gibi pişmanım. Asla alışamadım ve kendimi hiç olmadığım kadar yalnız çaresiz hissediyorum.

Esimden yana hic bir sorunum yok. Onu her gecen gün daha fazla seviyorum.
Uzakta da olsan, birlikte asilmayacak bir sey yoktur diye düsünüyorum.
Ama aci gercek su ki, gurbette gelin olunca, ister istemez hep bir seylerin eksikligini hissediyorsun.
Üzgünüm.

Ya buna neden takıldınız ki sonuçta sevdiğiniz insan yanınızda olacak orda işimiz arkadaşlarınız olacak tanıyacaksınız birilerini. Ailenizi de gider görürsünüz

Merhaba ,bende ailemin tek kızıyım .sevdiğim insanla evlendim ve memlekete 14saat uzaklıktayım.önemli olan mutlu olacağın biriyle olmak dedi ailem istediğim zaman da gidebiliyorum.mutlu olacağınıza inanıyorsanız evlenin bence

Şartları zorla ve eşini yaşadığın yere getir çok seviyorsa gelsin, ailenin seni bırakmaması da bahanen olur. Ben gurbetteyim alıştım mi hayır ama mecburen alışmak zorundayım. Eşimi seviyorum onun için katlanıyorum bu kadar zorlanacağımı bilsem alışmadan bitirirdim ya da onu ikna etmeye çalışırdım.

Gurbetlik ona zor da sana çok mu kolay?
Ne bencil bir düşünce tarzi.
Daha önce de dedim. Ben sevgilimle fizana, haritada yerini bilmediğim yerlere bile giderim, Elele yeni bir hayat kurariz.
Amaaa ben bir başımayken onun yedi ceddinin yaşadığı yere de gidemem.
Onun bunu istemesi bencillik. Siz de diretin madem 'benim ailemin yani' diye
Öyle iş mi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…