Gürültü sorunu

blackberryy20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
98
71
3
29
Kızlar yeni bir eve taşındık, küçük kendi halinde bir ev ama çok ses geçiriyor gibi hissediyorum. Mesela şuan mutfakta üst komşumun çamaşır makinesini duyuyorum sıkma yapıyor ve baya bizim evde çalışıyor gibi ses geliyor, yada elektrik süpürgesi açtığında ses olduğu gibi bizim evde yani yürüme seslerini bile duyuyorum. Bu kadarı normal mi? Kimle konuşsam normal bizim evde öyle diyor ama daha önce oturduğumuz evde böyle bisey yoktu, ses izolasyonu için ne yapabilirim?

Kızlar yeni bir eve taşındık, küçük kendi halinde bir ev ama çok ses geçiriyor gibi hissediyorum. Mesela şuan mutfakta üst komşumun çamaşır makinesini duyuyorum sıkma yapıyor ve baya bizim evde çalışıyor gibi ses geliyor, yada elektrik süpürgesi açtığında ses olduğu gibi bizim evde yani yürüme seslerini bile duyuyorum. Bu kadarı normal mi? Kimle konuşsam normal bizim evde öyle diyor ama daha önce oturduğumuz evde böyle bisey yoktu, ses izolasyonu için ne yapabilirim?
ev sizin mi kira mi ?kira ise hiçbir şey yapamazsınız.
bu kadari normal değil ama maalesef Türkiye'de çoğu evde olaylar bu şekilde ses izolasyonu olmadığı icin

Kira ise pek yapacak bişi yok kendi evinizde ses yalıtımı yaptırabilirsiniz. Ve hayır normal değil ama kağıt gibi ev yapmak bu ülkede normal karşılanıyor maalesef. Depremlerle bile akıllanmadık.

Bizim eski ev de öyleydi.. nerdeyse konuşma sesleri bile duyulurdu. Bizim caddeden de çok ses geldiği için bir süre sonra alışmıştım.

Bende böyle bir tepki verdim yöneticimiz söylediğinde, alarm sesimi kıstım uyanamadım ne yapıcam bilmiyorum :)
Ben olsam hiç takmazdım duvarların alarm sesini bile geçirecek kadar yalıtımsız olması sizin suçunuz değil çünkü. Bende duyuyorum alarm sesini evde. Ama uyanacak kadar şiddetli değil. Abartmışlar bence.

Ben olsam hiç takmazdım duvarların alarm sesini bile geçirecek kadar yalıtımsız olması sizin suçunuz değil çünkü. Bende duyuyorum alarm sesini evde. Ama uyanacak kadar şiddetli değil. Abartmışlar bence.
Eşimde öyle söyledi ve sinirlendi yalıtımsız olması bize de ses geçmesi demek zaten çok kez rahatsız olduğumuz oldu ama şikayet etmedik, abartıldığını bende düşünüyorum ama dikkat etmeye çalıştım işte...

Bizim yeni evimiz de öyle şuan konuşmalar yürümeler her şeyin sesi bizim evde, geçenlerde sabah çalan telefon alarmımız için şikayet aldık hatta nasıl uyanacağımı bilemiyorum :)
telefonlar yerde parkenin üzerinde olmadığına göre komodinde falandır, titreşimi de açıktır, titreşim önce komodine sonra yere aktarılıyordur. titreşim deyip geçmemek lazım, kuvvetli bi dalgadır :) telefonları yastık altına alarak çözebilirsiniz başka da çözümü yoktur yani.

anormal saatlerde anormal gürültüler olmadığı sürece katlanmaktan başka çare yok. hepimizin evi öyle. yaşamsal seslere katlanmak zorundayız ama örneğin gece 12den sonra bangır bangır tv veya müzik sesi anormal olduğu için bunlar mutlaka şikayet edilmeli. taşınıp kurtulma şansı da yok çünkü hem kiralar manyak yüksek hem de her yerde aynı durum var. çorlu'da yeni yapılmış sitede de kaldım 2 gece, üst komşunun terlik sesleriyle güne başladım :D izmirde kendi kiracı olduğum evde de hep komşularımla iç içeyim yani maalesef.

döşeme olarak plak döşeme kullanılıyor genelde, maksimum 20 cm falan kalınlığında bir malzeme. arasına ekstra ses yalıtım malzemesi konmadıysa, üst katınla aranda sadece 15 cm'lik bi beton var. üstünde de parke var, halı var 5 cm'i de oradan verdim. üst komşunla, alt komşunla aranda sadece 20 cm olunca her sesi duymak çok normal. keşke böyle olmasaydı.

Back
X