Gürültü takıntısı

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar.. Benim eşimin aşırı gürültü takıntısı var 5 yıllık evliyiz ilk yıl öyle değildi ama son 4 yıldır bu şekilde..Bu güne kadar 4 ev değiştirdik, kiracı olduğumuz için hepsinde de sorun yaşadık.. En son ev aldık, ama ara kat denk geldi ara kat aldık,o an için burası denk geldi, uygun düşmüştü aldık.. Ama şu an ben mutsuz ve huzursuzum eve gelmek istemiyorum, sen kendini düşündün senin isteklerine göre ev aldık,beni düşünmedin üst kat almalıydık diyip duruyor.. Kredi ile alınmış bir ev 6 yıl ödemesi var, satabilsek de bu imkanlarda aynı kriterlerde ev bulamayız. Benim rahatsız olduğum Bi gürültü yok, zaman zaman olan ufak tefek gürültüler yani biz nereye gitsek bu sorunu yaşayacağız.. Alt katlardan hiç ses gelmiyor mu, üst kata gitsek belki alt katı dert edecek.. Yani demem o ki bu takıntısı ile nasıl başa çıkabilirim, ne yapmak lazım bu konuda önerebileceğiniz şeyler, dinlemem gereken uzmanlar var mı bildiğiniz.. Yani ev değiştirme değil de eşimin bu takıntısını yenmesini istiyorum

Nasıl gürültüler

Kiralık evlerden hangi gürültüler nedeni ile taşındınız

Madem eşinizin takıntısı olduğunu düşünüyordunuz o zaman neden taşındunız tedavi önermediniz

Bir de çocuk var mı evde daha fazla gürültü olursa komşuyu duymaz

Duvarlara ses geçmesin ve iyi ısındın diye birşeyler yapılıyor öyle birşeyler yaptırabilirsiniz veya yeni taşınacağınız yer son kat olsun hatta dubleks olsun

Eşiniz sizi suçlayacağina bu takıntıdan kurtulmak için ne yapıyor? İşyerinde, misafirliğe gittiği herhangi bir yerde ne yapıyor?

En üst katta da ses geliyor ayrıca. Çok rahatsız oluyorsa ekstra izolasyon yaptırsın eve, kendi eviniz nasıl olsa.

Gürültü yüzünden değil başka sebeplerden taşındık ama gürültü konusu oralarda da dile geldi.. Şu an bu takıntı hat safhaya ulaşmış.. Beni rahatsız eden hiçbir şey yok.. Çocuk da var benim oğlum da zaman zaman gürültü yapıyor, oğlumun gürültü yapmasına eşim aslla izin vermez..

Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Eşinizin psikolojik rahatsızlığı var belli ki. Tedavi görmesi lazım ama önce kendisi istemeli. Yok eğer istemiyorsa tek çözüm taşınmak. Müstakil eve çıkın da alt üst derdi olmadan rahat edin

Duvarlara ses geçmesin ve iyi ısındın diye birşeyler yapılıyor öyle birşeyler yaptırabilirsiniz veya yeni taşınacağınız yer son kat olsun hatta dubleks olsun
İşte yeni Bi ev dubleks bir ev, müstakil bir ev bunlar için hiç maddi imkanımız yok..

Bizde de vardi onceden.hatta o kadar dertliydik ki buldugumuz ilk en ust kata tasindik.simdi iki cocuktan baskasinin gurultusunu duymuyoruz

Üst kat akar, kokar asla girmem. Biz çok çektik. Ara kat alınır bence ev. Güzel ısınıyor hem de ara kat. Eve yalıtım yaptırın. Eşiniz tedavi olsun.
Neredeyse çıkacak eski püskü de olsa bir üst kat evi bunla üzerine hiç para almadan takas yapacak zaman zaman bunları söylüyor ben engel oluyorum..

Komşu sesi tek sanki...Yani TV sesini falan fazla açmaz da bilmiyorum ki..
Muhtemelen psikolojik taktıkça daha çok duyuyordur ama farklı bir problemi de olabilir eğer her tür sesten rahatsız ise.... Allah yardımcın olsun ama doğru düzgün bir izolasyon ile bangır bangır müzik çalan diskolardan çıt gitmiyor dışarı yani izolasyon iyi bir çözüm ama masraflı olabilir elbette :)

Takıntı konuları direkt psikiyatrilik konular. Gitmeyi kabul ederse ne ala. Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…