Gürültüden rahatsız olan komsum

Takimyildizi

Sivriuçlukalem
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2015
205
146
103
Merhaba bayanlar. Bugün akşam arkadaşım bendeydi kahveye gelmişti. On ve üç yaşında çocukları var. Benim oğlan da altı yaşında. Çocuklar oyun oynarken gürültü oluyor haliyle. İki kat altta oturan komşum akşam saat dokuzda gürültü oluyor diye kapımı çaldı. Ayrıca dünde gürültü oldu dedi(ki ozaman evde oğlumla yalnızlık)Bende tamam uyarırim dedim ancak sonrasında hiç sesimi çıkarmadim diye kendime kızdım. Sonuçta akşam saati bu çocuklar tabi oynayacak oyuncak gurultuleri olacak. Hiçbiri edepsiz çocuklar değiller.
Bundan bir ay kadar öncede oğlumun ana sinifindan bir kaç veli arkasındasim bize geldiler. Toplamda altı tane çocuk vardı ve aşırı gürültü oldu. Çocuklara biz dur dedikçe coştular.onbirde kalktı bu arkadaslar. Saat onbir buçuk gibi evime polis geldi. Sanıyorum ki yine bu hatun şikayet etmişti bilemiyorum... Polise çocuk gürültüsü olduğunu söyledim onlarda olabilir böyle şeyler deyip gittiler. Bende kimin şikayet ettiğini bilmediğimden yöneticiyi aradım. Komşuluk ölmüş diyerekten kızdım polis çağırmak nedir kapımı tiklatsaydi kusura bakmayın derdim gibilerden. Oda haklısınız ben uyaririm dedi...
Sonuçta kadın şimdi kapımı çaldı ama saatten haberi yok.
Bir daha böyle bir durum olursa çocuğun oyun oynarken gürültü yapmasının normal olduğunu akşam saatlerinde böyle bir sebepten kapıma gelmemesini söyleyeceğim. Eğer polisi aramak istersende lütfen çocuk gürültüsü olduğunuda belirt diyecegim. Vay arkadaş her akşam gerilecekmiyim böyle. HAKSİZ MİYİM.Gecenin köründe gürültü olmuyor ki. Genellikle on onbir arası uyur oglum. Ayrıca bu eve Ocak ayında taşındım.

Sizde bu açıdan bakınca haklısınız bende çalışıyorum. ama ne yapabilirim çocuğuma olduğun yerde otur ot gibi yaşa hiçbir şey yapma mı diyeceğim. Allah'tan bir tane çocuğum var ya çok çocuklu olsaydım ...

İki kat altınızdaki kişi bile duyuyorsa normal oyuncak sesi değildir o. Ayrıca gece 11 altı tane çocuğun tepinmesi için normal bir saat değil. Komşuluk öldüyse biraz da sizin yüzünüzden ölmüş. Ayrıca polis çağıracağına kapımı tıklatsın diye alınıyorsunuz ama kapınız çalındığı halde de çocuk gürültüsünü engellemeye dönük bir çabanız yok gibi. Kusura bakmayın ben de gecenin onbirinde iki üst katımda bi kreş dolusu çocuğun tepinmesini çekemem

Valla bende komsularimdan sikayetciyim ama aslina bakarsak.apartmanin.yalitimi.iyi degil. Cabuk hirsiz ev sahibini bastirir misali onlar cirkeflik yapiyor ama sizin konunuzdan cok farkli benim meselem. 11 e kadar olan gurultu hatta 40 yilin basinda olan gec saatlere olan guriltu idare edilebilir. Ama sik sik oluyorsa kimse kimseyi idare etmek zorunda degil

İki kat alt için birşey diyemiyorum ama saat 11 erken bir saat değil maalesef .Ve 6 çocuğun gürültüsünü tahmin edebiliyorum .Giriş katında oturduğum halde bize birisi geldiği zaman saat 9.5 tan sonra çocuk odasında oynatniyorum oturduğunuz odaya taşıyorum oyuncakları .Çünkü üst kstimda okula giden bir çocuk var .
Normalde de oğlum eğer geç saate kaldıysa uyumak için (genelde en geç 9 da uyur ) çok gürültü yaotirmam .Bu put gibi oturtmak olmuyor ki ...Zaten oğlum iki dk yerinde durmaz. Ve benim üstümde bir süredir misafir var yemin ediyorum sabah 7 de bir başlıyorlar akşam 12-1 e kadar çığlık kıyamet patırtı gürültü .Oğlum uyuyamiyordu ilk günler saat erken diye bişey demedim ama gece 1 olunca artık sinirjendim eşime mesaj artırdım eşine biraz daha dikkat eder misiniz saat 1 diye ki gözleri görüyor saati ....
Bence size gelenlerde bir saatten sonra çocuklarıyla konusmalilar.Laftan anlayacak yastalar çünkü .
Tabiki polise şikayet etmek biraz abartı olmuş ben önce kişiyle konuşurdum

Aklıma bizsin küçüklüğümüzde annem geldi . Üç çocuk üçüde yakın yaşlar . İkisi erkek . Memlekette alışmışız sokaklara . Apartman dairesine tıkılınca çıldırdık . Hergün biri keserdi önünü . Sürekli kalorifere vururlardı. Annem enerjimizi atalım diye saatlerce bizi parklarda oynatır yazılı kağıtlarını orda okurdu . Sürekli patendi , attı yorucu faaliyetlerdeydik . Eve gidince halimiz kalmasın diye . Öyle böyle seneler geçti. Biraz büyüdük ses mes kalmadı . Sonra benim kardeşlerimden biri derece yapan bir tip oldu . Hergün annemin önünü kesen kadın , bu seferde hergün çocuğunu bize ders çalıştırmaya getirdi .

Sık sık olmuyor. Zaten çoğu akşam dışarıdayiz. Kursumuz oluyor haftada üç akşam evdeyiz. İnanın bende sakinlik seviyorum ama gürültü oluyor işte. Bu kadarlik gürültü idare edilmeli. Önceki evlerimde bir kez bile böyle bir durum ile karsilasmadim

kimse idare etmek zorunda degil.
bunun ölçüsü sizin bakış açını degil
gece 11 bir çocuk için geç bir uyku saati.
o saate kadar sizin çocuk put gibi durmasın diye başkasını rahatsız edemezsiniz.
he komşunuz da normal degil.
ama bir sormak lazım ona da, çalışma şartları, sağlık durumu elvermiyor belki.

Bizim komşu dış kapımızın gıcırtısından bile deli olurdu.
O zaman da köpek gibi çalışıyordum kapıda problem var ama para yoktu..
Çocuk sesine bir yere kadar tahammül edebilirim.
Ama sürekli gruplu halde eve gelen çocuklu misafir,
Sesler felan heleki geç saat ise..
8-9’dan sonra mesela.
Bende kaldıramam.

Benim komşunun kızı sürekli ağlardı,sürekli ses bilmem ne.
Ama ne diyebilirdim ki.
Çocuğun ayaklarını bağla,ağzını bantla demeyeceğime göre çekiyorduk.

Yapacağınız en iyi şey.
Komşunuz ile güzel bir iletişim kurmaya çalışmak.
İnsanlar konuşa konuşa..
Güler yüz,iki tatlı dil iyidir.

Ya ağlamak ayrı çünkü bazen gerçekten çocuk ağlama krizine giriyor .Oğlumda buraya taşındığımsan beri aleeji çıktı gece tıkanıp nefes alamayınca ağlama krizine giriyordu .Şimdi bile hasta olsun veya rüya görüp korksun ağlayarak uyanıyor .o an kendinde değil deli gibi ağlıyor gozler kapalı birşey yaoamiyosun...o durumda asla tek kelime etmem .Bazen kavgalar vs oluyor gecenin 3-4 ünde ona da birşey demiyorum .
Ama oyun için yapılan gürültü olmuyor işte çünkü 6 çocuğun kosturmasi ciddi bir gürültü oluyor .Ustumde misafir var yemin ediyorum ses çıkmayan evden tavan çökecek diye korkuyorum

Çok nadir bir durum ise anlayış gösterilebilir.
Yani bilemiyorum.
Herkesin tahammül anlayışı farklı olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…