Gürültüden rahatsız olan komsum

Bu arada eşim nöbetten dönmüştü mesela Pazartesi sabah gitti Çarşamba akşama doğru geri geldi 2 saat uyuyacak sonra çay içecektik. Yukarıdakiler yine bir başladılar arsızlar . Kocam sesten uyandı sinirinden duvara vurdu baktı olmayınca yukarı çıktı . Kadın kocamı kapıda görünce aaaa diye çığlık attı ben kanepeden duydum sesini . Diyor ki siz çocuklara kızın . Eşimde bahane sizin çocuğunuzdan ben niye kızayım diyip indi . Gece 11 de çamaşır makinası çalıştırıyor yapma dedim devam etti çocukları hiç parka götürmüyor çocuklar enerjilerini atamıyorlar evde akülü araba scooter sürdürüyor bizde insanız ya tahammülüm 0 artık ona karşı . Misafirleri geliyor öyle yüksek sesle konuşuluyor ki oturduğumuz yerden ne konuştuklarını duyuyoruz. Bizden önceki kiracı ile de böyle kavga etmişler kendi anlatmıştı . Ya çocuktur dedik güldük vs ama tepemize çıktılar . Kadınla telefonda kavga ettim küsüm o yüzden kocası evde olmadığı zaman inadına çocuklara dur demiyor duyuyoruz

açılın bu konuda ben de mağdurum.
benim üst katımdakinin çocuğu da böyle akşam 11 olsa şükredeceğim.
gürültü yapmaya 10 gibi başlıyor gece 1-2 fark etmiyor. (4 yaşında)
geçen gece yatak odasında tepiniyordu tavana vurduk adam kadına mutfağa gidin oynayın dedi kadın (gece saat 1) bütün gücüyle mutfağa filan gitmiyorum x diye bağırdı kocasına.
şimdi ben bu terbiye yoksunuyla ne diye konuşayım ilk gürültüde polis çağıracağım.

Çok şükür alt komşunuz değilim

Siz olaya kendi açınızdan bakıp normalleştiriyorsunuz ,akşam saati işten eve dönmüşsünüz tepenizde devamlı bir gürültü kıyamet olsa biri koşsa tahamül eder misiniz ,bizde çocuk olfuk üstelik 1 yaş arayla 2 çocuktuk evin içinde koşulmaz altın kuraldı ,siz çocuğunuzu yetiştirin .
Oda kendi çocuğunu yetiştirsin

Kültürümüz yozlaşmış diye yorum yapanlara sitem etmek kolay.
Zor olan özeleştiri yapmak.
Zor olan apartman kültürüne uymak.
Zor olan okul öncesi yaşa gelmiş yani laftan anlayacak çocuklara erken yatma alışkanlığı ile etrafını rahatsız etmeden
ve gürültü yapmadan oynama becerisi kazandırmak.
Çünkü bunlar emek ve ilgi istiyor.
Gece vakti 6-7 anne toplanmış,
çay,kahve eşliğinde sohbetin dibine vurmuşlar,
çocuklar başıboş,sadece arada 'durun,susun'
demekle o çocuklar durmaz.
Onlara oturarak,sakince yapılacak aktivite planlanması ve bir yetişkinin çocukları yönlendirmesi gerekir.
Gece vakti 6-7 tane,doğası gereği hareketli,
küçük çocukla ev buluşması planlarken olabilecekleri öngörmeniz gerekirdi.
Zamanlama yanlış,
ortam yanlış,
planlama yok ama komşu haksız,
kültürümüz yozlaşmış,
anlayış ve tahammül kalmamış.
İlginç...

Kulturumuzun yozlastigi. Anlayış ve tahamuulun kalmadığı bir toplum olduğumuzu sayenizde daha iyi anladım. Hepinize teşekkür ediyorum. Konum kapanabilir Mune
işinize gelmeyince konunuz kapanabilir tabi :)
13 ve 4 yaşında iki kızım var küçük kızım da iste istemez ses yapar oyuncakları yere düşürüz ses olur
ona kızmam tabi kendi kendime üzülürüm

alt komşumuzu da her gördüğümde söylerim ne olur kusura bakma diye
siz mesela rahatsız oluyor musunuz çocuklar ses çıkarınca oldukça rahat mısınız?

Bir gün oğlum halasında idi ben de alt komşusunda

Evde başka çocuk falan yoktu

Ve biz alt katta attığı her adımı duyduk hatta babası geldi kapıya koştu vs

Oğlum 3,5 yaşındaydı o Zaman

Alt komşumun ne kadar sabırlı olduğunu anladım

Üst komşumun çocukları büyüktü mesela kavga ediyorlar vs derdi kusura bakma derdi duymazdım ama küçük çocuk daha çok gürültü yapıyor

Bir de 6 çocuk gece vakti evde olmaz o buluşmaları gündüz Bahçeli yerde yapın

Yaşı gereği zaten 9 civarı yatmalı çocuk o zamana kadar olan ufak Terek ses de tolore edilebilir ama bu her gün evi yıkacak şekilde koşsun anlamına gelmez

Walla bence 11 hiç de anlayış gösterilecek bir saat değil kusura bakmayın. Konu sahibi sadece karşındakini suçlayıp durmuş dönüp kendini hiç eleştirmemiş. Ben de eski evimden üstümde çocuklar tepiniyor diye çıkmıştım. Sabahtan akşama durmadan koşuyorlardı. Pazar günleri bile evimde dinlenemiyordum. O da çocuk bu ne yapayım diyordu. Çocuğunuza şunu yapabilirsiniz. Oturup konuşup apartmanda yaşadığını altta komşuların olduğunu anlatabilirsiniz. Benim üst komşum da konu sahibi gibi hiç beni umursamadı devam etti gürültüsüne. Ben de en üst kat ev tuttum taşındım. Şimdi misss gibi sessiz evimin tadını çıkarıyorum.

Kendi çocuğu hasta olsa üst komşusu anlattığı şekilde gürültü yapsa ayyyy kültürümüz yozlaşmış olmasın ağzımı açmayım ben demez. Aynı Şeyleri o da düşünür. Gece 11 de yapılan gürültüye polis çağırmak gerek zAten. Hemen de konum kapansın demiş

Kendinizi nasıl bu kadar haklı gorebiliyorsunuz inanamiyom. ..o sizin çocuğunuz komşunun değil elbette tahammül etmek zorunda değil ...alt kat bis olduğu için zaten hepten yankı yapıyordur ama sizin hep saati hoş görmeniz de bir ayrı ...hayatınızın her alanında hep boyle ben merkezci misiniz?

Apartmanların ses yalıtımı çok kötü .yukarda öksürse aşağı duyuluyor böyle birşey maalesef
Polis getirmek abartı ama ne olursa olsun komşuma polis getirmem beni tehdit vs etmiyorsa
Çocuk gürültüsü sonuçta .ne bilim abartı geldi

Kulturumuzun yozlastigi. Anlayış ve tahamuulun kalmadığı bir toplum olduğumuzu sayenizde daha iyi anladım. Hepinize teşekkür ediyorum. Konum kapanabilir Mune

anlayış komşuda yok ama sizde de yok ... evet çok yozlaşmışız gece 11 de evladımız tepinirken yarım ağız yapma deyip dedikoduya döne biliyoruz... komşudan anlayış beklerken sizde biraz düşünceli olun

Valla şöyle diyeyim yaklaşık bir senedir 1 evde oturuyorum üstümde 7 çocuklu bir aile var gürültüleri söylememe gerek yok ağlama sesleri bile bizde.neyse diyorum olabilir benimde iki tane çocuğum var bizim seste alt kata gidiyordur falanda.
Ben asıl anneden şikayetçiyim kadın bende geç yatıp bende önce kalkıyor sanki gecenin bir yarışı dikis dikiyor saat 2 ye kadar daha eşim dayanamadı paspasla tavana vurdu.. gecenin bir yarışı süpürge tutuyor ve inanmiyacaksiniz ama gece 12den sonra hali yıkadı tepemizde gecenin bir yarışı sarıl sarıl su dökülüyordu üstümüze...ve biz bunlara karşın çok az tepki verdik
Allahım biz bir melekmiyiz
Şaka bir tarafa anlamaya çalışıyorum da 7 cocuk falanda bir yere kadar bakalım ne zaman patlıcam yakındır!!

11 içi ön şart yazmışım okudunuz mu?
40 yılda bir misafir gelirse... diye.
ben de azami dikkat ederim ses konusunda.
ama 40 yılda bir kalabalık misafirim gelmiş, evde kontrol edemeyeceğim gürültü olmuş komşu koştur koştur kapıma gelirse, bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.
konu ile ilgili diğer yorumum için;

Kusura bakmayın ama haksızsınız. Gece 11 de kimse çocuk gürültüsü çekmek zorunda değil. Kusura bakmayın kimse kimseyi çekmek zorunda değil çocuğunuzdan dolayı anlayış beklemeyin belki evinde hastası yaşlısı yada işe çok erken giden biri var? Hiç onu düşündünüz mü? Aman çocuk diyip geçiştirmeyin madem öyle müstakil yerde oturun.

Biz çok nadir de olsa gürültü yaptığımızda alt katta oturan Amcam uyarırdı. Hemen dururduk bizde ve çok da utanırdım yaptığımızdan

Sizde ne komşumu rahatsız ettik diye ne kadar utanma var ne bişey
Komşun daha kapıya gelmeden senin bak komşularımız rahatsız oluyor çok gürültü yapmayın diye uyarman lazım. biraz eğitin ya saldım çayıra.
Sense çocuğumun gürültüsünü çekmek zorunda mantığındasın

Bu çocuklar bu yüzden bu kadar şımarık oluyor zaten anne babalar çocuk yapıp hiçbir şeylerine müdahale etmiyorlar(çoğunluk için söylüyorum herkes değil)

İçim çok doldu ya bi de hala kendini haklı görüyor.

Bir de şu, geç saat ve belki işten geldiler düşüncesine de katılmıyorum yani doğru ama eksik. saatin kaç olduğu ya da işten gelip gelmemek önemli değil herkes her saatte rahatsızlık duyabilir. Haklarıdır

yukardan gelen sesler, insanın beynine beynine çarpıyor...başınıza gelirse anlarsınız...ayrıca o yaşta çocuğun en geç 9 da
yatması gerekir...

Gerçekten cok yozlastık eskiden ben 6 yaşında saat 11de ayakta durcam da annecim de komsudan yakınacak.... Anlayış ve tahammül karşılıklı olur yanlışmıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…