- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi Takimyildizi
-
Cocuklarin yaslari soz anlayabilecek yasta. Siz de kabul etmissiniz asiri gurultu oldu diye. Polis gelene kadar neden uyarmadiniz bakin cocuklar gurultu oluyor sessiz oynayin apartman dairesi burasi sokak degil diyemediniz mi?Merhaba bayanlar. Bugün akşam arkadaşım bendeydi kahveye gelmişti. On ve üç yaşında çocukları var. Benim oğlan da altı yaşında. Çocuklar oyun oynarken gürültü oluyor haliyle. İki kat altta oturan komşum akşam saat dokuzda gürültü oluyor diye kapımı çaldı. Ayrıca dünde gürültü oldu dedi(ki ozaman evde oğlumla yalnızlık)Bende tamam uyarırim dedim ancak sonrasında hiç sesimi çıkarmadim diye kendime kızdım. Sonuçta akşam saati bu çocuklar tabi oynayacak oyuncak gurultuleri olacak. Hiçbiri edepsiz çocuklar değiller.
Bundan bir ay kadar öncede oğlumun ana sinifindan bir kaç veli arkasındasim bize geldiler. Toplamda altı tane çocuk vardı ve aşırı gürültü oldu. Çocuklara biz dur dedikçe coştular.onbirde kalktı bu arkadaslar. Saat onbir buçuk gibi evime polis geldi. Sanıyorum ki yine bu hatun şikayet etmişti bilemiyorum... Polise çocuk gürültüsü olduğunu söyledim onlarda olabilir böyle şeyler deyip gittiler. Bende kimin şikayet ettiğini bilmediğimden yöneticiyi aradım. Komşuluk ölmüş diyerekten kızdım polis çağırmak nedir kapımı tiklatsaydi kusura bakmayın derdim gibilerden. Oda haklısınız ben uyaririm dedi...
Sonuçta kadın şimdi kapımı çaldı ama saatten haberi yok.
Bir daha böyle bir durum olursa çocuğun oyun oynarken gürültü yapmasının normal olduğunu akşam saatlerinde böyle bir sebepten kapıma gelmemesini söyleyeceğim. Eğer polisi aramak istersende lütfen çocuk gürültüsü olduğunuda belirt diyecegim. Vay arkadaş her akşam gerilecekmiyim böyle. HAKSİZ MİYİM.Gecenin köründe gürültü olmuyor ki. Genellikle on onbir arası uyur oglum. Ayrıca bu eve Ocak ayında taşındım.
Cocuklarin yaslari soz anlayabilecek yasta. Siz de kabul etmissiniz asiri gurultu oldu diye. Polis gelene kadar neden uyarmadiniz bakin cocuklar gurultu oluyor sessiz oynayin apartman dairesi burasi sokak degil diyemediniz mi?
Gün boyu evde değiliz hanımefendi. Ayrıca sürekli olan bir durum değil. Yaşanılan hadise misafir varken.Öğlen saati der gibi akşam saati diyorsunuz. Akşam saati elbette sessiz olacaksınız. Çocuğunuza gürültü yapmayacak oyuncaklar veya etkinlikler sunacaksiniz. Zaten 6 yaşındaki çocuk 9 dedi mi yatması lazım. Valla 2 yaşında çocuğum var ona rağmen sizi haklı bulamıyorum. Akşam saati gürültü yapılmaz sabahın erken vakti de yapılmaz.
Bizde değiliz alt komşunuz da değil. Çalışıyorlardır. Ve akşam saatleri dinlenme saatıdır. Bu bir gerekçe değil. Çözüm aramalisiniz. Puzzle gibi aktiviteler yonlendirmelisiniz yani kimse sizin sartlariniz uymak zorunda değil kiGün boyu evde değiliz hanımefendi. Ayrıca sürekli olan bir durum değil. Yaşanılan hadise misafir varken.
Gün boyu evde değiliz hanımefendi. Ayrıca sürekli olan bir durum değil. Yaşanılan hadise misafir varken.
Saat onbir de olan gürültü çok haklıydı. Polis çağırmak abartiydi ve üzüldüm sonunda. Çok gürültü oldu çocuklara durun susun dedim hatta misafirlerimin kalkmasını bekledim kalmadılar. Haydi kalkın diyemezdim... Bu kadar kalabalık misafir kabul etmemeye karar verdim. Sonuçta uyarı yok ama polis var. Biraz Avrupai geldi bana bu davranış.
Oğlumu normalde saat onda uyutuyorum bu saatede karışmışsiniz yahu tüm gün yokum akşam altıda çocuğumu görebiliyorum hiç mi vakit geçirmeyeyim çocukla. Misafir gelince uyuma saati erteleniyor maalesef.
Oğlum edepsiz değil oyuncaklarla oynar duştan anlar sizin sifatlandirdiginiz gibi şımarık değil. Gürültümuz normalde hiç olmuyor. Misafir gelince de heleki akşam dokuzda ki misafire göz yumabilirdi.
Şahsen ben bu saatlerde polis cagirmam yada akşam dokuzda komsumu uyarmam. Kendim böyle olunca da haliyle karşı tarafın tepkisini fazla buluyorum
Geçen aylarda misafirimiz geldi yatılı, yan komşu ile tek ordak dairemiz pc ütü masası vs bulunan bir odamız. Eşim gece 12 de pc de birşey bakıyordu misafirimiz de yanında biraz sesli gülüşler yan komşu duvarı yumrukladı ilk defa yaşadık hiç o odada durmayız zaten eşim pc de bakar bakacağına okadar. Eşim cok kızdı ne sanki ilk defa oluyor misafirimiz var vsvsvs sizin gibi yani ona da söyledim size de yazmak istedim gecenin köründe misafirin kimseyi ilgilendirmez. Herkes çalışıyordur demiş ben çalışmıyorum şuan aksam 8 de bebeğim uyur 10 da ben uyurum. Herhangi bir komşumun ses yapmasını napıyım Gündüz uyurum diyemiyorum. Hepimizin sebebi var neticede..Gün boyu evde değiliz hanımefendi. Ayrıca sürekli olan bir durum değil. Yaşanılan hadise misafir varken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?