Gürültüden rahatsız olan komsum

Geçenlerde ilk defa oğlumu babasına bırakıp alt komşuma indim. Aman Allahım oğlumun bütün adımları gümbür gümbür evin içinde Eşimin gülmesi, oğlumla boğuşmaları resmen canlı yayın kadının evinde. “Bu dedim hep böylemi abla? Hep geliyomu ses böyle?” “Ay dedi olsun ne olucak çocuk bu.” Valla Allah razı olsun. Ben olsam rahatsız olurum, kadın yıllardır bir kere ima bile etmedi. Binamız çok eski. Sizin bina ne durumda ki iki kat alta ses gidiyor

Bence haksızsınız. Kadın kapınıza geldiği halde sesi engellemek için bir şey yapmamışsınız. Ayrıca gece 11 e kadar 6 çocuğun sesi tahammül edilebilir bir şey değil.

Bence iki tarafta birbirini idare etmeli. Cocuk bu dinlemez de sadece belli bir yaşa kadar gecerli. Bir oğlum 3 yaşında. İşi abartsa bende uyarıyorum. Zaten devamli bahceye ve dışarı çıkarıyoruz enerji atsın diye. Ama kimse gürültü çekmek zorunda değil.

Gece 11 erken bir saat değil maalesef. Tabi biraz anlayış göstermek Lazım. Ama insanların çalışma ve uyku düzenlerini bilemezsiniz. Benim işim 7 de başlıyor. Her sabah 5 30 da uyanıyorum. Gece 11 benim için fosur fosur uyuma vaktidir. Her zaman olan bir şey değilse anlayış gösterilir ama.

Çocuklu bi aile olunca komşusunu rahatsız etme lüksüne sahip değil hiçkimse.
Bırakın artık bu çocuklu evde ses olur bakış açınızı.
Saygısızlığın kul hakkının dibidir bu.
Kimse katlanmak zorunda değil. Çocuklarınıza insanları rahatsız etmeden oynayıp eğlenmeyi öğretin

Cocuklarin yaslari soz anlayabilecek yasta. Siz de kabul etmissiniz asiri gurultu oldu diye. Polis gelene kadar neden uyarmadiniz bakin cocuklar gurultu oluyor sessiz oynayin apartman dairesi burasi sokak degil diyemediniz mi?

Cocuklarin yaslari soz anlayabilecek yasta. Siz de kabul etmissiniz asiri gurultu oldu diye. Polis gelene kadar neden uyarmadiniz bakin cocuklar gurultu oluyor sessiz oynayin apartman dairesi burasi sokak degil diyemediniz mi?

Burda çok misafir beklenilse veya parti verilse genel olarak komşulara önceden söylenir. Yani gürültü olsada haberleri olur, genelde sorun olmuyor. Böyle birşey de yapılabilirdi

Sürekli oluyorsa komşunuz bir uyarmakta haklı, ama polis abartı. Devletin polisini çocuk sesi için meşgul eden bir zihniyeti de anlamam mümkün degil.

Ama cok arada misafir gelmiş, cocuklar koşturmuş idare ederim. Bazen gelen misafiri diken üstü oturtmamak içinde söyleyemezsin, misafirperverlik adına. Alt ve üst katımizda bebekli aileler var. Gecenin bir yarısı çığlık kıyamet ağlama sesleri geliyor. Kapısına gitmeyi bırak, kendi içimde bile sorun etmedim. Nasıl sustursun kadın çocuğu. Ama silkeleme huyu yüzünden uyarmışımdır çünkü bu kasıtlı yapılan bir şey, adam sendecilik.

Ben bir kere üst komşumu uyarmıştım. İnadına üstünde tepinicem dedi ve tepindi. Şimdi ki aklım olsa hiç onunla muhattap olmaz direk polis çağırırdım. Kimse sizin kapınıza gelmek, sizi uyarmak zorunda değil. Apartmanda yaşıyorsanız sizin bu kuralları biliyor olmanız gerekir. Ben bundan dolayı sizin hiç rahatsızlık duymadığınızı düşündüm yazdığınız konudan. Yani alt komşunuzu rahatsız ettiğinizden dolayı hiç kötü hissetmediğinizi. Beni rahatsız eden bu oldu. Siz onu rahatsız ettiğiniz için kendinizi kötü hissetmiyorsunuz ama o polis çağırdığı için kendini kötü hissetsin istiyorsunuz. Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. İlerde bir gün 70 yaşında bir teyze olursunuz, çocuklarınız evlenmiş gitmiş, eşiniz de dede olmuş olur. Evde iki yaşlı insan olarak sessiz sakin dinlenmek isterken, üstünüze 3 çocuklu sürekli tepinen bir aile taşınır. Bence o zaman bu düşüncelerinizi hatırlarsınız.

Yav hanımlar olay 1 kereye mahsus olmuş konuşacak konuşacak diyorum ama siz baya abartınız o zamn ben gideyim her gün jandarma polis çağırayım benim alt kattakiler her gün 12 de 5 yaşındaki çocuğun uyumaları yüzünden 10 kişi kavga ediyor benim yerimde olsanız yada bizim apartmandakilerin yerinde olsanız coktan basina haber verirsiniz rahatsız oluyoruzz eeeevet ama çocuk yüzünden kimseyle kavga etmek istemiyorum 3 tane çocuğum var gündüz öyle bir oynuyorlar hata bagzen kavga ediyorla bagzen sinirlenip kızıyorum o yüzden çocuk olayı farklı her zamn olan bir durum olsa hak verirdim şikayet edene ama 1 kere ye mahsus olan bise için polis cagirmak biraz ağır geldi

Polis son raddede cagrilir komsuma soylerim bana terbiyesizlik yapar kaale almaz gece gunduz cocuklarin sesi durmaz vs tamam ama arada olan veya gun icinde belli saatlerde olan gurultu icin polismi cagrilirmis

Saat onbir de olan gürültü çok haklıydı. Polis çağırmak abartiydi ve üzüldüm sonunda. Çok gürültü oldu çocuklara durun susun dedim hatta misafirlerimin kalkmasını bekledim kalmadılar. Haydi kalkın diyemezdim... Bu kadar kalabalık misafir kabul etmemeye karar verdim. Sonuçta uyarı yok ama polis var. Biraz Avrupai geldi bana bu davranış.
Oğlumu normalde saat onda uyutuyorum bu saatede karışmışsiniz yahu tüm gün yokum akşam altıda çocuğumu görebiliyorum hiç mi vakit geçirmeyeyim çocukla. Misafir gelince uyuma saati erteleniyor maalesef.
Oğlum edepsiz değil oyuncaklarla oynar duştan anlar sizin sifatlandirdiginiz gibi şımarık değil. Gürültümuz normalde hiç olmuyor. Misafir gelince de heleki akşam dokuzda ki misafire göz yumabilirdi.
Şahsen ben bu saatlerde polis cagirmam yada akşam dokuzda komsumu uyarmam. Kendim böyle olunca da haliyle karşı tarafın tepkisini fazla buluyorum

Öğlen saati der gibi akşam saati diyorsunuz. Akşam saati elbette sessiz olacaksınız. Çocuğunuza gürültü yapmayacak oyuncaklar veya etkinlikler sunacaksiniz. Zaten 6 yaşındaki çocuk 9 dedi mi yatması lazım. Valla 2 yaşında çocuğum var ona rağmen sizi haklı bulamıyorum. Akşam saati gürültü yapılmaz sabahın erken vakti de yapılmaz.

Gün boyu evde değiliz hanımefendi. Ayrıca sürekli olan bir durum değil. Yaşanılan hadise misafir varken.

Gün boyu evde değiliz hanımefendi. Ayrıca sürekli olan bir durum değil. Yaşanılan hadise misafir varken.
Bizde değiliz alt komşunuz da değil. Çalışıyorlardır. Ve akşam saatleri dinlenme saatıdır. Bu bir gerekçe değil. Çözüm aramalisiniz. Puzzle gibi aktiviteler yonlendirmelisiniz yani kimse sizin sartlariniz uymak zorunda değil ki

Bakış açınız ne kadar da değişik hanımefendi. İnsanların hastası olur, başı ağrır erken yatar veyahut işe çok erken gidiyordur sizin çocuklarınızın gürültüsünü çekmek zorundalar mı? Bir de gayet normal bir şey gibi yazmışsınız insan gerçekten hayret ediyor bencilliğinize.

Kimse sizin şartlarınıza uygun yaşamak zorunda değil. Ben hasta olsam, migrenim tutmuş olsa “ amaan canım arada bir oluyor nasılsa evi yıksınlar” diyip gürültünüzü çekmek zorunda mıyım?

Konuşmayı denediniz mi? Mesela bir caya çağrın. Belki ona çok gürültü gidiyordur yinede. Belki kendi kendine sinirlenip polisi çağırdı bu yüzden. Insanlar tanıdıkları çocuklara karşı daha tahammül ediyorlar. Denemekte fayda var

Geçen aylarda misafirimiz geldi yatılı, yan komşu ile tek ordak dairemiz pc ütü masası vs bulunan bir odamız. Eşim gece 12 de pc de birşey bakıyordu misafirimiz de yanında biraz sesli gülüşler yan komşu duvarı yumrukladı ilk defa yaşadık hiç o odada durmayız zaten eşim pc de bakar bakacağına okadar. Eşim cok kızdı ne sanki ilk defa oluyor misafirimiz var vsvsvs sizin gibi yani ona da söyledim size de yazmak istedim gecenin köründe misafirin kimseyi ilgilendirmez. Herkes çalışıyordur demiş ben çalışmıyorum şuan aksam 8 de bebeğim uyur 10 da ben uyurum. Herhangi bir komşumun ses yapmasını napıyım Gündüz uyurum diyemiyorum. Hepimizin sebebi var neticede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…