Gürültüden rahatsız olan komsum

Biz evimize Yen’i taşındık sayılır (3-4 ay oluyor) alt kattakide bizden 1 ay sonra taşınmıştı. Asansörde karşılaştık “üstümüzden tramvay hattı geçiyormuş da haberimiz yokmuş” diyor. Kibarca uyardı.
Çocuklar araba, scooter vb.şeyler sürüyorlar.
Yalnız insanlar İçin çocuk gürültüsüne tahammül etmek biraz zordur anlayışlı olmak gerek 20:30 dan sonra da sakin aktiviteler yaptırmalı
 
Haksızsınız.
Biraz apartmanda toplu yaşam kurallarından, komşu hakkından, insanların evlerinde akşam huzur aradığından falan da haberiniz olsun.

"Çocuk bu, akşam oynayacak da, oyuncak sesi de olacak da..." demenizden belli ki çocuğunuzun gürültü yaptığını kabul ediyorsunuz. Kim çağırdıysa polis çağırmakta da haklilar. Millet işe gidecek, koskoca insanlar siz düşünemiyorsunuz gürültü meselesini de, millet o saatte kapınıza mı gelsin? Polis çağırmak en temizi. Hayır yani, sanki kapınıza gelince çok çözüm yoluna gitmişsiniz gibi bir de kapıya gelseydi diyorsunuz. Demek ki işe yaramıyor sizle konuşmak. Bir de komşuları dinlemek lazım valla.
 
Akşam vakti çocuklar tabi ki oynayacak mı? Çocuk dediğin gündüz oynar akşam 9 da uyur.
Öteki şikayette de gece 11de kalkmış misafirleriniz. Nasıl kendinizi haklı bulabiliyor sunuş, bencilliğin kaçıncı seviyesi oluyor bu acaba?
Haftaici insanlar evlerine aksam 6-7de geliyor belki, tam kafa dinleyecegi 2-3 saatlik vakitte kalkmış çocuklari tepindiriyorsunuz. Sonra komşuluk ölmüş.
İyi ki sizin gibi insanlara hiç denk gelmedim.
 
Gerçekten yaa, pişkinliğin bu kadarını ilk defa duydum Ben olsam nasıl özür dileyeceğimi bilemem, insanlar haklı çünkü.
 
Gün içinde enerjiyi atacak aktiviteler,spor,park vs..
Özellikle akşamüstünden sonra şeker ve şekerli gıda vermemek
Akşam ailecek veya grupça oynanacak kutu oyunlarına yönlendirmek
Erken uyumaya alıştırmak
Çözüm bunlar
Üst katımda daimi bir çocuk gürültüsü olsa ben genelde sorun yapmam ama eşim mesela hiç tahammül edemez.kibarca gidip bir kahve içer bunu anlatırım komşuma.tatsızlığa lüzum yok.karşılıklı anlayış.
 
Böyle çocukları atacaksın içeri
Benim yeğen ve okuldan 4-5 arkadaşı toplanınca çok koşturuyor seste oluyor. Bu toplantıları gündüz yapın bence. 9 normal saat ama insanlar işten dönüyorlar yorgunluk, hastalık olabiliyor. Çocukları varsa sabahçılar erken yatıyor. Çocuk gürültü yapar insanlarda rahatsız olur. Şikayetleri hoşgörü ile karşılayın bence.
 
Sizle alakasi yok sadece size verilen yorumu beğenmeme gibi durum komik. Geldi arkadaslar sorarim saat 11 yada 9 o saate sadece bebekler uyuyor hadi 11 neysee de genel konuşursak öyle yanıtınız kapısına bir suçlu gibi polis geldi tamam zaten gereken uyarıyı gelmiş yapmış hakkıda ama polisss çok abartı benim çok zoruma gider
 
Polis olayı bana ters gelmedi. Ocakta taşınmışsınız belliki birbirinizi tanımıyorsunuz. Rahatsız olduğunu size gelip söylediğinde ne tepki vereceğinizi kestirememiş olabilir. Neler duyuyoruz okuyoruz. O tedirginlikten dolayı polis çağırmıştır. Sonrasında yönetici polis çağırmayın rahatsız olunca aile bizimle konuşabileceğinizi söyledi diyince de gelip size söylemiş polis çağırmamış. Yani ben bir kötülük görmedim bu davranışta. Çocuk sesinden ben rahatsız olmam o ayrı. Çocuk bu çünkü. Ama davranışsal bir bozukluk yok komşunuzda
 
Ust katimda 1 kere asiri gurultu oldu saat 12 bucukta kalktilar kapidan saydim 11 buyuk 9 cocuk indi. Ve akraba olduklarini dusunuyorum
Ilkinde gitmedim
Ama 2. De ayni durumda saat 8de bile giderim buyuklerin ne konustugunu bile duydum tv izleyemedim saat 10dan sonra cogu uykusuzluktan agladi birde sizin alt kat bossa yanki yapiyordur sizde biraz anlayisli olmaya calisin
 


Saat 10 dan sonra olan gürültülerde haksızsınız
Saat 06.45 te üstteki veletin tepinmesiyle uyandım yine
Gece de onun böğürmeleriyle uyumuştum
Küçücük bebeğim var onu akşam 7 de yatırıyorum tıkı çıkmıyor elalemin terbiye vermediği veletinin sesini çekiyoruz yaa..
Neyse konuyu dağıttım
Komşunuz çok acayip
Ilk gürültüde polis mi çağırılır
Her gün olmuyor sonuçta
 
Kimse gecenin 11 inde gurultunuzu cekmek zorunda degil. Kimse gecenin 9 unda da gurultusunu cekmek zorunda degil. Her aksam 19.30 20.00 arasi gece uykusuna gecen 1 yasinda bebegim var ve cogu aksam usttekinin cocuklarinin gurultusu yuzunden sicrayarak uyaniyor dehset icinde agliyor korkarak uyandigi icin ve geri uyumasi zor oluyor. Dahasi 6 yasinda ki cocugunuzunda buyume hormonundan yeterince faydalanabilmesi icin aksam 9 da uykuda olmasi gerekir bence. Bu da konu disi sahsi fikrim.
 
Saat 11 de 6 tane çocuğun gürültüsünü kimse çekmek zorunda değil. Biraz edep ya. Komşuluk öldü diyorsunuz ama siz ne yapıyorsunuz? Size çocuğunuz put gibi dursun diyen yoktur eminim. Akşam saatleri için ses yapmayan oyunlar bulabilirsiniz. Çocuklara yönelik filmler izletebilirsiniz. Anlayışı sadece karşı taraftan beklerseniz kapınıza daha çok polis gelir. Ki hak ediyorsunuz şu durumda.
 
Bu gürültüden rahatsız olan komşu konularında hep karşı tarafın bakış açısını merak ederdim. Bu konuyla öğrenmiş oldum.

Bu arada liseye kadar uyku saati olan bir çocukluk yaşadığım için çocuğun uyku saati bana çok geç geldi. 11de uyuyorsa kaçta kalkıyor ki okula gitmek için?
 
Ne var bunda ki ? Kadın herhalde çok meraklı değil sizin kapınızı çalmaya öyle değil mi ? Bizimde üst kat böyle sabahları onların gürültüsü ile uyanıyoruz akşamları öyle uyuyoruz. Kaç kere uyardık gülerek filan ama olmadı en son tartıştık görüşmüyoruz kadınla. Geçen eşim ses yüzünden ilk defa kapılarına çıktı kocası evde yokmuş ki hep adam evde olmadığı zaman kadın asla susun durun demiyor mesela duyuyoruz. Onların sesinden benim alt komşumda şikayetçi . Bu işin saati de yok bence akşam saat 9 den sonra ses olmamalı ister uyuruz ister uyumayız uyumuyoruz diye ses yapılmak zorunda mı mesela ? Komşuluk öldü mü diyorsunuz kadın polisi aramayıp kapıya gelmiş yine niye laf söylemedim tüh diye üzülüyorsunuz pess
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…