- 23 Mayıs 2009
- 14.504
- 15.964
- 823
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Benimde alt komşum sabah 6 da kalkıyorlar ve iki çocuğu okula gönderip kendileri de işe gidiyorlar. Her sabah gürültülerine uyanıyoruz. öyle böyle değil gürültü, sabahın köründe çocuğun ortalıktaki koşuşturmaları ve en son kapıları çarpıp evden çıkmalarıyla son buluyor. Bu güne kadar hiç ses etmedim çünkü benimde bebeğim var evde ve zaman zaman gürültü yapıyor. Karşılıklı anlayış gösteriyoruz ama onlar olmayacak saatlerde çok rahat gürültü yapıyor..Bazen pazar günleri sabah 6 da kalkıp çok gürültü yapmak istiyorum beni anlasınlar diye ama kıyamıyorum yinedeSizde biraz daha dikkat ederseniz iyi olacak çünkü yaşlıların tahammül sınırları daha az. Birde kedicik akşama kadar evde yalnız mı kalıyor çok merak ettim.
biraz dikkatli olmaya çalışsanız ,hızlı hareket edince oraya buraya bir şeyler düşürmeniz ,pat küt hareket etmeniz normal ,benim de bir arkadaşım var ben çok rahatsız oluyorum ,çok gür sesli ,bam güm yürüyor,sürekli pat küt mutfak dolaplarını çarparak kullanıyor,ben sessiz olduğum için tırmalıyor beni sanki ...
Çok rahatsız edici kendinden gürültülü model insanlar
benım alt katımdada ev sahiplerı var 70 yaşında falanlar. İlk girdiğimde yururken bile şikayete gelıyorlardı. Sonradan azaldı napalım uçalım mı
Daha sonra 2 tane kedı aldım. bide bizimkiler kuduruk gece 12 de bi oraya bi buraya deliler gibi koştururlarBide şu kum kazma olayı sanarsın wc de kazı var
bide tuvaletını yaptıktan sonra ellerını duvara vurma huyu var benım kedıde tak tak takArtık alıştılar hiiiççç şikayet etmıyolar.
Sende hiç utanma bilerek mı duşürdün sankı kavanozu unutmuşlardır bıle kız onlar onu
Açıkçası hassasiyetiniz için tebrik etmek istedim.
Ay napim bana ne ya kafalarının aksine gürültü probleminizi azaltmaya çalışıyorsunuz.
Sakarlık hızla bir şeyler yapmaya çalışmaktan oluyor sanırım. Biraz daha sakin davranmaya çalışın.
Kedicik için kumunu kalın bir örtünün ya da süngerin üzerine koymak sesi nispeten kesecektir.
Bunların içinde en garibi eşinizin pat küt kapı baca çarpması. Koca adam bunları kendi düşünmesi lazım.
Ve o yatak ya değişecek ya yağlanacak :)
Sizin evinizde tak diye ses çıkaran şey alt katlara güm diye gidiyor. Malum betonun dalgayı yayması hadisesi.
Biraz dikkatli olmaktan zarar gelmez. Bizler insanız, empati yeteneğimiz var, sosyal yaşantıda uymamız gereken kurallar var.
Bizim evde tvnin sesi saat 10'da kısılır. Rv içi terliklerimiz yumuşak tabanlıdır. Kapı baca çarpılmaz.
Bunlar toplu yaşama kuralları.
Ha üst komşu 4 çocukla at çiftliği kurmuş durumda i. Çocuklara razıydık şimdi baba da cozuttu.
Kadın hamile kalmadan önce yatak seslerini dinliyorduk. Şimdi de adamın akp-chp-mhp yorumlarını dinliyoruz.
Defalarca rica ettik dikkat etmeleri için. Kadın "ay valla çok utanıyorum" diyor ama çocuklara durun dediğini hiç duymadım.
Sadece utanmakla olmuyor çünkü. Komşu hakkıdır bu.
küçük 3,5 kiloüst komşumun oğluda ayaklarını bastıra bastıra tüm gücüyle yürür nerden nereye gittiğini biliyoruz, kapılar hep çarpılır. bitek o yapıyo evde o yoksa sessizlik ve huzur kaplıyo evimi.ona ettiğim hakaretlere hr gün yenisi ekleniyoküçük çocuk olsa neyse 17-18 yaşında koca kazık. yani lütfen eşin dikkat etsin çok sinir bozucu.
kediler hakkında bi fikrim yokta, küçücük bişey o koşturunca çokmu gürültü oluyomuş
teşekkürler :)
ben de kimseyi rahatsız etmek istemem sonuçta apartman hayatı kimse benim, ben kimsenin gürültüsünü çekmek durumunda değiliz
tezcanlıyımdır biraz
bi de yaptığım işe çok odaklanmıyorum sanırım
özellikle mutfak ve ev işlerini sevmediğimden gönülsüz ve uyduruk yapıyor olabilirim
daha dikkatli olucam bu konuda
süngerin üstüne kum kabını koymak gerçekten mantıklı bir fikir
ya kalın bir paspas ya da sünger temin edicem hemen
eşime de altı yumuşak terlik alayım en iyisi
ben zaten o tür bişey giyiyorum sessiz yürürüm ama o topuklarına basarak yürüyor
kapıları da gerekenden fazla kuvvet kullanarak açtığı için sorun çıkıyor kapatırken ses yapmıyor da açarken fazla yükleniyor kapılar da amerikan kapı değil :)
tv yi çok az izleriz zaten o tür seslere dikkat ediyoruz
sizin durum çooook fena 4 çocuk ne demek ya
allah sabır versin
4 çocuk ne yazık ki 12-11-5 yaş ve 2 aylık. Baba da 40 yaşında vardır diye tahmin ediyorum. Akşam eğlencesi olarak koltuklara çıkıp hopppp diye halıya atlıyorlar :)
Ben artık uyarmaktan utanıyorum oblar da tık yok.
Teşekkür ederim sabır dileğiniz için :)
Arkadaşlar çoğu zaman burada komşudan şikayet eden konular açılıyor ya, bu defa komşularım benden şikayet ediyor.
1- Gündüzleri evde yokuz. akşam 5 .30 da geliyoruz. Ben çok sakarım sürekli bişeyler düşürüyorum mutfakta özellikle.
2- evde gece kuduran bi kedi var. gece 12 den sonra çok koşuyor ve tuvaletini kullanırken çok kum kazma sesi yapıyor.
3- eşim topuklarına basa basa güp güp yürüyor ve kapıları çok sert açıyor (uyardım kaç kere ama unutuyor sanırım, ben uyurken kaç defa kapı açışı yüzünden sıçrayarak uyandım)
4- yatağımız aşırı derecede gıcırdıyor sağdan sola dönsek bile, bazı anları da siz düşünün artık
alt katta apartman yöneticimiz oturuyor karısıyla 70 yaş üstüler
dün akşam 6 da mutfakta kavanozu düşürdüm elimden yere (yerler fayans) gürültü oldu tabi aşağıdaki adam da bağırdı biz duyduk yani mutfakta. eşim de sinirlendi ama adama hak verdik.
daha önce de geceleri gürültü geliyor demişti. ve de ben biraz yüksek sesle güldüğümde tavana vurmuştu bi kere.
şimdi aidatı vermem gerekiyo adama ama utanıyorum kesin gürültüden şikayet edecek gidince. ben nasıl azaltıcam bu gürültüyü ya? kendim de rahatsız oluyorum...
Gerçekten duyarlılığıniza hayran kaldim..bende istiyorum böle bi komşuArkadaşlar çoğu zaman burada komşudan şikayet eden konular açılıyor ya, bu defa komşularım benden şikayet ediyor.
1- Gündüzleri evde yokuz. akşam 5 .30 da geliyoruz. Ben çok sakarım sürekli bişeyler düşürüyorum mutfakta özellikle.
2- evde gece kuduran bi kedi var. gece 12 den sonra çok koşuyor ve tuvaletini kullanırken çok kum kazma sesi yapıyor.
3- eşim topuklarına basa basa güp güp yürüyor ve kapıları çok sert açıyor (uyardım kaç kere ama unutuyor sanırım, ben uyurken kaç defa kapı açışı yüzünden sıçrayarak uyandım)
4- yatağımız aşırı derecede gıcırdıyor sağdan sola dönsek bile, bazı anları da siz düşünün artık
alt katta apartman yöneticimiz oturuyor karısıyla 70 yaş üstüler
dün akşam 6 da mutfakta kavanozu düşürdüm elimden yere (yerler fayans) gürültü oldu tabi aşağıdaki adam da bağırdı biz duyduk yani mutfakta. eşim de sinirlendi ama adama hak verdik.
daha önce de geceleri gürültü geliyor demişti. ve de ben biraz yüksek sesle güldüğümde tavana vurmuştu bi kere.
şimdi aidatı vermem gerekiyo adama ama utanıyorum kesin gürültüden şikayet edecek gidince. ben nasıl azaltıcam bu gürültüyü ya? kendim de rahatsız oluyorum...
Aynen şöyle. Amcacım haklısınız, biz de farkettik. Bundan sonra çok daha dikkatli olucaz. Eski evimde ben de üstteki sesden çok rahatsızdım. Onları da anlıyorum. Eşiniz de siz de biraz dikkat edin yeter. Kedininde ayaklarına patik geçir ve kumunu odadaysa en köşeye koy. Kedi beslemedim nerede olur bilmeme ama. Kapıları aralık bırak çok zorda olmadıkçe. Eee artık o yatak sizi de rahatsız eder mümkünse değiştir yoksa yapacak bişey yok.
Kedinin kudurmasına çare yok, yok yani.. Benimki de gece 12den sonra aynı şekilde kuduruyor. 7 aylık, belki yaşına gelince durulur.
hepsini okuyamadım
kedinin gürültüsü ne kadar olur ki
bizim evde sürekli koşan 5 yaşında bir oğlan çocuğu var yani
kedi kaç kilo ne kadar ses çıkarır ki
yine kum kazma sesi ne kadar gider
kum kabının altına mat koyun
spor aleti altına konulanlardan ses mes gitmez
kavanoz da düşsün bir zahmet yani mahsus mu yaptın
geçen ben gece 11.30 da kırdım bir şey
ben de hiç mutlu olmadım
süpürge açamadım geç diye ama kırma gürültüsüne yapacak bir şey yok
şimdi evlerde yalıtım vs yok
ama evde tv açıkça alttan üstten ses gelmiyor ama tv kapandığı zaman bizim evde sohbet ediliyor gibi oluyor
ne yapalım susun mu diyelim yani
yatağa gelince kaynağını bul; o hoş bir ses değil
eşine gelince de yapacak bir şey yok bu yaştan sonra değişmez
azıcık daha hatırlat yavaş de
ben oğlana öyle yapıyorum ama dinliyor mu hayır
5 yavaş oluyorsa 6 da unutuyor yani
Of kedinin kosma sesinden rahatsız olan komsu gitsin kulak zarını aldırsın isitme fonksiyonunu iptal etsin. Max 5 kilo hayvan kossa ne olacak allah askına:) esiniz icin de ses cıkarmayan yumos terliklerden alabilirsiniz belki. Bide kapıların arkalarına takılan aparatlar var gum diye duvara carpmasını onluyor boyle bi sey deneyebilirsiniz. Gıcırdıyorlaesa yaglayın mutlaka
Yani kasıtlı yapılan gurultu rahatsız edici tv sesi muzik parti vs ama yere bi sey dustugunde kac saniyelik bi olay ki bu da bu kadar buyuttuler pes
Eşini sık sık uyar düzelir belki gece yarısı vs carpilan kapının gürültüsü gerçekten çok geliyor ses hele ortalık sesizse kendini komsularin yerine koy dede yarın bizde yaslanacagiz duygusala bağlaCevaplarınız için teşekkür ederim
Kedi 3.5 kilo
Gündüz zaten hep uyuyor
Gece sessizlik olunca koşup atlayıp zıpladığı için gürültüsü var yavrumun.
Hele bi de bebeğim olsaydı da geceleri ağlasaydı komşu ne derdi bilmiyorum
Tv açık olmayınca yan ve alt komşuların bütün konuşmaları da bizde, duyuyoruz valla : ) hatta üst komşu sabah 8 e alarm kurup 10 dk da bir erteliyo 9 a kadar telefonu da yere koyuyo heralde sanki benim başımın yanında titriyo gibi :)
Tuvaleti düzenledim
Bi minder dikip içini elyafla doldurdum tuvalet kabını onun üstüne koydum şimdi.
2. Olarak eşimin terliklerini değiştiricem yarın yenisini alıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?