• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürümcemle sorun :((

madem ben kiskanniyorum, bu kaniya nasil vardiginizi aciklarsaniz sevinirim.

iki kardeş arasındaki ilişkiyi kıskanıyorsun.anladığım kadarıyla aralarında yaş farkı var ve eminim ablası onu kendi çocuğu gibi büyütmüştür.üstelik bu ilgi temelden gelen bir durum.sonradan olsa nişanlında şaşırırdı.:31:
benim kız kardeşimle aramda 12 yaş var.onu ben büyüttüm.kendi çocuklarımdan ayırmam.her zaman yanımda olmasını isterim.her gün konuşurum.evindeki her olandan haberim vardır:34:

Canım seni çok iyi anlıyorum ben şimdi evlendi. Ama nisanliyken bunlara benzer şeyleri yaşadım nişanlım hep gorumcem den tarafaydi bunu görünce ben sustum Hiç bir yorum yapmadım oda zamanla gördü kardeşinin abisini kiskandigini evlendikten sonra daha azalıyor bu durumlar eşinin arkadaki dengeyi kurması gerek ben bunu bilir bunu soylerim

Nisanlimada durumlari anlatmaya calistim, nisanlimda benim kiskandigimi söyledi, ondan beri de zaten hic konusunu dahi etmiyorum. Yani ailesi konusu hakkinda konusmamam gerektigini anladim. Ailesine karsi cok tutucu nisanlim, bunu ablasi bildigi icin rahat davraniyor sanirim.

Nisanlimada durumlari anlatmaya calistim, nisanlimda benim kiskandigimi söyledi, ondan beri de zaten hic konusunu dahi etmiyorum. Yani ailesi konusu hakkinda konusmamam gerektigini anladim. Ailesine karsi cok tutucu nisanlim, bunu ablasi bildigi icin rahat davraniyor sanirim.
Evet olabilir ama bizim durum zamanla geçti inşallah sizin durumda öyle olur. .

evet askim, bebegim diyor:20:

35 yasinda yasini basini almis bir bayan. cocuklarida var ve evli.:ssz: Nasil giyineyim diye esine sormasi gerekmemi? ben mi cok art niyetli düsünüyorum. Ne yapmami önerirsiniz, moralimi bozmak istemiyorum artik. Nisanlimda anlamiyor. Anlatmaya calistim kac kere.

Umarım evliliğiniz sürecinde nisanliniz ailesini desteklemek yerine sana karşı yapılanı da görür. Bence durumu ailenede anlat ve ortak karar verin sonuçta bu adam nisanliyken boyleyse kim bilir evlenince nasıl olur :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Unutmayın ki bazı erkekler isterse 30 yıllık evli olsun ailesine toz kondurmaz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

iki kardeş arasındaki ilişkiyi kıskanıyorsun.anladığım kadarıyla aralarında yaş farkı var ve eminim ablası onu kendi çocuğu gibi büyütmüştür.üstelik bu ilgi temelden gelen bir durum.sonradan olsa nişanlında şaşırırdı.:31:
benim kız kardeşimle aramda 12 yaş var.onu ben büyüttüm.kendi çocuklarımdan ayırmam.her zaman yanımda olmasını isterim.her gün konuşurum.evindeki her olandan haberim vardır:34:

söyle söyleyeyim öyle olsa gercekten anlarim ve asla kiskanma, kiskanmami gerektirecek birsey yok. Isterse gül gibi anlassinlar bilakis cok sevinirim, ama ben yalnizken ayri nisanlim ve baskalari varken farkli davranmasini ve laf sokmasini gerektirmez bu durum bence.

Sunuda söyleyeyim, aralarinda sadece 3 yas var, ki bir erkek kardesi daha var, ona karsi hic öyle degil. Ki onun esinide zamaninda cok kiskandi diyorlar, suanda ondan bahsettiginde bile kücük görerek anlatiyor.

ya bu insanları anlamıyorum
ben 28 yaşındayım 20 yaşında erkek kardeşim var
hala gelir kucagıma uzanır aşkım da derim herşeyimde onu ben büyüttüm çünkü
kız arkadaşı var yakındada tanışacagız
ne yani onun yanında kardeşimle resmi mi olayım
o var artık diye aramayımmı sormayımmı
kardeşimi seven bizede saygı duymak zorunda
çünkü o benim hala gözümde bebek koca bebek:)
anlayışlı olun ve ablasını kıskanmayın....

ya bu insanları anlamıyorum
ben 28 yaşındayım 20 yaşında erkek kardeşim var
hala gelir kucagıma uzanır aşkım da derim herşeyimde onu ben büyüttüm çünkü
kız arkadaşı var yakındada tanışacagız
ne yani onun yanında kardeşimle resmi mi olayım
o var artık diye aramayımmı sormayımmı
kardeşimi seven bizede saygı duymak zorunda
çünkü o benim hala gözümde bebek koca bebek:)
anlayışlı olun ve ablasını kıskanmayın....

saygim sonsuzdur, ki benimde abim oldugu icin empati yapabiliyorum, ki kiskanma diye bir problemim yok. Bilakis bircok kez ablanla görüs, hep biz görüsmeyelim dedigimde olmustur. Benim kizdigim nokta, ben nisamlimla berebaerken onun bunu birsekilde cekememesi. Beni yok saymasi ve dalga gecmesi.

Özetlemem gerekirse nisanimda görümcem benimle hic resim cekinmek istemedi, ki öylede yapti. Ama nisamlimla beraber bayagi bir resim cekindi. Yani sarildi konustu sohbet etti, beni ama yok saydi. Hic konusmadi etmedi. Ben buna kiziyorum. Abla kardes anlassinlar iyi hos, ama benimde artik onun esi olacagimi anlasin yaaa.

özetlemem gerekirse nisanimda görümcem benimle hic resim cekinmek istemedi, ki öylede yapti. Ama nisamlimla beraber bayagi bir resim cekindi. Yani sarildi konustu sohbet etti, beni ama yok saydi. Hic konusmadi etmedi. Ben buna kiziyorum. Abla kardes anlassinlar iyi hos, ama benimde artik onun esi olacagimi anlasin yaaa.

tamam bu konuda çok haklısın.peki önceden nasıldı yani siz sevgiliyken ararmıydı hiç görüşürmüydünüz.
Bende anpati yapıyorum da
kardeşimin kız arkadaşıyla daha hiç görüşmedim mesela ama nişanlansa yada evlense sık görüşmek isterim
alışverişe çıkalım buluşalım sinemaya gidelim gezelim isterim görümce olmak asla istemem ablası olamk isterim
ama toplumuzda bir yapı bu değişmiyor elti görümce kaynana kıstasları bunu değiştirmek istiyorum...
Umarım kardeşimin eşi olacak insanda benim gibi düşünür:8::8::8::8:

Eş ailesiyle ilgili konulara verdiğiniz cevaplarınız dikkatimi çekiyor da, Siz hep gelinlerin ezik büzük olmasını, laf yese bile alttan almasını, dış kapının mandalı olmasını, ağzına vur lokmasını al cinsten olmasını istiyorsunuz.. Peki ama neden? O da birey ve sonradan geldiği ailede tabiki dışlanmak, yok sayılmak istemez. böyle davranılması üzer insanı. Neden bu kadar katısınız gelinlere karşı? iki oğlunuz olduğu için mi acaba?
Sana gelirsek konu sahibi,
Saygı karşılıklı olacak.O görümce denen kadın bir adım atsa gelin zaten on adım atar o yüzden herkes yerini bilecek önce.. Sevgi boşluğunu kardeşiyle doldurmayacak kimse. Herkesin yeri de sevgisi de ayrıdır. Ablayı sevdiğin gibi eşini sevemezsin, eşini sevdiğin gibi de ablanı bu kadar basit ama görümceler anlamıyor nedense.
:ssz:

tamam bu konuda çok haklısın.peki önceden nasıldı yani siz sevgiliyken ararmıydı hiç görüşürmüydünüz.
Bende anpati yapıyorum da
kardeşimin kız arkadaşıyla daha hiç görüşmedim mesela ama nişanlansa yada evlense sık görüşmek isterim
alışverişe çıkalım buluşalım sinemaya gidelim gezelim isterim görümce olmak asla istemem ablası olamk isterim
ama toplumuzda bir yapı bu değişmiyor elti görümce kaynana kıstasları bunu değiştirmek istiyorum...
Umarım kardeşimin eşi olacak insanda benim gibi düşünür:8::8::8::8:

bende bana abla gibi davranmasini beklerdim acikcasi.
Nisanlimla görüsmeye basladigimizda cok daha sicak kanli ve yakin davraniyordu, daha sik gelip ve arardi veya yazardi. Ama ne zaman nisanlimla ciddyetimizi ortaya koyduk. Görümcem 180 derece degisti.

Eş ailesiyle ilgili konulara verdiğiniz cevaplarınız dikkatimi çekiyor da, Siz hep gelinlerin ezik büzük olmasını, laf yese bile alttan almasını, dış kapının mandalı olmasını, ağzına vur lokmasını al cinsten olmasını istiyorsunuz.. Peki ama neden? O da birey ve sonradan geldiği ailede tabiki dışlanmak, yok sayılmak istemez. böyle davranılması üzer insanı. Neden bu kadar katısınız gelinlere karşı? iki oğlunuz olduğu için mi acaba?
Sana gelirsek konu sahibi,
Saygı karşılıklı olacak.O görümce denen kadın bir adım atsa gelin zaten on adım atar o yüzden herkes yerini bilecek önce.. Sevgi boşluğunu kardeşiyle doldurmayacak kimse. Herkesin yeri de sevgisi de ayrıdır. Ablayı sevdiğin gibi eşini sevemezsin, eşini sevdiğin gibi de ablanı bu kadar basit ama görümceler anlamıyor nedense.
:ssz:

ben öncelikle gelinim,ne eziğim,ne büzüğüm,ne laf yerim ne laf ederim,bilakis dış kapının mandalı değil o ailenin bireyiyim.kimse de ağzıma vurup lokmamı almıyor.aile büyüklerine saygılı olmak ne zaman kötü bir şey oldu.4 atanın hakkı birdir.önce gelinler bunu öğrenecek.:34:

evet 2 oğlum var ve gelinler benim oğluma sarılmama,oğlumla konuşmama engel olamayacak:51:

ben öncelikle gelinim,ne eziğim,ne büzüğüm,ne laf yerim ne laf ederim,bilakis dış kapının mandalı değil o ailenin bireyiyim.kimse de ağzıma vurup lokmamı almıyor.aile büyüklerine saygılı olmak ne zaman kötü bir şey oldu.4 atanın hakkı birdir.önce gelinler bunu öğrenecek.:34:

evet 2 oğlum var ve gelinler benim oğluma sarılmama,oğlumla konuşmama engel olamayacak:51:

anlatamiyorum sanirim, ben anne ve babama nasil yaklasiyorsam nasil terbiye gördüysem öyle davraniyorum ve kesinlikle ne kisiliksizlik nede terbiyesizlik yapmam büyüklerime karsi. Ancak anlayamadiginiz bir nokta var. Ben ablasi kardesiyle görüsmesin falan demiyorum, en dogal hakki kardesler sonucta. Ancak ben nisamlimla görüstügümde habire araya girerse, benimle yalnizken laf sokarsa ve bambaska davranirsa, ben varken nisanlima askim cicim falan gibi konusursa iste buna rahatsiz olurum. Sonucta abla ablalaliginida bilmeli. Ben onun esini abim gibi gördügüm icin asla saygimi yitirmem, ama nerede nasil hareket edecegimide gayet iyi bilirim. Densizlik yapmam, askim cicimli de konusmam. Kina kiyafetimden tutunda gelinligime kadar herseyi soruyor, ben ona sordugumda hicbirsey anlatmiyor, ben gene saydigim icin gösteriyorum, günlü kirilmasin diyorum, ama o cok farkli bakiyor anlasilan olaya. Ki nisanlima olan bazi seyleri cok farkli anlattigini söylememe bile gerek yok sanirim.

anlatamiyorum sanirim, ben anne ve babama nasil yaklasiyorsam nasil terbiye gördüysem öyle davraniyorum ve kesinlikle ne kisiliksizlik nede terbiyesizlik yapmam büyüklerime karsi. Ancak anlayamadiginiz bir nokta var. Ben ablasi kardesiyle görüsmesin falan demiyorum, en dogal hakki kardesler sonucta. Ancak ben nisamlimla görüstügümde habire araya girerse, benimle yalnizken laf sokarsa ve bambaska davranirsa, ben varken nisanlima askim cicim falan gibi konusursa iste buna rahatsiz olurum. Sonucta abla ablalaliginida bilmeli. Ben onun esini abim gibi gördügüm icin asla saygimi yitirmem, ama nerede nasil hareket edecegimide gayet iyi bilirim. Densizlik yapmam, askim cicimli de konusmam. Kina kiyafetimden tutunda gelinligime kadar herseyi soruyor, ben ona sordugumda hicbirsey anlatmiyor, ben gene saydigim icin gösteriyorum, günlü kirilmasin diyorum, ama o cok farkli bakiyor anlasilan olaya. Ki nisanlima olan bazi seyleri cok farkli anlattigini söylememe bile gerek yok sanirim.

o cevabı ben sana yazmamıştım.:34:

o zaman sen sana yakışanı yapmaya devam et.bu sana bir şey kaybettirmez kazandırır:34:

Gelinler haddini bilir de anneler pek bir kıskanç oluyor malesef (ablalarda tabii) hoşgörü sıfır:19: Doğurdum benim malım istediğimi yaparım, söylerim gözüyle bakıyorlar:20: Allah kaynana şerrinden korusun tüm gelinlerii

Son düzenleme:

Gelinler haddini bilir de anneler pek bir kıskanç oluyor malesef:19: Doğurdum benim malım istediğimi yaparım, söylerim gözüyle bakıyorlar:20: Allah kaynana şerrinden korusun tüm gelinlerii

kaynanaları da gelin şerrinden korusun,çünkü şu anda gelinler daha baskın:1:

bak benim bir de kız karedşim var ve o da eşinin ailesi tarafından çok sevilir ve sayılır aynı ben gibi.pekii bu bir tesadüf mü yoksa bizim eş ailesine karşı olan tavır ve davranışlarımızdan mı kaynaklı:34:

bak benim bir de kız karedşim var ve o da eşinin ailesi tarafından çok sevilir ve sayılır aynı ben gibi.pekii bu bir tesadüf mü yoksa bizim eş ailesine karşı olan tavır ve davranışlarımızdan mı kaynaklı:34:

O zamn siz burdaki tüm gelinleri zan altında bırakıyorsunuz herkese yalancı diyorsunuz.. Türkiye'nin gerçeğidir kaynanaların gelinlere çektirdiği.. Siz de çekmişsinizdir kardeşiniz de ama belkide alttan aldığınız için yada sorunlarınızdan bahsetmemek için burda iyiyi oynuyosunuzdur bilemeyiz.
Ayrıca evliliğiyle ilgili psikologlara giden kadınların büyük kısmı eşinin ailesinden dolayı gitmştir bunu yok sayamazsın kesinlikle çünkü çok fazla burnunu sokuyorlar:34:

katılıyorum. şimdiki gelinler çok fena. burada okuduğum olaylar benim de başıma geliyor. ama ben hiç dert etmemiştim. dert etmek aklıma bile gelmedi. sorun olarak görmemiştim anlayacağınız. millet nelere takıp hayatı kendine zindan ediyor. yok görümcem eşime sıcak davranıyor, yok kv bana ucuz hediye aldı, yok kv eşimi arayıp duruyor neler neler. aman aman...

Back
X