• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürümcemle sorun :((

O zamn siz burdaki tüm gelinleri zan altında bırakıyorsunuz herkese yalancı diyorsunuz.. Türkiye'nin gerçeğidir kaynanaların gelinlere çektirdiği.. Siz de çekmişsinizdir kardeşiniz de ama belkide alttan aldığınız için yada sorunlarınızdan bahsetmemek için burda iyiyi oynuyosunuzdur bilemeyiz.
Ayrıca evliliğiyle ilgili psikologlara giden kadınların büyük kısmı eşinin ailesinden dolayı gitmştir bunu yok sayamazsın kesinlikle çünkü çok fazla burnunu sokuyorlar:34:

allaha şükür ne çekelim.en fazla ufak tefek olanları büyütmemişizdir.ben mesela bir laf duysam bunu annem ya da babam dese ne yaparım,nasıl hareket ederim diye düşündüm.anne babama sırt çeviremeyeceğim için onlara da aynısını davrandım.anne babama nasıl hizmet ettimse onlara da aynı hizmeti ettim.şimdikiler gibi ben hizmetçimiyim demedim.hatta anne babama davranışımdan daha ince davrandım eşimin ailesine.çünkü ailem beni bilir,eşimin ailesi sonra tanıdı.yetiştirilme tarzımla her zaman gurur duydum.allah razı olsun ailemden.:16:

ayrıca kimseyi zan altında bırakmıyorum.tabii çok sıkıntılar yaşayan var nama incir çekirdeğini doldurmayacak olaylardan sorun çıkaran da çok:34:

katılıyorum. şimdiki gelinler çok fena. burada okuduğum olaylar benim de başıma geliyor. ama ben hiç dert etmemiştim. dert etmek aklıma bile gelmedi. sorun olarak görmemiştim anlayacağınız. millet nelere takıp hayatı kendine zindan ediyor. yok görümcem eşime sıcak davranıyor, yok kv bana ucuz hediye aldı, yok kv eşimi arayıp duruyor neler neler. aman aman...

aynen,bazıları gerçekten olmayacak şeyler için dertleniyorlar.onlar için dua ediyorum,Allah daha büyük dert vermesin diye:31:

allaha şükür ne çekelim.en fazla ufak tefek olanları büyütmemişizdir.ben mesela bir laf duysam bunu annem ya da babam dese ne yaparım,nasıl hareket ederim diye düşündüm.anne babama sırt çeviremeyeceğim için onlara da aynısını davrandım.anne babama nasıl hizmet ettimse onlara da aynı hizmeti ettim.şimdikiler gibi ben hizmetçimiyim demedim.hatta anne babama davranışımdan daha ince davrandım eşimin ailesine.çünkü ailem beni bilir,eşimin ailesi sonra tanıdı.yetiştirilme tarzımla her zaman gurur duydum.allah razı olsun ailemden.:16:

ayrıca kimseyi zan altında bırakmıyorum.tabii çok sıkıntılar yaşayan var nama incir çekirdeğini doldurmayacak olaylardan sorun çıkaran da çok:34:

Demekki sizde isteyince güzel yorumlar yazabiliyorsunuz keşke konunun en başından beri bu tutumunuzu yapsaydınız bizde sizi yanlış anlamazdık
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için:21:

Demekki sizde isteyince güzel yorumlar yazabiliyorsunuz keşke konunun en başından beri bu tutumunuzu yapsaydınız bizde sizi yanlış anlamazdık
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için:21:

herkes işine geldiği gibi anlıyor:31:

hep derim ve hep diyeceğim.. şimdi ki gelinler de oğluşlarını kınadıkları k.valideleri gibi yetiştiriyor.. bir sürü karbon kopya k.valide olacak 20 sene sonra.. aaa ama o zaman da şimdi ki gelinler haklı olacak, malum nelerle büyütmüş olacaklar oğluşlarını :27:

not: kayınvalide değilim, 30 yaşında bir gelinim, k.valide, görümce falan da var tam kadro allah eksik etmesin :27:

konu sahibi, görümcen senden hoşlanmamıştır.. gönlüne göre git, hediye al, beraber alışverişe çık.. ha yapamam o beni idare etsin dersen, BDV den bir bölüm kirala belli ki daha çok göreceğiz konularını.. yerinde olsam kaleyi içten fethederdim, bir kaybın olmaz :34:

aynen,bazıları gerçekten olmayacak şeyler için dertleniyorlar.onlar için dua ediyorum,Allah daha büyük dert vermesin diye:31:

Gelinine şiddet (psikolojik ya da fiziksel) uygulayan, iftiralar atan kvler var. Onları tenzih ediyorum. Allah böylelerini uzak tutsun. Gelinlerin işi çok zor. :50: Ama diğer ufak tefek şeyleri büyütmemek lazım. Onlar anne- baba-kardeş. Biz de ebeveyn olacağız. Empati kurmak lazım. Büyütmemek lazım ufak sorunları.

Yok yok iğneliyici konuşuyorsunuz çoğu zaman dikkatimi çekmiştiniz fazlasıylaa

bazen iğnelemek kişileri kendine getirir.bir kaç sene önce biriyle tersleştik resmen ama sonra bana teşekkür etti:34:

Kalp kırmak hobi olmuş anlaşılan enteresan birisiniz vesselam:ssz:

dedim ya herkes istediği gibi anlıyor.dediğim kişi niye teşekkür etti biliyor musun,olayları farklı açıdan görmemi sağladın,sayemde eşimle ve ailesiyle aram düzeldi diyerek teşekkür etti:34:

Ya arkadaslar ben dayanamiyorum artik. Sinir krizleri gecirmek üzereyim.

Ya görümcemle iyiyim iyi hos, ama beni umursamaz tavirlari cok sinir ediyor. Benim yanimda iyi davraniyor, nisanlima karsi ikili davraniyor. Mesela nisanlimla konusuyorum telefonda, bunu biliyor, geliyor oda ariyor onu. Mesela yazisiyoruz, oda gelip zirt pirt yaziyor. Nisanlimda isim var diyip cikiyor. Ya bu kadinin ne yapmaya calistigini anlamadim. Dugunde ne giyincegimi falan soruyor, resimlerimi görmek istiyor. Facede nisan resimlerimiz var hicbirini begenmedi. Tahammül edemediginden facesini kapatti. Ben bu kadini anlamadim. Bunu nisanlima anlattim, sen onu kiskaniyorsun dedi. :26: Ya artik paranoyak olcam resmen, artik ben rahatsiz oluyorum nisanlimla falan bulustugumda, habire aramasi yazmasi. Mesela ne giyincegini esine degilde nisanlima soruyor. Ya ben mi art niyetliyim. Hep sen yanlis düsünüyosun diyorlar. Ben bunu nisanlima tam anlatamiyorumda bacisi sonucta. Birsey olur benim yaptigimi söyler. nasil bir ruhsal durumda anlamis degilim. Artik cok üzülüyorum cok. Konusmaya calistim nisanlimla, kiskaniyorsun dedi:14:

ben ne yapayim, bana yol gösterin sinirlerim cok geriliyor cünkü. Mesela yazistigimi görüyor, hemen onu ariyor. Nisanlimda bacim aradi sonra görüsürüz diyo.:2: Ya kadinin isi gücü yok sanki beni izliyor. Ya bu dsüncelerden kurtulmak istiyorum artik. Umursamak istemiyorum. Cok seviyordum, ama kendini sogutmayi basardi. Nisanlimla iyi gecinmek istiyorum, ama bu hep sorun olmasindan korkuyorum. Nisanim oldu birkere bile hayirli olsun kelimesini duymadim. Nisanimda nisanlimla oynarken geldi ortamiza nisanlimla oynamaya basladi:18: benim göz makyajimin aynisini yapiyor. Ya bir garip ve bunu anlamiyor nisanlim, buda beni cok geriyor:14: iyi iste ne güzel olmus diyo. :47: Nisanlim askim diye hitap eder bana bunu duydugunda surati asiliyor, görümcemde nisanlima askim diyooo...sizce bu normal mi? ben mi kiskaniyorum, sayet oyleyse ben bu düsüncelerden kurtulmak istiyorum umursamaz olmak istiyorum nasill olacak, lütfen yol gösterin, sondayim:50:

abisine aşkımmı diyorr :53: bence seni ve nişanlını aranızdakı bagı kıskanıyor. yıpratmasına ızın verme

İlk evlendiğim zamanlar uyuz olurdum ama üstünden yıllar geçti.
Benim 4 görümcem var kimi ile hayatım, kimi ile aşkım, kimi ile canım diye hitap ederler. Umursamıyorum kafaya takmıyorum.
Zaten sevgilisi aşkı olduğu için demiyor. Dil alışkanlığı gibi olmuş bizde.
Eşimde bazen kardeşlerinin yanından gelince bana abim diyo, hani kardeşine hitap eder gibi abim diyo, yok deve diyorum gülüyorum artık.

Görümcenizi takmayın, siz onu ne kadar takarsanız daha da abartıcaktır. Belki kardeşinin sana olan ilgisini kıskanıyordur kendi eşi çok ilgili değilse.
Belki pskolojik sorunları vardır inan bilemezsin. Bence onu görmezden gel.
Ben kendi uyguladığımı sana söyliyim, görümcemlerin yanındaysak onların en yakın arkadaşı gibi oluyoruz, eşime hiç pas vermiyorum. Kendimi kızlara yakın hissediyorum, onlarda sıcaklığıma karşılık eşimle değil benimle vakit geçiriyorlar. Sende mesela nişanlına ablama bi bakıyım diyip görümcenle takılsan biraz belki onunda sana karşı duyduğu duygular değişebilir.

niye bu kadar şaşırdın ki,bir abla kardeşine yada kardeş abla yada abisine aşkım bebeğim demesinde ne sakınca var.benim çevremde bu söylemler gayet normaldir :34:

benımde erkek kardeşim var lakin bebegım falan neysede aşkım kelimesi fazlaca sacma geliyor. insanların bulundugu ve yasadıgı cevreden kaynaklı bence ben usaklıyım usakta oturuyorum ve bizler en fazla erkek kardeşlerimize " bizimoğlan ne yaptın?" falan deriz:52: bana tuaf geldi yani çevremde görmediğim ve alışkın olmadıgım için. babam astsubaydı çocuklugum ve lise cağlarım istanbulda gecti ama ne bileyim tuaf geldi bana. bu bana tuaf geldi diye herkese tuaf gelcek bişey yok tabiki :27::31:

benımde erkek kardeşim var lakin bebegım falan neysede aşkım kelimesi fazlaca sacma geliyor. insanların bulundugu ve yasadıgı cevreden kaynaklı bence ben usaklıyım usakta oturuyorum ve bizler en fazla erkek kardeşlerimize " bizimoğlan ne yaptın?" falan deriz:52: bana tuaf geldi yani çevremde görmediğim ve alışkın olmadıgım için. babam astsubaydı çocuklugum ve lise cağlarım istanbulda gecti ama ne bileyim tuaf geldi bana. bu bana tuaf geldi diye herkese tuaf gelcek bişey yok tabiki :27::31:

bbu kelime hani kızlar birbirine aşkımmm bebeğimmm der ya o tarz bir söylemdir.:34:

işte ben de o kadar şaşırma var bu tür söylemler diyorum.bak yukarıda pufy de yazmış

Bizzat sahıt olmadıgım için şaşırdım. bu tur söylemler olabilir. yasayan bırınden ilk kez duydum.
yani siz ne kadar var şaşırma desenizde bulunduğum ve yaşadığım yerin yapısı itibariyle (birazda alışmışlık diyebiliriz buna ) ters geliyor. umarım anlatabilmişimdir. Bende erkek kardeşim küçükken ilkokul çağlarında kuzuşum tatlım bebişim derdim. ama büyümüş tabiri caizze koca adam olmuş.Gene severim keretayı ama bu tarz kelimelerle değil. Yetişme tarzımız bu şekilde.
aman açıklamanın bir sonuca varacagını sanmıyorum zaten, konuyu acan arkadasımada benım gıbı ters gelmiş demekki. Bu kişilik meselesi. Size normal bana ters :34:

Back
X