• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürümcemle sorun :((

Ne var kardeşine ne giyeyim diye sormuşsa? Evlendi diye kardeşinin fikrini almıycak diye bir kural mı var? Allah aşkına takılıpta hayatı kendinize zehir ettiğiniz şeye bak :)

Yani muhabbet arasında sana ne giyeceksin diye de sormuş olabilir.. Ne var bunda? Bu çok normal bir soru. Sen şimdi herhangi bi şahısa ne giyeceksin diye sorunca onu kıskanıyor mu oluyorsun?

Arama konusunu falan bilemem ama şu yukarıdaki sıradan şeyleri nasıl abarttığına bakılırsa bunu da abartıyor olabilirsin diye düşünüyorum.. Bence kıskançlık konusunda sen de pek masum sayılmazsın..

Sözlerime kızma ve kırılma lütfen. Dikkatli ol sürekli şikayet eden taraf olma, böyle giderse ilişkine zarar verirsin.

aslinda anlatmadigim bircok olay var, nisan oldugunda tebrik edilir benim bildigim. yakismissiniz denir, fotograf cekilirken gelinle damatlada cekilir benim bildigim sadece kardesle degil. cekinsin onada itirazim yok. Yani herseye ben yanlis bakiyor olamam ya. Kimse yokkene laf sokmalarindan mi bahsetsem. Ben biraz kiloluyum diye, önümde karnini göstermesinimi, benim öyle sorunlarim yok diyipte cocukta dogurdum allaha sükür diyipte. Yani bu kadar seyi ben takiyor olamam. Misafirlige geldiginde, herkesi öpüp beni es gecmesi, bunlarin hepsi tesadüf mu??

Bu arada tüm cevap ve öneri veren arkadaslara tsk ediyorum. Biraz olsada rahatladim.

Son düzenleme:
Canim seni cok iyi anliyorum benim basimdada vardi bi tane gorumcem on taneye bedeldi keske on tane olsa hepsi iyi olsada bu olmasa derdim hep. Daha seninki iyi benim gorumcem herseye burnunu sokardi kuafor parasini bile esimden isterdi kocasi oldugu halde dusun artik. Alip veremedikleri neyse bunlarin anlamis degilim. iyyyyyyyyyy Ne yapiskan tipler varmis su dunyada !!! O ne bee esini aradiginda oda agriyor bilmem ne üfffff yasadiklarim aklima geldi sinir oldum su anda.
Resmen kiskaniyor seni hastalik haline getirmis hersey ap acik ortada. SORUN SENDE DEGIL ONDA.
Bende gorumceyim yaaa ama asla oyle civik hareketlermis bilmem nelermis kiskanmakmis aslaaa ya neyi neden kiskanayim onlar mutlu huzurlu olsun ben mutlu olurum.
Bu paranoyaklarida anlamadim gitti. Canim sakin samimi olma onunla sinirlarini koy hic birseyini paylasma bosver yaptigi hareketler yanina kalsin huzursuz oldugunu belli etme gul gec eger hosuna gitmedigini anlarsa devam edecektir hemde ustune basa basa seni cileden cikarana kadar yuz verme nisanlinlada paylasma bunlari erkekler anlamaz ne haliniz varsa gorun der cikar isin icinden emin ol

Canim seni cok iyi anliyorum benim basimdada vardi bi tane gorumcem on taneye bedeldi keske on tane olsa hepsi iyi olsada bu olmasa derdim hep. Daha seninki iyi benim gorumcem herseye burnunu sokardi kuafor parasini bile esimden isterdi kocasi oldugu halde dusun artik. Alip veremedikleri neyse bunlarin anlamis degilim. iyyyyyyyyyy Ne yapiskan tipler varmis su dunyada !!! O ne bee esini aradiginda oda agriyor bilmem ne üfffff yasadiklarim aklima geldi sinir oldum su anda.
Resmen kiskaniyor seni hastalik haline getirmis hersey ap acik ortada. SORUN SENDE DEGIL ONDA.
Bende gorumceyim yaaa ama asla oyle civik hareketlermis bilmem nelermis kiskanmakmis aslaaa ya neyi neden kiskanayim onlar mutlu huzurlu olsun ben mutlu olurum.
Bu paranoyaklarida anlamadim gitti. Canim sakin samimi olma onunla sinirlarini koy hic birseyini paylasma bosver yaptigi hareketler yanina kalsin huzursuz oldugunu belli etme gul gec eger hosuna gitmedigini anlarsa devam edecektir hemde ustune basa basa seni cileden cikarana kadar yuz verme nisanlinlada paylasma bunlari erkekler anlamaz ne haliniz varsa gorun der cikar isin icinden emin ol

illaki daha kötü seyler yasayan insanlarda vardir. Ama hersey iyiyken görümcemin 360 derece dönmesi gercekten inanilir gibi degil. Neyi kiskaniyor onuda anlamadim, kardesini benden mi kiskaniyor. Ya nasil bir kisilige sahip ki kardesini kiskansin.....bende görümceyim, onlar yeterki mutlu olsun diyorum hicbirseylerine ne karisiyorum nede yorum yapiyorum. Nisanlima birkac kere söyleme falan dedim, niye ne varki bunda dedi. Yani kisacasi ona laf anlatamiyorum. Kendi evinde bile bana hizmet ettirir ben üyügümdür diyip saygimi bozmuyorum ama oda yaptiklarindan utanmiyor, acaba farkinda olmadan mi yapiyor:26: en iyisi sanirim, mesafe koymak, fazla icli disli olmamak herseyimi ben anlatmasam bile nisanlim anlatirsa :25: ona artik bu konudada güvenemiyorum. Nikah planlarimizi soruyor ben cevaplamiyorum, gecistiriyorum, nisanlimdan aliyor tüm havadisleri. Anlatma diyorum. anlatiyor. ne varki bunda bacim diyor..:25: aklima geldikce :47:

illaki daha kötü seyler yasayan insanlarda vardir. Ama hersey iyiyken görümcemin 360 derece dönmesi gercekten inanilir gibi degil. Neyi kiskaniyor onuda anlamadim, kardesini benden mi kiskaniyor. Ya nasil bir kisilige sahip ki kardesini kiskansin.....bende görümceyim, onlar yeterki mutlu olsun diyorum hicbirseylerine ne karisiyorum nede yorum yapiyorum. Nisanlima birkac kere söyleme falan dedim, niye ne varki bunda dedi. Yani kisacasi ona laf anlatamiyorum. Kendi evinde bile bana hizmet ettirir ben üyügümdür diyip saygimi bozmuyorum ama oda yaptiklarindan utanmiyor, acaba farkinda olmadan mi yapiyor:26: en iyisi sanirim, mesafe koymak, fazla icli disli olmamak herseyimi ben anlatmasam bile nisanlim anlatirsa :25: ona artik bu konudada güvenemiyorum. Nikah planlarimizi soruyor ben cevaplamiyorum, gecistiriyorum, nisanlimdan aliyor tüm havadisleri. Anlatma diyorum. anlatiyor. ne varki bunda bacim diyor..:25: aklima geldikce :47:

Kiskancliktan baska birsey degil gorumcenin yaptiklari hem seni kiskaniyor hemde kardesini. Tabiki farkinda yaptiklarinin maksat huzursuz etmek sen huzursuz oldukca onunda hosuna gidiyordur emin ol sen mutlu olmana bak bosver kudursun kendisi. Zaten bu tarz insanlar kisilikli olsa olgun olsa bunlari yapmaz. Sorun sende degil kesinlikle.
Ne demek ya kendi evinde bile hizmet ettirir kimse kimseye hizmet etmek zorunda degil acayip sinir oldum su anda kendini ne zannediyor acaba merak ediyorum. Zaten guvenme kendinle ilgilide birsey anlatma uzak dur senin nisanlininda ona bunlari soylememesi lagzim. Seninle ugrasacagina gitsin once kendisi bir aynaya baksin. Tovbe Yarabbim. Ne cins insanlar var. Boylesi yapiskan insanlardanda nefret ediyorum birakin herkes nisanlisiyla ne yaparsa yapsin degilmi sizene yani degilmi !!!
Bende gorumcenin gercek yuzunu dugunumden 1 ay once farkettim ama nafile ilk baslarda cok yuz verdim vermez olaydim sanki dugunumu kendi yapti vallah herseye burnunu sokardi her dugun alisverisinde bizimleydi hatta bana sozlu saldirilardada bulunurdu cocugunu bana karsi kiskirtirdi benimle dalga gecerdi daha neler neler. Sonunda patladim benim huzurumu bozma benden uzak dur dedim o kadar canima tak etti.
Dedigim gibi bende gorumceyim ama senin gibi dusunuyorum neden kiskanayim ya hatta ben kardesimin esiyle baci gibiyimdir.

Anlasilan bircok kisi görümceden sikintili. Benim en iyisi daha fazla yüz göz olmamam gerek, sadece nisanlimla mutahap olmaliyim. Ve onuda uyarmaliyim herseyi anlatmamasi icin. gayet normal birsey yokmuscasina gülümsemeli ve umursamamali, kulak asmamaliyim. Ah umarim yapabilirim bunca seyden sonra :(( Nisanlimlada daha iyi yakinlasmaliyim, ondanda nerdeyse bu hareketlerinde soguyordum. Adam beni degil bacisini savunuyor, benim onu kiskandigimi düsünüyor...:50:

evet askim, bebegim diyor:20:

35 yasinda yasini basini almis bir bayan. cocuklarida var ve evli.:ssz: Nasil giyineyim diye esine sormasi gerekmemi? ben mi cok art niyetli düsünüyorum. Ne yapmami önerirsiniz, moralimi bozmak istemiyorum artik. Nisanlimda anlamiyor. Anlatmaya calistim kac kere.

kıskanıyor olabilir sizi. ama sizde onu kıskanıyosunuz. o bu çocukça tavrından vazgeçmiyosa siz vazgeçmelisiniz. yani iki kardeş sonuçta bunlar elin kızı değilki.

benimde abim var, oda evlendi ve hicbirsekilde kiskanmiyorum, bilakis cok seviniyorum onlari mutlu gördügümde.. zaten asil anlayamadigimda bu, bu tavirlar ne diye insan normalde sevinmeli, ama sanki esine degilde kardesine asik. resim cektigimizde mesela gidip nisanlima sarilir hemde sikica, bende kenarda öyle dururum. yani gercekten anlamiyorum. birseyler konusuluyor mesela. ben konusmaya basladigimda bastiriyor kahkahayi, daha neler var inanmazsiniz. Ben biran kendimden suphelendim sorun bendemi diye. Nisanlim sen kiskaniyorsun diyince. hatta cocuklariyla resmi var, benim yanimda nisanlima keske sende bu karede olsaydin yakisikliliginla dedi. Nisanlimda iltifatin icin tskler dedi. Ya kocasi dururken bu ne alaka???

görümcen belki kıskanç ama sen daha fenasın.insan kardeşine diyemez mi keşke bu yakışıklığığınla bu karede sen de olsaydın diye.kocası ayrı,kardeşi ayrı.her şeyde art niyet aramayın.benim çevremde çok insan var kardeşine aşkım diyen,bunları bu kadar umursamayın.görümcenin abla,sizin de nişanlı olduğunuzu iyi idrak edin ona göre davranın.ayrıca ablanın yanında sarılıp öpmek daha acaip,nişanlın doğrusunu yapıyor:34:

ilk etapta kıskanıyorlar ama zamanla azalıyor bu tarz durumlar alışma süreci hepinize
nişanlın için şimdiye kadar sadece onlar varken artık hayatında başka bir kadın olabilme ihtimali kıskandırıyor. Benimki de gelir şapur şupur öper abim diye kucağına falan otururdu ilk zamanlar ama şükür ki azaldı bu durumlar :52: kıskandığını belli etme hatta yapabiliyorsan kıskanma hiç umursama eğer kıskandığını hissederse daha da çok yapar

İkinizde birbirinizi kıskanıyorsunuz ve sen daha şimdiden hatalar yapmaya başlamışsın .Unutma o onun kaç yıllık kardeşi sense aileye yeni giren birisi ki daha evlenmediniz bile..

Yapma.......Bu yaptıklarını yapma ..Haklı da olsan seni suçlarlar seni hatalı bulurlar ...

[/COLOR]

görümcen belki kıskanç ama sen daha fenasın.insan kardeşine diyemez mi keşke bu yakışıklığığınla bu karede sen de olsaydın diye.kocası ayrı,kardeşi ayrı.her şeyde art niyet aramayın.benim çevremde çok insan var kardeşine aşkım diyen,bunları bu kadar umursamayın.görümcenin abla,sizin de nişanlı olduğunuzu iyi idrak edin ona göre davranın.ayrıca ablanın yanında sarılıp öpmek daha acaip,nişanlın doğrusunu yapıyor:34:

o fotograf karesinde eside olsa, deseki sende olsaydin normal karsilardim. O fotograf karesinde esimde olsaydi demeyipte kardesine demesi bana tuhf geldi. Yani ben böyle hic görmedim. Boyle askim falan diyenleride hic görmedigim icin bana tuhaf geliyor. Devamli yaninda sarilip opmuyorum birkere yaptim baktim tavrina o kadar, yoksa yaninda böyle davranmak benim kisiligime uymaz.

ilk etapta kıskanıyorlar ama zamanla azalıyor bu tarz durumlar alışma süreci hepinize
nişanlın için şimdiye kadar sadece onlar varken artık hayatında başka bir kadın olabilme ihtimali kıskandırıyor. Benimki de gelir şapur şupur öper abim diye kucağına falan otururdu ilk zamanlar ama şükür ki azaldı bu durumlar :52: kıskandığını belli etme hatta yapabiliyorsan kıskanma hiç umursama eğer kıskandığını hissederse daha da çok yapar

görümceme kiskandigimi belli etmemeye calisiyorum. Ama nisanlima anlatinca onun hosuna gittiki simdi oda devamli ablasindan bahsediyor yanimda. Bende orali olmuyorum. Sonrada hayirdir kizdin mi diyooo... Eger ki birdaha boyle yaparsa bundan hoslanmadigimi sert bir dille anlatacagim artik.

Senin nişanlınla aran iyi mi,evleneceğim dediğin adam mı,boşver kimin ne yaptığından.Kardeşler.İster aşkım der,ister ne giyeceğini ona sorar.Onların kardeş ilişkileri.

İkinizde birbirinizi kıskanıyorsunuz ve sen daha şimdiden hatalar yapmaya başlamışsın .Unutma o onun kaç yıllık kardeşi sense aileye yeni giren birisi ki daha evlenmediniz bile..

Yapma.......Bu yaptıklarını yapma ..Haklı da olsan seni suçlarlar seni hatalı bulurlar ...

evet burdakileri okuyunca hata yaptigimi bende anladim. Hicbir sekilde anlatmamaliydim. Suclu ben olacagim. Bundan sonra hicbir sorun yokmus gibi davranacagim. Kayinvalidemle bile böyle sorun yasamiyorum.:50: Allah bozmasin ins. Nisanlimada ailesi konusunda hicbir olumsuz sey konusmamaliyim. Bunu anladim. Cünkü anlatmaya kalktim kiskaniyorsun dedi, bunun icin dahada yanlis düsüncelere sürüklemek istemiyorum nisanlimi. Denedim, yanlis anladi beni sucladi, bundan snrada degismez. Bu yüzden boyumun ölcüsünü almis bulunmaktayim, cok yipranacagim ama gecer umarim zamanla görümcemin bu sacma davranislari. Benimde kiskandigimi söylüyorsunuz, peki ama benim kiskanclik duygusu degil ki, yada tam olarak bu mu:53:

Senin nişanlınla aran iyi mi,evleneceğim dediğin adam mı,boşver kimin ne yaptığından.Kardeşler.İster aşkım der,ister ne giyeceğini ona sorar.Onların kardeş ilişkileri.

evet aram iyi, ama görümcem girdimi araya bozuluyor. Acaba diyorum benim abimle kardesimle iliskim hic böyle degil, onumu bilincaltinda bildigim icin kiskaniyor olabilirmiyim? Ya artik herseyi düsünüp bu paranoyadan kurtulmak rahatlamak nefes alabilmek istiyorum. Cok üzülüyorum, hatta nisanlim benide üzüyorsun sen üzüldügünde diyor. Ya cözemdim ne oldugunu:26:

Benim asil korkum, benimle konustugu herseyi ablasina anlatmasindan. Sanki aramizda hic gizli sakli yokmus gibi. Ama ablasi konusunda bir kelime bile etmez bana.

Evet kıskanıyorsun. Ama görümceni değil, nişanlını.
Yani nişanlını ablasıyla paylaşmak istemiyorsun.
Ben kadının yaptıklarında bi anormallik göremedim.
Kıyafetini kardeşine sorması bence gayet normal, kardeşinin zevkine güveniyor demekki. Aralarındaki abla-kardeş bağı oldukça kuvvetli görünüyor.
Seni niye tebrik etsin ki, zaten niaşnınızda yanında değilmiydi. Benimde kayınlarım var mesela hiçbiri nişandan sonra özellikle tebrik etmedi. He nişanda yanınızda bulunamazsa ozaman tebrik etmesi gerekir.

Senin yaptığın makyaja gelince, belki sana öyle geliyordur. Çünkü seni kıskandığına okadar inandırmışsın ki kendini.
Yada evet gerçekten senin makyajını taklit ediyordur, çünkü beğenmiştir örnek alıyordur. :34: olamaz mı

Bence görümcene çok takma canım, sana bi zararı yok anladığım kadarıyla, sende onu bi abla gibi görmeye çalışsan daha mutlu olursunuz.

evet aram iyi, ama görümcem girdimi araya bozuluyor. Acaba diyorum benim abimle kardesimle iliskim hic böyle degil, onumu bilincaltinda bildigim icin kiskaniyor olabilirmiyim? Ya artik herseyi düsünüp bu paranoyadan kurtulmak rahatlamak nefes alabilmek istiyorum. Cok üzülüyorum, hatta nisanlim benide üzüyorsun sen üzüldügünde diyor. Ya cözemdim ne oldugunu:26:
Yapma,mutluysan mutluluğunu bozma.Onun kardeşi kanı canı.Kötülemek ne kadar ayıp.Her kardeşin bağı aynı olmayabilir.Her insanın huyu farklıdır.Sen belki de farkında olmadan rahatsızlığını hissettiriyor,kıza negatif elektirk veriyorsundur.O da inatlaşıyordur.

Yapma,mutluysan mutluluğunu bozma.Onun kardeşi kanı canı.Kötülemek ne kadar ayıp.Her kardeşin bağı aynı olmayabilir.Her insanın huyu farklıdır.Sen belki de farkında olmadan rahatsızlığını hissettiriyor,kıza negatif elektirk veriyorsundur.O da inatlaşıyordur.

hicbir sekilde kötülemedim, o konuda cok dikkat ettim. Ablamdir saygimi her zaman korududum. Sadece bazi hareketlerini anlayamadigimi nisanlima anlattim, o kadar. Oda kiskaniyorsun sana öyle geliyordur neden moralini bozuyorsun diyor. Zaten o olaydan sonra kesinlikle birsey anlatmamam gerektigini anladim. Kiz degil 35 yasinda bir kadin.

Back
X