Gurur....

sblvsr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
551
478
73
41
Evlilik,boşanma ve sonrasında - geri dönme- ki tüm aşamalarda gurur nereye kadar olmalı ? Acaba gurur ile egoyu karıştırıyor muyuz ? sizce ....

ikili ilişkilerde kimse kendisini karşı tarafa ezdirmemeli. her insanın sınırları olması gerektiğini düşünürüm. kabul edebileceği ve kabul edemeyeceği. bu sınırlar dışına çıkılmamalı ve taviz vermemeli.. kişi kendi olmaktan çıkar yoksa.. buna gurur mu denir, ego mu denir adını bilemeyeceğim...
taviz tavizi getirir çünkü...

İlişkinin neden bittiğine bağlı bence geri dönmede gurur yapılıp yapılmayacağı...

Belli bir olayla ilişkili değil.Yalnızca bunların sınırları ne olmalı

Fazla gurur ...e vurur derler
En iyisi içinden geçen neyse onu söylemek ve yapmak

Belli bir olayla ilişkili değil.Yalnızca bunların sınırları ne olmalı

İlişkiye ve yaşanılanlara göre değişir. Her duruma uygulanabilir matematiksel bir formul olabilir mi sizce? Öyle genel geçer birşey olsaydı kimseler yanlış kararlar almazdı.

Sevgi her türlü gururdan önce gelir. Ama arada aklını da kaybetmemek lazım.

haksizligin ayan beyan ortadayken ozur dilemeyip uste cikiyosan bu gurur degil egodur.. ama hakliysan, eziliyorsan ve karsindaki sana saygi duymuyor da sen vazgeciyorsan, ozaman bu onurlu olmaktir diye dusunuyorum

gururu incinmiş bir insanla ego tatmini yapan bir insan arasında çok fark var bence.
her insanın bir onuru gururu olmalı hayatta ölçüsünde tabii.

Gurur yapılacak bir mesele varsa yaparım..
Yani önemli olan neler yaşadığınız..
ama pire içinde yorgan yakmam..

Gurur önemli bana göre bir insan gururunu hiçe sayarsa kendine olan saygısını yitirir bana göre.

Ego başka , ikisi birbirinden farklı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…