güvensizlik mi başka birşey mi

cice_k

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
246
78
318
bi arkadaşın var.evli 1 çocuk annesi kadın kocasının borçları yüzünden kredi çekiyor ödenmesi için bi kaç tane ve kocası ödeye miyor kadın işe giriyor.kadın çalışarak kredileri kapatmaya çalışıyor tabi adamın üstüne de var kredi borçları neyse kadın kendi üzerine olan borçları ödemeye çalışıyor. her zaman imkanı olmadıgı için yatırmaya kocasına yatırması için veriyor ama kocası yatırmıyor bi kaç kez bu sefer kadın komşusuna vermiye başlıyor yatırsın diye komşusunuz kocası eşine agzından kaçırıyor. kocası bunu duyunca sen bana güvenmiyormusun diyor. son olarak ta yine arkadaşına bi miktar borç yapıyor arkadaşımdan para istiyor.yok diyince gidelim bankaya yatırdıgın parayı çekelim diyor .kadın o bankanın hesabını kardeşinden para alarak kapattı kocasına söylemedi artık bankalarla uğraşmak istemiyor. kocası sen bana güvenmiyorsun neden benim haberim yok diyor agızlarının tadı kalmıyor yani şimdi bu olayda kim suçlu kadın mı?kadın ne yapması gerekiyor ????????

Ortada suçlu yok aslında, yanlış davranma, iletim eksikliği var.

Neden kadın komuşuna veriyor parayı yatırması için, kendi yatırmıyor ?

kadın suçlu değil kesinlikle,adam maşallah bir kaç yıla kadar iyi dolandırıcı olur.arkadaşına söyle kesinlikle ama kesinlikle bir daha eşi ya da herhangi biri için asla kredi çekmesin ya da borç almasın,ödenecek para varsa eşi halletsin.benim de vukuatlarım oldu bu şekilde,insanlık namına yardım etmek için eski nişanlıma kredi çekmiştim ama tek kuruş ödemedi beni eşime dostuma rezil etti şimdi mahkemeliğiz o hay.....sizle.valla benden dost tavsiyesi kardeşler kim olursa olsun babanız da dahil kimse için kredi çekmeyin,borç almayın.bencil olun kendinizi düşünün.sonunda sizin canınız yanıyor.

kadın konuşmaya çalışıyor,kocası ben ne dersem o diyor.kadın önceden vermiş yatırmamış bankaya onu başka yere harcamış nere harcadıgını da söylemiyor kadın çıldırıyor....

Evet yani, neden kendisi yatırmıyor ki?

Bir de kadın "evet sana güvenmiyorum" diyebilir. Adam böyle bir şey için sitem edemez. Çünkü bir defa güveni sarsan kendisi. Bi dönüp kendine baksın.

Aynen, katlıyorum. Kredi de çekmeyin, yüksek miktarda borç da vermeyin. Sakın sakın.. Borç verseniz bile en yakınınız dahi olsa senet yapın. Yoksa kesin zararlı çıkıyorsunuz.
Malım seni vereyim de mi kötü olayım? Vermeyeyim de mi kötü olayım? demişler. Her halükarda siz kötü oluyorsunuz. Özellikle de söz konusu akrabanız ise..

evet canım bende öyle dedim ama evliliğinin 3 senelerinde istemiş neden oldugunu bile söylememiş şimdi de ödemeye ugraşıyor kadın...evliliğini bıtırmemek için çekmiş.bide hala konuşuyor neden bana vermiyorsun parayı ben ödeyim diyor çıkmaza giriyor.ne yapacagını şaşırmış durumda bundan sonra çekmez herhalde

kadın konuşmaya çalışıyor,kocası ben ne dersem o diyor.kadın önceden vermiş yatırmamış bankaya onu başka yere harcamış nere harcadıgını da söylemiyor kadın çıldırıyor....

Ay valla ben olsam ben de çıldırırım.

Evet yani, neden kendisi yatırmıyor ki?

Bir de kadın "evet sana güvenmiyorum" diyebilir. Adam böyle bir şey için sitem edemez. Çünkü bir defa güveni sarsan kendisi. Bi dönüp kendine baksın.

bakmıyor işte adam kendine,suçlu kendisi ama hep dışarda arıyor suçluyu.....şaşırtmış durumda

bakmıyor işte adam kendine,suçlu kendisi ama hep dışarda arıyor suçluyu.....şaşırtmış durumda

O da suçunu biliyordur da bastırmaya çalışıyor. Aklınca bu hareketlerle üste çıkacak. Kadın hiç üstüne gitmesin, itiraf ettirmeye çalışmasın. Etmez çünkü. Kadın bundan sonrasına baksın. Parasına sahip çıksın. Kimseye vermesin, kendisi ödesin. Sakın kimseye vermesin, kocasına bile, asla.

güvenmeyen mi suçlu, güven vermeyen mi?

neden bu kadar çok borç var onu merak ettim klasik geçim sıkıntısı mı yoksa adam mı har vurup harman savuruyor?

Son düzenleme:
güvenmeyen mi suçlu, güven vermeyen mi?

neden bu kadar çok borç var onu merak ettim klasik geçim sıkıntısı mı yoksa adam mı har vurup harman savuruyor?

adam borçların nedenini açıklamamış kadına borçlarım var kredi çekelim demiş.ama bildigi kadarıyla ganyan yarışı oynuyor büyük sıkıntı burdan aslında bırakmıyor. bıraktım diyor ama gidip yine oynadıgını söylüyor arkadaşım.ilk zamanlarda düzelir inşallah dedim ama bende artık inancım kalmadı düzelmez bu .

düzeleceğini ben de sanmam. çocukları var mıydı?

ah ah bu söz öyle doğru ki,canım ben o zaman allah akıl verdi de senet yaptım,şimdi uğraşıyorum o parayı almak için,bırak parayı çalışır ödersin ama yıpranmalar? ben çevremden borç aldım da ödedim yoksa icralık oluyodum,insanlık yapayım iyilik yapayım dedim ama en yakınlarıma bile mahçup oldum başkalarının iiyiliği için değer miydi? aldatıldığımla kaldım bi de

aman kardeşim aman güvenmesin,ödeyecek adam daha önce öderdi de komşuya kadar uzamazdı bu durum,arkadaşınızı uyarın daha fazla başı yanmasın,o adam değişmez inanın,bana da o eski nişanlım olacak haydut bugün ödücem yarın ödücem diye oyaladı tam bir yılı geçti neredeyse,ödeyecek olsaydı bu zamanlara kalmazdı ama olsun uğraşsın şimdi haciz memurlarıyla da aklı başına gelsin.o arkadaşınıza da allahım sabır ve kudret versin dilerim.

suçlu filan yok ama..borçlar dizboyu olmuş..
oradan kredi al diğerini kapat, burdan kredi al, öbürünü kapat..
nereye varır bunun sonu..?

inşallah sende borçlarını ödersin artık kimseye güven kalmadı ki.başkasının dertleri seni buluyor krediyi sen çektiğin için onunda hiç umrunda değil. ALLAH yardımcın olsun

inşallah sende borçlarını ödersin artık kimseye güven kalmadı ki.başkasının dertleri seni buluyor krediyi sen çektiğin için onunda hiç umrunda değil. ALLAH yardımcın olsun

amin canım allah razı olsun,insanlar bi garip olmuş,en yakınına bile sırtını dönmeye korkuyorsun,valla allah sonumuz hayır etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…