Harika yorum gerçekten :) et yemek cinayettir olarak bakıyorum ben etik açıdan yaniYumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Cocugumuza aldigimiz bildircin yumurtalari da bir kuşun gözü gibi sakındığı bebegi.
Is boyle bireysellesince insan nasil üzülüyor, ici aciyor anneye. Hatta biri kurtajdan farki yok demis. Ama her gun soframizda ne cinayetler isleniyor.
Mutlu aile sofralarinda yedigimiz danalar da analarindan alinip girtlaklarina bicak dayayip öldürülüyor.
Bu konu birkac insanin bu gercegi anlamasina yardimci olur umarim
Anne annedir yavrusundan zorla ayirilip sutu alinan inekler icin de boyle dusunuyorsunuzdur umarimAllah affetmesin . Anne annedir kuşta olsa insanda olsa yazık günah o hayvancağıza , aman rahatınız bozulmasın bu dünya sadece size ait çünkü
Anne annedir yavrusundan zorla ayirilip sutu alinan inekler icin de boyle dusunuyorsunuzdur umarim
Sütün öyle olduğunu mu düşünüyorsunuzAnne annedir yavrusundan zorla ayirilip sutu alinan inekler icin de boyle dusunuyorsunuzdur umarim
Ya yediğimiz tavuklar.. tamam konu sahibi yanlış yapmış ama pişman olmuş. Onu suçlayama kadar hatvan kesip yiyoruz mesela kurban da.. hiç yemeyene layık yokyalniz yedigimiz yumurtalar genelde kuluckalanmamis yumurta olur
tavuklar horoz olmasada yumurtlar tipki bizlerin her ay yumurtladigimiz gibi bir farkla tavuklar daha sık yumurtlarlar
yani her yumurta civciv degildir
tavugun gurka yattigi yumurtayi genelde bir cok firma ellemez cunku tavuga ihtiyaclari var
geriye kalan soframiza gelenler boş dollenmemis yumurta olur yani
ama diger hayvanlar konusunda aslinda sonuna kadar haklisiniz
Bizimde evimizin arka camlı balkonuna yuva yapmiş yumurtlamisti ,camlarin hepsi kapali sadece biri azicik aralikliydi nasil girmiş bilmiyorum...balkondada kardeşimle benim bisikletlerimiz vardi,normalde bekleyecektik balkonu kullanmayacaktik ama bisikletleri almamiz gerekti,balkonu bi açtikMerhaba arkadaslar.. balkonumdaki kombinin üstüne güvercin yumurtlamiş. Ilk etapta bisey yapmadim hatta su falan verdim hayvana orda hic kipirdamiyo susuz kalmasin diye. Ama sonra internette boyle olup evini bit pire saranlar okudum ben cok korktum zaten bocek fobim var bide evi nasil arindiririm diye dusundum oyle olursa. Aksam esim geldiginde yumurtalara baktik (esim anlar guvercinlerden) yeni yumurta daha dedi yeni kilcal damar olusmaya baslamis daha dedi yani 3 4 gunluk bisey dedi. Bende at veya baska biyere koyalim dedim esimde boşta bulundu atti. Sonradan oda pisman oldu ama bende icim icimi yiyo iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum allahim affetsin..
Daha henuz olusmamisti yumurtanin ici.
bu konu aslinda çok uzarYa yediğimiz tavuklar.. tamam konu sahibi yanlış yapmış ama pişman olmuş. Onu suçlayama kadar hatvan kesip yiyoruz mesela kurban da.. hiç yemeyene layık yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?